Je ok požadovať 300 eur výživné na 3,5 ročné dieťa?
No, konecne som si spisala vydavky za cely rok, aj to len z internetbankingu priblizne a ulozene faktury na mailoch, kedze blocky odkladam len za posledne tri mesiace. Platim najom 148e/mesiac, elektrina 20e/mesiac, telefon wifi 27e/mesiac, škôlka + strava 64e/mesiac, strava doma 120e/mesiac, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 250e/mesiac, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 20e/mesiac, sporenie 50e/mesiac. Na hračky knihy dam viac ako 150e mesacne (niektore mesiace mi vysli 200-300e, no skresala som), drogeria 50e, oblečenie 60e/mesačne. Je to vela na hračky a knihy podla vas?
No na knihy si potrpim, a z hraciek sa to navysilo hlavne kvoli vybaveniu do izby, kupujem take kvalitnejsie multifunkcne, co mu aj vydrzi, nie blbosti blikajuce hukave (stolik multifunkcny, stolicku jedalensku, tabulu na kreslenie pisanie 60e, teepe stan, bazen, matador stavebnice miluje tak som mu nakupila sady, sportove). Suma sumarum, ked naklady na byvanie na polovicu, vychadza mi daco cez 600e, je vela pytat 300e vyzivne?
Doteraz platil 200e, bolo na ustnej dohode, no ako som si vsetko zratala tak teda ovela viac su vydavky. Mala som informaciu, ze si zarobi 1000-1200e v pohode.
@afrodizi myslím, že Ti to poriadne osekaju tie hračky tam ani nepíš.To, že ty si sa rozhodla kúpiť dieťaťu tabuľu za 60 eur a teepee stan nikoho nezaujíma...a tie letenky s babkou a dedom si zaratala?🙂keď už chces tak vysoko rúbať musel by mať chlap vyšší príjem.Ale vyskúšaj, ale namiesto hračiek radšej napíš 2 topánky či bundu...
@afrodizi páči sa mi, že pred mesiacom si spisovala výživné a zháňala bločky na 200 eur, dnes na 350 eur. Nechceš počkať do polovice leta, bolo by to už 500 eur
@afrodizi pýtala si sa,či je o.k.ziadat 300€.Sak o.k,žiadať môžeš čo len chces,len či ti bude vyhovené a či nebudeš za hrabivku obecnú.Keby platíš hypo alebo podnajom,tak budiz..Môj syn nie tak dávno dostával 80€..to som platila podnájom 500€,školu a škôlku,druhá dcéra 30€ z toho prvý polrok nedostala nič.Ex príjem 1800€.Tak sa vráť na zem milá žena
@melanta asi tak a na vyššie výživní si mala nájsť muža s iným príjmom
Toto ti na súde neprejde. Pretože tie veci nie sú nevyhnutne potreby dieťaťa. Knihy sa dajú zohnať aj lacnejšie, aj v knižnici. To sú nereálne NUTNE výdavky na dieťa. To, že ty si na to potrpis, neznamená že to pre život potrebuje. Plus ten plat neni neviem čo. Tých 200€ čo ti dáva je v tomto veku super výživné. A to ja som zástanca zodpovednej vyživovacej povinnosti a najvyššieho výživného
telefon by som neratala, internet sa da vysvetlit (dieta pozera rozpravky), ale teda ten benzin a tie hracky - komzmetika, to je hrot 🙂 Skor mi tam chyba zdravotna starostlivost - zubar, vitaminy/liecba castych prechladnuti, mozno nejaky bicykel/lyze ze by ste kupovali spolu...mne sa sa zda 200eur primerane, vyskusaj navfhnut, ze tych 50eur bude na setrenie prispievat otec, ale velke nadeje by som si nerobila...prijem ma bohuzial nizky
3,5r dieťa nepotrebuje mesačne hračky a knižky za 150e, nepotrebuje telefón ani internet, a ani na cestovné za rodinou, ani kadejaké centra pre deti, to nie su nevyhnutné výdavky na dieťa, tých 200e co ti platí sú podľa mňa adekvátne.
@afrodizi myslim si,ze vela z nas ti odpovedalo,ze ziadat mozes,ale na zaklade tohoto co si vypisala ti to sud nezvysi. A tych 5 veci si tu napisala ty,nikto si ich bedomyslel a oraveze ti takmer kazda odpoveda presne na to co si sa pytala
Ja by som tie vydavky prepisala inak...sudca ked si to prečíta, nebude mat o tebe dobru mienku a aj ked ma byť nestranný, toto je az do oci bijuce, čo si napísala
A este suma za jedlo 120€ to sa môže otocit tiež proti tebe, ze sice doprajes dietatu drahe hracky a knihy, ale setris na strave..
Ked uz chces žiadať 300€, tak rataj realne a rozumne naklady, lebo tie vydaje su na hlavu..to tam mozes rovno napisat, ze potrebujes s dietatom chodit kazdy mesiac na Kubu, nech otec plati..
@afrodizi 300 e by si mala dat potom na jeho výživu aj ty. Dáš? Potrebuje 3,5 ročne dieťa 600 e mesačne? Sorry,ale niektoré ženy to fakt už preháňajú. A ak náhodou co pochybujem Ti tých 300 e odklepnu, daj mu radšej 100vku na sporenie, ako na hračky každý mesiac...
@afrodizi ano, kraviny sú to. Vieš, čo. Pýtaj koľko chceš, pozbieraj bločky z celej dediny a uvidíš ako sa k tomu postaví sudca alebo sudkyňa. Ten totiž nie je blbý a vie, čo 3,5 ročné dieťa naozaj potrebuje. Obzvlášť mi otcovom priemernom plate 1300 eur. Len aby si potom nepenila
@sasa1310 aby jej neodklepli este menej, ako ma teraz...
@veronikaszabova áno, to som jej tu už napísala. Pri tom otcovom príjme, je to aj dosť pravdepodobné
@veronikaszabova možno by jej otvorilo oči a zistila by čo je v živote dôležité
ono zas ľudia pracujúci na súde nie sú blbci a existujú aj nejaké "normy" štandardu, ktoré by mali byť dodržané.. to, že tam donesieš množstvo bločkov ešte neznamená, že ti odklepnú čokoľvek, čo budeš žiadať. Môj ex sa napr. oháňal inkasom a hypotékou a neviem akými výdavkami na seba na drogériu a oblečenie a hneď ho uzemnili, nakoľko hypo platí za byt, ktorý je prázdny, ani ho neprenajíma a býva v manželkinom dome s jej mamou.. mala by si žiadať to, čo je pre tvoje dieťa nevyhnutné s prihliadnutím na tvoj a jeho životný štandard a nie že ty mu dopraješ kvalitné knihy a hračky.. predstav si, že by to bolo naopak.. syna má ex a od teba by požadoval 300€ - bola by si s tým ok? držím prsty každej osamelej matke s deťmi, ale vychcanstvo nepodporujem..
@afrodizi a ty už máš vôbec termín pojednávania? Keď toto už tu viackrát riešiš. Môžeš čakať aj rok,dva.. Dovtedy v podstate nie je povinný ti platiť nič. Dohoda len medzi vami je právne na dve veci. To by si mala potom zaujímavé fungovať bez jeho 200€ až dajme tomu do prvého ročníka ZŠ, ak reálne by pojednávanie sa natiahlo na 2.rok

@melanta prepanajana, jaka ona, diskutujete pod mojim prispevkom, zeny hallo!!! to sa nevies mna priamo opytat? Nie, henta modrykonikcosik ma nepozna, odpoviem ti, ano som zamestnana 😉