Kedy začať brať dieťa k otcovi domov?
Pekný deň prajem. Kedy ste začali dávať dieťa chlapovi domov? Syn má čoskoro 11 mesiacov, keďže počasie už lepšie nebude, chcel by som si malého brávať ku svojmu otcovi na 2 hod ktorý býva 7 min autom od ex. Ja bývam od nej ďalej. Ex s tým má problém, že my sa nevieme postarať o malého že on je malý že mi tam bude 2 hod revať, že či si s ním chcem pokaziť vzťah, že tam nemá podmienky na dieťa, že tam má mačky a podobné bludy. Otec býva s priateľkou majú svoje poschodie v dome a dole je dcéra s manželom a synom. Myslím, že už je dosť veľký na to aby si zvykal aj na trávenie času so mnou a toto isté mi može vravieť do 3 rokov. Za mňa kým ho nebudem mať sám nikdy sa to dopredu nepohne a može mi vravieť toto isté dookola. Ona sa to tiež učila za pochodu ako každý a to isté bude čakať aj mňa. Za malým chodím čo sa narodil zvačša raz za týždeň. Hlavná otázka je kedy ste vy začali dávať deti takto na doma na pár hod? Mne 2 stačia.
@julish menej citaj, viac ži.... pisem aj o jasliach... cize jasne ze aj o mladsich, ronvako som dceru nenosila priviazanu na chrbte do roku/dvoch ale normalne zila so vsetkymi vsade aj bezo mna... NIC LEPSIE som ani nemohla urobit.
Ty ako matka by si sa ako tvarila, keby nabehol otec, ze teda ok, tak dieta bude zit s nim :D ty mozes chodit na navstevy raz za tyzden. LEBO otec je uplne rovnaky rodic ako matka, hlavne ked pominu take tie dovody ako dojcenie a pod., to ze po rozchode castejsie nebyva s deitatom, je casto prave zasluhou matky. Aspon v dnesnej dobe sa to uz tak berie.
@simca06022011 sekla si sa, ja som to zažila. A mám vzdelanie take, že toto viem. A nikde nepíšem o kradnutí dieťaťa, píšem, že otec sa veľmi malo o dieťa zaujíma, keď mu stačia dve hodiny týždenne. Matka dieťa nakŕmi, nakoji, prebalí, prezlečie, aby si on za dve hodinky porobil instagrame a nakŕmil svoje svedomie. Milujúci otec sa rozhodne neuspokojí s dvoma hodinami za týždeň, to mi z príspevku kričí. Sorry ako
@tulipanik_ ja si myslím, že veľmi záleží od dieťaťa. Niektoré naozaj potrebuje vidieť mamu a otec ak aj chodí raz za týždeň, to nemusí stačiť na to, aby ti dieťa naozaj neprerevalo tie dve hodiny. Tak malé dieťa ničomu "nenaučíš". Pri ňom stačí, že matka sa zatvorí na wecko a jemu sa zrútil svet, lebo mama tam nie je. Iné dieťa kľudne aj susedka môže ukradnúť a nema problema. Žiaľ, nepoznám ani teba, ani tvoju ex, takže ťažko radiť, či ti vraví pravdu, alebo ti to jednoducho dieťa len nechce dať. Ja mám dieťa jedno také a dve onaké, takže viem si predstaviť aj jeden scenár, aj druhý. Musíte si to vykomunikovať vy dvaja. Na začiatok by možno stačilo, keby pri tvojej návšteve u ex by ona na polhodinku zmizla dieťaťu len z dohľadu, pokojne len do spálne, atď. A uvidíte obaja, ako dieťa reaguje, keď nevidí mamu. Ak dobre, pokojne to postupne predlžujte až na tie 2h. A potom trebárs, nech ide ex s tebou na návštevu k tvojmu otcovi, nech sa najskôr dieťa zoznámi s cudzím prostredím, ale má tam istotu - matku. A potom skúste chvíľku v cudzom prostredí bez mamy (nech sa ide prejsť alebo čo). Každopádne treba brať ohľad na dieťa, nie na to, čo chceš ty a ona a tvoja rodina a jej rodina. Snáď je to maličké pre vás oboch na prvom mieste a budete sa vedieť rozumne o tomto pobaviť a vyskúšať napríklad takýto nenásilný postup, nie hneď bumbác 2h od matky a hneď aj do úplne cudzieho prostredia a tam nejaký cudzí dedko a babka ešte, ktorých videl naposledy, keď ešte ani netušil čo vidí. (Samozrejme, je možné aj to, že máš to dieťa, ktoré si môže aj susedka ukradnúť... Lenže ak by si náhodou nemal a budeš trvať na svojom, je dosť možné, že dieťa sa akurát naučí, že len čo ťa zbadá, zakvačí sa do matere a bude jačať, ako keby ho z kože drali, takže bacha na to).
@reanda Ty musíš byť fakt extrémne "nabrúsená" na svojho bývalého, keď tak kopeš okolo seba 🙈

@simca06022011 a ty hovoris o ani nie rocnych detoch alebo skolkaroch? Lebo bezpecna vztahova vazba sa vytvara do dvoch rokov, niektori autori uvadzaju az tri roky. Neviem, ci mas s takymto odlucenim skusenost u svojich deti, ale ja ano a vidim, co to robilo resp robi. A pardon, ale otec, ktory vidi svoje dieta raz tyzdenne, pravdepodobne nema vsetkych pohromade, zjavne chyba cit.