Bývame s otcom v rodinnom dome

liviafazekasova
28. jún 2022

Ahojte. Neviem si poradiť je my strašne smutno, bývame s otcom ma 54 rodinnom dome on dome a my na poschodí. Prišli sme sem po tom čo starká nečakane zomrela a on tu ostal vo veľkom dome sám. A my sme byvali s mužom a synom v 2 izbovom byte a túžili sme do domu a mať dvor. Tak sme sa rozhodli že odkupime polovicu domu od krásneho otca keďže polku dedil on a polku otec. Vybavujeme hypotéku aby sme vedeli kúpiť polovicu, lenže s otcom to nevyzerá dobre nevieme si s ním poradiť je strašný bordelár. V ničom nám nepomáha muž pracuje a ja som s malým doma ale je neposlední a neviem ísť ja na hodiny do zahrady okopavat ked mi neostane ani 5 min na jednom Mieste. On už nerváči a bojím sa že čoskoro bude hádka,. A čo nám vadí proste že každý deň pije, fajčí v dome vo dne v noci a všetok dym ide k nám hore už som na nervy. A našla som byt a rozmýšľam že by som zrušila tu hypoteku na tento dom keďže to sa iba vybavuje a kupili by sme ten byt 3 izbový. Ja chcem pokoj a nie hadky. Ani s mužom si nerozujemeju stále jeden rozprava na druhého už začal aj otec lebo sme mali pokazené auto a chodil po opravaroch a že jemu je to dôležitejšie ako zahrada a to co je tu doma a taketo reči má.

annamalaga
28. jún 2022

Radšej byt, ako takéto nervy, to ti zato nestojí.

liviafazekasova
autor
28. jún 2022

@liviafazekasova Ja už neviem čo mám robiť keď odídem s tadeto a nevyplatím krstneho určite ho vyhodia a predaju dom lebo uz minule sem prišli sa hádať že chcu viac peňazí a že idú na súd aby ich buď vyplatil otec alebo odišiel z domu. A je mi ľúto aj domu a neviem si predstaviť kde by išiel a kde by vydrzal otec. Ale vadí mi jeho spravanie a niesme tu šťastný 😞😞

annamalaga
28. jún 2022

Mnoho mladých rodin bude bývať len v byte, nebudú mat dom, neboj, nebudeš jediná.

liviafazekasova
autor
28. jún 2022

@annamalaga ved rozum aj mne to hovorí a že časom to bude ešte horšie 🙁🙁 a ked vybavimr hypoteku už sa nepohneme nikde ale neviem čo bude s otcom kde pojde a je mi ľúto aj domu tu som vyrastla 😐😐

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
k0l0b3zka
28. jún 2022

Mat polovicu domu nevesti nic dobre. Iste problemy do buducna. Spor o odkupenie zvysku, hadky o tom koho je co, hadky o tom kto ma co platit. Bud ho odkupte cely, alebo si kupte iny.

basska_b
28. jún 2022

Neznie to dobre. Ak sa otec takto spustil, budete ho tam mat "na starost", moze aj dlhy narobit a na dome bude exekucia, tieto viacgeneracne byvania funguju len vtedy, ked su obe strany velmi tolerantne a vztahy su korektne...
Vasi rodicia su rozvedeni? Nebolo spoluzitie s otcom problemove uz predtym?

vikusjk
28. jún 2022

@liviafazekasova ale ved aj tvoj otec ma polovicu domu, nie? Ak chapem spravne, polovicu on, polovicu krstny. Kazdopadne je to dospely clovek a ako sa zariadi, tak sa bude mat. Ty si zodpovedna za seba a za dieta, rob tak, aby ste mali klud a aby ste sa mali co najlepsie. Z toho, co pises, ozaj rychlo prec. Mnoho mladych sa nastahuje do rodicovskeho domu s vidinou krasneho zivota v domceku, s dvorom a zahradkou a potom - skor ci neskor, pridu problemy, pretoze predstava zivota nasich rodicov sa castokrat dost lisi od tej nasej a oni, napriek tomu, ze mozes svoju polovicu aj odkupit, budu mat stale nejako v sebe ten pocit, ze je to ich dom a ze maju stale pravo posledneho slova

cacianka
28. jún 2022

@cocolino234 svätá pravda.
Takéto volky - certove spolky
@liviafazekasova dom je otcov a jeho brata, stále sú problémy s ním aj so strýkom čo sa chodia hádať. Toto potrebuješ v manželstve , v živote ? Pridávať do sama problémy ?
Kúpte byt, kus ďalej , otec je mladý chlap, žiadny starček nad hrobom, nech sa handrkuje s bratom on. Je to ich majetok, dedičstvo, nech si riešia.
Vy si riešte svoje, deti nepotrebujú k životu dvor, máte veľa možností kde môžu tráviť voľný čas, ale potrebujú kľud a to pri takomto dedovi mať nebudú
A časom môžete aj dom mať

vso10
28. jún 2022

už teraz sa hádate, zruš hypo a choďte do svojho... sama bývam so svokrou a síce sa svokra naozaj veľmi snaží a označila by som ju ako naozaj milú, dobrú a snaživú svokričku, napísala by som knihu o našich sporoch, nedorozumeniach a ideme si čoskoro stavať svoj dom... :/ chápem, že chceš ockovi pomôcť, no mysli na seba a svoje manželstvo. mne je tiež jasné, že sa budeme o svokru starať a veľa jej pomáhať aj keď sa odsťahujeme, ale budeme mať svoje vlastné a budeme mať svoje súkromie.
navždy to bude otcov dom, aj keď budete vlastniť polovicu a navždy budete riešiť čo môžte a čo nie a hľadať kompromisy... je veľký rozdiel dohodnúť sa na niečom len s manželom a dohadovať sa na niečom s rodinou (svokra/svokor/mama/otec), ktorým ten dom roky patril a morálne je ich.

liviafazekasova
autor
28. jún 2022

@basska_b ano rozvedený su boli sme ešte deti, a teraz byvame tu od decembta

katkaseiner
28. jún 2022

necitam komentare ale ked uz teraz na zaciatku su problemy, tie sa len tak jednoducho nevyriesia...
Hlavne otec tam byval doteraz, prisposobovat sa zrejme nemusel, cize sa ani prisposobit nechce... ze ani svojej dcere, to je ale smutne, ale to je taky aj moj otec.
Radsej hladajte inu moznost... ked sa zadlzite tu a nebude inej cesty, aj manzelstvo sa vam kludne moze rozpadnut a to za to isto nestoji..

liviafazekasova
autor
28. jún 2022

@katkaseiner veď toho sa bojím, ja som zas taká ze radšej som ticho aj keď by som vynadala vlastnemu otcovi alebo povedala mu do očí ale niesom schopná neviem nikoho uraziť alebo byt razna 😐😐

katkaseiner
28. jún 2022

@liviafazekasova ono je v podstate jedno ci si alebo nie si razna... jednoducho on je na svojom pozemku a kasle na to ze aj vy len chcete klud. My byvame 1km od rodicov a tolko treba (ak nie viac), lebo moj otec stale co nerobite toto, co nerobite hento.... on nema pojem o tom ze s detmi sa snazime travit vikendy, vecere, proste ze nechceme sediet v zahrade a prplat sa v nej... tak isto okolo domu... vsetko nas pocka... naopak on ako dochodca ma na vsetko cas a aj tak nema porobene

luccija
28. jún 2022

@liviafazekasova nechod do spolocneho byvania

vso10
28. jún 2022

@liviafazekasova to znie zle. Ty si submisívna a budeš ticho trpieť hocičo. čo časom bude trápiť muža a vzniknú medzi Vami dvoma nezhody. nechoď do spoločného bývania... radšej hypo na byt.

nurielka
28. jún 2022

Nechoď do hypo v takom prípade. A ešte keď nevies byť asertivna tak toto radšej nie. Tam sa môžu vaše vzťahy veľmi pokaziť a to nielen s otcom.

danulicek
28. jún 2022

Ak ste s mužom v tom zajedno, urcite sa vratte z kratšej cesty. Napriek tomu, že investujete do toho, budete stále “na návšteve”. Nehovoriac o problémoch, ktoré už teraz máte.