icon

Kto by mal odviezť deti po návšteve otca?

1. apr 2025

Dobrý deň, som rozvedená a deti sú zverené mne. Otec si pre ne chodí každý druhý víkend, keď mu to vychádza. Žiada odo mňa, aby som si pre ne potom chodila. Je to bežné alebo podľa mňa to nemá čo žiadať.. kto to tak má?
Ďakujem za odpovede

Strana
z2
kasssiopea
1. apr 2025

@janai1 "Scenár je textová predloha (teda libreto) pre vznik filmového, televízneho, rozhlasového príp. aj divadelného a komiksového diela, resp. len náčrt textovej predlohy so scénickými poznámkami."

kasssiopea
1. apr 2025

@janai1 Iba som poukazala na to, ze rady bez toho, ze by sme poznali blizsie okolnosti mozu byt nie velmi prinosne a namiesto pomoci mozu byt frustraciou, najma ak ide o debila 😉

mimka1402
1. apr 2025

Pre mňa je tiež logické ak mama sa odsťahovala 100km, že aspoň raz za čas si príde po dieťa. Ale asi mi príde logické že po dieťa si každý príde po ne. To, že nie si super vodicka, no žiaľ to ho nemusí zaujímať.ved si musela rozmýšľať dopredu aj nad týmto. 😅 veď keby nedajbože sa niečo dialo, tak nepribehnes po deti?

matkahelka
1. apr 2025

V pravnej poradni bola taka otazka, ak to nemate sudom osetrene, tak je to na dohode, teda striedani. A dokonca pravnik pisal, ze nie je nicim vynimocnym, ak sud rozhodne, ze tie cesty k otcovi a od otca su len v kompetencii matky, pretoze ta sa od otca deti odstahovala.

abbey1
1. apr 2025

@kasssiopea Na nás neprskaj. My za tvoje skúsenosti zodpovednosť nenesieme. Rovnako autorke nerozkazujeme.

deninka233
2. apr 2025

My tiež máme stretávanie u otca každé dva týždne na víkend. Odsťahovali sme sa 250km od bydliska otca a tak sa po ústnej dohode stretávame na polceste.

kasssiopea
2. apr 2025

@autorka Niekto su spomenul scenar, tak Ti nejake napisem.
Ak nemate sposob a miesto odovzdavania deti v rozsudku, zariadila by som sa podla okolnosti, za akych doslo k rozdeleniu rodiny.
Ak by za rozpadom vztahu bolo moje zalubenie sa do kolegu, ze nemaju deti kompletnu rodinu je teda moja "vina", deti by som k otcovi vozila aj ich chodila vyzdvihovat.
Ak je za rozpadom rodiny spravanie sa Tvojho manzela (nejdem fabulovat o pricinach), ktory by mal mat zaujem vidiet deti co najviac, trvala by som na tom, ze si po deti musi prist aj ich doviest. Moze sa ale stat, ze sa s nim neda dohodnut.
Ale je tu aj treti scenar a sice, ze medzi Vasimi povahami bol taky nesulad, ze ste nevedeli spolu byt aj ked ste obaja chceli a v tom pripade by som sa snazila dohodnut na kompromise.
Tazko povedat, okolnosti je vela, moznosti je vela, vela zavisi aj od povah Vas dvoch ale niektore samozrejme maju univerzalnu pravdu a radu 😃🤷🏼‍♀️

autor
2. apr 2025

@kasssiopea ďakujem za názor

autor
2. apr 2025

@deninka233 dik za názor

autor
2. apr 2025

@betulinka1 dik za názor 😉

Strana
z2