Kvôli čomu by ste sa skutočne rozviedli?
Mozno zvlastne polozena otazka.. ale co by bol pre vas impulz na rozvod? Nemyslim take samozrejme veci ako gamlerstvo, nevera, dlhy,alkohol..
Ale rozviefli by ste sa napr.kvoli rozdielnym nazorom na vychovu,? Alebo z dovodu,ze by ste neboli atraktivne pre partnera? Teda, ze by vam to vycital.
Táto téma je tak ako väčšina tém kde sa píše o manželstve jednostranná. Ktovie čo by povedal jej manžel. Možno by sa sťažoval, že plytvá čas na sociálnych sieťach. Možno by sa sťažoval že chcel viac detí a ona zmenila názor. Možno by povedal, že sa mu ona nevenuje a radšej trávi večer sama.. ktovie čo by napísala druhá strana.
Autorka: keď sa chces rozviesť, tak sa rozved. Nebudeš prvá ani posledná, ktorá ostane sama kvôli sebe samej..
@lenkakravcova koho dieta ma 7 rokov?
@barka1 chudatka deti, tak to je pochopitelne,ze si odisla. Nemas si co vycitat.
@lenkakravcova to su kila. Predtym som pisala,ze dieta ma 1,5roka.
Okej, to som si nevšimla medzi komentármi. Ospravedlňujem sa. Komentár mažem.
@lenkakravcova ja asi viem,co by povedal on. Socialnu siet nemam ziadnu, ale ano, vadi mu, ked som na mobile. Este co by povedal? Ze mlada zena nema dovod byt tucna, atd atd.
@larinka552 ano, tiez ma zarazilo,ze sme skoncili pri chudnuti,ked to nie je hlavna pointa prispevku. Ach. Keby som dakde aspon chofila. Bola som od porodu von 1x s kamoskou na 2h,aj to mi asi 6x volal...
Možno by bolo fajn, keby ste si to vydiskutovali otvorene. Bez hádok. Za dohody že si spisete na papier čo vám jeden na druhému vadí a tiež čo máte jeden na druhom radi.
Potom skúste zvážiť čo sa dá pre vzťah urobiť viac a či obaja chcete urobiť niečo navyše.
Vzťahy s malými deťmi prejdú skúškou. Najťažšie sú prvé tri roky. Ak dáte prvé tri roky je veľká šanca že ostanete spolu už stále. Ale treba na to kus odvahy, trpezlivosti komunikovať. Veci aj ľudia sa menia. Hlavne keď sa narodia deti, celý vzťah sa zmení. To že to vidíš je dobré. Treba na tom ale hľadať pozitíva a tie negatíva premeniť na niečo dobré. Obaja musíte ale spolupracovať.
Rozviesť sa je ľahké. Pracovať na vzťahu je to ťažšie. A niekedy najťažšie je poprosiť o pomoc - hoc aj v manželskej psychologickej poradni. Ale na to sú. Ak už si nebudete vedieť rady, skúste ešte pred tým než to vzdáte poradňu.
@sussie1 zamyslwla som sa nad tym,co si pisala. Len to je velmi obtiazne prist na to,co je spravne. My po sebe nekricime, nestalo sa to ani raz. Len ked mi chce nieco vycitat tak to povie takym neprijemnym tonom,ze ma sprdne ako male decko. Jedna kamoska co ho pozna, mi vravela x krat ze je manipulator, ale co ti ja viem ci je. V niecom ma pravdu a nieco prehana a prekruca.
Ak by som bola nevidena, nepocuta, nepochopena, a kebyze sa necitim milovana
Kvôli ničomu by som sa nerozviedol. Iba ak by rozvod urobila manželka a nemal by som inú možnosť.
Nikdy nemajú rodičia rovnaký pohľad na výchovu.Ako reagujes, keď ťa napomína?Pre mňa by bol rozvod nutny pri alkohole, častom odchádzani z domu kvôli svojej zábave, iné neresti, lajdackost nezamestnanosť povalovanie sa...otec deti bude stále rozvedies sa a výchovu nezmení a pribudnú ďalšie starosti.
Autorka, myslela som si z Tvojho prispevku, ze by mohol byt manipulator, kedze nevies presne pomenovat, co sa u Vas deje... Skus sa pozriet na tento dotaznik a ak sa v tom najdes, treba si vela nastudovat (na youtube je kopec videi, ako sa branit manipulacii...). A hlavne mu nehovor, ze to o nom vies, inak to otoci proti Tebe
https://alej.eu/otestuj-sa/
No....to sú typy ktorým nevyhovies. Veľmi dobre to poznám. Najlepšie mať 50kil vyzerať ako modelka, ale nevymýšľat s jedlom a jesť "normálne" a radšej sa viac hybat, cvičiť ale nezanedbávať deti a domácnosť, mať svoje kamošky a voľný čas ale nie na úkor rodiny, venovať svoj voľný čas deťom ale Boh chrán keď povieš že si unavená, veď nemáš byť z čoho. Niekto je na notebooku a mobile pomaly celé dni okrem práce, ale ty si píšeš s niekým alebo dačo scrolujes tak už si závislá na mobile a ničomu inému sa nevenuješ a podobne 😅😅😅😅.

Strata dôvery a ak by sa z lásky stala nenávisť (hádky ktoré pôsobia negatívne na deti a pod.) Jednoducho ak som presvedčená že ten dotyčný by mi vôbec nechýbal je mi jedno kde je a s kým a celkové zhnusenie z jeho osoby