icon

Má sa každý rodič podieľať na výdavkoch rovnako?

26. máj 2024

Dobrý deň. Chcem počuť nazor.. žena, s prvym muzom 3 deti, s druhým muzom 1 dieta.. jej muž chodi robiť do zahranicia.. ale od ex stale ziada penaize, pri tom výživné ma 410€ na tie tri deti.. do roboty odmieta, lebo ma vyhovorky, čo s deťmi.. nemal by sa každý rodič podieľať rovnakým dielom? Ja viem, že ju nikto nedonuti ist do roboty, ale to bude celý život uz len zvyšovať výživné, bez toho aby pracovala?

Strana
z2
simma42
27. máj 2024

Ja by som skončila hneď pri tom, koľko na tie 3 deti posiela. Pokiaľ si ich nebráva pravidelne k sebe, nesporí im pomimo, alebo niečo nekupuje (oblečenie, uhradí napríklad zubára, čo sa kedy pritrafí a je treba) tak by som šúchala nohami a bola ticho. Na 3 deti posielať 410e je z môjho pohľadu hanba, a to si nežijem nijak navysoko.

betulinka1
27. máj 2024

Vyzivne 410€ na 3 deti. Ved to je 150€ na dieta. To ma len stravu este sa neoblekli, kruzky, poistky, vreckové, telefon, vylety, dovolenky, zubar, obuv, lieky pocas choroby. Si zober, ze len desiata pre 1 dieta je dajme tomu 1€, keksik, rohlik so šunkou. Nic extra. Ved uz len horalka stoji 0,65€. To mas 21 € za mesiac na dieta len na desiatu, ktoru je ale aj doma pocas prazdnyn a víkendov. Cize to by bolo 30€ na mesiac. Nech das 0,50€ na den ranajky, to mas 15€, nej zjedia ovocie len za 1€ denne to mas 30€, nech pridu zo skoly a daju si keksik, to mas 0,65€, to mas za mesiac 19,50€, nech na veceru daju za 2€ to mas 60€. Cize len za zakladne jedlo to vychadza na 154€ mesacne. Takze realne tatko plati iba základnú stravu. Cize ta matka je svätá zena, ze jej to vychadza a nedala si zvysit vyzivne na 200€ na kazde dieta.

Strana
z2