Mám nárok na manželovu nehnuteľnosť získanú počas manželstva?
Mam narok na nehnuteĺnosť, ak manžel počas manzelstva nadobudol polku rodičovskeho rodinneho domu kúpno predajnou zmluvou za symbolicku sumu? Na liste vlastnictva figuruje manžel, a druhá polovica bola nadobudnuta rovnako jeho bratom.
Máš nárok na 1/2 jeho podielu, ak nadobudol počas manželstva kúpnou zmluvou. Nárok by si nemala, ak by nadobudol dedením alebo darom výlučne jemu.
Tak teraz neviem, kde vlastne je pravda. Niekdo tvrdí tak a druhy inak.
Čo znamená symbolickú sumu? 1 euro, alebo 10 000? Z koho peňazí bola táto suma platená? Ak by bola zo spoločných peňazí, automaticky by to bolo súčasťou BSM. Ak by bola z vylúčených peňazí manžela a nie si uvedená na zmluve, je to jeho nehnuteľnosť (ale neviem výšku KC, tak ťažko..).
@binarypete Tak potom prečo, ostatne veci, ktore sa nadobudnu počas manzelstva, ako napr.vyhra a pod. patria do BSM.
@binarypete Tak potom prečo, ostatne veci, ktore sa nadobudnu počas manzelstva, ako napr.vyhra a pod. patria do BSM.
@anonym_autor Ak nebolo na nehnuteľnosť pred podpisom kúpnej zmluvy zúžené BSM, spadá doň, na sume nezáleží.
@anonym_autor zakladna otazka kto je uvedeny na liste vlastnictva
@anonym_autor zakladna otazka kto je uvedeny na liste vlastnictva
@tykat to je jedno, základom je nadobudnutie, že bolo počas manželstva a spôsob nadobudnutia, kúpnou zmluvou ide do BSM, nemusia byť obaja manželia na LV. V prípade, že BSM nebolo zrušené alebo zúžené na konkrétnu nehnuteľnosť
@tykat to je jedno, základom je nadobudnutie, že bolo počas manželstva a spôsob nadobudnutia, kúpnou zmluvou ide do BSM, nemusia byť obaja manželia na LV. V prípade, že BSM nebolo zrušené alebo zúžené na konkrétnu nehnuteľnosť
@anonym_7c0e78 Zúžene BSM nebolo. A na liste vlastnictva je zapisany manzel.
Čo znamená symbolickú sumu? 1 euro, alebo 10 000? Z koho peňazí bola táto suma platená? Ak by bola zo spoločných peňazí, automaticky by to bolo súčasťou BSM. Ak by bola z vylúčených peňazí manžela a nie si uvedená na zmluve, je to jeho nehnuteľnosť (ale neviem výšku KC, tak ťažko..).
@anonym_0c2309 Však počas manzelstva su financie spoločné, pokiaĺ neboli nadobudnuté dedičstvom alebo darom.
@anonym_autor Prečo si robíš nárok na niečo, na čo si nijakým spôsobom neprispela a čo zarobili manželovi rodičia? Veď to je minimálne z morálneho hľadiska úplne nechutné.
@anonym_7c0e78 moze ju napr. pocas manzelstva predat, kedze je vylucnym vlastnikom alebo darovat. BSM sa riesi az pri rozvode alebo pri zuzeni BSM. Teda pokial viem.
@anonym_autor Prečo si robíš nárok na niečo, na čo si nijakým spôsobom neprispela a čo zarobili manželovi rodičia? Veď to je minimálne z morálneho hľadiska úplne nechutné.
@anonym_18b061 Ja som niekde napisala, že si na dom robim narok? A na druhej strane ty vieš čo, o našom manželstve? Čo ,ak moj muž počas manželstva obral rodinu a majetok a financie vďaka svojej závislosti. Neprispieval do rodinneho rozpočtu, mal tajne učty. Ja som tu zmluvu nikdy nevidela, stale mi tvrdil že to dostal darovacou zmluvou. Len nedavno som sa však dozvedela že zmluva bola kupno predajná.
@anonym_7c0e78 moze ju napr. pocas manzelstva predat, kedze je vylucnym vlastnikom alebo darovat. BSM sa riesi az pri rozvode alebo pri zuzeni BSM. Teda pokial viem.
@tykat Pokiaĺ by niečo preda,l čo spada do bsm tak mam pravo na polovicu sumy.
@binarypete To to obháji bez problémov, skôr by ma zaujímalo ako sa z vyplatenia podielu vykrúti exmanžel.
@binarypete To to obháji bez problémov, skôr by ma zaujímalo ako sa z vyplatenia podielu vykrúti exmanžel.
@anonym_7c0e78 My sme stale manželia. Nerozvadzame sa . Zaujima ma to čisto, z osobnych dovodov.
@anonym_18b061 vieš koľkým je morálne hľadisko pri majetkoch úplne ukradnuté?
by si sa čudovala.
riadia sa heslom Hlavný je majetok čo tam po vzťahoch.
@anonym_autor pokiaľ bol majetok nadobudnutý kúpno-predajnou zmluvou počas manželstva je súčasťou BSM, čiže máš nárok na podiel. Je jedno , kto je na LV.
@anonym_18b061 vieš koľkým je morálne hľadisko pri majetkoch úplne ukradnuté?
by si sa čudovala.
riadia sa heslom Hlavný je majetok čo tam po vzťahoch.
@anonym_7d2f7e Ja o tu nehnuteĺnosť nemám zaujem. Len chcem poznať pravdu. Nakoĺko od manžela som sa tu pravdu nikdy,v žiadnej záležitosti nedozvedela. Tridsať rokov zavadzania, klamstiev a tajnosti.
@anonym_0c2309 Však počas manzelstva su financie spoločné, pokiaĺ neboli nadobudnuté dedičstvom alebo darom.
@anonym_autor môj manžel má peniaze spred manželstva. Ak za to kúpi nehnuteľnost, je jeho. Takto to mohla mať aj autorka.
Súd to bude skúmať a zisti sa to, nárok bude mať len manžel aj keď kúpa počas manželstva. A prečo chceš jeho majetok od jeho rodičov? Nerozumieš za na jeho rodičovsky dom ma nárok len on a brat, je to ich dedičstvo a súd to takto aj posúdi, here dobre radia.
Tak teraz neviem, kde vlastne je pravda. Niekdo tvrdí tak a druhy inak.
@anonym_autor prečo bola nehnuteľnosť prevedená kúpno-predajnou zmluvou a nie darovacou?