Mám šancu uspieť v striedavej starostlivosti, ak ex nechce ?
Ahojte chcela by som sa spýtať ci mam vôbec šancu uspieť v striedavej starostlivosti keď môj ex nechce nie preto ze by nechcel deti ale preto aby mi spravil napriek. Ďakujem za váš názor
@katrin21 no môj manžel toto teraz robí sám a áno je to na pár mesiacov, ale aj inokedy vždy robil čokoľvek. Ako sa malý narodil nikdy som nemala strach ho s ním nechať. A to bolo možno aj preto, že od začiatku sme sa malému venovali spolu, všetko čo som robila ja robil aj manžel (okrem kojenia), upratovať vedel a aj variť, lebo ho to doma mamina naučila. To že ja by som si to upratala rýchlejšie a inak natom mi nikdy nezáležalo. Ja som si vždy vážila snahu. Väčšina chlapov je ale takých, že sa o nič nestarajú, lebo ani nemusia, žena má pocit, že vždy všetko zvládne lepšie, ak niečo urobí, tak žena tam nájde ešte milión chýb natom. Ale nie sú všetci takí, niektorí sú aj leniví, ale väčšina chlapov je takých akú zodpovednosť im ženy dajú. Ak nenecháme chlapov robiť veci podľa seba a najlepšie ako vedia, tak to ani nebudú nikdy robiť.
@777januska777 takže ty by si bola v pohode s tým, že si bez svojho dieťaťa týždeň, respektíve dva, už na stalo? Tu nehovoríme o tom, čo muži zvládajú, alebo by mali zvládať.... Ale o tom, čo je fajn pre malinke dieťa, po rozvode rodičov, ja som napríklad ešte kojila. Môj muž sa vie po svojom postarať o dieťa, malému fakt niekedy stačí, že je proste doma, čo ma niekedy vytáča, že ja musím vymýšľať, hrať, venovať sa a s ním je schopný pozerať na film pre. Dospelých. Ale, ale, ale...
@777januska777 moj tiez robi vsetko a bazirovala som na tom,aby od narodenia vedel vsetko okolo nej spravit... ale fakt nie kazdy je taky a potom,stale je tu to emocionalne hladisko...mama je mama a otec je otec..aj ked lezis a nemozes nic,pomojkat mozes, mozu si k tebe lahnut, vies objat atd... porozpravat sa... opat si aspon pritomna,aj ked tvoje povinnosti zvlada muz.. dieta ta doma vnima. Nie je len s otcom,ako pri striedavke. A ty ako mama,si vies predstavit 2r dieta 2t len u otca? Realne? Na stalo??
@maciatkolulu no to isté je u otca, on má byť v pohode, že bude bez malého? Či ako? Keď už sa rodičia rozvedu, tak majú byť nebeckí a dieťa si neprivlastnovať. A hlavne by si toto rodičia mali pred rozvodom uvedomiť, že keď sa rozvedu, budú sa musieť prispôsobiť a budú musieť svoje deti dať aj druhému rodičovi. Rozvod poznačí vždy, ale že vždy deti a rodičia si ešte aj svojim sebectvom potom robia napriek, lebo každý rodič chce byť s tým dieťaťom viac a chce byť vždy lepší pred tým druhým. A toto je väčšinou u žien, aj chlapi sa takí najdu, ale väčšinou ženy sú tie pomstychtive a sebecké a myslia si že na dieťa majú väčšie právo, len preto, že ho vynosili. A aj preto sa zaviedla ťa striedavka, aby aj otcovia mali konečne nejaké prava. Keď si toto rodičia uvedomia možno začnú aj svoj vzťah zachraňovať a nie sa hneď za všetko rozvádzať.
Ale ste sa do nej pustili ☹ Ja síce so striedavkou nesúhlasím, príde mi to pre tie deti ako utrpenie, behať medzi dvoma "domovami" 😢 Ale prečo by sa otec nemohol rovnakým dielom starať o deti? To nie je len o tom deti "urobiť" , ale aj sa postarať...čo mi síce v tomto prípade evokuje, že starala by sa skôr chudinka jeho matka, lebo on by sa pelešil s frajerkou. Z toho mi síce aj tak vyplýva, že dnešné mladé rodiny nič nevydržia....hneď sa rozchádzajú....rozvádzajú....nepoznajú kompromis pri vzťahu....robia si prieky....A ešte taká maličkosť, že muži celkovo nie sú moc schopní o deti sa starať, vadí im plač...krik...dobiedzanie....otravovanie...chcú mať pokoj, plné brucho a prázdne gule 😝😝 Tak je to asi v 99,9% -ách všetkých prípadov.
@katrin21 ako som vravela ja si neviem predstaviť ani rozvod a sama som sa zaprisahala, že v žiadnom prípade nedovolím rozvod a budem robiť všetko preto, len aby sme v manželstve udržali iskru. Dúfam, že mi toto vyjde, ak to nevyjde a budem taká sebecká, že sa rozvediem, tak áno sama by som súhlasila so striedavkou, aspoň to jediné by som dala svojmu dieťaťu ak by som nedokázala manželstvo udržať, lebo vidim tú lásku otca k malému a naopak. Bolieť by ma to bolelo, ale bolel by ma aj rozvod. Rozvod je to najhoršie čo môžu rodičia svojim deťom urobiť. Ak tam je závislosť a násilie, tak vtedy je rozvod lepší, ale ak tam nič také nie je, vtedy je rozvod veľké svinstvo.
@777januska777 ja som z tych, co otcom prava nikdy neupierala.to mi ver.
Napriek tomu si myslim,ze pre dieta je lepsie mat 1 domov...istotu ze bude s otcom vtedy a vtedy urcite a inokedy este: ked bude chciet , hocikedy.ak otec ma tu moznost s nerobi do 20.00,lebo aj taki su alebo robia 12tky.. povedz mi,s kym to dieta dovtedy ma byt??? Nebolo lepsie,ze moja dcera vedela,,ze ked chce ocina,zavame mu, moze ho vidiet ,stretnut sa, alr byva na 2 mieste? Nikdy som nerobila problem,aj keby ho chcela vidiet 3x do tyzdna, ale to vacsina otcov nestiha,ak nepracuju zrovna od 8 do 16.30..
Ale dohoda bola vzdy mozna a dieta nepoznacene rozvodom. Lebo ano,kazdy rozvod je tazky a nikto su ho dopredu nezela.
Minuly tyzden sme boli na stuzkovej s ex...zhodli sme sa po 10.minutach,ze sme boli najviac sa rozpravajuci manz.par zo vsetkych.. podotkla som,ze asi preto ze nie sme manzelia. Ti tam ticho sedeli a nemali si co povedat😂😂😂. My po rokoch dlhsie len tak spolu, kecali sme a rehotali sa . Co viac rodic moze dat dietatu ako dobre vztahy po rozvode?
@777januska777 vo svojom blízkom okolí mám prípad Kedy sa rodičia rozviedli dieťa malo 13-14 rokov a otec hneď požadoval striedavú a matka súhlasila.
Jeden a pol roka takto chodila dcéra hore-dole po týždni až to došlo do bodu teraz že už má toho plné zuby a k otcovi už na tak dlhý čas chodiť nechce.( a to tam zila od malicka, otcovi zostal dom)..
Je teraz prváčka na strednej a má už svoj názor a už neprispôsobí sa v Novej žene v dome tiež tak ľahko a chcem mať svoj pokoj a svoj zaužívaný spôsob života ktorý Ale druhá žena samozrejme nebude úplne rešpektovať pretože Každá žena má predstavu o chode svojej domácnosti.
Takže netrvalo to ani dva roky a je po striedavke momentálne je tak dva týždne u mamy a pár dni u otca..takze az,take uzasne to opat neni.
@katrin21 a matky nerobia 12tky? A na smeny? A vtedy je s kým to dieťa? No veď, ale manželia sa nemusia stále rozprávať, niekedy si manželia len užívajú svoju prítomnosť, bez toho aby museli stále niečo rozoberať. No myslím, že po rozvode je to už dosť jedno čo rodičia dieťaťu dajú, keďže už sa rozviedli a rodinu dieťaťu rozbili, ale ak majú dobré vzťahy je to aspoň trošku lepšie.
@katrin21 no tak ale nový partner je už o inom, to nič nehovorí o striedavej starostlivosti. Nový partner je väčšinou vždy problém, hlavne ak je to žena, keďže väčšina žien žiarli na všetko možné a hlavne na deti z prvého manželstva.
@maciatkolulu vie si ich vymeniť (len to chvíľu trvalo, kým sa na to aklimatizovala), ale je za tým veľa iných vecí.... ja som len chcela podotknúť na iné veci, nie na nohavičky.... Ale verím, že sa chápeme.... 🙂
@777januska777 vsetko so vsetkym suvisi..a vela vztahov sa rozpada kvoli nevere a tym padom ten ex vacsunou partnerku ma a dieta je aj s nou... alebo zena partnera.
A vidno ,ze si nezazila nic take, ( chvalabohu) ,lebo povedat,ze uz mu po rozvode nemozes dat nic,uz je to za jedno,je velky omyl. Opat viem o com.hovorim,kedze poznam obe strany ake to je,ake to ma v oboch pripadoch nasledky na dieta a ako ho to poznaci,alebo nepoznaci/ v min. Moznej miere/.. lenze to chce po.prve cas/ prve 2r to bolo divoke aj u nas v komunikacii/, po druhe velke velke odosobnenie sa a POTLACENIE EGA, v mene dobra dietata...
A prave to tu v tejto teme chyba. Tu ide o ego... ked zdochla krava mne, nech zdochne aj susedovi... deti to zacnu vnimat...
@katrin21 ja som si to zažila z pohľadu dieťaťa, tu bolesť a tie následky rozvodu, áno netuším ake je to z pohľadu rodičov, ale z pohľadu dieťaťa je to veľká rana a dokáže zanechať trvale následky (stále s nimi bojujem).
@777januska777 no,je to blbe,ak rodicia neberu ohlad na dieta.. ale zas mozno si striedavku idealizujes..podla.mna ked je dieta s otcom chyba mu mama.ked a mamou, chybal ti zas otec.. bohuzial..
@katrin21 neprekŕucam . Robíš z mužov neschopných somárov a presne takýmto systémom že mu objedná pizu. Koľko matiek večer nevarí a dieťaťu strčí do ruky rožok s maslom alebo urobí krupicu, dá do ruky tablet aby si mohla v kľude pozrieť správy . Ale to je akceptovateľné však nie je otrok domácnosti nie ? Objedná pizu , urobí z polotovarov a je to v pohode.
Na jednej strane všade rovnoprávnosť , žena chce byť rovnoprávna vo všetkom mužovi ale opačne to už nejde ?
Napríklad moja dcéra dvakrát povedala že chce stráviť Vianoce u otca a ja som jej to umožnila hoci samozrejme som mi bolo smutno a Chýbala mi ale prežila som...
Mužove strany aj keby sa aj Jeho dcéra postavila na hlavu a chcela by byť s nami na Vianoce , Tak jej matka Ani náhodou jej to nedovolí.🤦♀️.lebo mysli len na seba a pre nu existuje len jej rodina.. otec sa ma prisposobit.. to je to ego.
Dokonca aj s nami nepustila k moru hráš lebo oni mali v tom čase mať dovolenku niekde na Liptove a darmo sera plakala že chce ísť s nami k moru lebo oni k moru nikdy nechodia A chodila vždy iba s nami jednoducho ju nepustila lebo rodina má byť pokope a hotovo. Su zeny a zeny.. a su muzi a muzi... vzdy je to o ludoch.
@maminuska nechytaj ma za slovicka...malo som napisala o tom , kolko toho muzi vedia zvladat, co vsetko zvlada aj moj? Vobec z nich nerobim teliatka.. absolutne nie.
Pisem, ze su rozni a objektivne, nie kazdy sa na to citi. Je mnoho muzov,ktori su z domu vychovani tak,ze domov doniest peniaze a ostatne je zenska robota... bude taky otec schopny sa postarat o dieta? Nie,nebude.. nikde napisem,ze su taki vsetci
😉
@katrin21 ale ja ta nechytam za slovíčka.
Ale koho to zaujíma že ten muž sa necíti ? Rozvodom mu starostlivosť o deti nezaniká , urobil si ich má sa starať. Zaujíma niekoho že matka ostáva na deti sama , je unavená ako pes , z roboty do roboty , pre deti , osobný priestor nulový . Ona má len povinnosti voči deťom a muž má právo sa stretávať , ktoré ešte využíva ako sa mu zachce.
Zrazu tu je žena ktorá to nie je ochotná absolvovať a chce aby sa aj muž podieľal a ten je dokonca toho aj schopný a ejhľa aký rozruch u niektorých žien ?
Ani žena sa necíti na toto všetko ale ona musí lebo je akože žena ? Lebo tak bola naučená z domu ? A čo keď nie, čo keď tak naučená nebola .
Aby som to skrátila , mne sa nepáči takéto jednostranné zameranie, muž sa necíti tak mu deti nedávajme netlačme ale žena sa musí cítiť za každých okolností .
@777januska777 nerozumieme si, ved jasne, ze ma aj otec prava, pokial je ako tak normaly, tak chce aj on svoje dieta, ale rozhodne vacsina otcov byva s detmi oooovela menej casu ako matky, takze realne najmenej pociti, ked by mal deti deti len v urcene dni, respektive podla dohody, pisem o malych detoch a jasne nemaju byt sebecki, preto by mali hladiet na potreby dietata a nie na svoje, podla mna celkom ta striedava nie je pre kazde dieta, ako tu uz bolo pisane, partneri musia byt dohodnuti a na rovnakej vlnovej dlzke, vediet komunikovat, dohodnut sa a byt rodicmi a ruku na srdce, kolko je takych parov?
@maminuska nemusi, tiez moze povedat nie.... Dokola ako verklik, donutit sa neda, ked raz nechce, tak nechce, ale myslim, ze vacsina normalnych matiek, co maju doma male dvojrocne decko ako aj vacsina psychlogov,pokial by sa jednalo o normalnu rodinu, by stredavu starostlivost nedoporucovalo, skoda, ze nemozeme citat aj nazor ocka vsakze....Mozno by sme vela veci videli a chapali. A dokola autorka sama napisala, ze to chce iba do casu, kym sa nepostavi na nohy, to je podla teba ok????😉 Podla mna jasne prerieknutie sa, ale ok. Takze deti, z toho jeden predskolak a druhe batola si budu musiet zvyknut na vlacenie hore dole, lebo mama sa rozhodla ist makat do zahranicia a otec sa neciti na striedavku, ale je donuteny, ako tak si zvyknu a potm sa mama rozhodne, ze staci, lebo uz je zabehnuta, nasla si noveho, chce zit ako rodina, tak sa rozhodne a povie stop, hmmmmm, to je fakt top
Ja ani neviem ci ma zmysel niečo viac k tomu t mojej strany písať lebo všetko prekrutite a robíte zo mňa neviem co... Len pár z vás to pochopilo tak ako to celé bolo skutočne myslené.. Ocko sa vie o svoje deti postarať veľmi dobre... Ma s nimi skvelý vzťah... Nieje to o tom ze by sa necítil na stredavu starostlivosť...a ja chcem ísť pracovať preto preč zo sk lebo viem ze im tak do budúcnosti zabespecim lepší život a pritom s nimi budem viac ako keby som pracivala tu tak by zo mňa nemali nič lebo by som musela len makať aby sme mali aspoň ako taký život tu a nemala by som na nich poriadne čas... Tako by som mala celé 2 týždne len pre nich!!! To ze doteraz to bolo tak ze matka sa len starala je to preto ze sú na to ľudia zvyknutý a príde im divne hlúpe a sebecké keď to chce niekto inak ako to bolo zaužívané doteraz...!!!!
@3slavomira29 a je nejaký padny dôvod prečo striedačku ?
@janka1989ya myslim ze tych padnych dovodov dala dost. Mozes s nou nesuhlasit, ale to z nej nerobi zlu mamu.
Zaujimalo by ma ako to dopadlo. Ale asi ziadny velky posun. Nie je to ani mesiac.
@kittykat22 ďakujem
@maciatkolulu konečne normálny názor 👍

@maciatkolulu presne...moja je ocov cecok,alw ked sa citi zle,ide za mnou...ked je problem,riesim ho ja atd...