icon

Môže ma bývalý partner pripraviť o dcéru?

yennefer001
25. aug 2025

Dobry den, byvali partner nas vyhodil, dcera ma 10 mesiacov a dnes mi zavolal velmi rychlo ze podava na sud o zverenie do jeho starostlivosti, lebo som vybusna psychopatka, ze navrh maju na stole. Neviem z kade to zobral, on ma cely nas kratky vztah manipuloval a nicil, mali sme hadky to ano, ale max si kazdy povedal svoj nazor, nejake zvysovanie hlasu a mozno dvakrat som mu povedala ze sa chova ako debil a chcem sa rozist ked sa nezmeni lebo sa chova hrozne a tym to haslo, nevedela som, ze to takto vnima alebo co, ale to je tak vsetko, ziadne alkoholy, gambkovanie, nestarostlivost o dieta nic, fyzicke nasilie. Isto na neho tlacia jeho rodicia, lebo oni mali so mnou problem, a to co povedal bolo jak keby som svokru pocula. Rozvod a delenie majetku nemusel bit, Povedal ze on dostane dceru a ja nic. To moze na zaklade nejakych ocvineni ma pripravit o dceru? Klepem sa tu ako osika a neni mi dobre ako mi to povedal a ccaka ma evidentne sud. Dakujem

simca06022011
25. aug 2025

chod si navrh podat sama a rovnako ziadost o vyzivne. nadych vydych, pozbieraj vsetku svoju sebadoveru, ukludni sa a ber jeho pokusy ako snahu dalej ta deptat. Teraz aj na sude pojde v prvom rade o to, ako sa ty dokzaes prezentovat, ako sa ty staras o dieta. Nejaky chlap co bude vykrikovat ze si taka a onaka, ale realne sa o dieta nestara ho iste nedostane. Ked tak si pozbieraj nazory svedkov aj ty (ak sa to este nosi dnes, popravde sudy som uz davno nevidela ako prebiehaju ohladom deti) o tom, ze on vas vyhodil, ze ty sa staras, on sa nezaujima, ze sa staras dobre, dieta sa ma dobre atd..

anonym_783c41
26. aug 2025

@yennefer001 ked vas vyhodil prve co si ty mala dat navrh na sud na zverenie do tvojej starostlivosti+vxzivne na teba a dieta
A v drvivej vacsine otcovi dieta nezveria, toboz take male a ked je este kojene nema absolutne ziadnu sancu
Podaj ty navrh na zverenie a vyzivne na teba a dieta a sud bude posudzovat , hlavne maj adekvatne ubytovanie pre seba a dieta ,len ta natahuje a vyhraza sa , to nie je tak ze on si poda dieta ziska a ty nemas nic, blbost

ahhola
26. aug 2025

Ako je ex financne situovany, ak ma na draheho pravnika, nic si nepomozes a decko ti vytrhne z narucia. (#vymazana matka). On by sa realne staral, ci supol decko jeho mamke... Ta si moze dovolit sa starat, pracuje este a tvoj ex nemusi do orace, daval by do jadli...? No nechutna tahanica ta caka🍀

yennefer001
autor
26. aug 2025
@ahhola

Ako je ex financne situovany, ak ma na draheho pravnika, nic si nepomozes a decko ti vytrhne z narucia. (#vymazana matka). On by sa realne staral, ci supol decko jeho mamke... Ta si moze dovolit sa starat, pracuje este a tvoj ex nemusi do orace, daval by do jadli...? No nechutna tahanica ta caka🍀

@ahhola Aj ja som dobre financne situaovana a mam excelentnu pravnicku. Nechapem preco by to len u neho zavazilo?

anonym_4a603a
26. aug 2025
@ahhola

@ahhola prosím ťa, nepíš bludy a never všetkému, čo čítaš

ahhola
26. aug 2025
@anonym_4a603a

@ahhola prosím ťa, nepíš bludy a never všetkému, čo čítaš

@anonym_4a603a.... Fb skupina 17 000 clenov. tak neverit❓

yennefer001
autor
26. aug 2025
@ahhola

@anonym_4a603a.... Fb skupina 17 000 clenov. tak neverit❓

@ahhola no díky že má desis

ahhola
26. aug 2025
@yennefer001

@yennefer001 ale vsak pises, ze mas na super pravnika, tak ako otec, exo. Nie je to fer voci zene-matke, ze vselijake zbohatlicke prasa si kupi sudcu, pravnika, procesnu chybu🤔narok na decko len pre seba... predsa chlap si na nom odrobil 5.minut a zena 9.mesiacov s krvavym finisom... to kde je spravodlivost... ❗

betulinka1
26. aug 2025
@yennefer001

@yennefer001 nezameriavaj sa vymazané matky. Ano urcite je to o kontaktoch a peniazoch a nasich sudcoch. Urcite su pripady, kedy to bolo zaplatene. Ale urcite su pripady, kedy mal sud na to dovod a pribeh zverejňuje iba jedna strana. Ak sa budes sama desiť prípadmi, sama si to privolas. Skor si sadnite obe strany aj s právnikmi a najdite riesenie ako nastavit stretávanie a tak. Nečakajte na sud. Nech to právnici riesia s vami.

anonym_619261
27. aug 2025

Ak nie su vazne dovody ako ze matka nema s dietatom kde byvat,dieta je zanedbavane,je tyrane prip. neliecene psychiatrické diagnozy, alebo zavislosti (a to poznam rodinu kde sud zveril dieta do striedavky rodicovi co mal neliecenu psych.diagnozu,ale to suhlasili rodicia obaja) tak by sud nemal zverit dieťa otcovi, je to dost nezvyk. Kazdopadne Vam asi nariadia spolupracu so psychologom ak je u Vas taka moznost (Referat na SPODaSK, prip. Iny subjekt), ktory bude riesit zlepsenie komunikacie medzi rodicmi, ulahcenie riesenia rodic.konfliktu, bude Vas viest k dohode a pod. organ Spodask pojde k Vam na setrenie urcite,ak este neboli. Sud este zvykne nariadit sudnoznalecke dokazovanie,to ale treba asi aby niektorá zo stran ziadala, ktoreho vysledkom je znalecky posudok, kde su do hlbky popisane vztahy dietata k rodicom, intelekt a charakteristika rodicov a pod., no nie je to lacna zalezitost a vacsinou si to platia rodicia. Ak niektora strana ziada, sud moze nariadit aj posudok u psychiatra. Pozor na právnikov, casto narobia vacsie skody medzi rodicmi,ako realne su. Pracujem s rodicovskymi konfliktami a poviem Vam, niektori rodicia su tak egoisticki ze nevedia hladiet na zaujmy dieťaťa,robia sj zle cez dieta a bohuzial casto sa s nimi neda nic spravit (hlavne tymi co trvaju 5-6 r.)nakolko nevedia pochopit,ako tym ublizuju dietatu.

maya_hi
27. aug 2025
@anonym_de7e62

@yennefer001 inak 10 mesačne dieťa mu nikto neda to sa neboj🤣 bude rád ak sa vôbec bude moct stretnúť na dve hodinky bez tvojej prítomnosti. Ak dojčis je to úplne vylúčené

@anonym_de7e62 by si sa čudovala 🫤 dnes keď má správne styky, ešte vybaví aj zákaz styku s matkou 🫤 nie jedna tak skončila

anonym_339a33
28. aug 2025
@mira0611

Moja kolegyna, chcela zobrat synovej ex deti, lebo, ze neziju v dobrych podmienkach. Matka nebola problemova, len boli chudobnejsi a to jej povedali na kuratele, ze chudoba nie je dovod zobrat deti od matky, ak ich ma rada tak nech posiela alimenty. Takze inu moznost nemala.

@mira0611 tvoja kolegyňa je pekná špina.

deedol
28. aug 2025

Ta tvoja super pravnicka ti mala poradit, ze si mas podat co najskor zverenie do svojej starostlivosti. To si urobila?

annie34
28. aug 2025

@yennefer001 od mediátorky viem že dieťa do 5 rokov pokiaľ nie je fyzické násilie zo strany matky( netvrdím že je) je vždy s matkou...a desať mesačne dieťa určite bude s matkou... absolútne sa nebáť a nedať najavo strach...to je len zastrašovanie z jeho strany..podať hneď návrh na súd- starostlivosť dietata do svojej starostlivosti a výživné...nie dohodou ale návrhom na súd!!

lsz
28. aug 2025

Mne pani z ÚPSVaR povedala, že do troch rokov ani striedavka .. teda keď sa nedohodnete. Ako sa tu píše, nesmieš dať najavo strach a tvrdo ísť za svojim.

anonym_fe32ef
28. aug 2025

Vybrala si si za muža a otca svojho dieťaťa kkta, tak budeš celý život trpieť…

milka1904
28. aug 2025

Mne sa teraz bývalí vyhráže že mi zobrie dcéru a tak ju psychicky deptá že dieťa povedalo že nechce byť so mnou že chce byť s ním. Popritom on má ďalšie dve dcéry s inou ženou a je v podnájeme. Raz sme už boli na súde keď som podala žiadosť o výživné na dcéru a pritom ju rovno pridelili mne. Aj keď by teraz podal žiadosťna súd aby mu ju zvedlrili vôbec sa ho nebojím pretože mám okolo veľmi dobrých ľudí ktorý pomôžu pretože ma poznajú.

ukgirls
28. aug 2025

ak mas peniaze a super pravnicku preco sa klepes doma a nevolas jej? sorry ale ak ta dokaze rozhadat taka sprostot od byvaleho ako chces bojovat? nie deta ti nevezme ..pokial mas kde byvat nefetujes,nepijes,netyras dieta a nemas pochybne prace tak sa nemas coho bat ...a namiesto klepania sa doma popracuj na svojej povahe-lebo teba ako matku nema nieco take len tak rozhadzat-y musis byt dvojnasobne minimalne silna aby si zabojovala a stala za potrebamy dietata

sarafortuna
28. aug 2025

Je to druh manipulátora, bude ohýbať pravdu a z teba robiť blázna - lebo to sa aj zo ženy stane, keď s ňou takto muž narába. Takže si stoj za svojím zdravým rozumom. Potrebuješ svedkov, ktorý dosvedčia že nehovorí pravdu a preháňa. Držím prsty.

veveli
28. aug 2025

Robim na SPOaSK podaj si hned v pondelok neodkladne opatrenie a zverenie dcery do tvojej osobnej starostlivosti, vzor najdes na nete, treba rodny list malej a 3 vyhotovenia, a malinka je velmi mala, aby bola zverena otcovi, takze konaj a netras sa, treba sa postavit sa seba a dceru!!

yennefer001
autor
28. aug 2025

Dakujem krasne kazdemu jednemu. Naozaj mi toto velmi pomaha. Samozrejme vsetko konzultujem s pravnickou a mam podane neodkladne opatrenie a zverenie dcery do tvojej starostlivosti skontrolovane spickovou pravnickou. Problem je ze ma stale napada slovne, vyhraza policiu, sudom a neviem cim. Je to konstantne. Moja psychika trpi. Prosim Vas ohladom tych svedkov koho okrem rodiny a mozno 2 kamaratok mam zohnat? Viete my sme spolu boli kratku, v tehotenstve som lezala lebo som bola na rizikovom a potom novoredenec - no proste vela ludi v okoli nemam.

natalka81
28. aug 2025
@sevrin

@subartic ona píše, že on o nej tvrdí, že je výbušná psychopatka. Kde máš 100% istotu, že nie je manipulátor ten, čo sa cíti byť obeť?

@sevrin pri každom takom akože chlapovi je každá žena vybusna psychopatka. Žena co bojuje a rodinu vzťah dieťa aj za seba. Pri debilovi dokáže aj normalna žena vybuchnúť a kričať a istá skupina mužov to veľmi rada zneužíva a používa často proti žene. Vyprovokuje ženu ku kriku a urobí z nej psychopatku.
Ja co som si zažila nepotrebujem počuť druhu stranu

yennefer001
autor
28. aug 2025
@natalka81

@sevrin pri každom takom akože chlapovi je každá žena vybusna psychopatka. Žena co bojuje a rodinu vzťah dieťa aj za seba. Pri debilovi dokáže aj normalna žena vybuchnúť a kričať a istá skupina mužov to veľmi rada zneužíva a používa často proti žene. Vyprovokuje ženu ku kriku a urobí z nej psychopatku.
Ja co som si zažila nepotrebujem počuť druhu stranu

@natalka81 No ved toto, ze on je spickovy manipulator a vkuse ma provokoval, nikdy som nic take ani v predchadzajucich vztahoch nezazila, ale teraz mi hlavne ide o dieta, na neho serem, aj na jeho meno som alergicka...

mira0611
28. aug 2025
@anonym_339a33

@mira0611 tvoja kolegyňa je pekná špina.

@anonym_339a33 cela firma sa len kukala, ze coo??? A to jej syn bol navine, ze sa rozviedli.

anonym_4a603a
28. aug 2025
@yennefer001

@natalka81 No ved toto, ze on je spickovy manipulator a vkuse ma provokoval, nikdy som nic take ani v predchadzajucich vztahoch nezazila, ale teraz mi hlavne ide o dieta, na neho serem, aj na jeho meno som alergicka...

@yennefer001 ako ta môže slovné napádať? Komunikuj s nim len prostredníctvom mailu, alebo SMS, ak ta bude napádať tam, ulož.

annie34
28. aug 2025
@yennefer001

Dakujem krasne kazdemu jednemu. Naozaj mi toto velmi pomaha. Samozrejme vsetko konzultujem s pravnickou a mam podane neodkladne opatrenie a zverenie dcery do tvojej starostlivosti skontrolovane spickovou pravnickou. Problem je ze ma stale napada slovne, vyhraza policiu, sudom a neviem cim. Je to konstantne. Moja psychika trpi. Prosim Vas ohladom tych svedkov koho okrem rodiny a mozno 2 kamaratok mam zohnat? Viete my sme spolu boli kratku, v tehotenstve som lezala lebo som bola na rizikovom a potom novoredenec - no proste vela ludi v okoli nemam.

@yennefer001 nedvihat telefóny, neodpovedát na správy... blokovať si správy, mailu a hlavne si rob všetkého screenshot aby si mala dôkazy..lebo slovné nič nezmôžeš je to slovo proti slovu...

anonym_339a33
28. aug 2025
@mira0611

@anonym_339a33 cela firma sa len kukala, ze coo??? A to jej syn bol navine, ze sa rozviedli.

@mira0611 dúfam, že ju tam niekto aspoň opľul, zaslúžila by si špina jedna. V tejto situácii by som sa nezdržala a pekne jej vyčistila žalúdok pred všetkými.

brendaa
29. aug 2025

@yennefer001 nečítam celú diskusiu, koktaktovať osobne - kuratelu a spísať s PREDBEŽNÉ OPATRENIE na zverenie dieťaťa, držím palce.
Vyhľadaj pomoc aj pre seba

yennefer001
autor
29. aug 2025

Bojím sa… včera mi zobral dieťa a vôbec mi neodpisuje. Neviem, čo mám robiť, som z toho úplne zle.

yennefer001
autor
29. aug 2025

Prosim, ak je niekto ochotny sa o tomto bavit, napiste mi spravu, potrebujem podporit a cela moja rodina je uz z tohoto znicena rovnako ako ja...