Náklady na deti vzniknuté počas ich pobytu u otca
Maminky, tie ktoré ste rozvedené, ako to máte s nákladmi na deti po rozvode mimo výživného? Ide o to, že dcéry sú tento týždeň od pondelka do piatku u ich otca. Staršia ochorela, v pondelok, aj napriek tomu, že sa mal starať otec, som s ňou bola u Dr. ja, aj som kúpila lieky, ktoré odporučila Dr. Dnes prišli výsledky z výteru, dcéra musí brať ATB. Bývalý manžel žiada preplatiť účet z lekárne, resp. že on zaplatí ATB a ja mu mám preplatiť probiotiká vo výške 7,50 Eur. Ak nie, tak že mi pošle o to nižšie výživné. To činí na staršiu presne 140 Eur mesačne. On, druhýkrát ženatý, obidvaja so ženou pracujúci, zatiaľ bez vlastných detí. Vraj nemá peniaze. Čakám, že mi napíše, aby som prišla s várnicami a obedom. Ako to máte vy? Preplatili by ste? Celkovo, ked sú deti po rozvode u ich otcov, preplácate náklady, ktoré ich otcovi počas tohto času vzniknú? Podotýkam, že lieky na alergiu a jej liečbu, t.j. pravidelné náklady platím ja.
@zuzinka888 ver že sú aj takí, resp.také exmanželky. Ale je to choré a trápne.
@kaila1 ani by ma nenapadlo že chlap bude vypytovat takto korunu ale veru ani môj ex nedá nič malej len výživné ,keď som teraz kupovala novú tašku a xx veci do školy nemám nikde písané aby zaplatil polovicu takýchto vydavkou tak tiež som sa rozhodla dať to súdne aby aj strojcek na zuby či lyžiarsky platil polovicu a urob to aj ty lebo toto by nemalo koniec .Drzim ti palce ❤️
vsetku tu komunikaciu by som si zdokumentovala, 7,5EUR by som mu poslala s poznamkou dcere na probiotika. Zdokumentovala to ze pocas jeho opatery, si riesila dieta ty, platila naklady, nekupuje nic extra okrem posielania vyzivneho.. a PODALA by som navrh na zvysenie. Neviem kolko plati na obe deti, ale predpokladam, ze ked poratas nakaldy, vylety, stravu, reziu a vydelis dvoma, bude to viac ako tych 140eur na starsiu. O tom, ze v podstate sa nepostara by som hovorila pri jeho navrhu na striedavku (mame takeho hrdinu vo vzdialenejsej rodine, zena teda suhlasila ved co... a chlap je na psychiatriu, deti ho otravuju :DDD cakam intenzivne kedy ju zrusi:D )
a napr. probiotika ja nepovazujem za ziadny extra naklad jeho, ze by musel od teba drankat penaize, to nie je dovolenka, vylet.. ze skladame sa...
@kaila1 Ty si s ním žila, Ty ho poznáš najlepšie... To vyhrážanie sa striedavou starostlivosťou berieš vážne, je toho schopný? Však by minul viac, ako Ti posiela na výživné, nehovoriac, že by sa musel pravidelne o deti doma starať. Riešiť, keď sú deti choré, majú prázdniny, voziť na krúžky, robiť víkendový program atď. Neboj, jeho by to veľmi rýchlo prešlo. Jeho nová manželka by z toho asi tiež veľmi nadšená nebola, to som istá. Ja si myslím, že Ťa len chce zneistiť, aby si sa bála, že Ti vezme deti. Keď si však spočíta všetky náklady + starostlivosť, neverím, že by to naozaj urobil, keď je taký lakomec a duchom úplný chudák.
@simca06022011 áno, toto je dobrá pripomienka, že poslať mu na účet s poznámkou "lieky pre dcéru" aby mala dôkaz, že hradí lieky ona. A všetko tak, na účet s poznámkou.
@kaila1 realita. Cim menej ich zeny zaťažujú výdavkami, tym nevedia co zo sebou. Kazdy blocek si mu mala davat preplatiť od zaciatku, zubar, lieky, školské vylety, školské poplatky. A ked to nejde, tak fakt na sud a vysvetlit sudu, ze vydavky sa zvysili na vsetko aj strava a inflácia, neviem kedy ti davali vyzivne, ale Kazdopadne o 20% sa dvihnúť da + chces tam mat výrok o výdavkoch pol na pol. To, ze sa vyhráža striedavkou, chcem vidiet jeho novu zenu ako beha s detmi zo skoly, do skoly a po krúžkoch. 😉
@kaila1 Som v šoku z toho čo píšeš. Ale ja by som sa na Tvojom mieste nevzdávala, lebo môže sa stať, že bude treba strojček na zuby, drahšie náklady na školu a aby si stále všetko hradila sama by som nepripustila. Treba aspoň o to bojovať aby platil polovicu nákladov nad rámec. Držím palce aby si to ešte ustála!
Ja normálne neverím ako môže byť s prepáčením niekto taký deb*l 🤦. Poslala by som mu ich s poznámkou na čo ich posielam (nech ich dcére kúpi aby chúďa nebola bez) a zašla by som za kolíznou ako postupovať ďalej v tomto prípade.
Nechápem naozaj ako niekto môže takto zamýšľať a hľadať ako ušetriť na vlastnom dieťati (už vôbec nie keď sa to týka zdravia). A ešte kvôli tomu robiť aj takýto výstup, normálny rodič by šiel kúpil a hotovo nie robiť toto kvôli 7,50 ktoré musel dať na lieky dcére.
Vies co, ja Ti poradim jedno. Podaj si zvysene vyzivne teraz, kym nebude mat dieta/ deti s novou manzelkou. To uz bude mat dalsiu vyzivovaciu povinnost a ta suma sa uz vyrazne nezvysi. Ked bude mat deti,uz duplom dievcatam nic nekupy a bude chciet preplatit asi aj ponozky. Ak bude mat deti,ver tomu,ze striedavku chciet nebude,ked je takyto expert

@viestta aj ja by som mu poslala nech majú 😃 a podala o zvýšenie.