Návrh na zníženie výživného
Ahojte.
Byvaly manzel podal navrh na znizenie vyzivneho. Sud ustanovil UPSVaR, aby zastupoval zaujmy nasej dcery (5r). Cakala som, ze prijde nejaky pracovnik z uradu, aby preskumal pomery- prijmy, vydavky a pod a nasledne spisal nejake stanovisko pre sud (tak ako to bolo aj v pripade, ked sme sa rozvadzali). Pojednavanie vsak mame v pondelok a doteraz nikto neprisiel. Stalo sa niekomu, tiez ze nikto z UPSVaR neprisiel ani len presetrit pomery? Pripadne ma niekto skusenost ako taketo pojednavanie prebieha?
Dakujem za odpovede.
@deti95060810 veru nepretrhnú? Nemáš poňatia čo je to za robotu, plat tak biedny,že ani už horší byt nemôže. Takmer na všetkých kuratelách podstav.Tie baby sú zavalené robotou. Môžeš skúsiť, hľadajú.Potom daj info,koľko si tam vydržala.
Aj tych 180€ je zalostne malo… drzim Vam palce
Toto som ani ja nepochopila, aj moja dcéra mala niekoho, tiež som čakala že prídu popozerať v akých podmienkach žijeme, ale nestalo sa tak 🤷🏼♀️ možno riešia len také extra prípady... Také bežné asi nie, ale niekto musí byť akoby zadeleny.
Zarába v hrubom či v čistom ?
@dominikamacakova 🤦🏼♀️
Ak zaraba 1700 eur, tak 180 je este aj malo..mozes dat aj protinavrh..zvysit..napr. na 250 eur? Ja nemam skusenosti s vyzivnym ale ta suma je fakt nic, ked uvazim, ze ja disponujem s celou manzelovou vyplatou..😏
PODAJ NAVRH NA ZVYSENIE!!! ak nepodáš, sudkyňa nemá o čom rozhodnúť. ak podáš, možno budeš úspešná 😉
Na vyzivne rataju 30% platu
Žiadajte zvýšenie, dieťa stojí peniaze rastie potrebuje veci... Na mňa otec platil do 16 tich rokov 300sk podla stareho rozsudku a tie 2 roky platil 25€ ....žalostne málo... Ak by muž neplatil nedávala by som mu dieťa 🙄 je to krute ale ked chce setrit na vlastnom dietati tak nech trpi
@sonnenshein Výživné sa neurčuje len podľa toho, čo dieťa potrebuje, ale aj podľa toho, koľko ten muž zarobí. Lebo dieťa má nárok podieľať sa na životnom štandarde svojich rodičov. Tak keď je ocinko milionár, nebude predsa platiť pár stoviek, len preto, že dieťa viac nepotrebuje. Z tohoto vychádzajú mamičky detí Borisa K. napríklad.
@vinkel narodenie dieťaťa je dôvod na zníženie výživného
@zuzanka.zuzu presne tak. @autorka podaj protinávrh a on sa zľakne aby mu výživné nezvýšili.
@maciatkolulu nie nieje. Tak sa súd vyjadril.
Mne prisli vzdy. 1.x sedel vonku pri stole a len spisoval, pytal sa, nebol sa pozriet priamo, ale vzdy prisli. A tak isto by som dala protinavrh na zvysenie, slo vsetko hore. Ja mam 220€, ale vdaka tomu, ze otec klamal a dokazali sme to. Odvtedy mu prisli na diagnozy a odmietaju mi zvysit.
Ďakujem vam vsetkym za vase nazory. Este sa spytam, protinavrh mozem podat ustne priamo na sude, ze ziadam o zvysenie ci sa musi nejako samostatne podat pisomne?
Dakujem vam este raz
Samozrejme, ze musi byt pisomny.
@vinkel tak u nás sa znížilo výživné. Je to jeden z dôvodov. Asi ste mali iné okolnosti, súd prihliada na veľa vecí, ale narodenie dieťaťa je proste jeden z dôvodov.
https://ficek.sk/znizenie-vyzivneho-28288
Ani sudca človek nemusí byť a už teraz vie, že mu neznížia.A ty požiadaj o zvýšenie, výdavky na všetko idú hore.
Ahoj, pravdepodobne sa na UPSVAR sa dobre nasmiali na navrhu tvojho manzela, ze chce platit 80 euro. Mam znamu manzel zarabal na papieri 700 euro, chcel platit 70 euro na dcerku skolkarku, znama nemala na pravnicku bola sama, on bol s pravnikom, pracovnicka UPSVaR razne odmietla 70 euro a plati doteraz 140Euro. Ked tvoja dcera ide do skoly, mas pravo podat aj navrh na zvysenie. Ja by som podala na 200-250euro, potom az na 2.stupni.
Okrem toho rodic je povinny vyzivovat svoje dieta aj na svoj ukor, takze jeho naklady nebudu sud zaujimat, ak by chcel znizenie odovodnit svojimi vydavkami. Mozno by som zasla do UPSVaR, a vypytala kontakt na osobu, ktora ma tvoj pripad, mozno budes mat stastie a bude v kancelarii niekedy su v terene.
Na 99,9% su fakt na strane dietata.
dievčatá, keď počítate výdavky na dieťa - ako počítate naklady na bývanie? my sme 4 - dcéra má 15 - mám teda vydeliť inkaso s energiami a internetom 4?
U nás kolízna nebola nikdy, ale na poslednom stretnutí na súde sa po vypočutí nás oboch priklonila na moju stranu. Je však pravda, že dovtedy posielal 40-50€ mesačne. Zvýšili mi na 130€ a teraz si idem žiadať zas. Takže sa neboj. Držím ti prsty 😉
@maciatkolulu nehádam sa. U nás to takto bolo. Ani plat sa nezvyšoval. Prijimy rodiny nám klesli keďže ja som bola na rodičovskom príspevku. Ale súd povedal že 12 ročne dieťa a vyššie výdavky ako 2 ročne. A manželke tiež nema vysoké výdavky. Lebo narodením dietata nemôže to staršie dieťa trpieť. Tak nám ešte to navýšili. Lebo my sme nechceli znižovať len aby ostalo rovnake. A súd povedal tak budete chodiť busom do prace. Ale tak uz len 4 roky a koniec.
@maciatkolulu to už dávno nie je dôvod na zníženie alimentov
Pekne si nachystaj blocky, potraviny, oblecenie, kolko platis elektrinu, plyn, voda, nezabudni na lieky, kruzky ak chodi v skolke (anglictina, tanecna).
Nedaj sa, bojuj za dceru. 80€ je vysmech.
@buffinko 🤣🤣 toto sa mi paci. Sudkyna, ho poslala do prace. Znama ma taky pripad ked chcel na dve deti platit 100 euro manzel, aj tomu sa sudkyna vysmiala a povedala, ze dobre vy zarabate 800 euro, vasa manzelka 700, mam lepsi navrh vy budete vychovat deti a manzelka vam bude prispievat 100 euro. Nakonec platil 100 euro na malu a 150 na vacsieho.
@kvietocek87 opakujem, narodením dieťaťa dochádza k zmene pomerov, môže a nemusí prísť k zníženiu vyzivnemu.... Tak ako pri chorobe, strate zamestnania atď... Musí to prejsť súdom, dokazovanie a súd rozhodne. Takže nepíš o tom, že dávno nie je dôvodom. Dôvod je jazda zmena, aj n a jednej aj na druhej strane.
Sice odveci ale mne je tak luto ked toto citam. Ma fajn plat a na svoje dieta chce prispievat 80€??? Normalne nechapem niektorych rodicov, ked na vlastne dieta je im zatazko dat
autorka napis prosim ta v pondelok, ako to dopadlo, som strasne zvedava, ako ho tam znesu pod ciernu zem!

Aj keby mal ďalšiu vyživovaciu povinnosť tak mu neznížia. Povedia že nech on ponizi svoje výdavky Napr ak chodí do fitka alebo aby chodil busom do prace a nie autom, a tiež aby si odpustil 2-3 kavy v kaviarni.