Neuvedenie otca v rodnom liste a testy otcovstva
Mile mamicky,
Prosim o radu... Dozvedela som sa, ze otec mojej dcerky chodi po sudoch a zrejme chce poziadat o testy otcovstva... 😠 Som z toho nestastna, neuviedla som ho do RL a ani o to nemam zaujem, neplati mi vyzivne ani nechcem, ale zaroven nechcem aby sa s malou stretaval... Dodnes o nu nemal zaujem a teraz ano? Da sa to vobec? Ak mate s tym niektora skusenosti, prosim, piste len IP, ak by sa k tomuto nahodou dostal... Nahoda je blbec... Dakujem
@monika76 Ja som si prežila dosť veľké peklo odkedy som otehotnela... Vec názoru, ani Ty ma nepoznáš a trvám si na svojom - dieťa má mať obcho rodičov!!!!!
@cecil36 Do troch rokov sa môže žiadať výživné od narodenia vrátane príspevku na náklady súvisiace s tehotenstvom a pôrodom. Bez ohľadu na to či boli svoji alebo nie.
@monika15 🤐 nemam pocit zeby som sa tu vytahovala.....tak neviem co splietas....a preco by sa malo dieta trapit??ved ono mozno bude stastne ze konecne spozna svojhop otca ktory s nim chce asi byt 🙄 zeny ako ty poznam.....presne priklad toho ked ma uz muz raz opustil,alebo so mnou nieje pre hocico tak treba proti nemu vytiahnut vsetkjy mozne zbrane aby bol nestastny a najlepsie hned zautocit tak ze stvat proti nemu dieta-deti 🙄
@lenka311 Ano malo by mat oboch 😉 ale len za normalnych okolností ...Napíš mi jedne dovod prečo? ked ten otec neda ani pravo na život tomu dietatu ,zaprie ho,nezaujima ho že to dieta ma aj potreby že nie je všetko zadarmo...Že ten otec nema svoj názor na život len čo povie mamička 😒 to bude dobrý príklad dietatu ? Poznám zopár žien čo su s mužom len preto že pred bohom prisahala ☹ alebo že deti potrebuju otca a pri tom ten otecko každý večer otlka ich mamičku 😠 Veľmi ťažká téma a háklivá !!!
zakladatelka vie najlepsie o co ide a preto sa skusila opytat aj tu ale tu sa rozoberaju uplne ine veci.....a no dieta ma pravo na oboch rodicov ale mat ocka ktory sa o dieta nezaujima tak radsej ziadneho lebo doserie vychovu.....kto nepozna pozadie pribehu tak nech tu nerobi zavery a uz vobec...... nesudit 😉
Dakujem vam vsetkym za vase nazory, len na upresnenie: nemam pocit, ze by som bola nevyzreta alebo v puberte, on vedel, ze som tehotna, mali sme sa brat, vedel, ze je to jeho dieta, nie som ten typ co ma 2 alebo viacerych naraz. On sa rozhodol, ze si ma nevezme (vraj nemoze), ja som nemala cas na vyplakavanie, MUSELA som ist dalej a nezaoberat sa vecami typu co by bolo, KEBY,... ale riesit ako zabezpecim dietatku to najlepsie. Nikdy sa nezaujimal ako sa ma mala, ci je zdrava, ci nieco nepotrebuje, proste NIC. NIKDY jej nenapisal ani SMS ked mala narodeniny, meniny ci boli Vianoce, nikdy jej nic nepriniesol, ani obycajny kvietok z luky ked mala narodeniny... Ohovaraju ma po celom okoli, ale kto pozna ako to NAOZAJ bolo, tak im neveri, aj ich rodina je na mojej strane... Byva par metrov od nas a za tie 3 roky, co je mala na svete sme sa stretli len 1x aj to nahodou a tvaril sa, ze sa NIC nestalo. Necitim k nemu nic, v mojom srci je prazdnota co sa tyka jeho, necitim nenavist ani sa mu netuzim pomstit (keby sa mu chcem pomstit, vlacim ho po sudoch a platil by, ze by prisiel aj o posledne ponozky 😀 )
Kym som bola tehu sme sa stretli aby sme sa dohodli, co a ako dalej si predsatvuje (uz sme neboli spolu). Chcel byt len v RL, aby malo dieta jeho prievisko a chcel sa stretavat (sam s malou od narodenia). Prispiet mi nechcel na nic, vraj po porode dostanem dost penazi na to, aby som kupila, co treba. A co sa tyka zapisu do RL: este ako tehu som mu navrhla podpisat vyhlasenie o otcovstve na matrike - a viete, co mi povedal? On mi nic dopredu podpisovat nebude, to si musi ROZMYSLIET... Tak teraz si hom niektore zastavajte aky je chudacik a ako vam ho je luto, ze mu odopieram otcovske prava...
@jankanelka asi by som sa zachovala rovnako 😉
@sisaha dakujem
Kazdy jeden clovek si zasluzi druhu sancu. To je vsetko, co k tomu napisem.
Este som zabudla napisat, ze jeho mama ma take znamosti, ze by dokazala z normalneho zdraveho cloveka urobit nesvojpravnmeho psychiatrickeho pacienta (ak by sa jej to nepodarilo cez znamosti, utocila by inak) a potom by mi dieta zobrali ako nesvojpravnej - takze v tomto pripade urobit krocik smerom k nim by bolo skocit rovnymi nohami do tlamy levovej
@svetllana ano, zasluzi, len on ich mal pocas nasho vztahu hadam milion a kazdu jednu zahodil. ziadna dalsia nebude, sorry
@jankanelka ja osobne s tebou suhlasím, ani ja by som v tomto prípade žiadnu ´dalšiu nedávala.
3 roky su dost dlhá doba aby si uvedomil čo sa deje. 3 roky vás obchádzal a tváril sa že jednoducho nie ste, nemáte potreby , neexistujete.
Z mojej strany už ani exmanžel nedostane šancu , tu si musí vydobit už u detí.
@jankanelka no tak som aj tusila,ze takto nejak to bude.neviem ti poradit ako postupovat dalej,no pokial sa v nom ozvalo svedomie a chcel by odcinit svoju nepritomnost v malej zivote za tie tri roky,tak to nema robit poza tvoj chrbat a potichucky behat po sudoch,ale mal byt chlap a prist za tebou a vsetko s tebou prebrat.
ano @svettlana mame pravo na druhe sance,no takto poza chrbat matke sa to nerobi.kazdy je strojcom vlastneho stastia a on premarnil to najmilsie ranne detstvo svojej dcery tym,ze bol nezrely a nepripraveny.tak to holt nemal dieta plodit. 😠
ja pevne dufam,ze z toho nebude velke halo,ktoreho stredom bude malicka,lebo to nevinne dieta si to vacsinou odskace najviac 😢 drzim palce nech to vsetko dobre dopadne 😉
@jankanelka
@sisaha Ano, tri roky je ozaj dlha doba..ja uplne chapem, co sa tu rozobera a aj Tvoj postoj..len ja sa skusam na to pozerat z inej stranky, vies, ze 3 roky su sice dlha doba, ale co je to oproti celemu zivotu?..Nie je sanca, ze sa ten blb uvedomil a snazi sa napravit chybu (maxi Chybisko), ktoru spravil?..To su moje uvahy, co neznamena, ze stojim striktne na jeho strane 🙂
@svetllana ano ,je super ak prisiel k sebe a uvedomil si ako schybil,no takto sa to ozaj nerobi.v prvom rade mal prist s ospravelnenim za svojou byvalou partnerkou.ak uz nechcel byt nadalej vo vztahu,tak nemusel byt,ale dietatku sa chrbtom otacat nemal.to je neuveritelne nefer voci malej.ja osobne neviem ako si to ten chlap dokaze ospravedlnit.mal by od hanby po kanaloch chodit za to,ze sa otocil chrbtom vlastnemu dietatu 😠 pokial by to vsak olutoval a skutocne seriozne zmyslal sa stat sucastou malej zivota a nejak sa snazil vynahradit co zanedbal a nadalej chcel ostat v jej zivote a byt jej otcom,tak mal prist v prvom rade za matkou.a aj tak,keby sa to mne stalo a moj byvaly by prisiel za mnou s prosikom,tak by musel sakra dokazovat,ze to mysli vazne.lebo je strasne nefer pustit do malej zivota muza co ju mal tri roky na salame a potom po par mesiacoch by sa zbadal,ze predsalen je to tazke dieta vychovavat a nie je to len po ihriskach chodit a s hrackami sa hrat a nakoniec by zas zdupkal,tak to nie.musel by mi dat sakra vela dokazov k tomu,ze to mysli ozaj vazne. on ma strasne vela co vysvetlovat a za co sa ospravedlnovat.
@bobocka Vidis, a tento Tvoj pohlad mi jednoznacne napovedal, ze mas pravdu. Suhlasim, je to tak..Ja som az do takych detailov (podstatnych detailov) nesla, napisala som prve, co ma napadlo po precitani prispevku. Spravne, trebalo sa hlbsie zamysliet, nie je to jednoducha tema, aby sa dala "vybavit" jednou vetou.
@svetllana my tu v teme vieme len obsirne info.som si ista,ze jankanelka by mala cele hodiny o com rozpravat. a takisto aj jej ex.su dve strany mince.no z toho mala co viem mi to vychadza tak,ze on teda fajne schybil a bude to chciet vela pokory a tuzby k zmene z jeho strany. treba mysliet na dieta.ta malicka si zasluzi to najlepsie a maminka si zasluzi riaden respekt a obdiv,ze zvladla sa starat o malicke dietatko bez akejkolvek fyzickej ci financnej pomoci biologickeho otca dietata.fakt smekam klobuk pred nou a pred kazdou jednou slobodnou maminkou.ja mam stastie,ze mam skveleho partnera,ktory je senzacnym otcom nasmu syncekovi a po pravde neviem ako by som to bez neho zvladla.stara sa o nas uplne senzacne.bez neho by to bolo sialene tazke. a ked si predstavim,ze jankanelka bola na vsetko sama a dokazala to a zrazu sa dozvie,ze jej ex kuje nejake pykle a po sudoch beha a ani sama nevie co poriadne v tom je,no necudujem sa jej,ze z toho dobry pocit nema. 😒
No podla toho čo ja viem , môže požiadať o určenie/zapretie otcovstva do 3 rokov odo dňa keď sa dozvedel, že je otcom. Nedočítala som sa v príspevku , či vedel , že sa má stať a neskôr stal otcom...tak , že sa to nedá posúdiť.
Nuž a podľa mňa si treba veľmi dobre zvážiť , či odoprieť dieťa jednému z rodičov. Pretože ak nie je násilník a alkoholik, narkoman a podobne ....a jediným dôvodom odopretia dieťaťa je skutočnosť , že nedal prednosť partnerke pred matkou....tak to môže v budúcnosti ublížiť , len tomu dieťaťu. Práve teraz v mojom okolí zomrela na rakovinu žena čo mala len 30 rokov - a to do 1 mesiaca čo sa to dozvedela. Ak by sa to stalo nedajbože nejakej matke , čo bránila stretávaniu sa dieťaťa s druhým rodičom - ako sa asi bude cítiť dieťa , ktoré dajú otcovi , ku ktorému si nemohlo vybudovať vzťah? Muselo by nielen zvládnuť stratu milovanej matky ,
nemať nikoho o koho sa oprieť , a ešte aj bývať s pre neho cudzím človekom. 😔
U nás je to tak , že otec môjho najstaršieho o neho nejaví absolútne žiaden záujem...a z synových občasných poznámok viem, ako ho to trápi...a nemôžem mu pomôcť a ani vysvetliť prečo.....dala by som neviem čo za to aby to bolo inak ( a to aj napriek tomu , že sme sa rozviedli , najme kvôli tomu že ma bil)
@jankanelka držím palce tebe aj tvojej dcérke 🙂 😉 z duše si mi písala ,Ty nepíšeme o tom istom mužovi ? 😅 😀 tiež sme ostali sami ešte ked som bola 2 mesiaci tehotenstva ,zrušil svadbu a vláčil na po celej dedine lepsie povedané jeho mamička.Nepáčila so sa ako nevesta ,mala som smolu.Nebol si syna pozriet ani v porodnici ,neprispel ničím len nám podkopával nohy.Este aj po sudnom rozhodnutí mu bolo zatažko dlznu sumu vrátit na čo má maličký nárok.Jakubko bude mat 2 rocky a jeho otec ho vydel do hromady čistý čas 1,5 hodinku to len preto že sa chcel hrat na otecka.No preslo ho to hned .Teraz je moj synček dost vážne choručký no bojujeme a jeho to nezaujíma .Nepodá pomocnú ruku aby pomohol vlastnemu dietatu...Tak čo žienky toto je otec ? Ja by som to vykastrovaa aby už nikdy nemohol niečo take urobit 😠
@jankanelka to poznám 😢 "maminka" (svokra ) všetko čo povie je sväté ! podpichuje ho a neustále na mňa slovne pľuje a z manžela si urobila bábiku .
monika15 má pravdu, daj si pozor ! je ťažké radiť nepoznám povahu tvojho manžela a ani jeho zmýšľanie no viem čoho sú schopný pod vplyvom ich mamičiek,,,,,dohnať aj k psychyckému týraniu a buzerácie .Držím Ti palce !
@jankanelka ale toto si hned mohla napisat a nie az ked sme sa tu vsetky vyjadrili a teraz nas "obvinovat"ze sme i ho zastavali a ze je chudacik.... 🙄
@jankanelka nikde nevidim to strasne ublizenie. jasne, ze sa s vami nestretaval a nechcel, pre nho to bola uzavreta kapitola. ano, riesis len seba a absolutne si sa nepozastavila nad tym, ze preco sa on choval ako sa choval. muzi sa s detmi nestretavaju, pretoze sa braniaa, je to pre nich moznost, ako sa citovo neznicit. co s tou svadbou? na tom stoji svet? na pokryteckych krestanskych hodnotach, ktore nikto nedodrzuje? nakoniec asi urobil dobre, ze si ta nevzal, ked k nemu nic necitis , nie ? zrejme nieco nebolo uplne v poriadku medzi vami, ze to takto dopadlo.. ?
stale nevidim dovod, preco by sa nemohol stretavat s dietatom a nadobudnut s nim casom vztah.
inac kazdy chlap je namotany na matku, tak neviem, ze co to tu tak rozoberate. mas strach z jej znamosti na psychiatrii ???
@mery.maja
souhlasim...Vetsinou to tu tak je, nekdo neco napise, napise radeji malo nebo nic..vzdali se, pocka, jak se to vyvine a pak zacne doplnovat, vysvetlovat, ale my se tu uz mezitim stacime "pohadat" ...(obcas vyuzije situaci a doplnuje podle toho, jak se mu to hodi, aby vyvaznul comozna nejcisteji a byl pochopen ci litovan)
@jankanelkla
Kdyz nekdo chce diskusi, musi si byt jisty, ze je schopen a ma CAS se nam tu venovat, venovat svemu pripadu..protoze MY tu jsme pro neho ..
Dnesni situace je typicka na MK...je to jako dostat par facek 😠 😠 😠 😠 ...
Priste si dej otazku, a klidne si bez kam chces...prijd kdy chces,
pokud se rozhodnes pro diskusi, udelej si cas ..kdyz ho nemas, nehazej do eteru jen par slov, ktere se daji vylozit mnoha smery..a jen rozhadaji konikovske maminky..a ZBYTECNE..
Proc? kvuli nejakemu hajzlovi, ktery zpocatku mohl vypadat i jinak?
priklad:
To je to same, jako bys napsala Temu: moje dite, ma 6 let a jeste necte..Haloooo Maminky pomozte!! 😨 😨 😲 😲 😲
.a odesla bys..My se tu budeme dohadovat, jestli za to muze spatny dohled rodoicu nebo ucitele, vyzralost ci nemoc ditete...a pak se vratis, a doplnis, ze tvoje dite jeste necte, protoze se to jeste nemelo ani kde naucit, protoze nechodi jeste do skoly..ale sousedkyno dite uz ve 4ech letech cetlo.. 😖 😖 😖 😖
Tyto doplnovacky, chytaky a ukazovaky, jsou jen zbrane na hadani..a dohady..
@mirica kúsok vyššie to @jankanelka píše 😉
a tebe @jankanelka držím palce aby to pre teba a malú dopadlo čo najlepšie.
Takému chlapovi by som žiadnu ďalšiu šancu nedala! A argumentovať tým, že to chce napraviť? 😕 Podľa mňa to nebude "čistá hra" nakoľko prvé čo by mal urobiť je ísť za tebou a s tebou sa dohodnúť a nie poza tvoj chrbát chodiť po súdoch 🙄
@irriss ja mozem byt na MK, ked mam cas, tzn. ked mala zaspi alebo nie som v praci. A ked nie som v pracia ale doma, tak sa venujem malej a na net idem az vecer. A hadat sa tu predsa nikto nemusi, nezalkadam temu na to, aby sa tu niekto s niekym hadal, zaujimali ma nazory mamiciek, ktore presli niecim podobnym ako ja
@zajaciq keby som k nemu nic necitila, nezostala by som s nim tehotna a nechcela s nim prezit zvysok zivota. kazdy je vychovavany inak, moj nazor je taky, ze manzel ma stat pri zene, hlavne ked ho potrebuje (a naopak), nielen vtedy, ked je svet ruzovy a krasny. ked sa chlap nevie postavit problemu celom, ale ujde pred nim, nie je chlap, ale decko tak nech si je pri mamicke

@mery.maja
ako jednoducho.... zoberie dieta da matke alebo niekomu postrazil ale on nebude s deckom, ocividne ked nema o nu zaujem tak co cakas, ze ked sa narodi decko ze sa to zmeni !!
a potom tie natahovacky je to pre dieta dobre?? urcite nie.... takze co sa sa tu vytahujes.....
radsej byt bez neho ako sa snim trapit... a malo aj dieta trapit taka rada......