Niekoľko rokov žijeme vedľa seba
Potrebujem sa iba vyžalovať. Možno počuť nejaký nezainteresovaný názor.
S manželom žijeme vedľa seba niekoľko rokov. Zatiaľ nikto nepodal žiadosť o rozvod.
Prerobil si za ten čas dom, ktorý mu darovali rodicia. Z domu spoločného stále niečo zmizne. Najnovšie začal vykopávať aj stromy zo záhrady a sadí ich k tomu darovanému domu.
O deti sa stará minimálne aj finančne, ale nemôžem povedať, že sa nestará vôbec. Lebo vraj nemá peniaze. Tam prerába vo veľkom. Čo by ste robili vy?
Okrem rozvodu, na ten zo zdravotných dôvodov momentálne nemám silu.
Akosi nechapem,ze zo zdr.dovodov nemas silu na rozvod? Napises jeden papier,pockas na pojednavanie a ides tam. Podla mna je to ovela jednoduchsie ako sa doma obchadzat s muzom. Navyse sud stanovi vyzivne a tam mu uz neobtoja vyroky,ze nema peniaze. Bude musiet platit. Neodkladaj to a cim skor sa rozved,ked ste uz v takomto stadiu.
Máš nárok na výživné na deti, výživné na seba ak má dieťa do 3(?) rokov. Spoločný dom je spoločný aj na papieri?
prečo nepožiadaš súd o zákaz takejto činnosti ? Prečo nepožiadaš o stanovenie výživného aj počas manželstva.
@marca12
@januska12323
@subartic detí študujú na VŠ. Ja momentálne riešim liečbu, ktorá by mohla stabilizovať môj zdravotný stav. Je to na dlhšie. Náročné fyzicky aj psychicky. Rozvod by bol veľmi náročný..to viem už teraz...pokiaľ nepodá on nejdem to teraz riešiť.
@subartic ako myslíš prosím požiadať súd o zastavenie takejto činnosti? Vďaka.
obráť sa na právnika , myslím že existuje inštitút ktorý zakazuje bez tvojho súhlasu nakladať s BSM a tvoj manžel bez tvojho súhlasu tieto veci robí . Aj si ho nejako konfrontovala s tým že prenáša veci do darovaného domu ?
Uvedomuješ si že prestavuje dom sa vašich spoločných prostriedkov taktiež bez tvojho súhlasu ?
@subartic vďaka za radu o tomto som nevedela.
Áno konfrontovala.. odpoveď, že to kúpil on...vredy je agresívny a vulgárny.
To, že investuje "spoločné " peniaze viem. Aj to, že v prípade rozvodu mám nárok na polovicu toho, čo tam investuje. (i ..keď viem, že to bude ťažké dokazovanie)...
je jedno či to kupil on , ak sa to kúpilo počas manželstva je to aj tvoje . Máš fotky toho darovaného domu ako bol pôvodne ? Jednoducho tvoj muž ťa okráda, lebo ja osobne si myslím že ked zrekonštruuje , presťahuje sa a podá žiados to rozvod a bude chcieť vyplatiť po tebe polovičku z vášho spoločného domu a zároveň sa bude tváriť že dom ktorý rekonštruoval budelen jeho.
Nevime odkiaľ si ale vedela by som ti doporučiť dobrých právnikov z okolia Martina, Žiliny , Trenčína , Ružomberka .
@marca12 ja viem presne čo myslí... nemá silu - psychickú.
@subartic prosím ťa, môžem ti napísať ip ohľadom právnikov?
@deti95060810 ok, napíš
@subartic ďakujem, na právnika momentálne moc nemám. Ale ak bude treba, budem rada za odporúčanie
Fotky toho dómu mám v pôvodnom stave.
To máš pravdu..on už si teraz myslí, že je všetko jeho.
tak si ich schovaj na bezpečnom mieste, rovnako tak si nafoť aj váš dom , aby bolo vidiet čo tam bolo a čo zmizlo . Ja myslím že sa blížite do finále a čochvíľa budeš zrejme riešit rozvod .
@subartic ďakujem krásne za dobre mienené rady. Dobre to padne. 🙃 Ja viem, že už sa tento vzťah neurovná. Len musí prísť ten správny čas. Keď budem na to pripravená.
@kristinka92 bohužiaľ. Aj k takýmto veciam sa znížia ľudia, keď nerobíme tak ako oni manipulujú. A ešte k tomu sú extrémne sebeckì a lakomi.

to vážne vykopáva vaše stromy? kam až niektorí ľudia dokážu zájsť??! 🙈