Papiere o narodení dieťaťa, keď dieťa nieje ex, ale priateľa, s ktorým žijem
Ahojte chcela by som sa opýtať , 14.01 mam rozvod no len pocas tochto rozvodoveho obdobia som si našla priateľa a otehotnela som s ním , dietatko sa nam ma narodiť v polke februára, no lenze otázka keďže nebrehlo tých 300 dní tak bábo patri exovi papierovo....no ale trapi ma jedna vec ako vybavit tie papiere ked sa narodí bábo, ako rodný list a poisťovňu, kedze on nieje ochotný mi to ísť vybehať ....on žije v BB a ja s priateľom v KE .... rodiť budem v KE ...a predsa ked bude ex zapísany v rodnom liste kým neprebehne sud o zapreti a priznania otcovstva...mam s toho obavy a dielemu 🙄
@denulik232 ale prečo že z jedného manzelstva do druhého? Ja teda dufam ze nás čo najskôr rozvedú a že sa budemw môcť hneď obratom zobrať...priatel si už dokonca aj našiel datum sobáša (keďže tento rok vychádzajú moje narodeniny v máji) podla mna je to jednoduchšie riešenie ako sa doprosovat bývalému o to aby mi najprv podpisal priezvisko maleho a potom sa zase ťahať po sudoch a to zase neviem kolkej bude trvať "kým si nas tam niekto všimne"a malý/malá sa bude môcť volať po svojom ocinkovi
A kebyze idete na mattiku a priatel spise priznanie otcovstva ako to robia v pripade nezosobasenych parov? To nikoho nenapadlo? Vsak zavolj na matriku, oni ti poradia ako dalej.
@katkakovac zakon o rodine nieco taketo neumoznuje.
@brezza fuu, to som nevedela. Dakujem za informaciu👍
@denulik232 a nezrusili vam pojednavanie na sude?
@melli88 ano zrusili, maly uz je na svete a ja ani netusim ako dalej postupovať 😟 Zajtra idem na matrikunpo rodny list ,exovi poslali podpisanie postou kedze ja som teraz v ke a on byva v bb uvidime ako to dopadne
@denulik232 ked budes mat v ruke rodny list, tak okamzite spis navrh na zaprenie otcovstva. A potom uz len cakat.
@horalka1986 no dneska som bola na matrike poslali mu to , aby to podpisal , on to nepodpise ..takze maly bude mať v liste napisane len priezvisko a meno neurčené 🙄 tym padom neviem ci si môžem podať tie žiadosti ako rodicovsky a prídavky 🙄 urcite si podam zaprenie otcovstva to je jasne
@denulik232 vyslovene ti povedal, že nepodpíše?
@denulik232 ked to nepodpise tak mu pobedz ze si podas predbezko na vyzivne. Mozno si to romysli.
@horalka1986 uz som mu to povedala , s nim sa vôbec nedá dohodnut 😟
@denulik232 a on zasielku prebral? Teda neviem ako to je u vas, ale mojmu muzovi poslali do vlastnych ruk rodny list dietata s tym, ze pokial nesuhlasi s menom, tak ma 15 dni od prebratia listu kontaktovat matriku. Ak tak neurobi, tak plati meno, ktore som dala v porodnici. Neviem teda, co by sa stalo, keby postu neprebral, ale ten tvoj magor urcite nebude kontaktovat matriku s tym, ze nesuhlasi. Nemozes proste ist na mateiku a vyzidat si kopiu RL?
@denulik232 Ako to dopadlo? Veď nezapíšem otca do rodného listu a riešim neskôr...