Postup pri odchode od tyrana a rozvode
Ahojte,
chcem sa informovať u tých, ktoré si zažili niečo podobné...a odišli od muža s detmi.
Muž nas psychicky depta, dá sa povedať tyra, sme s detmi z neho frustrovaní, ja som sa už rozhodla ze s detmi odidem.
Co ma však zaujíma je postup...
Odidem, podám neodkladne opatrenie s návrhom na úpravu styku a výškou výživného do casu rozvodu, oznámim mu kde sa s detmi nachádzam a hneď na to podávam žiadosť o rozvod?
Berie súd, kuratela, kolizna, psychológ alebo niekto ďalší do úvahy dokazy (video, nahravka, detske obrázky,) ako ma uráža, ako mi nadava, pretaca realitu, vymýšľa si o mne niečo čo nie je pravda, že som napríklad niečo povedala alebo urobila a nebolo to tak, ponižuje ma, deťom škaredo povedal niekoľko krát, - kedy si kto pýta vyjadrenie deti s kým chcú byt?
Ďakujem.
Čo sa týka výpovede deti tak Dôležitý je vek deti….je rozdiel ak vypovedá 12 ročný chalanisko alebo 5 ročný chlapček
Malé dieťa trápiť výpoveďou …to asi nikto ani rieist nechce. Výpoveď takého dieťaťa je často veľmi diskutabilná
Je fajn, že máš video aj nahrávky
Ano taky postup
Dokezite mat miesto na byvanie, to budu kontrolovat urcite a to musi byt ok..a mat poruke dobreho pravnika
Male deti netrapia vypovedami
@anonym_autor ak chceš upraviť styk detí s ich otcom a teda nejako výrazne obmedziť treba mať potvrdenie od psychologičky, že s ním deti nechcú byť či sa ho dokonca boja.
A súd neberie do úvahy žiadne videá respektíve, ak sa chceš rozviesť, tak väčšinou aj súd vyhovie.
s tým videom a nahrávkami je to diskutabilné, keďže boli robené bez jeho súhlasu, nemusí ich brať súd do úvahy - nejde o trestný čin.....čo sa týka výpovede detí, môže ich súd brať do úvahy a aj nie - deti sú ľahko zmanipulovateľné stvorenia....obrázky detí sú tiež diskutabilné ak sa nerobia pred nestrannou osobou, keďže dieťa nakreslí čo chceš....

@anonym_autor nezažila som to ale ak dobre viem deti idú v prvom rade matke ak má podmienky pre ich život (domov, oblečenie jedlo) ... Ak máš takéto dôkazy a deti povedia že s ním byť nechcú určite ti ich zveria do starostlivosti avsak môže žiadať striedavu starostlivosť alebo deti cez vykend napríklad ... Všetko záleží na súde