Právne dôsledky tehotenstva pred 15. narodeninami
Dobrý deň, otehotnela som týždeň pred 15skou so strasim mužom než 18rokov. Na ultrazvuk chcem ísť až po 15ske. A mam otázku. Bude gynekológ volať policajtov? Zisti ze som otehotnela pred 15skou? Môže ist môj priateľ do basy? Byva u nás a moji rodičia ho majú radi no zatiaľ o tom nevedia. Ale čo skoro im o tom poviem. Veľmi sa bojím ze by mohol ist do basy. Prosím prišla som si pre rady nie počúvať ze som nezodpovedna ďakujem.
Ale teraz nechápem, ktoré 14-ročné dievča by sa vôbec zaplietlo s dospelým mužom a malo s nim sex, aj keď vie, aké následky z toho môžu vzniknúť. A ešte jedna vec mi nejde do hlavy – má iba 14 rokov, a jej rodičia dovolia, aby jej dospelý priateľ býval s nimi v jednej domácnosti? Podľa mňa je to hlúposť.“
no ja myslím, že socialku bude zaujímať aj zvláštny postoj tvojich rodičov. 14-ročná žije s dospelým chlapom u nich doma?
Ja dúfam ze ho zavrú...len uchyl súloží s dietatom a ešte ju aj nabucha..a nepochopim ani tvojich rodičov, že to dovolia aby u vás s tebou žil...
pukance, tri dva jedna, prazdniny zacali
🙉
Na Slovensku platí, že, vek 15 rokov je hranica tzv. legálneho pohlavného styku.
Ak dôjde k pohlavnému styku pred dovŕšením 15. roku života, ide podľa zákona o trestný čin pohlavného zneužívania, aj keby to bolo dobrovoľné. Ak má muž viac ako 18 rokov, zvyšuje sa jeho trestná zodpovednosť, pretože zákon ho vníma ako dospelého a teba ako dieťa. Gynekológ NIE JE povinný volať políciu automaticky. Ale ak zistí, že si otehotnela pred 15. rokom, a najmä ak je otec výrazne starší, má zákonnú povinnosť informovať Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo políciu, pretože to môže spadať pod ohrozenie mravnej výchovy mládeže alebo trestný čin. Záleží, či budeš priznávať presný dátum styku alebo pôrodu, a ako s tebou lekár bude komunikovať. Niektorí lekári riešia vec citlivo, iní striktne. Tvoj priateľ a riziko trestu: Áno, môže čeliť trestnému stíhaniu, ak niekto (lekár, sociálna pracovníčka, polícia) zistí, že k styku došlo pred tvojimi 15. narodeninami. V praxi súd posudzuje viac faktorov - váš vzťah, súhlas, zázemie, postoj rodičov, vekový rozdiel, a či ti to nejako ublížilo. Ale zákon je v tomto prísny – vek pod 15 = nie je právne platný súhlas, nech by si akokoľvek chcela. Zver sa rodičom čím skôr – úprimne a pokojne. Ak ťa majú radi, podržia ťa. Oni ti v tomto vedia pomôcť najviac. Na vyšetrenie choď až po 15-ke samozrejme. Nepriznávaj dátum styku nikomu okrem rodičov (zatiaľ). Ak lekár potrebuje vedieť dátum poslednej menštruácie, môžeš mu ho povedať tak, aby to nesmerovalo pred 15ku (nie je to výsluch, ale lekársky údaj). A uvidíš...
@billy_jean vziať sa môže až po 16
@lienka.7 ja dúfam že toto je troll.
Neviem si jednoducho predstaviť že mater sedí v obyvackd a kuka do telky a nejaký chlap jej v detskej izbe sexuje so 14 ročným dievcatkom
@pribinak Ja som dnes bola v obchode a prišli tam 3 dievčatá...mohli mať 14-15 rokov...ale keby si ich videla ako boli oblečené...podväzky mali, mini sukne a rite im bolo vidieť...crop topy ci podprsenky či čo to bolo...ešte som partnerovi ukazovala, lebo si ich nevšimol....normálne som sa ja hanbila...kde majú tie deti rodičov? 🤦♀️
@pribinak Ja som dnes bola v obchode a prišli tam 3 dievčatá...mohli mať 14-15 rokov...ale keby si ich videla ako boli oblečené...podväzky mali, mini sukne a rite im bolo vidieť...crop topy ci podprsenky či čo to bolo...ešte som partnerovi ukazovala, lebo si ich nevšimol....normálne som sa ja hanbila...kde majú tie deti rodičov? 🤦♀️
@earlgrey neviem, opýtaj sa ich, možno sa dozvieš, že tie úchvatný outfity boli kupovať s mamou
@dusanka1005 známa bola tehotná ku gynekologicke išla s mamou ale mama ostala na chodbe dnu išla sama a tam jej potvrdila tehotenstvo a dala možnosti ake má dieťa do nechať dať na adopciu alebo utajený pôrod . Potom riešila súdnou cestou že chce byť plnoletá a zodpovedná za seba a diéta viem že jednoduchšie je keď si chces partnera zobrať za muža vtedy to súd odklepne skorej samozrejme vypočúvajú teba partnera aj tvojich rodičov .Jej sa pýtali či to robí s vlastnej vôle že sa chce vydať a byť plnoletá .Jej partnera sa pýtali tiež či si ju chce zobrať dobrovoľne a byť zodpovedný a potom jej rodičov neviem čo sa pýtali to nevie ani ona asik každého sudkyňa si zavolala po jednom .Potom brala vlastne aj prídavky sama na seba lebo ona ďalej studovala s malým jej pomáhali rodičia .Skús digitálny test clear blue tam ty ukaze aj týždne .
@vsetkounas tak to je pekný hoax a nie autorka, nie je to takto jednoduché. Právne dôsledky za sexuálne zneužitie máš v 201 Trestného zákona. Čo sa týka tej “žiadosti na súd o plnoletosť”, nič také neexistuje. To, čo zrejme bolo v tom prípade bolo konanie o povolenie manželstva, kedy maloletá osoba bude považovaná za plnoletú, hoci nemá 18. A teraz pozor - spodná hranica na toto konanie je 16 rokov. 14 či 15 ročné dievča nemá na takéto konanie právny nárok.
Na Slovensku platí, že, vek 15 rokov je hranica tzv. legálneho pohlavného styku.
Ak dôjde k pohlavnému styku pred dovŕšením 15. roku života, ide podľa zákona o trestný čin pohlavného zneužívania, aj keby to bolo dobrovoľné. Ak má muž viac ako 18 rokov, zvyšuje sa jeho trestná zodpovednosť, pretože zákon ho vníma ako dospelého a teba ako dieťa. Gynekológ NIE JE povinný volať políciu automaticky. Ale ak zistí, že si otehotnela pred 15. rokom, a najmä ak je otec výrazne starší, má zákonnú povinnosť informovať Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo políciu, pretože to môže spadať pod ohrozenie mravnej výchovy mládeže alebo trestný čin. Záleží, či budeš priznávať presný dátum styku alebo pôrodu, a ako s tebou lekár bude komunikovať. Niektorí lekári riešia vec citlivo, iní striktne. Tvoj priateľ a riziko trestu: Áno, môže čeliť trestnému stíhaniu, ak niekto (lekár, sociálna pracovníčka, polícia) zistí, že k styku došlo pred tvojimi 15. narodeninami. V praxi súd posudzuje viac faktorov - váš vzťah, súhlas, zázemie, postoj rodičov, vekový rozdiel, a či ti to nejako ublížilo. Ale zákon je v tomto prísny – vek pod 15 = nie je právne platný súhlas, nech by si akokoľvek chcela. Zver sa rodičom čím skôr – úprimne a pokojne. Ak ťa majú radi, podržia ťa. Oni ti v tomto vedia pomôcť najviac. Na vyšetrenie choď až po 15-ke samozrejme. Nepriznávaj dátum styku nikomu okrem rodičov (zatiaľ). Ak lekár potrebuje vedieť dátum poslednej menštruácie, môžeš mu ho povedať tak, aby to nesmerovalo pred 15ku (nie je to výsluch, ale lekársky údaj). A uvidíš...
@billy_jean toto je tiež dosť diskutabilné vzhľadom na trestný čin neoznámenia trestného činu, ktorého sa môže dopustiť gynekológ, pokiaľ neoznámil spáchanie trestného činu o ktorom sa hodnoverne dozvedel.
@dusanka1005 ja dúfam že bude obvinený a pôjde do basy
Vedel koľko máš rokov a napriek tomu mal s tebou sex a nepis že zlyhala ochrana
Ty si mala mat nos v knihách a on …ani nejdem písať
Gynekológ má povinnosť kontaktovať políciu, nezodpovedná si ty aj aj ten tvoj princ
@pribinak Co sa cudujeme,ked rodicia dovolili,aby u nich byval. Svetla buducnost to ubohe dieta caka.
Troll, ma 15 rokov a vie vsetko, este aj co si gynekolog vie vypocitat a vsetkemu rozumie
Alebo je to dospela zena, mozno mama mladeho dievcata
@dusanka1005 Koľko má Tvoj priateľ rokov? Ešte študuje? Či už pracuje? Má rodičov?
@naira80 ano ma rodičov a pracuje
Troll, ma 15 rokov a vie vsetko, este aj co si gynekolog vie vypocitat a vsetkemu rozumie
@janetinka27 nie nie som mama dieťaťa budem mat 15. Nie každé dieťa má detské zmýšľanie. Bohužiaľ je iná doba.
@janetinka27 nie nie som mama dieťaťa budem mat 15. Nie každé dieťa má detské zmýšľanie. Bohužiaľ je iná doba.
@dusanka1005 prepac, ale doba je taka ista ako bola pred 20, 40, 60 rokmi. Ani pred 100 rokmi sa u nas nevydavali a nerodili 14rocne dievcata bezne. A ano, mas detske zmyslanie, len si to neuvedomujes. Toto pride az vekom a skusenostami, ktore ti chybaju. Teraz zbytocne tu budes presvedcovat zeny o generaciu-dve starsie, aka si dospela, kedze by si mohla byt kludne "nasa dcera" a my sa na to pozerame uz cez inu optiku ako ty. Ja ako matka absolutne nechapem tvojich rodicov, ak je pravda, ze s takym niecim suhlasili. Ak by slo o moju dceru, postarala by som sa o to, aby dostavala poriadne vdovske a vnuk/vnucka sirotske......🤐🤐🤐
Ako môžu jedný rodičia dovoliť neplnoletej dcére spať s dospelým chlapom nechápem.A býva u vás to rodičia dovolili zasranej aby u nich býval žil dospelý chlap čo spí s neplnoletou dcérou. Ježiši toto nepochopím.A otec dovolil spať 14 ročnej s dospelým chlapom v jednej posteli.Ešte máš na to veľke množstvo času.Ked to rodičia dovolili teraz musia brať na seba následky.Neverím že toto je skutočna téma začinaju prazdniny tak sa asi niekto núdi.Lebo neverim že jedný rodičia dovolia sopľačke na ZS aby u nich býval dospelý chla a spal s ich neplnoletou décerou. Ved musia vedieť že ak by sa to stalo čaka ich trest a následky. Rodičia su tiež trafení na hlavu. Blbosť.Ak sa chceš zabavať tak sa bav ináč a neotravuj dospele ženy s blbostami.
Ale teraz nechápem, ktoré 14-ročné dievča by sa vôbec zaplietlo s dospelým mužom a malo s nim sex, aj keď vie, aké následky z toho môžu vzniknúť. A ešte jedna vec mi nejde do hlavy – má iba 14 rokov, a jej rodičia dovolia, aby jej dospelý priateľ býval s nimi v jednej domácnosti? Podľa mňa je to hlúposť.“
@andrea399 jasne že blbosť začali prazdniny
Ako môžu jedný rodičia dovoliť neplnoletej dcére spať s dospelým chlapom nechápem.A býva u vás to rodičia dovolili zasranej aby u nich býval žil dospelý chlap čo spí s neplnoletou dcérou. Ježiši toto nepochopím.A otec dovolil spať 14 ročnej s dospelým chlapom v jednej posteli.Ešte máš na to veľke množstvo času.Ked to rodičia dovolili teraz musia brať na seba následky.Neverím že toto je skutočna téma začinaju prazdniny tak sa asi niekto núdi.Lebo neverim že jedný rodičia dovolia sopľačke na ZS aby u nich býval dospelý chla a spal s ich neplnoletou décerou. Ved musia vedieť že ak by sa to stalo čaka ich trest a následky. Rodičia su tiež trafení na hlavu. Blbosť.Ak sa chceš zabavať tak sa bav ináč a neotravuj dospele ženy s blbostami.
@alickapusinka nie bohužiaľ sa nezabavam. Dnes som zo základnej školy vyšla úspešne 9. ročník.
@andrea399 jasne že blbosť začali prazdniny
@alickapusinka bohužiaľ nie
@janetinka27 nie budem mat 15 nie som mama žiadneho dieťaťa. A nieje to troll teraz sa dá všetko naštudovať
@alickapusinka bohužiaľ nie
@dusanka1005 mám 15,5 ročnú dcéru . A v živote by som nedopustila aby ju navštevoval jej frajer u nás doma , nedajbože ešte tam aj býval. Tvoji rodičia sú asi zrejme extra moderní , že už nevedia čo so sebou . O tvojom princovi radšej pomlčím . Ty si mala čítať, učiť sa, stretávať sa s rovesníkmi a užiť si plnými dúškami mladosť.
@billy_jean ale lekár zisti v akom som týždni a bude di to vedieť vypočítať. S priateľom sa veľmi ľúbime a viem ze by sa postaral. Viem vzhľadom na môj vek to vyznieva najivne. Ale viem ze by bol dobrým príkladom dieťatku a bol by to skvelý otec. Bojim sa ze ho zavrú
. Gynekológ podľa mna zisti v akom som týždňu aj keď mu budem klamať o poslednej menzes ?
@dusanka1005 gynekolog zisti odkedy si tehotna podla sona (teda ak si dobre myslim).
Inak doba nie je ina. Moja krstna otehotnela v 17tich a porodila v 18tich. Sestra má 10 rocnu skoro slecnu uz a rodila v 17tich a otehotnela v 16tich. Okrem toho ak dobre pamatam mala bola akoby "zverena" mame nakolko sestra bola neplnoleta. Bola u nas aj pani z uradu pozerala ze ci ma mala oblecenie, hracky atd (teda co viem od sestry).
Inak muz s ktorym mas to dieta bude mat problemy kedze ako tu bolo spominane si "pod zakonom". Ved este ani OP nemas
Milá autorka, si ešte dieťa, nielen vekom, ale aj rozumom. Ani nemáš byť iná. V tvojom veku máš nárok na detstvo (schvalne nepíšem mladosť, ale detstvo!,) o ktoré ťa pripravili traja dospelí ľudia: tvoji rodicia a tvoj "priateľ".
Ak si skutočná, tak ma úplne mrzí, že namiesto prázdnin, strednej školy, prvej lásky a prvého bozku musíš riešiť na fóre pre mamičky, ako klamať gynekologovi a utajiť termín otehotnenia, aby tvoj chlap nešiel do basy.
Gynekológa sotva oklameš, vidí, a vie počítať a má.povinnost to ohlásiť. A dúfam, že to aj urobí, lebo je načase, aby sa objavil aspoň jeden príčetny dospelý človek v tvojom okolí, ktorý ťa skutočne ochrani. Ja by som tiež nevylúčila, že dôjde k prešetreniu rodinných pomerov, teda aj tvojich rodičov, nakoľko čo si tu teraz opísala, že s dovolenim tvojich rodičov máš za priateľa dospelého chlapa, ktorý u vás dokonca býva, nie je ale že ani trochu normálne, ak nie je to rovno trestne. Uvidíš, že raz budeš aj ty dospelou a pochopíš, prečo je to tragédia, a raz snáď urobíš všetko pre to, aby tvoja dcéra nikdy nemusela takéto niečo riesit.
Troll
@dusanka1005 ale ty mas detské zmýšľanie 😀 darmo sa budeš tváriť, ze si uz mentálne dospelá, lebo mas dospelého frajera. To je naopak, on je mentálne zaseknuty v detstve, preto si tak dobre rozumiete 🙂 a hlavne, dospelé ženy neotehotneju na prvý pokus, lebo vedia ako sa chrániť, ak dieťa nechcu.
A tvoji rodicia su bud mentálne retardovani alebo extrémne chudobní, keď dovolia dospelému mužovi u nich bývať (platí im nejaký nájom?). Predpokladám vsak, ze prvá možnosť je správna.
Ja len dúfam, že gynekológ to bude riešiť a chlap skončí v base a na rodičov sa pozrie socialka.. lebo nic ine si nezaslúžia.
A ty snáď postupne vekom nadobudnes nejaký rozum 😉
@janetinka27 nie budem mat 15 nie som mama žiadneho dieťaťa. A nieje to troll teraz sa dá všetko naštudovať
@dusanka1005 mňa by zaujímalo či to tvojim rodičom nevadilo, že si bola s priateľom zavretá v izbe a určite bolo aj počuť zvuky z izby a nič vam nepovedali. Ja by som na ich mieste hneď zasiahla a bolo by mi jedno, že prídem v najlepšom ale nieje normálne aby 14 mala sex, tehotenstvo a priateľa nastahovaneho v dome a v tvojej izbe. Nechápem postoj tvojich rodičov a ani teba, že si chcela s ním sex. A vy ste sa vobec nechránili? Že si otehotnela na prvýkrát?
@dusanka1005 a do skupiny "Snazilky" si sa dala preco?
@andrea399 mozno ju "predali 🤷♀️

Poznám ale prípad ako ste vy. Chalan je už tretí rok v base. Dievča malo 14.