icon

Prečo testovanie otcovstva vyvoláva negatívne reakcie?

14. júl 2024

Ahojte, mam trochu kontroverznu temu.
Nedavno sa mi kamaratka postazovala, ze priatel s ktorym je 2 roky a je s nim tehotna, ziada testy dna. Ze je to pre nu no-go, je to hajzel a dieta mu v zivote neukaze.
Ja sama som mala v okoli pripad, kedy sa manzelka po 16 rokoch preriekla ze syn nieje jeho, on zacal pit a nasledne opity v 100vke nabural do stlpu.
Skuste sa nad tym zamysliet z pohladu chlapa... Dozvediet sa po takej dobe ze ste boli celu dobu zavadzany, zili ste v tom ze vychovavate, starate sa a zivite vlastne dieta..
A nie len z pohladu otca, ale aj z pohladu dietata.. Cely zivot klamat dietatu? Povedat mu to po 15/20 rokoch? Si myslite ze to bude cele bez nasledkov? Ako ma taky clovek.. ci uz otec/dieta pokracovat dalej vo svojom zivote? Mna osobne ako dieta by to zlomilo..
Preco je take hrozne tazke pochopit ze chlap toto zazit nechce?
Ludia su svine a pripad, ktory som uviedla je toho riadny dokaz, tu neplati ze staci dovera, ale doveruj ale preveruj a keby po mne chcel moj priatel testy, tak by som to len a len uvitala..

autor
14. júl 2024

no at the end of the night, asi stale lepsie rozvod, ako po 16tich rokoch zistit ze dieta nieje moje.

medda_beda
14. júl 2024

Po 2 rokoch očakávam, že nechodím s totálnym chujom.
Krátkodobý vzťah je pre mňa pár mesiacov, rok.

A vieš čo aj môj otec si myslel, že nie som jeho lebo sám bol pelešník a pekne by sa odrbal lebo som jak cez kopirak on.
Už som bola prichystaná ísť len kto by to cvakal všakže

paulina291
14. júl 2024

Autorka odpovedaj nám na otázky, my čakáme. Keď zakladáš verejnú diskusiu a tak si stojíš za tým tak maj argumenty a fakty nachystané.

viestta
14. júl 2024

Dva roky je uz stabilny vztah, vacsinou aj s perspektivou dlhodobosti. Ale v pripade, ze svojej partnerke neveris, tak to treba ukoncit. Cim skor tym lepsie aby mala sancu najst lepsieho jedinca, ktory bude otcom jej deti.

majka99999
14. júl 2024

Samozrejme, na SK plati domnienka otcovstva, takze ak zena nema manzela, tak bud dotycny podpise dobrovolne alebo po sude (s DNA testom). Aj ten manzel moze otcovstvo napadnut na sude. Alebo si kupi najskor taky neoficialny test, nikomu nepovie a potom sa zariadi. Este raz sa pytam, kde je kapacita testovat 50tis. deti a 50tis otcov (ti ostanu v databaze asi, tak im staci len raz?). na SK?

Ale aby som sa vyjadrila k tomu, ci zahybam... 😁 Ja som muzovi povedala, ze kludne, ved vidim, ze starsi sa nanho nepodobal ani par rokov po narodeni. Muz vravi, ze teraz sa podoba na jeho otca uz viac, manzel je skor na svorku, neviem posudit, kedze zial som ho nikdy nestretla. On jediny mal brcky, v mojej rodine nikto nema. Plus ja A+, muz B+ a syn 0+, cize netrafil ani krvnu skupinu. Mensi ma AB-, ale toho nezaprie. 😇 Kazdopadne, chapem nuzsky strach, jedna vec je, ked to muz vie, umele oplodnenie inymi spermiami alebo nevlastny otec, ine je, ked to zisti po 20-30 rokoch, ked uz si nemoze zalozit vlastnu rodinu, resp. mozno je aj neplodny, pretoze sa dlho nedarilo, tak si manzelka odskocila.
PS pre autorku, po 2 rokoch vztahu som uz rok bola vydata a mala babatko. Takze ano, 2 roky je dlhodoby vztah pre nas nad 40 urcite.

ysseba
14. júl 2024

Môj kamarát ešte keď nemal deti, tak povedal, že istá je iba matka. Teraz má deti tri a istotu môže mať aj on, pretože dievčatá sa neho úplne podobajú. Mne je tiež nepochopiteľné, že si chlap myslí o žene s ktorou žije, že ho podviedla a dieťa má od iného. ALE aj tu ma MK je vidieť veľa paranoidných žien čo z komára spravia somára, isto sú aj niektorí muži takí. Keby som bola paranoidný chlap, tak tie testy by som si dal spraviť po vlastnej osy už po narodení dieťaťa tak, aby o tom žena nevedela... Pretože toto je vec, ktorá by trvalo zmenila pohľad na môjho muža...

tramtada31
14. júl 2024

Moje deti sú manželove a keby s tým prišiel (aj tak už z pravneho hľadiska pre neho neskoro), nemala by som s tým problem. A to muž by mal mať aj dôvod, lebo sme si robili srandu s kolegovcami, že je jeden moj kolega je môj manzel (stále sme spolu ťahali nadčasy) a doteraz si robime srandu, že moje prvé dieťa je jeho😀 ale tak zase, my mame vyberavy zmysel pre humor a v pohode na takéto témy vtipkujeme.
Inak tie testy si vie chlap spravit aj bez toho, aby o tom matka vedela, takze tej kamaratky partner ani nepotrebuje súhlas matky a v pohode by som bola aj za posilnenie právnej ochrany mužov v tomto smere (počúvala som nedavno podcast od majitela “Strbskepresso”, kde sa dozvedel po rokoch, že jeho syn nie je jeho a je to fakt hrozne, keď niekto cely zivot zije v klamstve)

svetlonos
14. júl 2024

Ty nie si celkom ôk, ci? Toto urobil kamoske priatel, boli spolu asi rok a fakt mladí, asi 19 rocny.
Ona nestastna aj nasrana zároveň. A to fakt nemal jediný dôvod aby ju podozrievať. No co, syn je ako jeho dvojča len v mladšej verzii 😂. Ten príbeh má hapyend a ďalšie dve deti už bez blbych nápadov na testy.
A dalsi klenot od suseda- bolo verejným tajomstvom, že dceru mala so svokrom. Byvali oproti sebe v bytoch. Takže keby si muz dal urobiť testy, nejaké odchýlky by tam asi neboli 😁
A ďalší- kamos so zenou sú obaja tmavovláska, tmavooki a maju modrooku blondínku. V rodine nik taky a tiež ho taka blbina nenapadla.
Niekedy sa stáva, že v rodine sú gény afroamericanov. Keby som porodila maleho černoška, vtedy a jedine vtedy by som dala muzovi urobit testy príkazom, aby vedel ze to male je jeho 😂
No a tebe prajem teda ten pocit aby ta chlap po rokoch vztahu označil za neverila, veľa šťastia 😉

tramtada31
14. júl 2024

@svetlonos s tým afroamericanom si mi pripomenula, že syn mal skoro 5 kil, keď sa narodil, takze sa logicky narodil aj trochu priduseny a mal taku tmavofislovu farbu a s mužom sme pozerali, čo za cernoska som poradila, že to dieťa nemôže byt predsa naše 🤣🤣🤣

katarinka289
14. júl 2024

Za mňa by to bol koniec vzťahu. Tým, že by pýtal testy, by vlastne povedal “neverím ti”

rozculena
14. júl 2024

Michal Pollák,si to ty?

drago12587
14. júl 2024

Poznam desiatky chlapov, ktori prišli na to, že im je žena neverna po 5-8-12 rokoch.. každy-a-jeden z nich by dal za tu ženu ruku do ohna :D .. z mojej strany by telefony mali byt dostupne, ked chce partner , nech si pozre. Ak nemaš čo skryvat, nema byt aky problem.. ak su vaše genitalie spoločne, tak telefon by nemal byt "zasah do sukromia" ak si vo vztahu.. veta " čo ma kontroluješ, to je moje sukromie" vlastne znamena, " podvadzam ta ale nechcem aby si na to prišiel hned, kym noveho typka nemam zariadeneho a neviem, či bude somnou ked ta necham" ... Zhodou nahod sa nedavno prihodilo kamošovi, že si jeho priatelka menila telefon, na novy sa prihlasila do vsetkych soc. sieti ale nenastavila si heslo.. za 6 rokov vztahu mu nechcela dat heslo ani telefon do ruky a ked zaspala, typek uz nevydrzal a zistoval, čo ma doma za ženu :D .. mali mat svadbu tento rok.. no naštastie sa premohol a skontroloval, lebo ho ta šmata podvazdala hadam od začiatku :D posielala svoju pipku aj 3x za tyzden inym chlapom z netu :D .. tiež jeho slova boli " ja som jej veril, že ma nepodvadza ale pred svadbou som si musel byt isty, že nerobim chybu" .. nastastie mu vratili asi 70% sumy zo svadby aj ked ju zrusil... Za 3-4 roky by sa mu mohlo stat, že by sa staral o dieta ktore nie je jeho.. to už je trocha iny problem ako prist o par tisic za zrušenie svadby. Kedysi som tiež nekontroloval moje ex, slusne sa to vypomstilo.. za 5 minut som mohol ušetrit roky :D . Dnes uz mame s priatelkou hesla navzajom a tak to ma byt.. vlastne to aj prinuti partnera hovorit problemy tebe a nie " bratom" " naj kamosom z detstva" a inym typkom ktory čaka len na to, aby si spravil chybu a partner/ka sa mohla vyplakat jemu na mieste nižšie položenom od pliec.... Ked som bol single , bol som rovnaky :D .. niekoho priatelka mala problem vo vztahu a samozrejme ja som bol ten chapavy a napomocny, spolu sme si ponadavali aky je idiot a skoncilo to tak ako som chcel.. preto viem ako to funguje a aj ked tá žena najprv ani nemysli o tom, že svojho partnera podvedie, je zlomena, sklamana a chyti sa každej utechy ktora prichadza v " chapavom, napomocnom typkovi" väčšinou stary kamoš, kolega alebo " je pre mna ako brat" :D .... .. ako vieme, KAŽDY ma vo vztahu problemy a ty ako partner si povinny jej sem tam skontrolovat čo ma v hlave a povedat " počuvaj, jemu pišeš o našich problemoch a mne si nič nepovedala" .. vtedy predideš tomu, že ta podvedie.. ona v tom momente ani nevie, že ta podvedie :D to je na tom to vtipne.. ona si mysli, že si len piše s kamošom " bratom" ktory jej vo vztahu pomože, rozumie jej a chape ju... Preto budem sem tam kontrolovat na čom som , bud predidem podvazaniu z jej strany koli naivite, bud uvidim že je 100% verna alebo zistim že ma podvadza a ušetrim si problemy.. kontrola nema žiadnu negativnu stranu.. vadi ti, len ak robiš niečo, co by si nemala.. DNA test mi nebude ani potrebny, dnes si bez fonu ziadne rande nedohodneš.. ženy na tomto fore su dokazom, že priebezna kontrola lojalnosti by mala byt vo vztahu cislo jeden a to či daš parnerovi heslo hovori o tom, či stojiš za to a da sa ti verit alebo budeš len roky klamat a odkladat nevyhnutne..

svetlonos
15. júl 2024

@drago12587
nemyslis vážne tento blud?? Podla seba súdim teba - toz tvoje krédo?
Prezradím ti tajomstvo. Keď niekto chce a aspoň trochu použije rozum namiesto telefónu, nikdy na neveru neprídeš 😉
Tak kľudne kontroluje ďalej. Ale toto je o človeku! Aj keď som bola z partnera zúfalá, nepodviedla som ho a viem prečo nie. Dokonca ani myslienky na neveru som nemala. A mohol by mi aj onasis celý svoj majetok napísať. A uplne bez kontroly si predstav 😉
Asukromie je aj písanie s kamoskou, keby ta náhodou nenapadlo.

viestta
15. júl 2024

@drago12587 esteze vsetci chlapi su verni...

drago12587
15. júl 2024

@svetlonos na jednu ženu ako si ty, pripada 15 ako som opisal... Použivatelia modreho konika mi musia dat za pravdu ak tu stravili aspon pol hodinu čitanim prispevkov žien :D .. nevera tu je riešenie na každy problem prakticky denne. Dokonca aj ked nie je problem a ma doma " dokonaleho" chlapa, len kolega v praci jej zahnal sereotyp tak pre väčšinu žien je to dostatočny dovod na to " aby si ešte užila" .. jasne, kto chce naozaj skryt podvadzanie tak na to neprídeš.. tam ale už vidiš zmenu spravania a redflagy, ktore ak neignoruješ tak si požiadaš o spominany test DNA . Ked mam priatelkyn fon raz do roka v rukach, rodinne konverzacie a priatelske konverzacie ani neotvaram.. nechcem vediet každy detail z jej života.. dnes su podobne scenare viralne, chlapi chodia s kamerou po meste, zastavuju páry a spytaju sa , či si navzajom veria.. odpovedia samozrejme ano, tak ich požiada nech si vymenia na 2 minuty telefony a otestuju svoju dôveru :D ..robi to zo 10-15 typkov a zachranili hadam stovky random chlapov, skoro každej partnerke našli zaujimave konverzacie. ( alebo za učelom videa dali do zostrihu hlavne neverne) vysledok je ale rovnaky.. každa čo si tu prečita tento prispevok.. ak by sa ti chlap dnes pozrel do telefonu, čo by tam našiel ? ... :D .

viestta
15. júl 2024

@drago12587 ty musis byt muzska verzia Katkyzocele...

vroni
15. júl 2024

@viestta, fakt. Takáto plodná diskusia a nie je tu oceľová Katka? Je autorka alebo ju zmazali? Tie choromyselne kydy by sa o nej hodili.

viestta
15. júl 2024

@vroni bola "odidena" pred par tyzdnami

abbey1
Autor odpoveď zmazal
vroni
15. júl 2024

@viestta, fúha, určite to bola pomsta adminov, že sa im ju nepodarilo zviesť zo správnej cesty 🤣🤣🤣

abbey1
15. júl 2024

@drago12587 Ty kde hľadáš takých známych? Desiatky chudákov podvádza ných chlapov 🙂
To sa v kruhu akých ľudí pohybuje š?
Rečnícka otázka. Odpoveď ani nechcem vedieť.
No ďakujem pekne za taký vzťah, kde musím kontrolovať telefón. 🙂

viestta
15. júl 2024

@abbey1 mna by zaujimalo s kym su tie zeny neverne, ked kazdy chlap je stelesnenim moralky, cnosti, vernosti a v zivote by si nezacal nic so zadanou...

abbey1
15. júl 2024

@viestta Možno sú tie ženy neverné tak medzi sebou. Dnes už je jedno, aké pohlavie si. Gender môžeš mať aký len chceš.

viestta
15. júl 2024

@abbey1 jedine tak. Len potom na co testy DNA? Vsak biologia nepusti

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vroni
15. júl 2024

@lonely66, ty možno nevidíš, ja nevidím dôvod dávať do ruky komukoľvek môj telefón. Nemám v ňom frajera, šteklivé konverzácie s iným a ani nič podobné. Ale keby si odo mňa ktokoľvek môj telefón pýtal "na kontrolu", tak ho veľmi nevyberane pošlem tam, kam slnko nesvieti. Bez môjho telefónu. Jednoducho je aj môjho muža starú belu do toho, na čom sa chceme s kamoškou, čo mi povedal nejaký zamestnanec alebo ja jemu. Vlastne teraz mi napadlo, že mi minule písal bývalý a oslovil ma ako "najmilovanejsiu exmanželku". To by snáď ako štekliva konverzácia prešlo (následná konverzácia o hypotekarnych úveroch sa už v podobne romantickom duchu neniesla 🤣). Ale našťastie je u nás kontrola telefónu pre oboch no go.

paulina291
15. júl 2024

@vroni ale tak ona nepíše, že dávať komukoľvek telefón na kontrolu ale nezatajovať heslo pred najbližším človekom.

mandzula
15. júl 2024

Nedavno som natrafila na tento clanok https://plus7dni.pluska.sk/domov/rokoch-zistil-.... A plne chapem chlapov, ktori ked sa po rokoch dozvedia, ze vychovavali "kukucie mlada" a zili zivot v klamstve, ze su nasrati. Ako tomu predist, neviem, lebo aj mna by to ako zenu nastvalo, no nepozerajme sa na to len cez optiku nas vernych, uvedomme si, ze mnohe take nie su a chlap ma pravo byt na pochybach.

vroni
15. júl 2024

@paulina291, hovorí sa o možnosti "skontrolovať" telefón partnerom. A nie nedávam heslo do telefónu vôbec nikomu. Nevidím na to dôvod. Čo také smrteľne dôležité pre partnera môže byť, že musí vedieť heslo do môjho telefónu? A úprimne, keby som muža chcela podvádzať, tak skutočne nie je nič na svete ľahšie, ako mať druhý telefón, keď už teda musím zanechávať virtuálne stopy. Alebo utajený chat, miznuce správy, šifrovana komunikácia.... A to ani nemusím byť technicky zdatna či zvlášť rafinovaná. Jednoducho, keď ma ten druhý chce podviesť, tak to urobí nech by som robila alebo nerobila čokoľvek a ak nebude chcieť, aby som našla dôkazy v mobile, tak ich nenájdem. Nebudem ponižovať ani seba ani partnera nejakou preventívnu kontrolou mobilu. Nepochybujem, že sú muži i ženy, ktorým to nevadí. Ja by som takúto formu kontroly nezniesla a ani nechcela mat. Celkom by ma zaujímala štatistika, či je viac nevery v pároch s oddeleným "súkromím" či v pároch so "zdielanymi" mobilmi.

rozculena
15. júl 2024

@mandzula no veď to je ten Pollák,čo to rozmazáva po všetkých televíziách aj časopisoch,a chce presne to,čo autor tohoto príspevku....