icon

Príspevok na výživné matky a dieťaťa

olinka027
12. júl 2016

Dobrý deň, chcela by som niekoho poprosiť o radu. Som v 7-mom mesiaci tehotenstva a priateľ ma opustil. Žijem s mamou, otec mi zomrel a nikoho okrem mojej mamy nemám, kto by mi pomáhal s dieťatom, či už finančne alebo psychicky. Bývalý sa ponúkol, že mi bude platiť mesačne na dieťa 100€ a na mňa - ako výživné na matku 50€, čiže dohromady 150€ mesačne. Plus sa ponúkol, že čo bude treba pre malého, to kúpi. Zatiaľ sme však neboli podpísať túto slovnú dohodu. Súhlasil, že to bude aj na papieri. Lenže mne sa táto suma zdá primalá, keďže viem, že jeho mesačné príjmy sú celkom slušné - cca 1.300€. Neviem či mám podpísať dohodu na 150€ mesačne alebo to dať radšej na súd. Bojím sa toho, že na súde mi pridelia menej a nedostanem ani tých 150€. Poraďte mi prosím, čo je lepšie urobiť. Ďakujem

mihula
12. júl 2016

@nyusika mne to vysvetlovat nemusis,ja mam velmi dobrý prijem a postarala som sa o deti sama a predstav si,že som mala sud-výživne na manžela
A preto som si vedoma svojej ceny

mihula
12. júl 2016

@nyusika a je velký rozdiel ak žena bojuje o výživne od manžela s ktorým žila 10rokov,postavili dom,kupili auto,vychovali deti/pripad s pred dvoch dni/zavretý adminom,kde si chlap našiel milenku s dvomi detmi a ona žije s detmi u matky.
Tato dievčina nenadobudla nič,len dieta

guinevre
12. júl 2016

@mihula Prepacte za OFFTOPIC, ale preco bola ta tema uzavreta, nevies?

katusustakova
12. júl 2016

@guinevre nepísala som, ze je nutne doma sedieť kym ma dieta 3 roky, ale tiez nepovažujem za správne odložiť pár mesačne dieta do jaslí.

Nikdy neviem dopredu ako veci dopadnú, ako sa vzťahy vyvinu. Neviem kolko deti by bolo potom na SK, keby každá žena musela sama dopredu zabezpečiť seba a dieta. Nad tym ste sa zamysleli? A nad tym ste sa zamysleli, ze to, ze hociktorá z nás bude určitý cas potrebovať pomoc alebo nebodaj pomoc od otca dietata sa moze hocikedy hocikomu prihodiť....

guinevre
12. júl 2016

@katusustakova Tak evidentne sa ponukol aj kupovat dietatu co bude potrebovat, takze neviem preco by jej tento jej byvaly nepomohol, proste neziju spolu, nie su spolu, ale pomoct to by asi mohol.

katusustakova
12. júl 2016

@guinevre myslim, ze je najmä v dnešnej dobe dost naivne veriť veciam, ktoré nie su na papieri

sibalka21
12. júl 2016

@katusustakova ale ved on suhlasil aj s tym ze sa to da na papier, a z vlastnej skusenosti viem ze tam moze dat aj to ze bude kupovat malemu to co bude potrebovat, pokial s tym suhlasi 🙂

kristiii
12. júl 2016

@olinka027 ahoj, no už podľa toho že ti najprv sľuboval na malé 200, 150 a skončil na 100 eurách by som mu rozhodne neverila, že mu neskôr bude kupovať a prispievať niečo naviac než bude potrebovať, nechápem ako ti tu niektoré na to môžu písať aká je to super ponuka. Čo nebudeš mať uznané súdom, to jednoducho v budúcnosti nemôžeš očakávať. Reči sú jedna vec, realita býva niekde inde. Až si časom nájde novú frajerku či spraví ďalšie dieťa alebo mu len tak prepne a prestane platiť tak čo? Vysúdila by si len to čo budeš mať uznané súdom..A tých 1300 eur má v čistom na papieri? Ak áno 100 eur je rozhodne málo, pýtala by som 250 na dieťa, aby ti aspoň tých 200 aj priklepli

olinka027
autor
12. júl 2016

Ďakujem za veľactené rady, a za niektore, čo som si ani nepýtala.. ani jednu z vás som neprosila, aby ste ma tu hodnotili a posudzovali, kedže absolutne nič neviete o mojom živote. To, že som tehotná som zistila týžden predtým ako mi zomrel ocino.. ocino zomrel a všetko išlo dolu vodou. Mamina je na čiastočnom invalidnom a ocino bol živiteľom rodiny - kedže mi tu nejaka z vás vytýkala, že mi matka platila vysoku školu. Po ocinovej smrti sa samozrejme ohlásili na jeho majetok "úžasné" dve dcérenky z prvého manželstva, ktoré predtým ledva vedeli, že existuje a my im teraz musime vyplatit do 2 rokov 10.tis eur za dom, v ktorom nikdy nežili a dávno majú mesačné príjmy okolo 2.tis eur. A do toho ma priateľ opusti v 7-mes tt a niekto z vás ma ide ešte posudzovať!!! a podotýkam, že ma opustil z dovodu, že vraj som mu dostatočne neprejavila lásku - takže neviem či som sa mu mala plaziť na kolenách a obskakovať ho, ked ja som potrebovala tu najvacšiu psychicku pomoc po ocinovej smrti a on mi ju nedal, nikdy. Takže ešte raz dakujem za rady, už nič nepotrebujem.

mihula
12. júl 2016

@olinka027 no vidis,zrejme tvoj otec neplatil tak vysoke výživne na svoje dve dcery y predchadzajuceho vytahu.A že sa hlasia ako dedičky-normalne
A že si si nepytala rady,ktore si nechcela počut?Maš smolu,si na verejnom fore
A este niečo,ako ty možes vediet o užasných dcerach svojho otca?A este o ich prijmoch?
A ak je pravda,že maju 2000e prijem,je to presne to o čom pisem.Skus sa svojím sestram aspon trocha podobat-myslim v zarabaní penazí

olinka027
autor
12. júl 2016

@mihula Ja asi viem o tom čo píšem, nie ako ty tu len dedukuješ to, čo vôbec nie je pravda. Tebe ked hocičo poviem, tak budem najhoršia ja.. nemienim sa nikomu podobať a také rady ako dávaš ty, skús pchať do hlavy niekomu inému.

louvre
12. júl 2016

@katusustakova Som súdržná so ženami ktoré sú zodpovedné a aj tak im niečo v živote nevyjde. Ale nie som súdržná so zlatokopkami ktoré sa najprv dajú oplodniť a potom už len čakajú kto ich bude aj s dieťaťom živiť.

bratislavcankanm
12. júl 2016

@olinka027 myslela som 200 Eur dokopy, na teba aj dieta.

Ta nenavist ti neprospeje - ani na sude, nebude to tam vyzerat dobre, skor si mozes sudcu znepriatelit. Takze skus s tym nieco urobit (bohuzial, neviem poradit ako).

A este jedna vec - vies, kazde dieta ma narok na financie od rodicov a po rodicoch. Nie je podstatne ci tvoje nevlastne sestry momentalne dobre zarabaju, to sa moze zo dna na den zmenit. Ved si zober seba - tiez si este prednedavnom mala priatela, ktory nadstandartne zarabal a vidis, uz to neplati. A ze s otcom nemali dobry vztah - nuz, tak to byva, aj to vidis na sebe, aky mas uz teraz k ex vztah, a ak to prenesies na dieta, tiez mozno bude svojho otca neznasat... ale dedicstva po nom sa tazko vzda(te)

katusustakova
12. júl 2016

@louvre a ty vieš každého "príbeh" alebo co? Podla mna takých žien je velmi malo, co iba kvôli výživnému otehotnejú. Väčšina naozaj plánuje podla mna spoločnú budúcnosť. A ked sa vztah rozpadne, tak jednoznačne by to malo byt férovo podelene. Tak ako financie, tak ak starostlivosť o dieta. Lenže väčšina ludi si predstavuje ze financie 50:50 a mama nech sa stará o malé 90%.

mihula
12. júl 2016

@olinka027 vidis a zas sa hnevaš,nededukujem,len sa zamýšlam a odhalujes pomaly karty.Myslis si,že tvoj otec platil.prepočitam to na sk koruny 12.000tis na dve deti?a bola si este aj ty na svete.Ja viem,že nemožem takto prepočitavat peniaze,ale určite matka tvojích nevlastných sestier to nemala jednoduche
A že si najhorsia v mojích očiach?Vobec nie,važim si,že sa ides starat o dietatko sama,len taký nadhlad potrebujes.A jasne,bojuj o potrebach svojho dietata,len maj na pameti,že slušnou formou a komunikacio s otcom to bude o 50%lahsie.
Prajem všetko dobre

olinka027
autor
12. júl 2016

@katusustakova Keby som chcela otehotnieť kvoli vyživnemu, tak otehotniem s Borisom Kollarom.. 🙂

mihula
12. júl 2016

@katusustakova no tak toho vies velmi malo,ja poznam najmenej 5 žien vo svojom okolí,čo uy im bio hodiny tykali a nechali sa oplodnit od mladých zajačikov a teraz vyplakavaju,ako sa nestaraju a ako malo platia

mihula
12. júl 2016

@olinka027 a mysliš že by ta chcel? 🙂

olinka027
autor
12. júl 2016

@mihula Ďakujem. Hovorim, nevieš všetky podrobnosti - áno, myslím, že matka mojich nevlastných sestier to mala oveľa jednoduchšie, pretože otec jej po rozvode nechal obrovský 3-izbový byt v centre mesta (ktorý kupili spoločne, vacšinu penazi dal otec), plus vtedy (pred 30 rokmi) pracoval v zahraniči, zarabal dobre a platil na vtedajšie pomery vysoké vyživne. Bohužial, to u notára neprešlo a podľa zákona im tak či tak patrila istá časť majetku. Ale to teraz už radšej neriešim.. a snažim sa s nim komunikovat slušne, lebo zlým pristupom nič nezískam. Najma nie moje dieťa v brušku..

olinka027
autor
12. júl 2016

@mihula To neviem, ale keby som fakt taka padnutá na hlavu, tak by som sa o to postarala 😀

louvre
12. júl 2016

@katusustakova Lenže na jednej strane sa väčšina nevydatých žien ktoré žijú len s priateľom správa velice samostatne a finančne nezávisle a hneď keď otehotnejú tak sú prekvapené, že kto sa bude teraz o ňu starať keď ona bude mať dieťa a stratí preto svoj príjem. Lenže to si neuvedomia, že dieťa treba mať až keď máme vhodného partnera. A keď sú obaja, nie len žena, na dieťa pripravený. A ja ani po rokoch nepoznám žiaden pár, ktorý spolu žil na divoko, že by im to vydržalo až do smrti. Bohužiaľ to sú moje skúsenosti. A keď už sa vrátim ku zakladateľke tak ma zarazilo ako napísala že priateľ jej kúpil auto a napísal ho na svoje meno. A na koho meno ho mal napísať keď ho kupoval za svoje peniaze a jej ho dal len do užívania? Ja vôbec nechápem kde zakladateľka berie tú drzosť žiadať od niekoho prepis auta. Veď mohla byť rada, že si má na čom zadok vyvážať.

mihula
12. júl 2016

@olinka027 no možno takých Borisov beha po svete viac,treba sa len pozerat a ružove okuliare nechat doma

louvre
12. júl 2016

Pripravení. Samozrejme obaja . Sorry asi už idem spať lebo už robím chyby.

louvre
12. júl 2016

@olinka027 Inak by ma zaujímalo prečo je lepšie 200 Eur mesačne a ako 150 Euro mesačne plus veci ktoré treba dokupovať priebežne.

olinka027
autor
12. júl 2016

@louvre Ja mám byt rada, že som si mala na čom zadok vyvážať?? vôbec nevieš aké boli okolnosti, ani len netušíš!!!! Ty sa radšej nauč gramatiku a štylistiku, potom tu niekomu vôbec dávaj svoje ctené rady a pripomienky!

louvre
12. júl 2016

@olinka027 Už som sa opravila, tak neviem pani neomylná, prečo do toho rýpeš. Hanbím sa za chyby aj bez tvojich poznámok. A to že auto kúpil za jeho peniaze tak to je fakt. Teda pokiaľ ti ho nedal ako darček z lásky. A to pochybujem lebo to asi až taká láska nebola, keď ťa opustil.

olinka027
autor
12. júl 2016

Veď práve o to ide, že mi to dal ako darček, už len mašľa na nom chýbala.. a myslím si, že keď ti niekto daruje hocičo, je na tom podpísaný a neskôr si to od teba vypýta spať, tak neviem ako by si sa zatvárila. X ľudí mi povedalo, či si to auto takto poistil a ja som bola iba za debila, čo sa vyváža na cudzom aute, veď som to videla.. tak ja už potom neviem čo to bolo ak nie láska, keď v prvom rade opustil dieťa. Ja som na druhom mieste, dieťa je prvoradé.

guinevre
12. júl 2016

@olinka027 "ked ti niekto daruje hocico", ale auto predsa nie je plysak, a stoji to nieco, myslim si ze si mala byt rada ze si vobec mala k dispozicii auto, ty si vlastne zrejme nemala, ci? Ja by som sa hanbila takto priatelovi vycitat, ze ako mi mohol dat k dispozicii auto a neprepisat ho na mna. Ved ten clovek zaraba 1300e mesacne, nie 13000, podla mna je uplne normalne ze si ho zapisal na seba. A tie dve dcerenky boli rovnako dcerenky ako co si bola aj ty, je jedno kolko zarabaju a ci ziliv tom dome, keby im tvoj otec nechcel nechat nic, tak by vsetko uz davno bolo prepisane pravdepodobne na tvoju matku.

louvre
12. júl 2016

@olinka027 A nemohla si si to len zle vysvetliť s tým darom? On to síce tiež mohol myslieť ako "darček" pre teba, ale len na užívanie. Ja by som prieteľovi, (teda v podstate cudziemu človeku,) tiež auto kúpila aby sa mal na čom voziť keby ho vážne potreboval. Ale určite by som ho na neho hneď neprepisovala. Veď je mi len frajer a nie rodina.

olinka027
autor
12. júl 2016

Ja som si pri nom veľa vecí zle vysvetlila, najmä čo sa týka starostlivosti o mna a dieťa. Takže auto ma už vôbec netrápi. pretože nielen týmto mi ukázal, ako veľmi jemu zaleží na peniazoch - bolo viac takých situácií, ale bohužial, neskoro som si to všimla, mala som ružové okuliare..