Rozvedú nás, keď manželka nepríde na pojednávanie?
Ahojte, som tu nový. Chcem sa opýtať. Chcem sa rozviesť, nakoľko s manželkou sme sa brali len kvôli dieťaťu, ktoré už bolo na ceste. Pred svadbou sme sa hádali dosť často. Vzali sme sa pred dvoma rokmi. Za tieto dve roky sme si žili každí svoj život. Ona u mňa. Ona nemá nikoho a ja tiež. Len už to proste nechcem ťahať iba kvôli dieťaťu. Chcem aby si našla niekoho a ja tiež lebo medzi nami to už nie je možné. Ja určite nechcem. Dcérku chcem dať do starostlivosti jej, nakoľko nemám problém si ju vziať k sebe ale ona mi ju aj tak nedá. A zase je dcérka ešte malá. Postarať by som sa vedel ale nedá mi ju, čo ma aj mrzí. Len si myslím, že keď už podám papier na rozvod, tak aspoň malú jej dám do opatery aby nerobila problémy. Chcem sa spýtať: Ak mi jasne dala najavo, že na súd nepríde, rozvedú nás? Ako to bude dlho trvať? Bude sa to odročovať nejak viackrát? My už od svadby spolu nespíme (sexuálny život žiaden), iba v jednej posteli a to tak, že keďja prídem z práce domov, ona už spí a ráno skôr odchádzam z domu do práce opäť. Zdržiavam sa mimo domova aby som s ňou nemusel prehovoriť. Bavíme sa iba ohľadom malej. Je chorobne žiarlivá a z celého roka je u mňa cca polrok lebo ten druhý býva doma (napr. mesiac u nej a 2 mes. u mňa a naopak...) Býva mimo Bratislavy (ja v BA) a ona 70 km od BA (má domov). Všetci vedeli, že sa beriem kvôli malej. Ja som už od začiatku nechcel, chcel som normálne ako mnoho páry, Aby malá mala moje priezvisko a ideme ďalej. No jej rodina tlačila do svadby a boli vyhrážky atď ale to je na dlho... Ja chcem už začať nový život bez nej. Malú veľmi ľúbim ale to dieťa keď vyrastie pochopí časom, že nám to nefunguje. Tak by som bol radšej ak by si niekoho našla a ja tiež časom. Nebaví ma to takto. Len sa chcem spýtať, či stačí podať tieto fakty: nespíme spolu od svadby, nebývame v podstate už spolu, nerozumiem si s ňou a že dieťa chcem dať jej do opatery a budem platiť výživné aké určí súd. Malú chcem vídať čo najviac. Môžu nás NEROZVIESŤ na základe toho, že ona nechce dôjsť na rozvodové konanie? Ako to potom bude dlho prebiehať? Ja sa nikam neponáhľam, nemám nikoho. Len ma to už takto nebaví a chcem aby sme začali obaja svoj vlastný život.
@mima4 a vies co dietatu ublizi najviac? Ked spolu zostavaju ludia len kvoli detom a pritom si nemaju co povedat ☹ sama som si tym presla s mojou sestrou a nebudem pisat ake dost zavazne psychicke problemy sme obe mali prave v tom obdobi...tiez nie som zastanca rozvodov pre kazdu hlupost ale zostavat spolu za kazdu cenu je este horsie
@mima4 pises blbosti...nie je dobre za kazdu cenu udrziavat vztah ktory sa udrzat neda.ja som sa rozviedla hlavne kvoli detom.Skoro 3roky som bola s nimi sama,potom som si nasla priatela.rozvedeny s 3 detmi.moje a jeho deti sa maju velmi radi...nemame medzi sebou ziadne problemy.po 3rokoch sme sa vzali.nie raz som pocula ako najstarsia dcera povedala ze rozvod bol to najlepsie co pre ne urobil.a to nie sme urcite jediny pripad.detom ublizis viac ked pocuju denne hadky,boja sa ist domov co zase bude a doslova vidia ze rodicia sa nelubia.
@tajomna21 ze zlyhali ako otcovia a taktiez aj ich otcovia som napisala preto, ze muz ma primarnu zodpovednost za rodinu. Ten chlap spaval najprv so svojou frajerkou, tak čo k nej citil? Ak s nou bol len kvoli sexu a uzitia si..čo je to za človeka? Ak ju lubil a bola to skutočna laska, tak to nie je tak.."aha uz laska nie je".. laska sa len tak nevypari, lasku hubia ludia, hubi ju ich egoizmus.
Ano, laska je rozodnutie. Zamilovanost prichadza/odchadza, ale laska je rozhodnutie niekoho milovat aj napriek jeho nedokonalostiam, chybam, napriek problemom, ktore zazivame a aj budeme zazivat..
@martinamk predtym si mali čo povedat a zrazu si nemaju čo povedat? Toto su presne tie nezrele osoby..ktore mentalne este nevyrastli.
@mima4
@petraxy6
@ultra caute,citam Vase prispevky a rozmyslam ....nic v zlom, @pytamsa sa pekne opytal ake moznosti ma a podla mna je mozne ak uda dovody ktore sudca uzna za adekvatne a realne,manzelstvo rozviest....to ci sa manzelstvo da ci neda zachranit.chodili spolu 4 roky,otehotnela,vzali sa kvoli dietatu.zmenila sa po svadbe...ak by obaja chceli dalo by sa s tym nieco robit.ale ak co i len 1 nechce je lepsie to ukoncit.normalna rodina to nie je len o tom ze otec a matka su stoj co stoj spolu,ze matka trebars trpi tyranie,ci alkoholizmus len preto aby dieta malo nielen formalne ale aj realne otca..taky otec je podla mna na prd.to bol len priklad.ak @pytamsa nechce pokracovat vovztahu a je si tym isty,ma pravo ukoncit vztah.to ze splodili dieta a brali sa nasledne- nie su prvi ani posledni....pokial tam nie je nik treti,mne by to stalo za zachranu,ale kazdy sme iny
@mima4 prepáč, ale sú to fakt tvoje myšlienky alebo to máš z nejakej sekťáckej knižočky??? vačšina z toho čo píšeš sú totalne hlúposti...načo sa mali snažit?? ked tam raz láska nie je, mohli sa snažit až do nepríčetnosti..rozhodnút o laske sa isto neda..jediné čo by dosiahli by bolo, že by pri sebe žili ludia, ktorí sa síce navzajom rešpektuju, nehadajú ale obaja neštastní a bez lasky..bez toho aby to dieta videlo ako ich otec pohladí, pobozka alebo obíjme maminu... spolužitie dvoch pre seba prakticky cudzích ludí.. A koli čomu by mali obaja ostavat len koli dietatu cely život neštastní? Lebo štastím sa neda nazvat vztah bez lasky... Takto budú mat možnost stretnút niekoho, pri kom to zažijú..a aj takto od seba možu byt úžasní rodičia.. Ok..urobili chybu..nemali splodit dieta..taktiež sa nemali brat len z povinnosti.. Ale sme ludia..ludia chyby robia.. Stalo sa..a teraz čo? Radšej premarnit cely život?? Taketo nazory mávali pred 70 rokmi..
darmo sa tu vsetci navazate do @mima4 , ma pravdu. toto manzelstvo bol zly napad od zaciatku. mat spolu dieta je riziko, aj ked su 100% presvedceni, o svojej laske a smerovani vztahu. Boli spolu 4!!!! roky!
ale neskoro plakat nad rozliatym mliekom, ak to obidvaja pocituju tak, ako to @pytamsa opisuje, nema zmysel zotrvat v manzelstve.
aj ked mu tu niektore pisete, ze ich rozvedu bez problemov, pochybujem. je tam malolete dieta, rychle by to bolo asi iba keby obidvaja suhlasili.
@mima4 ja rozumiem čo si napísala a aj s tebou súhlasím , napriek tomu že som sa rozviedla kvôli deťom .
Dnes je totiž v mode pri prvých problémoch zdupkať z manželstva, zbaviť sa zodpovednosti , povinnosti a íst o dom ďalej a hľadať motýle v brušku . Tie aj prídu ale zas aj odídu a človek je väčšinou tam kde bol, ak zas očakáva nereálne.
Tiež si myslím že zostávať kvôli deťom vo vzťahu je hlúposť, ale rovnako si myslím že je hlúposťou splodit dieta po 4 ročnm vztahu !!!! a zrazu sa zistí že mi partner nevyhovuje , že je taký a onaký ale hlavne že som s ním zvesela súložil. 😒 . Tak ked s niekým leziem do postele tak viem prečo s ním tam leziem .
Vzdať manželstvo po dvoch rokoch ... hm nuž čo k tomu povedať . 😅 . Nie je tu násilie, nevera, je tu len pohodlnost pokusiť sa hľadať si cestu k sebe a využit všetky možnosti .
Ahojte, ďakujem všetkým čo ma pochopili. Ešte raz, pre ostatné. U nás už nie je význam niečo ťahať ďalej. Kvôli malej to neurobím, nakoľko sám so vyrastal v takejto rodine, kde otec a mama boli spolu len kvôli nám. Ja som sa pýtal, že ak nedôjde ako to tvrdí, či je možnosť aj bez nej nás rozviesť. Robí naprieky s tým, že nepríde a zároveň minútu pred touto odpoveďou sa opýta, kedy mienim podať papier a rozvod. Sú tam viacej závažnosti, ktoré by ona ako matka nemala robiť. Ale nemienim ju tu očierňovať. Nemám to za potreby. Presiahla moje hranice. Jediné čo je mi ľúto je to, že malú neuvidím deň čo deň ako rastie, aké robí pokroky. S manželkou proste spolu nevychádzame nijak raz. Ale takto žiť do konca života to tiež nie. Viacerí ktorí aj radia v mojom okolí, tak mi povedali že čím skôr pokiaľ je malá maličká a nevníma to tak. Že aj keď si manželka nájde niekoho, tak to malá bude ináč brať ako nejaká 14ročná (keď prejdú roky). Ja som pevne rozhodnutý. Len či to pôjde aj bez nej. V kútiku srdca dúfam, že sa dostaví 😠
Ešte k tomu "ona nemá nikoho a ja tiež" som myslel tak, že vo vzťahu nie je nikto tretí. Nemyslel som tým rodičov súrodencov atd...

@mima4 ake argumenty mi chybaju? ved si sama odporujes vo svojich prispevkoch ... laska je rozhodnutie? t.z. ze pojdem poo ulici, rozhodnem sa, ze tohto chcem milovat a hotovo? na lasku treba DVOCH, a ak sa obaja nesnazia, resp. nemaju zaujem o napravu niecoho, co bolo mozno v minulosti, tak zbytocne sa rozhodnem, ze ho milujem, ked on to vidi inak .... svojmu dietatu znicil zivot? a cim? ze nechce, aby vyrastalo v nezdravom prostredi, plnom pretvarky? vsak oni spolu ani nekomunikuju, chodi domov len prespat ... toto je podla teba prostredie, ktore ma vychovavat dieta? vsak takyto model bude mat za svoj aj ono potom ... kde bude ta ucta k partnerovi, laska, porozumenie, kompromisy a pod. veci zdravej rodiny?
okrem ineho, zato, ze s Tebou muzi nesuhlasili, hned si ich "obvinila", ze zlyhali ich otcovia ....to je podla Teba argument k comu?