icon

Rozvod a dom so spoločnou hypotékou

8. jan 2026

Prosím vás budeme riešiť rozvod keďže manžel uprednostnil kurvy pred rodinou. Doteraz sme bývali aj z deťmi obe vo veku 1rok v byte ktorý si on kúpil pred manzelstvom. Odtiaľ nás však už vysťahoval do domu ktorý sme kúpili spoločne v manželstve a brali spoločnú hypotéku. Dom sa stále rekonštruuje a už pohltil všetky peniaze ktoré som mala s predaja môjho bytu kúpeného pred manželstvom. Rekonštrukciu celú robil môj ocko bohužiaľ nedávno náhle umrel.. aj to je dôvod prečo si dom chcem nechať, okrem toho deťom sa tu páči a budú tu mať dobrý život, ale som na rodicaku z dvoma maličkými deťmi a pri vyporiadaní BSM ako to rieši banka posúdia že rodicak nieje príjem prijateľný na splácanie hypo takže si dom nebudem môcť nechať a budem musieť predať napriek tomu že nemám kam inam z deťmi ísť alebo je šanca že mi budú ochotný ďalej držať túto hypotéku aj samej? Samozrejme že hneď ako nájdem prácu budem musieť dať deti do jasliciek ale to je ďalšia položka 400€x2 mínus s príjmu takže zas budem pre banku riziková a nebudú mi ju chcieť dať samej. Prosím vás kto má podobnú skúsenosť podarilo sa vám to vyriešiť tak že ste dom nemuseli predať? Ja viem že splátky utiahnem v tom mi rodina pomôže ak nebudem vládať sama

Strana
z3
jana005
Včera o 23:54

@anonym_autor
@anonym_autor ja by som najprv na tvojom mieste riešila, aby bol dom písaný iba na teba.
Keďže sama hovoríš, že zatiaľ nechce, aby si ho vyplatila. Čiže by nemal mať roblém s tým, že dom bude iba tvoj.
Aby si to náhodou nerozmyslel.

Strana
z3