icon

Rozvod a striedavá starostlivosť

dvorcidlo0
7. apr 2021

Pred pár mesiacmi som tu prispel s témou nevera manželky na pracovisku.
Tak nejak nám čas pokročil , a manželka sa skalopevne rozhodla pre rozvod.
Preto sa chcem opýtať. Či má niekto s týmto osobnú skúsenosť.
Naše pomery sú nasledovné : Manželka príjem cca 1000 eur v čistom , býva u mamy , ktorá býva u svojej mamy , toho času je tam aj manželka a dcéra. Čiže 4 generácie v 3 izbovom byte.
Zamestnaná manželka - pracovná doba 9 00 až 21 00 ( obchodné centrum ) vzťah s dcérou na dobrej úrovni.
Ja ( manžel ) príjem cca 1400 eur v čistom , vlastný byt ( nadobodunutý pred sobášom ) dcéra ma u mňa vlastnú izbu , pracovná doba 8 00 až 14 00 + podľa potreby nadriadeného nemám.
Dcéra 3 a pol roka. Chodí do škôlky cca 30 m od môjho bytu , lekárka cca 100 metrov ( bývam v centre mesta ) , vzťah k nám obom viac menej ako každé dieťa. Ocko je na iné , mamka na iné. Toho času tzv. striedavá starostlivosť prisposobená manželkinej práci ( do nekonečna to ale nepôjde ).
Je niekto sveta skúsený kto mi vie poradiť či je reálna striedavá starostlivosť ?
Ono totižto manželka na základe toho že 3,4 dni v týždni pracuje do 21 00 a jej mama do 17 00 v inom meste ( cca 10 km od trvalého bydliska dcéry ) netuším ako by chodila po dcéru do školky. Predsa len všetká česť voči starým ľudom ale slepú 87 ročnú prababku poslať do škôlky , ktorá je schopná stratiť sa aj na zastávke asi najideálnejšie riešenie nebude.
Ja sa viem o dcéru postarať každý boží deň , na základe toho že mám pracovnú dobu akú mám. Ale nemyslím si že výhradná starostlivosť jedného rodiča , by malo konkrétne pre moju dcéru , ktorá je od malička naviazaná na nás oboch by prinieslo očakávané výsledky v jej budúcom vývoji.
Právnika čo mám , ten trvá na striedavej starostlivosti manželka bohužial s tým až tak zmierená nie je. Preto mi právnik radí alternatívu číslo 2 a to je žiadať o zverenie dcéry do mojej starostlivosti , a jej tzv.neobmedzený styk s ňou.

misinka26
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Nesúhlasí lebo u nás na SK je predstava striedavej starostlivosti ako som už písala vyššie 7:7 a bez peňazí ... bolo by možno fajn (my sme tak boli a veľa veci nám tam vysvetlili) požiadať o pomoc sociálku... nám tak priradili psychologičku (ale my sme museli) ku ktorej sme spolu chodili. Pani bola veľmi milá všetko nám vysvetlila, dokonca sme mali priestor si aj vydiskutovať čo nás ťažilo (mne to veľmi pomohlo) ... za pokus to stojí. Prípadne mediátora. Proste niekoho kto vie vám obom povedať čo by bolo fajn pre dcéru. Ak máš záujem sa dohodnúť nájdi spôsob... Ak ale pôjdeš podľa rady právnika priprav sa na dlhý a pre všetky strany, najmä pre dieťa bolestivý boj, čaká ťa aj malú výsluch sociálky, psychologické posudky, posudky od detskej lekárky, zo škôlky atď. možno aj trestné oznámenia, ťahanice po súdoch atď. neprajem to nikomu ja som 2 roky strávila na súdoch kým môj ex pochopil, že mne neubližuje ale malému a dohodli sme sa pre dobro malého...

21oktober
7. apr 2021

@maxxim to že si niekto vyberie iného partnera nemá mať vplyv na to ako sa dieťa bude stýkať s rodičmi a ani kto ich ho bude mať v starostlivosti . Manželstvo nie je žalár.

erika_230
7. apr 2021

Kedze matka o striedavu starostlivost nestoji. Co tak dohoda zverenie matke. tebe neobmedzeny styk s dietatom + v case ked je matka v praci ju budes ty bravat zo skolky nakolko by ju musela vyzdvihnut prababka a teda s tym ty nesuhlasis nakolko ma uz svoj vek.....

kristina2015
7. apr 2021

@21oktober konečne rozumný názor

21oktober
7. apr 2021

@misinka26 presne o tom píšem .

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
zalka
7. apr 2021

@kristina2015 prepáč ale čítala si poriadne čo písal zadávateľ?
lebo dáko tvoj príspevok citujem " kristina2015•
Dnes o 11:42
@stanulienkat Tak sa ho tu zastávaj trhaj dieťa od matky len kôli tomu že je žena s nižším prijmom a možno z chudobnejsej rodiny. Lebo tá žena absolútne nič nespravila iba im to neklaplo to je cele !"
nekorešponduje zo zadávateľovým napísaným textom hneď v úvode
citujem "dvorcidlo0 Dnes o 10:49
Pred pár mesiacmi som tu prispel s témou nevera manželky na pracovisku.
Tak nejak nám čas pokročil , a manželka sa skalopevne rozhodla pre rozvod."

Lebo ja tam vidím, že neklaplo ale nie že by žena nič nespravila, tá žena rozbila rodinu našla si milenca... to čítam ja.
A tiež čítam, že zadávateľ hľadá možnosti a zdá sa mi, že hľadá najlepšie možnosti pre svoje dieťa, lebo si uvedomuje, že potrebuje dieťa matku a aj otca.
Fakt neviem, čo čítaš ty, či je tam ešte niečo medzi riadkami napísané čo vidíš len ty.

@dvorcidlo0 držím palec aby si dospel k nejakej rozumnej dohode s manželkou s ohľadom starostlivosti o dieťa. Asi by som tiež riešila ten návrh striedavej starostlivosti, s tým, že ak matka má dieťa tak si musí ona zabezpečiť, kto po neho pôjde do škôlky keď je dlho v práci. Lebo ak to riešiš tak, že aj teraz chodíš po dieťa denne ked nemôže matka, tak ti so striedavkou súhlasiť nebude. Ak by ste skúsili teraz striedavku, že jeden týžden ty jeden ona, a by si sa nestaral do toho ako si zariadi tú škôlku, tak asi skôr dospejete k dohode. Len jej ukážeš, že bez dohody to bude oveľa ťahšie pre ňu.

betulinka1
7. apr 2021

@dvorcidlo0 píšeš, že nechce striedavku. Predpokladám, že kvôli výživnému. Ako si to predstavuje ona? Striedavka, nech je to už 5 dní alebo 7 dní, je dôležitá najmä kvôli tomu aby dieťa vedelo, kedy kam ide. Potom si zvykne na režim bez problémov.

simona92101
7. apr 2021

@kristina2015 ty o com pises?ved ona ho podvadzala a ona odisla,on ju nevyhodil.tak aky chudak?a nikde nepise ze jej chce dieta zobrat,chce sa rozumne dohodnut

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misinka26
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Toto je to najsmutnejšie... vidieť trpieť dieťa... lebo áno ono ma rado oboch rodičov rovnako... ale dieťa si zvykne dosť rýchlo keď vy dvaja budete ok, časom z toho bude mať aj ako také výhody ( 2 x vianoce, 2x oslavy...) Áno malá náplasť za stratu rodiny ale treba sa na to pozerať aj tak, že obaja chcete to najlepšie pre svoje dieťa... držím Vám palce aby ste to zvládli lebo rozvod je jedna z najťažších udalostí v živote, dokonca po smrti príbuzného 2 najťažšia. A poviem ti aj pohľad zo strany matky - ani po 2 rokoch som si nezvykla a vždy mi malý chýba keď je preč ale keď vidím, že je s otcom šťastný som aj ja, nemôžem byť sebec, dieťa má predsa dve rúčky jednu pre mamku a jednu pre ocka 🙂

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
7. apr 2021

@zalka On nehľadá žiadne možnosti jemu navrhol právnik striedavu ale on ide za svojím dieťa sebe ,ale že dieťa bude trpieť to nikoho nezaujíma . Osobne poznám otca ktorý má syna v svojej starostlivosti a čo myslíš čo to je pre to dieťa keď vidí že 98 percent detí je zverené matke . Si myslíš že ten chlapec je šťastný .Keď spadne obije kolená....hľadá mamu mami niet
Viete sa vžiť do kože toho dieťaťa. Tu sakra nejaké pomsty majetky idú bokom. Viete si predstaviť čo to je pre detskú dušu a hlavne ešte pre dievčatko . Aké následky to bude mat. Čo sú fakt peniaze všetko a na zdravý vývin sa nehľadí

acrobaleno
7. apr 2021

Kks tie názory...ako keby iba matka mala právo na dieťa.

kristina2015
7. apr 2021

@acrobaleno Srdce matky nenahradí ani 100 chlapov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
erika_230
7. apr 2021

Co tak dohodnut sa na striedavej starostlivosti tyzden a tyzden alebo ine dni to je uz na vas. A s tym ze ty v den ked je ex v praci pojdes malu zobrat do skoly a zavezies ju k matke aby si predisiel tomu zeby po nu chodila prababka. Ako si pisal ex zije s mamou a prabakou takze na dieta by uz doma dohliadla babka

acrobaleno
7. apr 2021

@kristina2015 ty si dobre delulu. Bez chlapa by žiadne decko nebolo. Rovnako ako bez ženy. Obaja sú si rovní, hlavne keď ten chlap nie je žiaden debil a má rád svoje dieťa.

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
simona92101
7. apr 2021

@kristina2015 mylis sa,neznamena ze ked je matka ze nad nu nieje!poznam kopec parov,kde deti boli spokojnejsie u otca ako u matky..a on jej matku predsa neberie.ty mas jeden meter,jeden nazor,nic ine neexistuje.ona si nasla ineho,klamala ho,vtedy mala mysliet na dieta ked bola taka super matka.hadam jej nemal vsetko nechat,podakovat sa a ist spat pod most 🤦‍♀️

kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Aby si tým svojím konaním dcére ešte viac neublížil,,,aby raz aj ona sa náhodou nerozvadzala ,,a nechá sa doma otlkat len kôli tomu ,,lebo majetky,,,spomenie si čo prežila v dectve a kôli čomu prišla o mamu. Tak bude cusat so zaťatými zubami. Trošku myslí po predu čo to v takej detskej duši zanechá a následne si spomenie na svoje ,,zážitky v dospelosti . Alebo raz opustí svoje vlastné deti však čo ešte tu je otec . To čo jej ukážeš to bude pre ňu správne . Ukážete obaja .

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
kristina2015
7. apr 2021

@dvorcidlo0 Čas ťa dobehne

erika_230
7. apr 2021

@dvorcidlo0 jasne chapem.

mirka438
7. apr 2021

@kristina2015 nechcela by som byt chlap, co spravi dieta takej mimoze ako si ty. Nemozem si pomoct, sorry

dvorcidlo0
autor
Autor odpoveď zmazal
maxxim
7. apr 2021

@dvorcidlo0 poznam rodinu, ktora sa rozpadla ako domcek z kariet. ...pre jej neveru. Dopadlo to tragicky...
Tak nie vždy by mali mať väčšie pravo matky ...hlavne ked sa jedná o neveru či ak chlap nesie vsetko na pleciach sam.... ( nieže na mna zautocčia ženy). Ja si ženy vážim, ale i chlapov, ...
Treba hladať cesty, nie vždy hadzať vinu na jednotlivca...

kristina2015
7. apr 2021

@mirka438 Ja by som zasa nechcela niečo podobné túto tomu . Sorry . Tu počujete verziu dokonalého chlapa ale ešte neprehovorila manželka . Neverím mu absolútne nič. Akonáhle tu píše žena že má problém chlap sa jej vyhráža príde o deti už ju ľutujete radíte a akonáhle napíše chlap dieťa jemu a ja som mimo. Ja si aspoň za svojím názorom stojím a nerozprávam do vetra . Keby bol taký dokonalý ako sa prezentuje manažérstvo je funkčné .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal