Rozvod v 50-ke
Ahojte, prosím, ako ste prekonali rozvod v 50-tke? Boli sme spolu 20 rokov a áno aj sme sa hádali. A prišlo to ako blesk z jasného neba, na Vianoce mi oznámil, že sa chce rozviesť. Som zúfalá, neviem čo bude a ako bude. Ako ste to zvládli vy?
A nejake signály predtým nedával? Nic si nespozorovala? No uz nic, darmo, tak nech si ide, myslim ze v tvojom veku uz chlapa k šťastiu nepotrebuješ, a ked tak, stale mozes mat pekne priateľstvo s inym muzom, ktory docenti tvoju hodnotu… ak ste sa priveľa hádali, tak to tiez nie je dobre, chlapi chcu uz mat svoj kľud. Zvládli ine, zvládneš aj ty. Inak pekny darček na Vianoce si dostala, teda
@madeline1 Myslim si, ze ak chlap povie rozvod, tak to nemysli iba tak a ma na to vazny dovod. Vacsinou uz ma taky chlap nahradu. Jasne, ze ma autorka zachovat pokoj a nebalit seba, deti a robit z toho dramu, vykrikovat mu, vyhrazat sa a neviem co este. A vies, zeny co pisali, ze aj po rozvode je kvalitny zivot, chceli autorku povzbudit pozitivnymi prikladmi. Povzbudit ju, ze nejde o ziadnu tragediu, zivot ide dalej..nieco v tom zmysle..ano, vzdy si to moze ten chlap rozmysliet..ale prepac, ako si ON teda vazi ten vztah, ak vytahuje taketo vazne rozhodnutia cez Vianoce? To sa uz velmi tazko lepi..
My sme sa tiež rozvádzali síce po 14 rokoch a nemala som ešte toľko čo ty, rovnako nám to oznámil týždeň pred vianocami, dcére poza môj chrbát pár dní dopredu ako mne, ale na Vianoce už s nami nebol. V januári sa chcel vrátiť 🤣 (odišiel vtedy za inou a ako rýchlo odisiel, tak rýchlo sa aj chcel vrátiť - že vraj nejaká 2 mesačná internetová známosť a uhral to, že ma chcel vyskúšať či ho milujem, keď sa vracal) do dnešného dňa ľutuje, aj by ma hneď prijal späť dokonca by sa so mnou aj oženil 🤣 otravoval našu 25 ročnu dcéru nech sa ma to spýta 🤣🤣🤣. Sme rozvedení tuším 12 rokov, veľmi som sa toho bála, boli aj ťažké časy, že som sa veľmi nevedela sústrediť na dcéru a každá sme si to po svojom riesili, nechal aj dlhy atď .. ale som rada, že to spravil on, lebo ja som na to nemala nikdy síl... Bude dobre, neboj!!! Ono to vždy vyzerá hrôzostrašne, ale bude dobre ❤️. Je to nepríjemné a hlavne takto na Vianoce. Aj náš sudca čo nás rozvádzal keď čítal že 23.12. odisiel od nás, tak niekoľko sekúnd pozeral na neho, zjavne nechápal... Možno si už niečo cítila, ja neviem... Ja vtedy nie, že má inú, ale nemali sme dobrý vzťah. Držím palceky ❤️
Ďakujem za každý jeden názor, či aj za jeho obhajovanie, či aj za povzbudenia. Chyby sme robili obaja, kedy sa to začalo, netuším. Hádky boli. Udobrenia tiež. Teraz, keď si spätne hovoríme, čo bolo, každý z nás to inak vnímal. On je rozhodnutý. Boli sme aj v poradni. Z jeho následného správania som si myslela, že chce ešte na vzťahu zapracovať. Ja som to robila. Bol pozornejšii, viac doma pomáhal. Proste bol kludnejsi, viac vnímavý. Iný. No vraj len rozmýšľal. Pýtala som sa ho, prečo mi to teda nepovedal skôr. Vraj nebola vhodná príležitosť. Tá sa mu naskytla na Vianoce. Po večeri, po darčekoch, išli sme sa prejsť. A za pár minút sa mi všetko zmenilo. Možno tým, že to urobil na Vianoce ma to tak zobralo, lebo tieto sviatky som vždy milovala. No odteraz už pre mňa nemajú to čaro. Na ďalší vzťah ja nepomyslam, on povedal, že sám určite neostane.
Sam urcite neostane? Podla mna uz je v tom ina.
Na SK predmanželská zmluva neexistuje, ani nič podobné. Očividne ani nevieš čo si podpísala 🙈 takže odporúčam “to niečo” zobrať a navštíviť právnika, aby ti poradil, na čo všetko máš nárok.
V 50 život nekončí, máš pred sebou v pohode nejakých ďalších 30 a je len na tebe, či si ich užiješ alebo ich prefňukáš.
Verím, že je to šok, ale žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí. Držím palce.
@autorka Neboj, dobre bude, teraz sa ti to zda tazke. Prepac, ale len chuj toto moze oznamit na Stedry den 🤦♀️. Uvidis, casom vsetko budes brat inak, nie tak cierno...Nie je s tebou stastny, chce iny zivot, akceptuj to. S tvojou hodnotou to nic nema spolocne. Muzi opustaju zeny, menia ich za mladsie, krajsie, milsie...ked sa zamiluju, zda sa im lepsia ako ty, ale to su hormony, zamilovanost, burka hormonov, ved ani vy ste sa zo zaciatku nehadali, boli k sebe pozorni a zazivali tie najkrajsie chvile, v posteli tornado 😀😀. Dopraj mu to cele, odpust mu, nehnevaj sa na neho a pomalicky si zariaduj svoj zivot. Urcite ta caka vela dobreho.
Neboj sa, kde nieco konci nieco ine zacina. V tomto veku zacat od znova je pre mnohych ludi nocna mora, ze si to ani nevedia predstavit. Ale mam znamu, s ktorou sa takto muz rozviedol, nasiel si mladsiu a ona zacala vtedy konecne zit, teraz ma partnera, rozumeju si, cestuju, prestahovali sa. Hlavne si doveruj!
Tvoj chlap ma pravdepodobne ukazkovu krízu stredného veku. Ten jeho komentár, ze sam určite nezostane 😀 no áno, isto sa o 50 ročného chlapa baby pobijú 😀
je v tom urcite ina zena ja by som ale nehadzala flintu do zita a ukazala by som mu fungovanie dalej vecne racionalne
tj s detmi ostavam byvat v tom dome im zrusit TP nemoze navrhuiem vyzivne na kzde dieta 400 eur plus tvorbu uspor
ziadne chodenie na prietrtky cez vikendy kazdy druhy vikend zabezpecuje plny program detom vratane pripravy stravy prania kontrola uloh
a ty vtedy na wellnes a tak
@777januska777 Možno sa zo dve - tri napr. z Pokecu o neho pobijú. Poniektoré tam len číhajú na mužov, ktorí sa nezmestia do kože a ony ich zachránia.
Nerozumiem, prečo práve na Vianoce si toto nechával. Je to od neho kruté. A viem ťa pochopiť, že už tie Vianoce nikdy nebudú úplne ako predtým. Ja som sa deň pred vianocami pred 3 rokmi dozvedela, že ex vypisoval kolegyni, ako ju miluje atd. Zrútil sa mi svet, celé sviatky zničené. Nevedela som spat, jesť... Pár dní na to som sa dozvedela, že ma s ňou aj podvádzal. Boli to najhoršie Vianoce, a tiež som si myslela, že vždy budú už také, o ničom. Rok na to som sa kvôli dcére snažila spraviť Vianoce znovu peknými. Snažila sa, vypekala, vyzdobila, zaobstarala darčeky. A aj keď vždy tá jemne trpká príchuť vianoc už asi v podvedomí zostane, život ide ďalej. Odvtedy prešli ďalšie a ďalšie Vianoce. Snažím sa ich prežiť najlepšie ako sa dá, s milovanymi ľuďmi okolo seba. Aj keď vždy príde myšlienka na to, čo sa vtedy stalo, vždy ju odozeniem. Bude lepšie...
@katkati ano to sú tie spasiteľky 😂 známa sa práve rozvádza, manžel si našiel tiež takúto slečnu, ktorá ho chápala, vedela pochopiť jeho pocity, krízy, mala na neho vždy čas. Zachovala pokoj, nevykrikovala, nevyhrážala sa. Po 3 mesiacoch už tá slečna nebola až tak chápavá, lebo to nebolo iba o kultúre, darčekoch a obedoch v reštauráciách a drinkoch v baroch, musela aj variť, prať, pochopenie v sekunde odišlo 😂
Moj otec sa nerozviedol ale ostal necakane v 60 tke vdovec. Teraz ma 6 rokov novu partnerku, s ktorou sa zoznámil, ked mala ona 50 rokov. Cize je to o tom ako si to v hlave nastavis. On povedal, ze nechce byt sam a hladal novu parnerku.
Predmanzelska zmluva na slovensku ?
@loginexistuje ty kde zijes?
nepísala som, že tebe nič nechýbalo a mala si robiť čo mu na očiach vidíš, moja reakcia bola na tú tvoju jedinú vetu "ako blesk z jasného neba", vzťah tvoria vždy dvaja a ak nie je dobrý, obaja majú určitý podiel viny
chlapi sú väťčinou pohodlní a ak aj majú milenky robia to popri manželstve, málokedy iniciujú rozvod, čiže ak ten tvoj rozvod chce, cítim za tým niekoho tretieho, kto to už má premyslené, môj svokor mal presne v tomto veku milenku a jeho žena "nič netušila" preto aj ten môj komentár...
v každom prípade ak za tebou prišiel a rozvod chce, ber to ako čestný prístup z jeho strany, že ťa neťahá za nos (áno načasovanie na Vianoce celé zle) a dáva príležitosť tebe aj sebe na novú šancu, ešte máte dosť rokov pred sebou a ako si ich teraz zariadite také budú, obom vám prajem veľa síl a nech to dopadne čo naj pre obe strany
Skús sa postaviť k veci ako on. Povec mu presne to isté. ,,s rozvodom súhlasíš a určite pôjdeš aj do nového vzťahu,, som zvedavá čo povie. Väčšina chlapov rozmýšľa primitívne. ,,Ani s tebou ani bez teba a navždy mi budeš verná,,. Aj môj ex mi začal robiť problém až vtedy keď mu došlo ,že tak ako si on našiel našla som si po rozvode aj ja😂. Tých Vianoc mi je ľúto. Doslova len debil využije tento čas pokoja na nieco takéto.
Ma inú. Držím palce!
@silvia2013 na Slovensku ak narazas na sumy tak ja som vychadzala z toho kolko by som dala ja aj s ohladom na prijmy mojho muza to si uz samozrejme musi prisposobit ona (akurat som mojmu hovorila tiez je par rokov pred 50 tjou ze co by sa mu stalo ak by taketo mi povedal 😂
@sissy27 nieco podobne je podla mna rozdelenie BSM. mozno podpisala to.
*zrusenie bsm. nie rozdelenie, pomylila som sa.
Nebolo od neho pekne uz len z ucty k tebe povedať ti to na vianoce. No povedal. Co uz. Ak vies, ze uz cesty k udobreniu niet alebo to jeden nechce, ukonci to s hrdostou, rozvahou a pokojom. Maj vždy na zreteli deti, este je dcerka mala. Hadky, slzy, nikomu nepomôžu. Je viac menej iste, ze uz niekoho ma ked sa tak vyjadril. Neries. Ma pravo byt stastny, rovnako ako i ty, karma si kazdeho najde.. Vsetko si zracionalni a hlavu hore. Zvladnes to i bez neho. Mozno pôjdete byvat do najomneho bytu, no a čo. Mnoho ľudí tak žije, aj my sme tak žili. Hlavne sa v kľude dohodnite, nech ta z domu "vyhodí" ozaj po rozvode ked na to ma pravo, budes mat dost casu vybavit si byvanie a tak.. Drzim ti palce, novy rok, novy zaciatok, neznamo, a to nemusi byt hned zle...
@amiaja to ani zeny. U ženy je v tom takmer vždy iný muž
Poznám prípad z blízkeho okolia kedy si žena pred 50kou našla rozvodové papiere v schránke. Bez jediného náznaku, že sa chce muž rozvádzať. Nakoniec sa priznal, že má roky milenku. Po rýchlom rozvode zostala ona v dome s 2 deťmi (chodili vtedy ešte na základnú školu). Dohodli sa, že keď si dosplaca hypotéku, dom jej nechá. S majetkom nemali problém sa dohodnúť ale ona si musela nájsť ešte ďalšiu prácu. Za cca 1,5 roka keď sa ako tak otrasla som na nej badala, že si začala užívať život. Našla si volaku partiu s ktorou chodili na výlety k moru, na všelijaké akcie, koncerty, zábavy, plesy... Omladla tak o 10 rokov a našla si aj nového chlapa, už sa nevydala ale je s ním dodnes a vyzerá, že je šťastná. Chápem, že na začiatku je ťažké zvykať si na ,,nový život,, ale nie je to koniec sveta. Hlavu hore, si ešte pomerne mladá, môžeš ešte veľa zažiť 🙂

@madeline1 veľmi rozumná reakcia a komentár. Autorke doporučujem to čo napísala madeline1 prečítať viackrát a zvážiť to.