Som v rozvodovom konaní. Nebude manžel brať ako únos, keď si vezmem najmladšieho syna?
Ahojte všetci, prosím, sme v rozvodovom konaní, kvôli psychického tlaku u nás, som odišla zo spoločnej domácnosti, sama 😞 bez deti, nechceli ísť so mnou, k mojim rodičom, do susednej dediny, nabuduci týždeň sa sťahujem do nájomného bytu, v mieste bydliska, najmladší syn, ide so mnou, nebude to manžel brat ako únos?co mam robiť , ako prosím postupovať? Ďakujem
U nas muz chcel deti, ale sa to skumalo riadne - socialka, psychologicke setrenie zo socialky - ti najorv odporucali striedavku, po rozhovore s detmi kazdy druhy vikend plus jedna noc kazdy tyzden mu odoorucili. No a znalkyna potom este menej, ta odporucila len kazdy druhy vikend muzovi.
Ale u nas su deti este male, mozno preto. Maju 3,5,8 a 10 rokov
To čo je ...,? 😳 Mrzí ma to. Aký máš ďalší plán?
@soldi vieš, naši sú starší, asi preto prihliada súd, na názor,detí...a pod veľmi silným vplyvom otca a svokry, on povie,že v styku s deťmi mi nebráni, ale viem, že na mňa kyda, že som špina a a zumpa, lebo som si dovolila, naňho zavolať políciu a že ho boli riešiť moji rodicia......série ho ,že som prestala cusat a konečne, povedala, čo sa u nás deje...teraz rieši iba jediné, kedy racim poslať výživné...:(, no trapko
@bluka2 plán?zacnem, znovu piecť, prídem pritom na iné myslienky...sústrediť sa na seba, oslobodila som sa od tyrana a manipulátora, huraaaa a kontaktovať deti, aj keď mi neberú telefón...
@soldi už to začína, problémy s ex, súd určil štedrý večer s otcom a na druhy deň, znova s mamou, samozrejme nič deťom nepovedal...ani o tom netušili..urobili sme si pekný večer ...v týždni by mali byť opäť u mňa, už sa vyhráža, kým nepošlem prídavky, nepusti ich...súd prídavky neriesil...navrhla som mu, prepis si na seba...nechce sa mu...
@orchidulka ak ich nepusti, ries so socialkou. Styk sa nema podmienovat vyzivnym. Ak detom nebude umoznovat styk s Tebou, bude ho riesit socialka a moze za to dostat celkom slusne pokuty
@soldi baby, prosím radte, je mi ťažko bez detí, mam určený styk s 13 a 10 ročným synom, je im vraj clivo za mnou,ale nechce sa im... utorok bol iba mladší, že staršiemu sa nechce, včera, ani jeden, mladšiemu sa nechcelo,vravím, ale budem rada, keď prídeš...nechcem to riešiť, že ho dovedie polícia...ze musí, aj keď som mu niečo spomínala, aj tak budem rada, keď pôjde z vlastnej
vôle, nie,že musí... starší musel dcere vraj pomáhať s pečením koláča...výhovorky...pozvala som ich zajtra alebo v nedeľu na obed, nechce sa im...nechodia von, trčia iba na mobiloch...kryjú opitého otca..ako dcéra povedala, ten mesiac , čo sú s otcom, sú nevychovani a používajú vulgarizmy, ako otec...vidno, že na nich kasle....neviem, čo robiť...naozaj ich nechať tak, kým prídu nato,že im chýba mama?
Veľmi na teba myslím a držím palce. Nezastrasuje ich ? Evidentne nezvláda situáciu keď pije. Prídavky su už posledná šanca sa ti vyhrážať. On je v koncoch . Ty len buď naďalej v kontakte a vludnym slovom ich ubezpec o svojom domove že to je aj ich domov.
Ja by som cakala. Predpokladam, ze sa to odrazi aj v skole. A ked to zacnu riesit ucitelia, vysla by som do boja, ze sa dostatocne nezaujima o deti a deti maju zhorseny prospech aj spravanie. Co by vedeli zdokladovat ucitelky.
Neslo by to tak?
Fuuu,
Zatiaľ čakaj aktívne. Kľudne im napíš že ako máte určené termíny, že vtedy trvas na ich plnení, lebo je to rozhodnutie súdu,
A osobne im vysvetli ze nikto ho nesmie mariť, lebo je to trestný čin a hlavne či im opakuj do aleluja, že ty si sa ich nevzdala, že ich miluješ, chces s nimi tráviť všetok voľný čas, dvere aj srdce majú u teba otvorené,
Ukáž im to rozhodnutie súdu, aj výšku výživného, aj výpisy že to presne posielaš, a radšej si nadrav skorší termín platby, aby videli snahu. Skús im nastaviť nejaké vreckové na mesiac, pár drobných, alebo im kúp čo potrebujú. Do školy choď pravidelne, často, komunikuje s triednou, či mejlom aj osobne,
K ich lekárom.
Rieš psychologičku, aby ti pomohla ako na ne, ako zvládať.
Veď si denníček - kedy si volala,(vyziadaj si výpisy od operátora ), kedy ste sa stretli ako a kde, koľko € si im dala, čo kúpila(to si bločky odkladaj), a hlavne čo ste robili, program.
Stačí malé poznámky, nemusia byť romány, ak sa ti žiada dopln tvoje pocity.raz to deti nájdu a prečítajú si, aj pochopia.
Na ex sa vyjadruj veľmi opatrne, len neutrálne pred deťmi, radšej sa vykecaj kamoske a psychologičke.
Takže svoju domácnosť a seba nastav ako teplo domova, vrucnost, zázemie, pohodu, a deti časom pochopia... 🍀🍀🍀
@orchidulka ja by som este dodala k radam od
@cacianka ze vzdy sa mozes obratit aj na socialnu kuratelu.
@soldi to som veru zabudla napísať
Sociálna kurátorka pod ktorú spadajú, by mala byť nápomocná, aj si pohovoriť s deťmi, s deťmi a mužom, aj s deťmi a tebou, aby ste prijali fakty. To by mala aj jemne vysvetliť deťom, že matka je a aj bude stále, že aj oni majú nielen práva ale aj povinnosti (mmch aj zákon i rodine píše i povinnostiach deti), takže stále treba byť v kontakte s koliznou a kľudne jej dávať " mesačné hlasenia". Nech si nesedí na riti na v úrade ale háji záujmy detí, prospech pre deti. Keď sa behom pár mesiacov zhumpluju, bude ich mať na krku viac, ťažšie prípady, to už bude horšie zachraňovať. Tak prečo by nemala pracovať s rodinou akoby vopred, nech to nezajde do antisocialneho stavu
@cacianka
@orchidulka socialka ponuka aj parovu terapiu pre rodicov po rozvode aby vedeli spravne komunikovat s detmi a o detoch. Staci ked Ty prejavis zaujem a Tvoj muz nie a bude to minusovy bod prenho. A ak prejavi zaujem aj on, tak to bude pod dohladom objektivneho psychologa ktory potom o tom poda spravu a typ starostlivosti moze navrhnut zmenit
@maris5 áno, počkám, v škole to už začalo...som 2 mes.od nič a syn slabo prospieva z 3 predmetov...a doma tiež, dcéra povedala, že za ten čas, čo sú chlapci s otcom, sú nevychovani.
.
@orchidulka uz davno si mala dat na sud predbezne opatrenie
@soldi ďakujem, skúsim, to ex, nepojde, v žiadnom prípade.
.
@marca12 sme rozvedení ,2 týždne
@orchidulka byt tebou,pridem pre deti a idem s nimi. Nemozes cakat od pubertakov,ze sa zdvihnu od mobilov a pojdu niekam. Navyse ak maju od otca uvolnenu vychovu. Roky driny sa ti vratia. Teraz nesmies nechat napospas osudu,musis na nich tlacit a venovat im cas,nadalej sa s nimi ucit,ak z nich chces nieco mat.
@marca12 ahoj, to sa dobre povie, syn ma hneď upozornil, nemôžeš ma nútiť...aj oco povedal...mne sa nechce...😒 a otec, tiež nieje ,taky, žeby ich povzbudil, že choďte...
@orchidulka veď mu argumentuje že ty chces, on musí zdvihnúť riť lebo súd rozhodol a to je vyššia instancia ako otec a ty...
Je maloletý, ty rozhoduješ a si aj právne zodpovedná dodržiavať súdne rozhodnutie
@orchidulka viem,ze je to tazke,ale ty si zrejme taka submisivna osoba,ze si nejdes za svojim a nechas sa velmi rychlo odbit. Hladaj moznosti,co by sa im pacilo. Co ich bavi okrem mobilov,kam by radi isli. Skusaj,nenechaj sa odbit
@marca12 ved práveže, nič a nikam sa im nechce, ťahám ich ,von, či na turistiku...sama som im navrhla, tak vymyslite niečo a môžme ísť...nie im sa nechce...
@cacianka ano, presne tak som to argumentovala...syn povedal, nie ja nemusím...keď nechcem...ani telefóny mi nedvíhaju 😞
@orchidulka tak pohovor s koliznou, obaja, nech mu ukáže zákon o rodine a súdne rozhodnutie.
Viem že je to trochu cez čiaru, ale ako ukázať pubertiakovi, huckanemu drblou rodinou, kde je sever....
Keď to teraz vzdas, už sa to ťažko napraví, lebo bude hnily a vychcany, vycvičený ex rodinou
Ja ti neporadím, len by som ti chcela zaželať, aby toto celé bolo čím skôr už len minulosťou a aby ste ty aj deti boli šťastní a na toto obdobie spomínali len ako na jedno z tých ťažších. Veľa šťastia.
@leskovael Ďakujem, chce to vraj, len čas...ďakujem ❤
@cacianka Ahoj, obaja nieee, čosi...môj ex, ich stavia proti mne...zajtra, pôjdem za ňou...keď na ňu som počula samé sťažnosti, dali deti otcovi, bez posudkov, bez návštev školy, rodiny ...nič, riešim to...ďakujem
@orchidulka myslela som ty a syn, obaja. Keď kolizna nepracuje v záujme detí, neplní si štandardné postupy, tak sa sťažuj u jej nadriadeného, alebo hoci aj na ústredí. Alebo sa spojte viacerí nespokojní rodičia že čo vyvádza,.
Ak pohovor s ňou a tebou/deťmi nie je vhodný oslov psychológa, školského psychológa, triednu, riaditeľku, skrátka nejakú autoritu. Poraď sa vopred, urob si poznámky, vopred body a návrhy, aby si nezabudla.
Ja s mojim sme riešili, má dcéru kt.po rozchode ex a jej rodina hnusne manipulovala a huckala. Takže sme boli za koliznou, v škole,aj u psychologicky. Potom aj u lekárov. Prešli sme si všeličím, nie presne ako ty, ale hľadala som všetky cesty ako muža podporiť v lepšom vzťahu s dcérou. Dokonca som bola s ním na súde a zastupovala ho ako laik miesto právnika.
@cacianka...ahoj, dnes mi povedala, že to ,že sa deti dvoma vetami vyjadrili, prečo chcú, ostat s otcom, úplne stačí...od marca, apríla bude s nami všetkými pracovať psychologička...

@orchidulka och. To Ti dala sudkyna riadne malo 😔 a musis mu platit aj vyzivne na ne?
Ides sa odvolat ci to nechas tak?
Je to riadne divne, ze len tak bez skumania ich nechali otcovi