Striedavá starostlivosť

14. nov 2022

S ocom dieťaťa sme sa rozisli a v júni odchádzam. (Cakam na dokončenie skolky) keď sa skonci skolka, od septembra maly pojde do skoly. Ale otec tvrdi že chce aby sme potom mali striedavú starostlivost s tým že budeme byvat v rovnakom meste. Dá sa to zvládnuť, keď maly bude prváčik?

liloastitch
14. nov 2022

Ak bude mať dieťa len jednu školu,teoreticky by to ešte mohlo fungovať,ale myslím, že by bolo lepšie keby má dieťa zázemie len u jedného rodiča. S prvým ročníkom prichádzajú povinnosti, nové veci, bude sa musieť prispôsobovať tomu, že je školák, do toho si zvykať na nový režim v dvoch domácnostiach. Zbytočný stres.

pribinak
14. nov 2022

Áno, keďže ste v jednom meste a dieťa nebude musieť dochádzať tak by sa to dalo zbladnut

Chce to dobrú spoluprácu a komunikáciu

autor
14. nov 2022

@liloastitch veď prave. Neviem či by to bol dobrý napad. Ale otec na tom trva

nyusika
14. nov 2022

Pokiaľ žijete v jednom meste, je to dobrý nápad.
Je skvelé, že sa aj otec chce podieľať na výchove, moju známi tak majú striedavku a maximálne sú spokojní

autor
14. nov 2022

@nyusika a netrpí tým dieta?

nyusika
14. nov 2022

Nie, pokiaľ sú obaja rodičia rozumní.
Deti sú vnímavé a veľmi múdre, čo sa, takéhoto týka

som_realistka
14. nov 2022

Zvládnuť sa to dá, len rodičia si musia uvedomiť ze sú hlavne rodičia a nie gladiatori na bojisku😀.

sojorez
14. nov 2022

Ak budete rovnako dohliadat na ucenie, pripravu do skoly a budete mat zavedeny system odovzdavania instrukcii zo skoly, tak sa to da.

simca06022011
14. nov 2022

Otec na tom trva a co na to sud? lebo na com on trva, to je jedna vec... Podla mna nemusi byt problem, ale zase kazdy mozete mat doma iny system pripravy do skoly a moze mat potom chaos... S prvakmi sa niekedy teda treba viac pripravovat, naucit ich vsetko. Ak to da, preco nie... zregenerujes nervy :DD Podla mna ak sa v jednom roku rozchadzate, a nastupuje do novej skoly.. proste to je na male dieta dost...

autor
15. nov 2022

@simca06022011 veď prave, do toho ešte aj sťahovanie

svetlonos
15. nov 2022

Ahoj, a keby si mu navrhla aspom pocas toho prveho rocnika so striedavkou pockat? S tym, ze si moze po maleho kedykolvek prist aj rovno zo skoly, moze u neho prespat a aj vikendy si dohodnete? Neviem ci sa vam bude dat v pohode porozpravat. Mozno by pomohol aj mediator. Nasi nemali zo sudu nic. Otec mohol byt s nami hocikedy chcel a mohol, mali sme dobry vztah, bolo to super pre nas. A to sme mali uz nad 10 rokov. Dieta podla mna potrebuje stabilitu a nie handrkovanie sa rodicov o on. Drzim palce

mandzula
15. nov 2022

Ono velmi zalezi na tom, preco sa rodicia rozchadzaju. U nas to bolo primarne o rozdielnych nazoroch na vychovu, takze striedavka dcere sposobovala stres, kedze zila v prostrediach s rozdielnymi pristupmi. Striedavka bola len o nasej dohode, takze ked som videla, ze dcere nerobi dobre, proste som ju zrusila.

horty99
15. nov 2022

@mandzula Ako si ju zrušila ? Si sudca v rodinnom práve ? Pretože to že jeden rodič chce/ nechce je pekné ale žiješ v právnom svete.

mandzula
15. nov 2022

@horty99 citala si, ze sme ju nemali sudom urcenu? A myslim, ze zaujem dietata je vyssi a dolezitejsi ako akekolvek pravo dane zakonom.

horty99
15. nov 2022

Záleží čisto od dieťaťa a od reálnej ( nie čo si mysliš ty alebo tvoj EX ) citovej väzby dieťaťa na Vás. Ak Vás oboch rovnako miluje , nevie si predstaviť život bez vás a je problematické pre ňu sa rozhodnúť - pretože aj vy aj ona Vás ľubi rovnako - je to dobré. Dieťa mám od 2 rokov v striedavke a či to je najlepšie - to si nemyslím , ale naše dieťa ma tak extrémnu citovú väzbu na otca že inak to ani nešlo.
@mandzula iste.....

lenka0714
19. nov 2022

@mandzula tak to by si sa čudovala, koľko "otcov" pozerá na rozhodnutie súdu ako záujem dieťaťa

mandzula
19. nov 2022

@lenka0714 moj ex ma, nastastie, rozum.

lenka0714
19. nov 2022

@mandzula tak to ti úprimne závidím 🙂