icon

Striedavá starostlivosť a dve rôzne školy

8. sep 2022

Ahojte máme dieťa prváka v SS( striedava starostlivosť) nastúpilo do pravého ročníka bude navštevovať 2 školy. Máte niekto skúsenosti ako to vaše dieťa alebo dieťa v okolí zvládlo?
PS: poprosím vyjadruje sa len ku konkrétnej otázke
( Dieťa je v SS od 9m )
Ďakujem

Strana
z8
horty99
10. sep 2022

@bluka2 všetko dostaneš ak muž sa o dieťa nezaujíma s dieťaťom nestretáva. Nie ak máš dieťa v striedavke. Toto je realita

prasiatko30
10. sep 2022

@bluka2 ale za prdpokladu, ze otec o deti ani nezakopol a len robil napriek - cize matka dietata mu oznamila, ze potrebuje jeho podpis na prestahovanie do zahranicia a geroj po niekolkych rokoch co o deti ani nezakopol, pripadneani neplatil vyzivne tak jej povie, ze nech si trhne nohou a robi jej napriek. Ale ak je otec plnohodnotny rodic, ktory sa odieta zaujima a stara tak ta matka to ma velmi komplikovane aby dostala povolenie na prestahovanie deti. A este k tomu tak ako to ty tunak prezentujes ako vychodisko v stuacii kedy maju SS - nema to hlavy ani paty

bluka2
10. sep 2022

@prasiatko30 v tom súhlasím v prípade otca, ktory ma to dieťa rad. Normálnemu chlapovi ide zvyčajne o dobro dieťaťa. Takže ak by bol problém 2 škôl, dieťa z toho nešťastne, s normalnym otcom by sa dohodli. Tu sa snáď bavíme o prípade, kedy by otec nemal záujem sa dohodnúť, lebo je mu dobro dieťaťa ukradnuté. A tak potom radšej pokoj dieťaťa v zahraničí, aspoň v mojom chápaní, než SS s takým otcom

prasiatko30
10. sep 2022

@bluka2 napr v tom pripade co ti hovorim ja ta zena podala aj zalobu za tyranie a aj tak jej to bolo prd platne lebosa mi zda, ze oni mali SSa bolo az velmi jasne, ze deti chceli byt aj s otcom tak ako boli dovtedy nakoniec ked si vyriadila zena svoje resty so zakonom tak sa vratila naspat dotalianska aby bola blizko deti

prasiatko30
10. sep 2022

@bluka2 ale tu ti jak horty tak niektora druha hovoria, ze deti maju otcov radi a su spokojne - co ak koli pokoju deti je toaby boli teda v osobnej starostlivosti otcov a matky si ich vodili len na vikendy? Matka a otec su rovnoceni - take iste prava ako jeden ma aj druhy - ak matka pracuje 12 a o dieta sa stara babka dedko/nany preco by nemohli byt radsej s otcom ktory ma lepsi pracovny cas a viac casu na deti - preco tvrdis, ze je vzdy lepsie s matkou, ked nakoniec s matkou aj tak nie su 🤷‍♀️Len preto zeby boli s otcom? A nehovorim o ekonomickom zazemi ale cisto o case stravenoms dietatom

lienka.7
10. sep 2022

@horty99 no vidis, stačilo napísať ze si karieristka, nebola si ochotná vzdať sa kariéry a prachov a tým pádom lepsie podmienky pre výchovu boli logicky u otca. Bodka. A nie tu vypisovat keci ako si ty bojovala o dieta. Tvoj boj bol vopred prehraty, keďže si nemienila kvoli dietatu urobit ziadne ústupky. To by ti povedal aj absolvent práva, na to si si nemusela platiť super drahého pravnika a súdiť sa 2 roky (ci kolko si to pisala). Tak sa tes ze mas pod sebou ludi a aká si dôležitá manazerka👌 Ale láskavo nenadavaj na systém, ktorý ti udajne nedal na vyber a tvojho ex, ktorý si pracu vedel zariadiť tak, ze dieta z neho cez deň aj niečo "ma". Dietatu je potom urcite lepšie u neho, keďže ma na neho aj čas. Co sa o tebe pri praci 10-12 hod.rozhodne povedat asi nedá. Vies, človek nemôže mat všetko...
A ďakujem za ponuku co sa tyka tvojho ex, ja som spokojná s tým co mam😉

lienka.7
10. sep 2022

@vevesh ja nikde netvrdím, že aj otec nema pravo na dieta... ak sa matka nevie/nechce starať nech sa paci. Mnoho otcov je mozno 100x lepších ako niektoré víkendové matky. Mne skôr ide o to, ze same nic neurobia, ale na systém nadávať budu.

lienka.7
10. sep 2022

@doriiis dakujem 😘

bluka2
10. sep 2022

@prasiatko30 ja si fakt nemyslím, že je dieťaťu vždy lepšie s matkou. Iba v prípadoch, že otec je idiot, s ktorým sa nedá dohodnúť. V konstalacii, že matka by sa chcela dohodnúť v prospech dieťaťa a otec nie, vtedy je dieťaťu lepšie s matkou, či podľa teba nie?
Ja mám aj kamošov gayov s deťmi, absolútne nezastavam názor, že iba s matkou a bodka.
Aké spokojné deti? Veď vtedy všetko fajn, aj SS. Táto téma je o možných problémoch v 2 školami, aspoň o Tom ja píšem, o prípade, že to ide zle. Myslím, že o prípadoch, v ktorých nič netreba robiť, sa nemusíme baviť

vevesh
10. sep 2022

@lienka.7 ale ty vobec nechapes, ze tu nejde o to, ze oni nechcu! Praveze tie matky tie deti chcu! Ale slovo ma sud a ty sa mozes aj na hlavu postavit a dieta nedostanes, pokial si ex pojde za svojim (alebo bude mat konexie ci lepsieho pravnika).

bluka2
10. sep 2022

@vevesh "pravda" je podľa mňa niekde v strede.
@lienka.7 celkom dobre poukázala na tú schopnost riskovať a niečo obetovať. Niekedy (a nemusí to byť u autorky) dobré riešenie pre dieťa proste zahŕňa aj dať výpoveď v dobrej práci, chvíľkovú neistotu - a potom si podľa možnosti nájsť ešte lepšiu prácu. Je to samozrejme bez garancie, ale z mojej životnej skúsenosti väčšinou odvážnym ľuďom šťastie praje... A vyjsť z komfortnej zóny, z istoty, keď ma človek dieťa je naozaj ťažké a len pre niektorých

horty99
10. sep 2022

@lienka.7 Presne tak , všetky ženy ktoré sme v 18 tich neukončili školu a nezačali rodiť , a byť závislé finančne od mužov sme kariéristky. Lekárky v nemocnici - kariéristka ( lebo veď robí nočné 12 tky + nadčasy ) každá jedna vedúca pracovníčka žena je kariéristka. My sme sa narodili na tento svet plodiť deti , a nepracovať inak ako na pozícii pokladníčky. Takže sestričky v nemocnici , ktoré robia 250 hodín mesačne sú kariéristky , ženy ktoré pracujú vo výrobe na nočných sú kariéristky , dokonca aj v bankách sú kariéristky kedže pracujú od 8 : 00 do 16 00 oficiálne ale reálne do 18 :00 . Samá kariéristka a keď nedajbože žena zarobí viac ako muž - to už je doslova a dopísmena kariéristka. A potom sa jej vzťah rozpadne a príde na MK prosiť o rady ako od EX vydobiť čo najviac výživné pretože ona chudák nemá vlastné bývanie , a čo do úst pre seba ani pre dieťa.

lienka.7
10. sep 2022

@horty99 👏👏👏👏
Zase tu splietas hrušky a jablka👌👌👌
Zamysli sa radšej ty nad sebou, co si ty urobila preto aby bol vyrok sudu osobná matka alebo striedavka a potom tu vypisuj tvoje výlevy.
Ty si urazena ze ti niekto (ten zlý zlý sudca) dokazal ze jemu ty rozkazovať nebudeš, ako si evidentne zvyknutá rozkazovať inym pani úspešná manazerka 🤣🤣🤣
Ako pise vyššie @bluka2 ty si nebola ochotná nic obetovať, ničoho sa vzdať, tak si dopadla ako si dopadla. Dieta ma tvoj ex, ale od teba ma (aspon tie) dovolenky.
Je mi ta uprimbe luto👎👎👎

horty99
10. sep 2022

@lienka.7 Veľmi ti ďakujem za tvoju empatiu a ľutosť až na drobnosť že dieťa mám v striedavej starostlivosti . Ale aj tak ďakujem toľko ľutosti som si ani nezaslúžila , pán boh ti to oplatí 😂

lienka.7
10. sep 2022

@horty99 dieta mas v striedavej iba preto, lebo keby si nesúhlasila, nemáš ho vobec 😉 mal by ho tvoj ex, ale na to si asi zabudla, ze ty si zlatko nemala na vyber👍 ale asi ti to za tvoje postavenie a dôležitosť v praci stalo. Tvoje rozhodnutie.
A nemáš za co, ja rada pomenuvavam veci priamo, nechodím okolo horúcej kase a nehnevám sa na cely svet za svoje chyby a sprostosť 👌

horty99
10. sep 2022

@lienka.7 Milé ešte raz ti ďakujem , máme sa od teba čo učiť , toľko empatie , toľko porozumenia , toľko všeobecného prehľadu. Ďakujem

zuzanockamt
10. sep 2022

@horty99 Aj žena v riadiacej funkcii, ktorá má pod sebou ľudí dokáže získať dieťa do svojej starostlivosti, keď chce. Len teda to chcenie je dôležité.

horty99
10. sep 2022

@zuzanockamt Tak tak presne tak , hold čo už ja som krkavčia matka , ktorá si dovolí pracovať niekedy 10 hodín denne. A bohužial moj ex je právne vzdelaný muž , so 4 hodinovou pracovnou dobou . 3 roky som sa súdila pretože som nemala nič iné na práci , to vieš take hobby , niekto štrikuje , niekto vyšíva , niekto sa vláči po súdoch. Jasné že som nechcela , robila som to len tak lebo nebolo do čoho iného pichnúť. A jasné mala som ísť radšej robiť za pokladňu , byt predať auto nepotrebujem alebo sa leasing zaplatí sám ( alebo ešte lepšie zaplatí mi ho mamka , tatko , exové výživné alebo nový partner )

zuzanockamt
10. sep 2022

@horty99 Moja sestra na sebe brutálne makala a maká a má všetko - aj funkciu, aj dieťa, aj novú rodinu. Tak asi sa to dá. Btw.súdy jej ešte stále neskončili - 10 rokov, ale ide, bojuje.

horty99
10. sep 2022

@zuzanockamt Pevne verím že aj EX ktorý má 4 hodinovú pracovnú dobu , právnické vzdelanie , dieťa je na neho od malička naviazané , a chuť vláčiť sa po súdoch aj 30 rokov. .Ver že som v práci X hodín menej ako sestričky , doktorky a som každú noc pri dieťati narozdiel od 3 smennej prevádzky a čuduj sa svete aj tieto doktorky sestričky a i majú dieťa v osobnej starostlivosti . Hold nemali EX akého som mala JA , o dieťa ani nezakopnú pošlu im 150 eur výživné a je vec vybavená. Sestre veľmi gratulujem a som aj za ňu šťastná

Strana
z8