icon

Styk otca s dieťaťom počas choroby

beelippy
12. okt 2015

dobrý deň, priateľ je rozvedený a dohodnutý s manželkou, že keď bude syn (6 rokov starý) chorý, budú si ho striedať rovnako. Malý so mnou vychádza dobre, vždy, ked ho má otec, trávime spolu čas. Nemá vôbec problém byť so mnou aj sám, bez prítomnosti otca. Je na mňa zvyknutý. Keď bol pred troma týždňami chorý, mala som s ním ostať doma ja ale matke sa to nepáčilo a tak s ním ostala doma ona. (za vinu že sa im manželstvo rozpadlo viní mňa aj napriek tomu, že spolu už viac než 3 roky manželstvo nefungovalo čo si ona sama priznala a nemala záujem na zlepšení, jediné, čo ju po rozvode trápilo, že ju prestal dotovať a poslúchať ako panáčik). So synom má naďalej dobrý vzťah, bráva ho ku nám minimálne dva tri krát do týždňa, platí slušné výživné a okrem toho mu kúpi všetko, čo potrebuje. Začala sa vyhrážať, že bude robiť aj ona zle a prieky. Chcem sa len opýtať, či je niekde podľa zákona zakotvené, že ja ako aktuálna partnerka rozvedeného muža mám zakázané tráviť s ním čas, ktorý je určený otcovi..? či sa môže ona oháňať na súde, že napriek tomu, že s malým vychádzam dobre a má ma rád, môže mi ona brániť styku s ním? Je to presne ten typ, čo nebude nikdy spokojný, vždy jej niečo bude vadiť, prekážať a hlavne ja, čomu rozumiem, ale tým, že s ním bude viac doma ona na OČR ako otec alebo ja kvôli tomu, že sa jej nepáči, že by som s ním mala byť ja, neviem, či súd toto bude zaujímať, ak by podala podnet na úpravu styku s maloletým.ďakujem

Strana
z2
lusyke
12. okt 2015

@beelippy ja tvrdim len to ze musia suhlasit obaja rodicia. Ak s tym ona nesuhlasi tak s tym neurobis nic. Spolocne vsetci traja mozte byt ale nie len ty sama s dietatom ak to ona nechce. Ak jej to vadi, ma na to pravo. Cas je urceny pre otca, nie pre teba. Je to jej dieta a ona moze rozhodovat o tom komu ho da nastarost. Ak bolo dieta dane do starostlivosti matky tak urcite ano. A to ze sa o svoje dieta chce starat v case ked je chore a nenecha ho niekomu inemu je predsa uplne normalne. Ty mas vlastne deti? Asi nie ked sa do takych jednoduchych veci nedokazes vzit.

jana_eyre
12. okt 2015

@yidaky a kto ju tu kamenuje prosim ta? Zas nehladajme za kazdym opacnym názorom utok!

guinevre
12. okt 2015

@jana_eyre myslim si, ze nemyslela na teba, uz som si inak vsimla tvoje prispevky, a si jedna z malo rozumnych na MK ;)

yidaky
12. okt 2015

@jana_eyre ono to "kameňovanie" je myslené zveličene 😉. Viaceré baby sa vyjadrili, že prečo by ho mala nechať s cudzou osobou, keď je to čas vyhradený pre otca, má byť s otcom.....a viac takých komentárov. Pričom je prirodzené, že ak si nájde predsa nejakú partnerku a žijú spolu ako rodina /veď sa nebavíme o mesačnej známosti/, bežne k nim chalan chodí a trávia spolu čas, tak sa netreba hneď tak vyjadrovať, že je cudzia, že sa nemá čo o neho starať.... veď život prinesie všeličo a niekedy aj to, že sa manželia rozídu. A ak si ex nájde normálnu zodpovednú partnerku/partnera, tak je to predsa o to lepšie aj pre tie deti 😉. A koniec koncov aj pre tú ex...

jana_eyre
12. okt 2015

@yidaky s tym uplne suhlasim a ak ma niekedy postretne rozvod, dufam, ze si moj muz najde zodpovednu partnerku..

ale ja o ziadnej cudzej osobe nepisem, ja pisem o osobe, ktorej exmanzelka jednoducho neveri.. a ked jej neveri z nejakeho nam neznameho dovodu /mozno aj z naprieku - to ale nic na situacii nemeni/, tak ju asi tazko presvedci aby ho mala doma v chorobe bez otca - matka ma predsa pravo sa rozhodnut, ze si dieta radsej necha doma ak vie, ze muz s nim doma nebude, ale bude s nim niekto iny..
/je rozdiel, ak niekto dieta doma bavi ako par a ak sa ma o neho starat v chorobe, ja by som chore dieta nedala ani starym rodicom, ak by som mala na vyber, pretoze mam na to svoje dovody.. a matka zrejme na vyber mala ked si ho mohla nechat doma/

pozname len jednu stranu pribehu, tak ako vzdy a je uplne normalne ak je na ten jeden pohlad viac nazorov, neviem preco by to malo byt oznacene hoci aj zvelicene za kamenovanie.. nikto /az na jeden zvlastny komentar/ ju tu neodsudil, len tu proste padlo viac nazorov..

jana_eyre
12. okt 2015

@guinevre teraz neviem, ci som jedna z "mala rozumnych", alebo "malo rozumna" 😀 😀

ale dakujem..

yidaky
12. okt 2015

@jana_eyre s tým aj ja súhlasím, veď som tiež písala, že ak by bolo moje dieťa choré, najradšej by som ho mala pri sebe a nie inej 3 osobe.... 😉 . Aj keď zodpovednej osobe...

guinevre
12. okt 2015

@jana_eyre to prve 🙂

sarlota19
14. okt 2015

@beelippy ked máš taký záujem sa starať o jeho dieťa nech urobí aj tebe 🙂 aby ti nebolo smutno a staraj sa potom o svoje nie je všetko sa postarať o dieťa na krátky čas ty si ho nenosila 9 mesiacov a ani neporodila !

guinevre
14. okt 2015

@sarlota19 ved mozno si aj urobia, a co to ma s tym kolko ho nosila v bruchu? To je akoze tvoj konstruktivny prinos tejto teme? Ci si len nasrata?

sarlota19
14. okt 2015

.....jaaaaj čo to ma s tým, že ak by bola matkou ktorá vynosí dieťa tak by pochopila matku ktorá sa radšej postará sama o svoje dieťa 😝

guinevre
14. okt 2015

@sarlota19 no, hej, ved nech sa postara, niekto jej brani? to sa moze aj normalne povedat, a nie tak seldackym stylom. 😎

sarlota19
14. okt 2015

@guinevre už ti je lepšie???? 😀 rieš komplex inde

guinevre
14. okt 2015

@sarlota19 Nie, na rozdiel od teba nemam komplex, len presne tak ako co tu uz niekto povedal, ked sa zena nechce starat o dieta svojho muza/priatela tak je zla, ked sa chce, tak je este horsia - to sa vola frustracia a komplex ;)

lusyke
14. okt 2015

@guinevre ved jej nikto nezazlieva ze sa chce starat o dieta svojho priatela. Len ona nemoze vycitat matke dietata ked ho nechce dat jej do starostlivosti....nieje to jej dieta a matka ma na to pravo.

guinevre
14. okt 2015

@lusyke myslim, ze sme si uz podiskutovali na predoslej stranke, mna konkretne zaujal postoj a vyjadrovanie tejto... pani.

lusyke
14. okt 2015

@guinevre asi to nieje myslene az tak agresivne..aspon ja som to tak nepochopila z jej strany.

beelippy
autor
15. okt 2015

@sarlota19
nehnevaj sa, keby si čítala od začiatku, dozvedela by si sa možno viac informácií a nevypisovala tu zakomplexované komentáre. Za prvé, spoločné dieťa máme, takže ako píšeš, aby mi nebolo smutno, no, nie je mi, tiež sa starám o svoje a tak ako píšeš, nie na krátky čas, ale celý čas...asi je zrejmé, že to jeho prvé dieťa som logicky 9 mesiacov nenosila, ale čo to s tým má spoločné??? akú to má súvislosť???...keby si čítala text, dozvedela by si sa, že chápem aj to, že to matke vadí, ale vadí to skôr jej egu a neopodstatnenému pocitu nadradenosti nad ostatných, čo však teraz nie je podstatné. Išlo o to, či tomu vie zákonne zamedziť, ako sa vyhráža, ak na to nemá logické dôvody. To, že sa tu navážajú niektoré slečny do mňa za to, že sa nachádzam vo vlastnom byte vtedy, ked má môj partner syna v ten istý deň doma, že na to nemám právo, byť s ním a podobné žvásty....to sa vymyká trošku logike, lebo si myslím, že ked sú raz dvaja rozvedení, je snáď normálne, že ich deti trávia čas aj s ich novými partnermi...predsa som si nezačala s niekým, kto má dieťa a budem ho posielať tráviť s ním čas von na dvor alebo do detského kútika, lebo matka má ego na gerlachu a z princípu robí prieky???....

beelippy
autor
15. okt 2015

@sarlota19 navyše tu píšeš, že matka sa postará radšej o svoje dieťa....no, hold, tak to je prirodzené, bavíme sa tu o úplne inej situácii....keĎ je dieťa choré a matka musí ísť do práce a nie, že ja si zmyslím, ona mi ho nedá a potom sa tu sťažujem....trošku by som najskôr porozmýšľala nad tým, čo čítam a potom sa začala navážať do niekoho.

sarlota19
15. okt 2015

@beelippy nemám dovod sa do niekoho navážať moja milá a pokiaľ si vieš takto krásne napísať odpoved sama neviem prečo žiadaš o radu tu 🙂 asi nemáš pokoj na duši 😀

sarlota19
15. okt 2015

@sarlota19 a ešte opýtaj sa právnika ak si nevieš rady ......a sorry ale nikde som sa nedočítala že máte spolu dieťa 😀

sarlota19
15. okt 2015

@beelippy a ešte opýtaj sa právnika ak si nevieš rady ......a sorry ale nikde som sa nedočítala že máte spolu dieťa emoticon

beelippy
autor
15. okt 2015

@sarlota19 to, či mám dieťa hádam nie je smerodajné, veď tu vôbec svoje dieťa neriešim...moja milá...a prečo žiadam o radu tu? no všimla som si, že sa tu riešia rôzne situácie, tak neviem, prečo by som sem nemala písať....keby som nemala pokoj na duši, ani tvoja, ani ničia cudzia rady mi pokoj neprinesie...slušne som sem napísala, ale asi to bol omyl, práve pre tebe podobné uštipačné komentáre.

beelippy
autor
15. okt 2015

@guinevre keby som vedela, ako píšeš, že už len čakajú ako supy....ani by ma sem nenapadlo písať...nechodím sem a tak to nepoznám, takže to tu radšej zabalím, ako sa tu naťahovať s niekým...a opakovať sa - kvôli tým, čo čítali len posledné komentáre, nebudem...vďaka 🙂

nyusika
15. okt 2015

@beelippy nuz, pokial si ty dôvodom, preco su rozvedeni, tak sa jej vonkoncom necudujem.
tiez by som mala aktualnu môjho ex v zuboch...aspon si to myslim 🙂
a predpokladam, ze je malo zien, co by skakali od stastia, ze o jej chore dierta sa namiesto jeho otca stara otcova nova partnerka.

prepac, ale do toho, ako si rodicia zariadia stariostlivost o dieta, nemaju co novi partneri vraviet. mozu, pokial je to prijimane, ale ked ta ex proste nechce, aby jej dieta bolo v tvojej opatere, nepomozes si.
ja jej rozumiem 🙂

sarlota19
16. okt 2015

@beelippy len tak naokraj moja milá ..... tvoje vety :nehnevaj sa, keby si čítala od začiatku, dozvedela by si sa možno viac informácií a nevypisovala tu zakomplexované komentáre. Za prvé, spoločné dieťa máme, a potom píšeš : to, či mám dieťa hádam nie je smerodajné, veď tu vôbec svoje dieťa neriešim...

tak dávaj ty pozor čo píšeš a tak kritizuj !!! vobec si svoje dieťa nikde nespomínala
a záver : ty sa staraj a opatruj svoje dieťa 😀

sakurra
17. okt 2015

@sarlota19 nehnevaj sa ,ale máš strašne primitívne reakcie ! Zrejme to svoj dôvod má..komplex alebo vzdelanie ?!

sakurra
17. okt 2015

@nyusika možno má aj ex noveho partnera, ktorý sa tiež stara o dieťa. Ak nie, raz ho mať určite bude. Vtedy to bude na poriadku, že nastane situácia,že mama nebude mocť byť pri synovi a zastupi ju na nejaký čas jej priatel ? ..

sarlota19
19. okt 2015

@sakurra máš pravdu moja inteligencia je na uplne inej urovni 😵

Strana
z2