Styk otca s 5 ročným synom

sagittarius99
9. máj 2014

Dobrý deň, som otcom 5 ročného chlapca, nežijeme spolu v spoločnej domácnosti už dlhší čas.
Je zverený do opatery mojej ex a momentálne žije v spoločnej domácnosti s iným mužom, ktorého volá môj syn otec a matka ho v tom samozrejme podporuje.
Väčšinu svojho času pracujem v zahraničí a málokedy som doma, no snažím sa s ním tráviť čo najviac času.
Na poslednom súde vo veci o úprave styku sme sa dohodli na každý druhý utorok v sprievode matky.
Odkedy som doma, snažím sa s ním stretnúť no neúspešne a matka ma odmieta.
Vraj mal malý problémy a tak sme navštívili psychológa a odporučil nám stretnutie nafingovať, tak aj bolo ale k druhému stretnutiu sa nemôžem dostať.
Beriem to všetko ako nejaký spôsob pomsty za to, že som odišiel ale nechápem tomu.
Myslím, že ako otec mám právo byť so svojim dieťaťom a ona mi nemôže nijako brániť pokiaľ na ňho nemám zlý vplyv a neohrozujem jeho zdravie.
Bol by som rád ak by ste mi či už matky alebo otcovia poradili ako mám dosiahnuť stretnutie.
Ďakujem

bajana
9. máj 2014

samozrejme, ze je to pomsta...niektore exmanzelky nepoznaju zlutovanie a vztah otec x syn je im uplne ukradnuty 😔 ...
ked mal mm podobny problem, stopol alimenty....tusim len na mesiac, ale zabralo to ... nastastie jeho ex sa s prichodom noveho partnera skor umudrila .... ale su aj pripady, ked sa kvoli zenskej hluposti vztah otca a syna uplne pokazil....jej vplyv sa neda oslabit, ostava len dufat, ze dospele dieta pride na pravdu samo.....
inak myslim, ze sud toto musi vyriesit tiez, ale s tym ti neporadim....ale stretavat sa s 5-rocnym dietatom uz nemusis za pritomnosti matky...

sagittarius99
autor
9. máj 2014

Chápem, že mi dáva všetko za vinu, že som sa na nich podľa jej tvrdenia vykašľal ale to predsa bolo, v nej to ostane a myslím si že všeobecne v ženách natrvalo.
Ústne sme sa dohodli na vyššom výživnom než mi určil súd a keď som náhodou meškal alebo nebodaj poslal o 10 eur menej hneď som mal problémy
Včera som sa mal stretnúť so synom ale pršalo a to bolo všetko, návrh, že ich vezmem niekam na kávu alebo na zmrzlinu nijako nepochodil a keď som jej pripomenul, že som jeho otec a nijako mi nezabráni sa s ním stretnuť aj keby som ho mal ísť počkať pred škôlku tak mi hneď dalal najavo že na mňa podá trestné oznámenie
Neviem ako ďalej, snažím sa s ňou stále nejako dohodnúť no nejde to, viem že si uvedomuje, že som po dlhom čase doma a chcem byť so svojim dieťaťom a to jej je asi proti srsti

sissy27
9. máj 2014

@sagittarius99 tiež môžeš ísť na súd s tým, že ti bráni v kontakte so synom a marí rozhodnutie súdu...

sagittarius99
autor
9. máj 2014

@sissy27 Premýšľal som o tom, no kým sa to skončí tak prejdu aj tri mesiace a to budem zase niekde preč, každopádne sa poradím s právnikom.

barbora59
9. máj 2014

@sagittarius99 Chod normalne na sud a neposli raz vyzivne a povedz jej no lebo vonku prší

sagittarius99
autor
9. máj 2014

@barbora59 Nie, to si nemôžem dovoliť, nebudem malého okrádať preto, že ona je taká. Príde aj na ňu

sissy27
9. máj 2014

@sagittarius99 myslím, že to je pre teba jediná cesta, ak dobrovoľne sa s ňou nedá...
@barbora59 žiaľ ak by to riešil neposlaním výživného alebo podobne, tak je pravda, že naše súdy sú viac naklonené matkám, takže by mal z toho opletačky v prvom rade on... navyše výživné nie je poplatok za stretávanie s dieťaťom...

sisaha
9. máj 2014

@sagittarius99 podaj na sud urcenie styku s dietatom bez matky. v konkretnych hodinach... Take ze prsi, neobstoji.Ty prides po syna a ona ti ho musi odovzdat.

maminuska
9. máj 2014

@sagittarius99 výživné plat načas, pretože akonáhle si v omeškaní alebo nezaplatíš môže na teba okamžite podat exekučné vymáhnie a to je bud jednorazové aleob ti bude zrážat dovtedy pokial to nezastaví sud alebo ona nepristupi k tomu .
Tam by si si výrazne poškodil .

tova
9. máj 2014

5r. dieta v sprievode matky?????? to aj do skolky chodi 5r. syn v sprievode matky ani s novym priatelom ho nenecha bez svojho dozoru??? ja neviem ci tebe je to jedno alebo si nechas skakat po hlave. Ak chces mat kontakt so synom tak mozes dostat striedavu starostlivost bez jej dozoru. Si vybav aspon par tt s tebou nech je v zahranici cez prazdniny, syn sa pocas jednej navstevy osmeli a potom roky mozete mat dobry vztah.

arabela88
9. máj 2014

@sagittarius99 skus najpvr podnet na socialku. Rozhodnutie sudu o stretnutiach so synom mas takze tie by mala matka akceptovat. Pokial nie je potrebne upozornit cez socialku matku. Dostane jeden list od socialky a hned bude maksia. Poznam pripad kedy si matka vymienala dieta s otcom sposobom, ze : 10 eur a mozes brat malu. Potom to otec dal na socialku a matka dostala pokutu .
Je to casty jav medzi ex zial. Inak na tvojom mieste by som namietal aj na to oslovenie ,,otec,, partnera tvojej ex. Maly predsa otca ma a ak nechce aby mal neskor mix v hlave z toho ze kto je mu co tak by bolo dobre aby matka pochopila ze tymto netresta len teba ale robi zle aj synovi. V ziadnom pripade hlavne neplat nic co je mimo rozhodnutia sudu. Tvoja ex si z teba robi dobry den a vyuziva to ze chces syna vidavat a tak jej pristupis na vsetko. Viem mozno to bude tazke ale skus je ukazat ze sa jej nebojis a bojuj o to aby syn sam chcel ist za tebou. Je to beh na dlhe trate ale pokial to naozaj chces tak to pojde. Drzim palce.

niki101988
9. máj 2014

@sagittarius99 skús zastaviť alimenty a uvidíš ako bude stretávanie zrazu fungovať

sagittarius99
autor
10. máj 2014

@arabela88 dakujem pekne, rozmyslal dom uz o tej socialke aj co to som uz o tom pocul ze je to lepsie na zaciatok ako sa tahat po sudoch hned. Hadam sa s nou najprv dohodnem, dam jej este sancu a ak nie tak uz inac, kazdopadne velmi pekne dakujem.

ukulela
10. máj 2014

@sagittarius99 neposielaj je vacsie vyzivne - povedz, ze ak sa nemozes stretavat s dietatom, tak budes platit len urcene sudom. to by na nu mohlo zabrat ... vierm, hnusne vydieranie, ale ake pozicaj, take vrat. a urcite to ries cez socialku / alebo neskor aj sud. a stretavanie bez matky, syn je uz velky ... atiez - ked teda pracujes mimo - by sa pri urceni rezimu stretavania na to mozno mohlo prihliadat ... a ziadaj aj dlhsi cas cez prazdniny / sviatky.
na druhej strane pises, ze si ju opustil a teraz nechapes, preco sa ti msti ... nuz pre to, co si urobil ... aj ked nema pravo to robit cez syna. to uznavam.

bezmocny555
13. mar 2019

Dobry deň.. Chcel by som vam povedať že mam podobny problem čital som všetky diskusie a mam tež 4 a pol ročneho synčeka s ktorym mam vyborny vztah lebo byvam v jednom meste snim.. No problem je vtom ex chcela syna zverit do svojej opatery kolizna opatrovateľka mi vravela že to neni nič važne tak som stym suhlasil.. Ked som bol na sude prebehlo všetko kahka alimenty platim 50euro ale neurčil my rodičovsky styk zo synom bola ustna dohoda každy druhy deň si gabinka mam brať.. Ale vobec to tak nieje našla si noveho priatela.. A nahava chlapca snim popritom svojich roducov ma ex doma a tiež somvtom istom meste aj ja.. Je toto normalne luďia..???podavam navrh na striedavu starostlivost inak tomu nezabeanim a cutim sa bezmocny

bezmocny555
13. mar 2019

Chcel som sa snou normalne dohodnuť proste sa to neda snou. Chcel som odkladať alimenty na vkladnu knižku mojmu synkovi a ona stym nesuhlasila kvoli tomu ze tie peniaze čo davam si ona plati pozičku je to normalne? Tie peniaze vobec nejdu mojmu chlapčekovi popritom ona pracuje aj zo svojim priatelom ja som už na dne stochto lebo matky vedia byť take špiny česť vynimkam... Potopila ma na same dno newem čo ešte chce... Moj synček vie kto muje ocko to som ja a kvoli nemu budem bojovať.. Aj keby som mal sa ja ponižiť..ak to bude niekto čitať už som to držal v sebe velmo dlho prepačte mi