icon

Súd rozhodol o vydaní Jankiných detí otcovi do USA. Prišlo po ne ozbrojené komando

28. máj 2025

Takto chráni ST matky s deťmi. Nabehnúť so samopalmi k deťom je vysoký level hniloby.

https://www.cas.sk/tip-od-vas/sud-rozhodol-o-vy...

autor
28. máj 2025
@abbey1

Kamarát je vcelku normálny chlap a kto nezažil, neuverí, čo je jeho ex schopná vymyslieť. Áno, aj do krízového centra ušla, áno, aj zbraň vraj vlastnil. 🙂
Dieťa nevidel už rok napriek rozhodnutiam súdov.

@abbey1 o žiadnom kamarátovi by som si toto nedovolila tvrdiť. O žiadnom. Po tom čo som zažila, videla ako sa vedia muži pretvarovať, by som už neverila ani nos medzi očami a mohol by to byt aj peibuzný. Dosť odvaha od teba. Povedz, ktorá žena sa vystaví dobrovoľne riziku a zoberie na seba ťarchu jednorodičovstva len tak pre nič za nič?

abbey1
28. máj 2025

Tak vidíš. Ty vieš o tom prípade len to, čo si prečítaš. Rovnako ako my.

lenkasarka
28. máj 2025

Neviem čo tam bolo a čo nie,ale ak jej týral deti ako môže zatvárať oči a nezavolať políciu. Myslím,ze tam polícia funguje inak ako na Slovensku. Teraz už asi veľa možnosti nemá keďže deti niesu občanmi Slovenska iba matka.

abbey1
28. máj 2025

Tak kamarátovi by si neverila a cudzej zeme v článku veríš. To je zvláštne.
Ktorá žena? No napr psychopatka. Vieš si predstaviť ženu matku, ktorá zabije vlastné dieťa? A vidíš, si i také.

autor
28. máj 2025
@lenkasarka

Neviem čo tam bolo a čo nie,ale ak jej týral deti ako môže zatvárať oči a nezavolať políciu. Myslím,ze tam polícia funguje inak ako na Slovensku. Teraz už asi veľa možnosti nemá keďže deti niesu občanmi Slovenska iba matka.

@lenkasarka veľa toho nevies o tom ako funguje domáce násilie. Bitky začali na SK sa mi zdá že písalu. No a v zahraničí isto nechcela nič riskovať ako cudzinka. Neviem, či si ty niekedy zažila strach zo straty dieťaťa?

autor
28. máj 2025
@abbey1

Tak kamarátovi by si neverila a cudzej zeme v článku veríš. To je zvláštne.
Ktorá žena? No napr psychopatka. Vieš si predstaviť ženu matku, ktorá zabije vlastné dieťa? A vidíš, si i také.

@abbey1 tu píšeme o ženách na úteku, ktoré sa musia s deťmi skrývať. Z čoho žijú podľa teba? Zo vzduchu? Vieš čo musia tie ženy s deťmi podstúpiť, aby sa uchránili? Áno, takým ženám verim. Už len odísť od muža a znášať všetko len na svojich pleciach … povedz mi, vybrala by si si takú cestu dobrovoľne? Väčšina žien neodíde ani keď sú zle podmienky, musí byť naozaj zle keď odišla.

lenkasarka
28. máj 2025

Ja sa nedodvazim tvrdiť čo tam bolo a čo nebolo. Ale ak by moju dcéru nikto bil určite by som nebola ticho. Ja píšem za seba. Čím si si prešla zjavne ty netuším a popravde ani vedieť nechcem.

autor
28. máj 2025
@abbey1

Tak vidíš. Ty vieš o tom prípade len to, čo si prečítaš. Rovnako ako my.

@abbey1 polícia vydala vyhlásenie v ktorom sa priznali, že zásah robilo ozbrojené komando. Ani vyhláseniu polície neveríš? Nebojíš sa, že sa to môže stať niekomu v tvojom okoli? Deti sú už sasiahnuté dosť. Toto by nedalo väčšina dospelých, nieto deti!

autor
28. máj 2025
@lenkasarka

Ja sa nedodvazim tvrdiť čo tam bolo a čo nebolo. Ale ak by moju dcéru nikto bil určite by som nebola ticho. Ja píšem za seba. Čím si si prešla zjavne ty netuším a popravde ani vedieť nechcem.

@lenkasarka a pritom ešte horšie ako fyzické násilie, je to neviditeľne psychické týranie.

ayato
28. máj 2025

Ty si s nimi žila v jednej domácnosti ? ... Postup polície bol aký bol. Sú to ozbrojené zložky, neviem, čo si čakala , že tam pôjdu v kraťasoch ? Sudkyňa si vyžiadala asistenciu polície a tí tam poslali koho mali. Pmj takto ustrojení chodia . Či si myslíš, že tí muži tam šli zámerne strašiť deti? Súčasťou výstroje počas bežného hliadkového dňa je krátka aj dlhá zbraň.

abbey1
28. máj 2025

Ja niekde spochybňujem, že sa stal policajný zásah?
Ty spochybňuješ priamo rozbohnutia súdov.

abbey1
28. máj 2025

Však ver, čomu len chceš. Len väčšinou má každý svoju verziu príbehu. A niekedy človek otvára oči, čo si partner dokáže vymyslieť.
Áno, mám aj priateľku, ktorú exmanzel pripravil o 4 deti a doslova zdravý rozum.
Vyniesť rozsudok na základe prečítaného príbehu na nete si nedovolím.
Ty si zjavne prežila niečo podobné, alebo si priamo zainteresovaná.

autor
28. máj 2025
@ayato

Ty si s nimi žila v jednej domácnosti ? ... Postup polície bol aký bol. Sú to ozbrojené zložky, neviem, čo si čakala , že tam pôjdu v kraťasoch ? Sudkyňa si vyžiadala asistenciu polície a tí tam poslali koho mali. Pmj takto ustrojení chodia . Či si myslíš, že tí muži tam šli zámerne strašiť deti? Súčasťou výstroje počas bežného hliadkového dňa je krátka aj dlhá zbraň.

@ayato pre Boha ale keď idú odviesť deti, tak to spravím nejako. Presne pre to sa nenahlasuje nič, lebo obete násilia nie sú chránené a o prístupe orgánov k deťom ani nehovorím. To opice v džungli majú viac rozumu a lepšie spôsoby a vyššie city.

lalenka33
28. máj 2025

Ja to opakujem vždy. Keď si ženy hľadajú mužov v zahraničí, žijú tam, porodia deti, tak Slovensko nepotrebujú. Akonáhle od mužov utekajú a tí im vezmú deti, tak už nadávajú na slovenský štát. Žila v Amerike, porodila tam deti, platila tam dane. Tak asi jej majú v prvom rade pomôcť americké úrady. Naše s tým nemajú nič spoločné.

autor
28. máj 2025
@abbey1

Však ver, čomu len chceš. Len väčšinou má každý svoju verziu príbehu. A niekedy človek otvára oči, čo si partner dokáže vymyslieť.
Áno, mám aj priateľku, ktorú exmanzel pripravil o 4 deti a doslova zdravý rozum.
Vyniesť rozsudok na základe prečítaného príbehu na nete si nedovolím.
Ty si zjavne prežila niečo podobné, alebo si priamo zainteresovaná.

@abbey1 nič podobné som nezažila (zatiaľ), no v tomto štáte by som sa nedivila. V takýchto otázkach viac verim ženám ako mužom. Žena ma materinský cit a neverím, že nejaká odíde od aspoň trochu znesiteľneho muža. Väčšina žien ticho trpí celý život, kým to nepresiahne únosnú hranicu. Ženy totíž podstupujú príliš ťažké skúšky ak zostanú na deti samé takže neverím, že odídu len tak. Zároveň vidím a videla som veľa žien podstupujúcim obrovské obete len preto, aby neostali na deti samé. Neviem kde sa to berie v tomto svete stavať otcov do role matky. Už taká špinavosť ako odtrhnúť dieťa od matky vypovedá o veľmi veľa.

autor
28. máj 2025
@lalenka33

Ja to opakujem vždy. Keď si ženy hľadajú mužov v zahraničí, žijú tam, porodia deti, tak Slovensko nepotrebujú. Akonáhle od mužov utekajú a tí im vezmú deti, tak už nadávajú na slovenský štát. Žila v Amerike, porodila tam deti, platila tam dane. Tak asi jej majú v prvom rade pomôcť americké úrady. Naše s tým nemajú nič spoločné.

@lalenka33 posledné roky žili tu ak som správne pochopila a ona má naše občianstvo.

abbey1
28. máj 2025

Dobre, dobre.

ayato
28. máj 2025

Polícia tam nešla preto aby odviedla deti. Na to tam išli iný. Tento prípad je veľmi zložitý, zatiaľ všetko hrá v neprospech matky a detí, čo je mi veľmi ľúto, ale za to polícia fakt nemôže. Oni zákony nevymýšľajú. Tí policajti tam nešli z vlastnej iniciatívy. Boli tam lebo si ich asistenciu vyžiadali. A ver mi, aj im je tej matky a detí ľúto... A oni na Slovensku nežili roky, ona sem prišla s celou rodinou, dúfala, že manžel zmení postoj a keď videla , že to nejde tak podala o rozvod. Muž sa vrátil do Ameriky a nechal si zveriť deti..

autor
28. máj 2025
@ayato

Polícia tam nešla preto aby odviedla deti. Na to tam išli iný. Tento prípad je veľmi zložitý, zatiaľ všetko hrá v neprospech matky a detí, čo je mi veľmi ľúto, ale za to polícia fakt nemôže. Oni zákony nevymýšľajú. Tí policajti tam nešli z vlastnej iniciatívy. Boli tam lebo si ich asistenciu vyžiadali. A ver mi, aj im je tej matky a detí ľúto... A oni na Slovensku nežili roky, ona sem prišla s celou rodinou, dúfala, že manžel zmení postoj a keď videla , že to nejde tak podala o rozvod. Muž sa vrátil do Ameriky a nechal si zveriť deti..

@ayato Nehovorím ani tak o policajtoch jednotlivcoch ako o prehnitom, skorumpovanom systéme. Poukazujem na fakt, v akom marazme tu žijeme. Ako sú chránené obete a v neposlednom rade zákonom chránené osoby. Policajti dobre vedeli, že nejdú na odchyt medveďov. V reakcii sa polícia dokonca vyjadrila, že sa za každých okolnosti snažia urobiť veci primerane. Slovo snažia🙏…asi tak. Pritom nie snaha, ale psia povinnosť je zásah previesť primerane a to zvlášť v tom prípade, že ide o malé deti a idú ich dokonca odňať matke a dokonca poslať k tyranovi.

lenkasarka
28. máj 2025

Veď nápis ministrovi vnútra,prezidentovi pz. Policajti robia čo im kážu. Stále nechceš pochopiť,že deti nemajú slovenské občianstvo tak ako ich má tento stať ochrániť? Keď s nimi matka zila už dlhodobo tu prečo nemajú aj slovenské občianstvo. Ženy sa ti tu snažil vysvetlit,ale ty si ideš svoje dookola. Mrzí ma situácia tejto konkrétnejšie matky,ale ona najlepšie vie čo sa tam vlastne dialo.

ayato
28. máj 2025

Ak to situácia umožňuje... hliadku keď niekam pošlú tak oni nemajú čas utekať ešte uzamknúť výzbroj. Nedá sa na to pozerať jednostranne. Nenabehlo tam dopredu nachystané komando aby zadržalo matku a deti ako nebezpečných zločincov aj keď sa to tak prezentuje.

pieksamaki
28. máj 2025

Tu sa ide podľa usa.zakonv...kvôli občianstvu deti.....naše súdy su v tomto bezmocne....iba ak to da na sud vyššie mimo stat.

sisaka
28. máj 2025

Z článku som sa viac menej nič nedozvedela…
V prvom rade nemala žena utekať s deťmi na Slovensko. Ak je pravda, že tu skúšali žiť a nevyšlo to mala pobaliť deti a ísť riešiť rozvod/separáciu do USA, nie dúfať, že sa otec detí na to vykašle a nebude ich chcieť.
Autor - v USA mala ako týraná žena oveľa väčšie možnosti ako na Slovensku. Tam sa tieto veci berú vážne, nemusela trpieť ani sa “nechať” prehovárať, aby zostala, jej voľba. Utekala na Slovensko, lebo dúfala, že na Slovensku prebehne klasika - deti matke a otec 2x do mesiaca víkend. Asi dobre vedela, že v USA majú otcovia rovnaké práva ako matky, takže ak by sa nedohodli inak, bola by určená striedavá starostlivosť. Otázne je, aké mala ona ako slovenská občianka postavenie v USA, keď pišu, že momentálne nemá ani víza. Ak tam bola na čierno, tak sa potom niet čudovať, že sa snažila dostať na Slovensko. Nevybaviť deťom slovenské občianstvo v takej situácii tiež bola jej chyba. Zdá sa že táto žena urobila kopec chýb, ak svojho partnera nenahlásila na políciu koli týraniu jej aj deti zase je to len jej chyba. Skratka niektoré ženy sa nedokážu poučiť na chybách druhých.
K tomu, ako zasahuje na Slovensku polícia sa neviem vyjadriť, neublížili ani jej ani deťom, tak ne/adekvatnosť ťažko posudzovať

alex49
29. máj 2025

Policajtov je málo a pravdepodobne prišli ti, čo boli práve k dispozícii. Nemôžu sa kvôli deťom prezliekat.

palicka
29. máj 2025

Zbytočne tu obhajuješ a útočíš. Robiť závery podľa médií, zvlášť takých ako je Nový Čas, je veľmi naivné. Vieš, ja som už niekoľkokrát v živote stala v blízkosti takto týranej ženy. A niekoľkokrát som sa popálila. Vždy bola pravda úplne inde. Nikdy to nebolo takéto jednostranné… deti sú občanmi USA. Matka ich prakticky uniesla. Prečo nežiadala o pomoc v ich domovine? Či aj tam sú súdy prehnité? Alebo ste len pozerali veľa filmov?

alenka58
29. máj 2025

laik to vidí takto

autor
29. máj 2025
@palicka

Zbytočne tu obhajuješ a útočíš. Robiť závery podľa médií, zvlášť takých ako je Nový Čas, je veľmi naivné. Vieš, ja som už niekoľkokrát v živote stala v blízkosti takto týranej ženy. A niekoľkokrát som sa popálila. Vždy bola pravda úplne inde. Nikdy to nebolo takéto jednostranné… deti sú občanmi USA. Matka ich prakticky uniesla. Prečo nežiadala o pomoc v ich domovine? Či aj tam sú súdy prehnité? Alebo ste len pozerali veľa filmov?

@palicka netáraj.

autor
29. máj 2025
@palicka

@palicka mám veľmi rada takéto ženy čo sa stavajú do úlohy rozhodcu či boli/neboli žena a deti týraní. Ešte nezabudni dopísať, že ich ženy vyprovokovali 🤮 a rovno pred deťmi. Typické slovenské a preto máme toľko násilia v rodinách.

lienka.7
29. máj 2025

@autorka pokial sú občania USA, žiaľ majú byť tam. Kazdy stat si chráni svojich obcanov. A snáď sa už Slovenky poucia, ze robiť si deti s cudzincami nedopada vždy dobre. Vid kauza Wisterova....

cacianka
29. máj 2025

Ženy sa nevedia pretvarovat ?! Všade sa nájdu neskutočne heeeerečky, tak nepausalizuj že kamarát, chlap