icon

Súd rozhodol o vydaní Jankiných detí otcovi do USA. Prišlo po ne ozbrojené komando

28. máj 2025

Takto chráni ST matky s deťmi. Nabehnúť so samopalmi k deťom je vysoký level hniloby.

https://www.cas.sk/tip-od-vas/sud-rozhodol-o-vy...

martinka13
29. máj 2025

Ty nemáš zrejme dosť svojich problémov, keď sa tak trápiť kvôli cudzím. A hlavne sa tým nič nespravíš. Takže nerieš.

vlastnynazor
29. máj 2025

Osobne poznám ľudí, o kt.bol článok cross takmer všetky noviny. V jedných novinach sa článok zhodoval s realitou tak na 60 % a v ostatnych na 30-40% - za mňa by som novinám neverila všetkému.
A k tej matke - mali deti aj slovensku národnosť alebo len americkú? Ako ti tu už písali, matky si urobia deti s hocikym, niekedy pre predstavu krajsej budúcnosti aj s cudzincami a potom sa čudujú, keď to nevyjde podľa ich vysnívanej predstavy. Veď aj tu sú články, z kt.krici, že žena (ešte bez deti) by mala odísť, ale ona sa nakoniec toho muža ešte zastava a potom keď sa narodí dieta/deti, tak sa čuduje, prečo ten "vzťah" nefunguje.
Takisto mám viacero rozvadzajucich kamarátov a kamarátky a zvyčajne na oboch stranách dochádza k obvineniam, že ten druhý/druhá nie je normálna. Dokonca pri jednej známej si pamätám, že tak veľmi chcela vysachovat jej buduceho ex z vychovy syna, že keď počula, že v inom prípade pomohlo, že otec dieťa obťažoval, tak si vymyslela i ona, že otec dieťa obtazuje.
Záver, neverila by som všetkému, čo je v novinach. Pravda býva zvyčajne odlisna od clanku.

autor
29. máj 2025

Ja sa vôbec nečudujem, že je toľko násilia v domácnostiach keď tak čítam tieto názory. Presne pre tieto reči, sú ženy ticho a radšej trpia.

kiki68
29. máj 2025

Deti maju US obcianstvo a zili tam viac ako pol roka ( hlavne toho prveho) predpokladam. Cize tam tazko inak jednat, zial toto mala ona prezistit, nez sa vobec pustila do niecoho takeho.

janci27
29. máj 2025

Autorka ty asi fakt nemas co na robote, len riesit problemy inych, ktore zverejni Novy Cas 🙈

autor
29. máj 2025
@janci27

Autorka ty asi fakt nemas co na robote, len riesit problemy inych, ktore zverejni Novy Cas 🙈

@janci27 ochranu našich žien a deti nevnímam ako cudzí problém. Tebe možno vyhovuje, že u nás sú permanentne porušované práva nielen žien a detí. To, akým spôsobom fungujú naše zložky a úrady sa ma bytostne dotýka.

autor
29. máj 2025
@janci27

@janci27 a pošli tých opičiek ešte desať a dufaj, že raz nebudeš ty alebo tvoji blízki v podobnej situácii, že vám k deťom nabehnú takýto cirkusanti a porušia psychiku deťom na celý život.

vroni
29. máj 2025

@autorka, hlavne skludni hormón. Policajti neposlali Naka ani nevykopli dvere, ale prišli preventívne ozbrojení. Predpokladám, že na to majú nejaký predpis. Deti boli zverené otcovi. Ešte pred rozvodom. Nevieme prečo a ako. Baba ich UNIESLA z krajiny. Nie, nevzala so sebou, neodniesla "domov", normálne ich uniesla. Čo je aj na SK tak trošku trestný čin. Nerešpektovala ani slovenské súdne rozhodnutia a s deťmi sa skrývala. No hotová partizánka. A škaredi, škaredi policajti rátali s tým, že takáto ženská, vysoko nedbala zákonov, môže byť nebezpečná. Fakt nepochopiteľné. 🙄 Oháňať sa tu občianstvom a domovskou krajinou je úplne mimo. Mohla by mať aj ona aj deti priam občianstvo Ulanbataru, keď je raz obvyklým miestom pobytu USA, tak sa bude rozhodovať o pobyte a starostlivosti tam. Keď mi ich právny systém nevyhovuje, nepripustim, aby sa tam moje deti narodili a vyrastali. Mať deti s cudzincom a potom s nimi utekať na Slovensko, kde má majú "zachraňovať" je čisté idiotstvo. Aj Slovensko sa musí držať nejakých medzinárodných zmlúv a dohôd a nemôže ratovať každú prastenu, ktoré sa rozhodne, že jej muž nie je to prave. Samozrejme, že ten muž sa zázračne zmení až po druhom dieťati. A všetci sú lietadlo, len matka na Slovensku je svatica. Ja som väčšinou úplne tendenčne na strane žien. Ale len takých, ktoré aspoň z času načas použijú mozog. V tomto prípade nevidím ani stopu racionálneho konania. A to novy cas skúšal byť srdcervúci a na strane matky....

janci27
29. máj 2025
@vroni

@autorka, hlavne skludni hormón. Policajti neposlali Naka ani nevykopli dvere, ale prišli preventívne ozbrojení. Predpokladám, že na to majú nejaký predpis. Deti boli zverené otcovi. Ešte pred rozvodom. Nevieme prečo a ako. Baba ich UNIESLA z krajiny. Nie, nevzala so sebou, neodniesla "domov", normálne ich uniesla. Čo je aj na SK tak trošku trestný čin. Nerešpektovala ani slovenské súdne rozhodnutia a s deťmi sa skrývala. No hotová partizánka. A škaredi, škaredi policajti rátali s tým, že takáto ženská, vysoko nedbala zákonov, môže byť nebezpečná. Fakt nepochopiteľné. 🙄 Oháňať sa tu občianstvom a domovskou krajinou je úplne mimo. Mohla by mať aj ona aj deti priam občianstvo Ulanbataru, keď je raz obvyklým miestom pobytu USA, tak sa bude rozhodovať o pobyte a starostlivosti tam. Keď mi ich právny systém nevyhovuje, nepripustim, aby sa tam moje deti narodili a vyrastali. Mať deti s cudzincom a potom s nimi utekať na Slovensko, kde má majú "zachraňovať" je čisté idiotstvo. Aj Slovensko sa musí držať nejakých medzinárodných zmlúv a dohôd a nemôže ratovať každú prastenu, ktoré sa rozhodne, že jej muž nie je to prave. Samozrejme, že ten muž sa zázračne zmení až po druhom dieťati. A všetci sú lietadlo, len matka na Slovensku je svatica. Ja som väčšinou úplne tendenčne na strane žien. Ale len takých, ktoré aspoň z času načas použijú mozog. V tomto prípade nevidím ani stopu racionálneho konania. A to novy cas skúšal byť srdcervúci a na strane matky....

@vroni Autorka si ide furt svoje, pochybujem, ze aj takto vysvetlene "po lopate" to pochopi 🙂

vroni
29. máj 2025
@janci27

@vroni Autorka si ide furt svoje, pochybujem, ze aj takto vysvetlene "po lopate" to pochopi 🙂

@janci27, nepochopí. Ale čo je horšie, nepochopí to ani spústa ďalších žien, ktoré pri otázke, čo s mužom cudzincom, ktorý sa práve zbláznil dostane odporučenie: zober deti a vráťte sa na slovensko. Tuto strasne mudru rada som tu čítala už aspoň stokrát. A potom ostanú babe len oči pre plač, ak sa chlap zatne a vyžiada si deti spat.

autor
29. máj 2025
@vroni

@vroni bývali na Slovensku

kiki68
29. máj 2025
@vroni

@janci27, nepochopí. Ale čo je horšie, nepochopí to ani spústa ďalších žien, ktoré pri otázke, čo s mužom cudzincom, ktorý sa práve zbláznil dostane odporučenie: zober deti a vráťte sa na slovensko. Tuto strasne mudru rada som tu čítala už aspoň stokrát. A potom ostanú babe len oči pre plač, ak sa chlap zatne a vyžiada si deti spat.

@vroni presne , nikdy neist len tak s dietatom prec, lebo to zle dopadne

vroni
29. máj 2025

V článku je dvakrát uvedené, že obvyklým miestom pobytu deti bolo USA a je vydaný príkaz na ich vrátenie do domovskej krajiny. Takže evidentne nezili

palicka
29. máj 2025

Nie, nežili tu. Matka ich sem uniesla. Zbytočne sa paprčíš a dokola vypisovať, že len a len ženy trpia. Nie, nespochybňujem trapenie týraných žien, rovnako však nespochybňujem prítomnosť otcov, ktorým boli alebo sú upierané ich práva… na to sú súdy, aby v prípade, že sa dvaja nevedia dohodnúť, rozhodli…

marca12
29. máj 2025
@lenkasarka

Keď zila v USA volala na muža políciu za tyranie ?

@lenkasarka V USA sa pomoci nedovolas. Tam maju tyranie na dennom poriadku. Nedavno som pozerala dokument a ostala som ako obarena,ake vysoke percenta zien su tam tyrane. Oni maju otrasny system a ziadnu ochranu tyranych.

marca12
29. máj 2025

Normalne zasnem,co tu citam. Akoze ok z pravneho hladiska sa jedna o unos. Ale ako sa mala ta zena chranit? Co mala robit? Co by robila kazda jedna z nas,keby sa ocitla v tejto situacii? Navyse citat o tom ako ich mlatil,lebo tak to kaze biblia....a este tu zeny pisu,ze je to v poriadku,ze aj otec ma rovnake prava? Ked sa nevie spravat k detom,nema mat ziadne prava. Je mi jej velmi luto a dufam,ze sa toho pripadu ujme niekto schopny a pomoze jej. A vycitat jej,ze to medializuje? Ako inak sa jej dostane pomoci,ked o tom nikto nebude vediet? Sudit zenu,ktora robi vsetko mozne za zachranu deti je fakt ubohe. Nikto nevie ako by sa zachoval v takej situacii. Zeny si ani len nedokazu predstavit,aki su niektori muzi zli,manipulativni.

lenkasarka
29. máj 2025
@marca12

Normalne zasnem,co tu citam. Akoze ok z pravneho hladiska sa jedna o unos. Ale ako sa mala ta zena chranit? Co mala robit? Co by robila kazda jedna z nas,keby sa ocitla v tejto situacii? Navyse citat o tom ako ich mlatil,lebo tak to kaze biblia....a este tu zeny pisu,ze je to v poriadku,ze aj otec ma rovnake prava? Ked sa nevie spravat k detom,nema mat ziadne prava. Je mi jej velmi luto a dufam,ze sa toho pripadu ujme niekto schopny a pomoze jej. A vycitat jej,ze to medializuje? Ako inak sa jej dostane pomoci,ked o tom nikto nebude vediet? Sudit zenu,ktora robi vsetko mozne za zachranu deti je fakt ubohe. Nikto nevie ako by sa zachoval v takej situacii. Zeny si ani len nedokazu predstavit,aki su niektori muzi zli,manipulativni.

@vler prosím,aby máte systém ochrany týranej zeny a týraných deti ? Funguje,nefunguje? Ja ho mám sprostredkovaný od kamošky ktorá tam žije 30 rokov. Ak si nájdeš ca skús nám napísať viac. Ďakujem

ayato
30. máj 2025
@marca12

@marca12 medializácia je fajn, ale nie v podobe senzácii a poloprávd. Načo bolo dobré pustiť do sveta , že k nim prišlo "ozbrojené komando "? Vedela , že súd nariadil vrátenie detí do Ameriky, nie je pravda, že ju nikto v tejto veci nekontaktoval.

vroni
30. máj 2025
@marca12

@marca12, inak doma všetci zdraví? Slovenský súd aj súd v USA rozhodli minimálne podobne ak nie zhodne. Takže podľa tejto tvojej logiky sa na Sk pomoci rovnako nedovolas. Potom nemusela utekať. On je vraj nezamestnaný alkoholik, o jej práci som sa nedočítala nič. A ako nezamestnaný alkoholik si môže dovoliť zaplatiť a vyhrať nejasný právny spor v USA. No šikovný chlapec, treba uznať. Začal bit deti. A ona sa na to pozerala či ako? Keby mi chlap siahol na dieťa, tak sa mesiac nenazerie a uteká on predo mnou. A len tak by ma zaujímalo, prečo žena, vydatá za američana, nespĺňa podmienky pre udelenie víz. Nikto netvrdí, že ten chlap je cukricek. Kľudne to môže byť násilnícky a manipulatívny magor. Ale tá žena je riadne mimo a žiadna srdcervúca medializácia bez reálneho základu jej nepomôže. Okomentovať unos ako "ok, no a?" je tiež desivé nastavenie. Nie je to no a. Je to rovnaký trestný čin ako akýkoľvek iný. Alebo budeme posudzovať aj otcov, ktorí uniesli svoje deti meritkom "no a?"

autor
30. máj 2025
@vroni

@marca12, inak doma všetci zdraví? Slovenský súd aj súd v USA rozhodli minimálne podobne ak nie zhodne. Takže podľa tejto tvojej logiky sa na Sk pomoci rovnako nedovolas. Potom nemusela utekať. On je vraj nezamestnaný alkoholik, o jej práci som sa nedočítala nič. A ako nezamestnaný alkoholik si môže dovoliť zaplatiť a vyhrať nejasný právny spor v USA. No šikovný chlapec, treba uznať. Začal bit deti. A ona sa na to pozerala či ako? Keby mi chlap siahol na dieťa, tak sa mesiac nenazerie a uteká on predo mnou. A len tak by ma zaujímalo, prečo žena, vydatá za američana, nespĺňa podmienky pre udelenie víz. Nikto netvrdí, že ten chlap je cukricek. Kľudne to môže byť násilnícky a manipulatívny magor. Ale tá žena je riadne mimo a žiadna srdcervúca medializácia bez reálneho základu jej nepomôže. Okomentovať unos ako "ok, no a?" je tiež desivé nastavenie. Nie je to no a. Je to rovnaký trestný čin ako akýkoľvek iný. Alebo budeme posudzovať aj otcov, ktorí uniesli svoje deti meritkom "no a?"

@vroni kým si nebola v podobnej situácii, nikdy nepochopíš koľko veľa času má matka na riešenie cez súdy popri reálne denno dennej statostlivosti o deti, domácnosť a koľko sily jej na to popri psychickom týraní zostáva a ten strach že zo dá na súd v cudzej krajine a podpíše si tak ortieľ, lebo on vie lepšie úradný jazyk. Súčasťou týrania býva takmer vždy aj ekonomické. Myslis že jej vyhradil peniaze na tlmočníka a na dobrého právnika. On tam má rodinu ktorá svedčila, aký je on strašne úžasný otec a aký majú fantastický vzťah, ona tam má koho???? Máš plnú hubu rečí, ale TY nepodstupuješ žiadne riziko takže si tie ústa láskavo zápchaj. Dík.

vroni
30. máj 2025
@anonym_autor

@vroni kým si nebola v podobnej situácii, nikdy nepochopíš koľko veľa času má matka na riešenie cez súdy popri reálne denno dennej statostlivosti o deti, domácnosť a koľko sily jej na to popri psychickom týraní zostáva a ten strach že zo dá na súd v cudzej krajine a podpíše si tak ortieľ, lebo on vie lepšie úradný jazyk. Súčasťou týrania býva takmer vždy aj ekonomické. Myslis že jej vyhradil peniaze na tlmočníka a na dobrého právnika. On tam má rodinu ktorá svedčila, aký je on strašne úžasný otec a aký majú fantastický vzťah, ona tam má koho???? Máš plnú hubu rečí, ale TY nepodstupuješ žiadne riziko takže si tie ústa láskavo zápchaj. Dík.

@anoym, daj si tabletky, keď si hysterická a stekaj si doma po mužovi. Baba tam žila dostatočne dlho na to, aby vedela výborne jazyk a mala prácu a vlastný okruh známych. Žijem v zahraničí, mám deti s cudzincom, takže ma láskavo velkohubo nepoučuj, ako je normálne si v zahraničí nechať skakat po hlave a nedovolas sa pomoci. To sú také ľúbivé kecy pre slabomyselne, čo nevystrcili nos z rodnej viesky a myslia si, že štát má povinnosť sa o ne starať. Rozhodnutie ženy, drepeniet doma na zadku a starať sa o deti a domácnosť je takmer vždy fatálne, keď chlapovi prepne. To by si mala kazda žena uvedomiť. Ked chlap nie je domáci, o to ťažší je útek. Zaujímavé,že aj na slovenskom súde ťa rodina a známi svedčili, keď slovenský súd rozhodol ako americký...

palicka
30. máj 2025
@marca12

@marca12 vieš, my sme autorke len písali, že sa bije len za jednu stranu napriek tomu, že podľa všetkého ma info len z plátku, abymmje Nový Čas. Myslím, že pokiaľ nemáme informácie od obidvoch, zákulisná bit ha jednu či druhu stranu. Ale myslíš, že takto jwdnoznacne by rozhodli 2 súdy nezáväzne od seba?

dankamg2
30. máj 2025

Janka H. je moja bývalá kolegyňa. Myslím, že urobila všetko čo bolo v jej silách, aby ochránila deti. Celý plat dávala iba na právnikov, žila v neustálom strachu. Skutočne sa tu niektoré zamyslite nad tým, čo by ste Vy robili v podobnej situácii. Deti sú pre matku najviac na svete a ak má o nej prísť, urobí čokoľvek, aby tomu zabránila.

bluka2
30. máj 2025

« Matka si myslela, že ju slovenské justičné orgány ochránia »
Ak je jej muz nasilnicky idiot, je mi jej a deti luto, ale ocividne nepostupovala logicky a strategicky …

autor
30. máj 2025
@vroni

@anoym, daj si tabletky, keď si hysterická a stekaj si doma po mužovi. Baba tam žila dostatočne dlho na to, aby vedela výborne jazyk a mala prácu a vlastný okruh známych. Žijem v zahraničí, mám deti s cudzincom, takže ma láskavo velkohubo nepoučuj, ako je normálne si v zahraničí nechať skakat po hlave a nedovolas sa pomoci. To sú také ľúbivé kecy pre slabomyselne, čo nevystrcili nos z rodnej viesky a myslia si, že štát má povinnosť sa o ne starať. Rozhodnutie ženy, drepeniet doma na zadku a starať sa o deti a domácnosť je takmer vždy fatálne, keď chlapovi prepne. To by si mala kazda žena uvedomiť. Ked chlap nie je domáci, o to ťažší je útek. Zaujímavé,že aj na slovenskom súde ťa rodina a známi svedčili, keď slovenský súd rozhodol ako americký...

@vroni strašné. Nehovor si žena a ani žena - matka. Nikdy si nežila v zahraničí však? Ani nos si nevystrčila na dlhšie ako dovolenka však? Vieš aké práva má cudzinka bez rodinného zázemia v cudzej krajine? Nečítala si čo prehlásili jeho rodinní príslušníci?

autor
30. máj 2025
@vroni

@vroni žiješ v zahraničí? A skúšala si tam podať o zverenie deti do svojej starostlivosti a nahlásiť svojho ex za domáce násilie keď vieš všetko tak dokonale? Lebo ak si tým neprešla nič podobným, darmo budeš žiť v super vzťahu

sisaka
30. máj 2025
@dankamg2

Janka H. je moja bývalá kolegyňa. Myslím, že urobila všetko čo bolo v jej silách, aby ochránila deti. Celý plat dávala iba na právnikov, žila v neustálom strachu. Skutočne sa tu niektoré zamyslite nad tým, čo by ste Vy robili v podobnej situácii. Deti sú pre matku najviac na svete a ak má o nej prísť, urobí čokoľvek, aby tomu zabránila.

@dankamg2 možno stačilo postupovať v súlade so zákonmi? 🤷‍♀️

bluka2
30. máj 2025

Autorka,
Neurazaj tu zeny, co poukazali na to, ze jej postup nebol mudry.
Zas nerob z tej Janky H. nejaku chuderu, co v zahranici nemoze nic. Su aj zeny, ktoré dostali svoje deti z roznych situacii, aj v sporoch s muzmi z danych krajin

vevesh
30. máj 2025

Autorka, keby si hovorila o nejakej krajine ma vychode ci v afrike, okej, skorumpovany system, neznala jazyka a procesov si poviem okej, mas pravdu, nema ziadne prava a vyboxovat deti sa rovna nule. Ale v usa, kde ti chatgp prelozi aj nemozne, ked uz po x rokoch neovladas jazyk ( v dnesnej dobe nepoznam cloveka, ktory nevie anglicky, toboz ak zije v anglicky hovoriacej krajine par rokov) a vsade vsade je velkym napisane, deti sa neodvazaju v pripade partnerskych problemov z krajiny pobytu (ani na navstevu k babke a dedovi a ani ked su tyrani), tak co urobi dana zena? Ano, bingo, vezme ich na slovensko....tak sa netreba cudovat postupom, mala ratat aj s policiou, aj s ozbrojencami, ak sa rozhodla pre taketo riesenie....
Ako uz bolo napisane, ona jednoducho ratala na slovensku klasiku, deti matke a otec plat (alebo neplat, hlavne ze deti budu u matky), len sa akosi preratala....

vroni
31. máj 2025
@anonym_autor

@vroni žiješ v zahraničí? A skúšala si tam podať o zverenie deti do svojej starostlivosti a nahlásiť svojho ex za domáce násilie keď vieš všetko tak dokonale? Lebo ak si tým neprešla nič podobným, darmo budeš žiť v super vzťahu

@autorka, áno, viem, aké má práva cudzinka bez rodinného zázemia v krajine. A áno, zažila som pár podaní o zverenie do starostlivosti (nie vlastnych, ale nežijem vo vzduchoptazdne) A úplne bežne tieto spory vyhrávajú ženy cudzinky. Viem aj o dvoch prípadoch, kde súd odsúhlasil návrat do domovskej krajiny matky. Ale uniesť dieťa z krajiny obvyklého pobytu je ten najhorší možný krok. Zaklincovat to marenim súdneho rozhodnutia aj v domovskej krajine - fakt si neviem predstaviť, ako sa z tejto situácie ešte dá zákonné vykľučkovať.