icon

Uvažujem o rozvode

21. apr 2025

Nie som troll a prosím o rozumné komentáre. Sama cítim, čo chcem urobiť, len sa chcem utvrdiť. S manželom máme dlhšie problémy, v podstate spolu 5 rokov intímne nežijeme (manžel má problém s poteciou a riešiť to nechce, lebo vraj problém je vo mne, že mu "nestojí"). Hádky sú na dennom poriadku, často padajú aj vulgarizmy. On si žije svoj svet, skoro vôbec sa nerozprávame, jeho nezaujímajú moje zdravotné problémy a nikdy sa ani neopýta, čo bolo v práci. Finančne som nezávislá. Len stále tu visí otáznik, či urobiť ten krok. manželia sme 16 rokov.

martinka13
21. apr 2025

A dôvod, prečo ste spolu? Deti máte?

autor
21. apr 2025

áno
dôvod: neviem, asi sa bojím urobiť to rozhodnutie a bojím sa delenia BSM manžel je veľmi lakomý

martinka13
21. apr 2025

Rozhodla by som sa podľa veku detí, čo je lepšie pre ne.

0silvia0
21. apr 2025

Tak ked mate denne vulgarne hadky, obaja ste frustrovani, manzelska poradna bola? Neviem ci vulgarne prostredie je to idealne prostredie na vyvoj deti.

nynia
21. apr 2025

Vazne po 5rokoch bez intimneho zivota, s kazdodennymi hadkami a aj vulgarizmami sa toto pytas bez toho aby si bola troll?

ivik4
21. apr 2025

5 rokov a on to nechce riesit ? Nadavky doma ...a peniaze mas ako pises . Sa cudujem ze este rozmyslas co a ako..
Odisla by som uz davno

hortenziaj
21. apr 2025

Majetok delí súd, normálne sa rozved. Moja teta mala tiež lakomeho muža,snažil sa ju odrbat pri a pred rozvodom,ale nedala sa. Ale ak sa bojíš,a máš prístup k účtom, pošli si polovicu peňazí už teraz sebe na účet

7miriam77
21. apr 2025

Riešiť problémy odmieta, nebavite sa spolu, vulgárne sa správa..... načo ti je taký chlap??? Rozved sa a začni žiť

jaond19
21. apr 2025

Ja by som nedokazala denne fungovat v takto nepriatelskom prostredí. Rozvod ti len a len ulaví.

nynia
21. apr 2025

Inak este dodam co sa tyka deti naozaj musia mat krasne detsvo ked sa rodicia denne hadaju 😉 normalne, ze wau budu vam takto obom urcite ovela vdacnejsi ako keby ste si nasli pre seba vhodnejsie polovicky alebo ako keby aspon s jednym mali pokojnu domacnost bez vulgarizmov a hadok 👌🏻

enmery
21. apr 2025

1)Nestojí mu, lebo ma vážny problém a odmieta ho riešiť. Len chrapuň bude ponižovať a zhadzovať to na manželku a sam nie je schopný zájsť za odborníkom.
2)O delení majetku rozhoduje súd, nie Tvoj manžel.
3)Máš svoje peniaze, máš vyhodu-môžeš začať nový život.
4)V takom toxickom prostredí by som neostala práve kvôli deťom, oprdela by som aj celý majetok.
5)Kde sú už vulgarizmy a nadávky a ponižovanie, už niet cesty späť.
6)Preboha, nerob to svojim deťom, aby v tomto vyrastali a brali to ako štandard, pretože jedného dňa budú presne tak žiť oni.

lucia13022023
21. apr 2025

Neviem na co čakáš.

dankabg
21. apr 2025

Autorka ja ti verím, že nie si troll. V niektorých ohľadoch to mám doma veľmi podobné, len s tým rozdielom, že ja finančné nezávislá nie som. To, že máš strach je prirodzené. Si na to zvyknutá, a vyjsť z ulity, hoci aj takto "nekomfortnej" je ťažké a nepríjemné. Prajem ti veľa síl, aby si to definitívne ukončila a bola opäť šťastná 🙂

lebandulka7
21. apr 2025

Neboj sa keď to tak cítiš určite je to správne

ankare
21. apr 2025

A čo máš z neho? Už dávno si mala odísť.

januska12323
21. apr 2025

Chúďatá deti, trpia len kvôli majetku či čomu.

wilkova
21. apr 2025

Žena, prosím ťa, nájdi v sebe silu, odvahu a odíď. Uvidíš, že sa ti veľmi uľaví a časom si na 100% povieš, že si to mala urobiť už skôr.
Držím ti palce, zvládneš to.

deti95060810
21. apr 2025

o majetku rozhoduje súd? čo ste ešte nikdy na súde neboli? najmä na tom SLOVENSKOM? Na súde vyhráva ten kto má lepšieho právnika... je úplne fuk kde je pravda.
jedna dáma by tu oprdela majetok? chcela by som vidieť ako chce žiť bez majetku a ako happy budú deti. najmä v dnešnej dobe. 😉

enmery
21. apr 2025

@deti95060810 Predstav si, že keby to bol magor oprdela by som ho. Ak mám svojim príjem. Poznám aj ženy, ktoré odišli od fakt psychošov a oprdeli aj dom, lebo by sa naťahovali roky rokúce a škodilo by to len ich zdraviu-psychickemu ci fyzickému. A žijú si teraz sťastne. Žiadny z tých chrapuňov si z toho do hrobu nevezme nič a teda nech žije v zlosti a nenávisti a zhnije takto zaživa. Právnik je dôležitý, ale aj fakt, že keď manželia niečo roky budujú, nemôže nikto povedať žene hej on je debil, dáme mu všetko a ty chod het bez všetkého. Teda ak tá žena nebola hlúpa, že platí hypo mužovi a nikdy a nikde nie je vlastníkom ničoho od kľučky na dverách až po posledné steblá trávy na dvore. Takej už asi nepomôže nič.

mk22
21. apr 2025

Tvoj muž je sebecky chuj, keďže ma zdr problémy kt odmieta riešiť, tým pádom je váš sex život na bode mrazu, a jemu to vbc nevasi, čiže si mu ukradnutá, a absolútne ho to netrápi ci to sex chyba, nechýba.. Zariad sa..
Denne sa hádate, trvá to dlhšie, žije si svoj život..
Čakáš nejakú zmenu alebo vydržíš ešte ďalších 5rokov?
Vies ako sa ti uľaví, aké úžasné dní ta čakajú..
Udržiavas niečo, čo dávno nefunguje..