Výdavky na trojročné dieťa
Spisujem príjmy výdavky pre súd na určenie výživného a rozpísala som si na mesiac výdavky na malého. Keď rozdelím na polovicu vyjde mi, že 200e od otca pýtať je ok? Zarába cez 1000e (videla som jeho výplatnú pásku), teraz mali poslabšie, no určite sa už rozbehli. Očakávam, že si vybaví najnižší príjem na papieri (sám sa vyhrážal v sms), so zamestnávateľom sú kamaráti, ale to je už na súde a mojom dokazovaní.
Výdaje mám nájom 148e, elektrina 20e, telefon wifi 25e, škôlka + strava 65e, strava doma 100e, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 50e, chodí na kurz plávania 90e, predplatené detské centrum 25e, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 25e, sporenie 50e
@amelie2017 tak nech si sms odloží ide s nimi na políciu / upsvar a i....nikto nikdy nedostal výživné vo výške 60% platu ( česť výnimkam živnostníkom ktorý majú priznané 600 eur a auto za 100 000 a dom v centre BA ) V prípade takýchto vyhrážok - a jeho schopnosti sa o deti postarať - kľudne deti môže dostať do osobnej starostlivosti / v horšom prípade SS....a pani si bude z výživným pískať ( pri SS dostane max po 150 eur na dieťa a bodka )
Dobrý právnik / právnička a pani bude mať problém
Pri plate 3500 eur pravdepodobne nebude mať problém zaplatiť si súdnoznalecké dokazovanie ktoré môže priložiť k spisu a pani spadne sánka aké veci sa začnú diať.....
@afrodizi otca pre svoje dieťa si však vybrala ty sama. Ja si myslím, ze súd bude prihliadať na jeho životnú úroveň, ak tebe polka rodiny platí výlety a ideš na drahú dovolenku, tak to nieje štandard z 1000€ platu.
@ivana.natasha
@modry1985 ale ja pisem uplne o inom, neplati najom, nema vydavky, preco by nemal sa spolufinancovat na vyletoch?a co ze stari rodicia financuju, ja si zoberiem blocky, ze ja financujem, to da rozum, vysku vyzivneho samozrejme okrešu- tiez uz som si nejake pribehy precitala a vypocula...a konkretne, co napr zacnem spominat, co si sudca poklepe na hlavu, ist s vyletami na polovicu? To je na poklepanie? Ma niekto realnu skusenost? a s tymi hasicmi, som nepisala, ze financovat, ale si pisal, ze by mali 3r chodit na vylety, tak len som reagovala co to za blbost, na vylety az predskolaci chodia.
@ivana.natasha nie ja idem a ak, si samozrejme platim, syn chodieva- velakrat ide len on so starkymi a co zaplatia za neho chcem uviest, to je jedno kto plati, su to vydavky na neho. Nikde nepisem ze na drahe dovolenky, pisem ze chodi tak raz do mesiaca, dvoch na vylety, ci aj to tam spomenut. A ze 300e na letenku na mallorcu, no ano, ked potrebujeme tam byt na konkretny termin a len vziat prirucnu batozinu a letiet za 50e sa neda, kedze ideme na dlhsie.
Ja žasnem, že niekomu vôbec napadne zahŕňať do výdavkov cestovanie do zahraničia a dovolenky každý mesiac niekde - nie, to nie je nevyhnutný výdavok, na ktorý by mal prispievať otec polovicou. A ešte keď časť výdavkov hradia starí rodičia 🤦 Tu ma vždy dokáže niečo prekvapiť a to si vždy poviem, že už som fakt videla všetko.
@afrodizi tie dovolenku Ti neprejdú.Kamaratka nechcela právnicku, že si spise sama...nakoniec si ju zaplatila a tá jej tam zaratala všetko cez denný tábor v lete, nový bicykel každé 2-3 roky, športové krúžky, vitamíny, lieky, dokonca lístok do kina, každý jeden poplatok škole, škôlke, zimnú dovolenku spýtala sa aký mali štandard či chodili aj predtým s deťmi...autosedačku, lebo dieťa vyrástlo.....právnicka takých zoznamov robila x a vie čo sa môže a čo nie
Ale boli to vyššie príjmy ako píšeš.Ja by som to nechala na tých, čo sa vyznajú.
@zuzanockamt nizsie precitaj, pravnicka zahrnula aj zimnu dovolenku...nechodi kazdy mesiac a jasne ze to dam ze ja platim a nie stari rodicia, nech sa suma navysi.
@afrodizi Takže budeš klamať 🤔
@zuzanockamt no jasne že bude klamať ,,a jej nato veľmi rýchlo prídu a potom bude vyplakávať akú nízku sumu jej odklepli..
každopádne držím palce @afrodizi
pamätaj karma je zdarma
@afrodizi za osatenie atd. si zarataj voac. ja mam tiez trojrocnu a keby som nemala veci po starsich detoch plus obcas nieco dostala/kupila z druhej ruky, tak sa nedoplatim. tiez mi chodi do skolky a co ta toho ponici. Raz tam diera, raz tam diera atd. Plus topanku ja kupuje zo zasady każdemu dietami nove (len gumaky a crocsy nosia po sebe) a je hned niekolko stovak rocne.
@laura0107 Ja sa ani nečudujem, že muži tak otáľajú so svadbou a deťmi.
@zuzanockamt
@laura0107 ale mate problemy, nazvyte si to ako chcete, tie vydaje idu z nasej strany, samozrejme ze sa s advokatkou poradim ci ich uviest, urcite to nerobi po prvy krat a bude vediet vecne zhodnotit.
@zuzanockamt Usedom si, ze rodic, pri ktorom dieta zije (ak nemaju ss), ma ovela väcsie vydavky ako tych 200 E, co chce pytat zakladatelka. Vsetxi sa tu ohanaju s 50:50. To su ale len penazne vydavky. A kde je ten cas venovany dietatu (jedno ci je to hranie, ucenie, vozenie/vodenie na kruzky), potom varit, prat, nakupovat, to vsetko robi viac rodic, pri ktorom dieta trvale zije. To vsetko sa zahrna do vyzivneho. To nie je len, ze ditetatu kupim topanky a zaplatim kruzok. tie topanky musim ist aj realne kupit, co stoji cas (ano aj online vybrat stoji cas), na kruzok musim dieta odviezt a ist pon, zalezi samozrejme aj od veku dietata a vzdialenosti. A vymenovat by sa toho dalo vela.
@afrodizi aky standard ste mali v manzelstve? Aj v manzelstve ste/dieta chodili každý mesiac na dovolenky/vylety s ubytovanim? Ono dieta by malo mat rovnaky standart ako rodicia aj po rozpade manzelstva rodicov. Cize ak prijem rodicov ostava minimalne rovnaky ako pocas manzelstva, tak standard dietata by sa nemal zmenit.
@afrodizi vieš čo, daj si tam aj výlet na Mesiac. Len, aby potom ti nezamietli výživné, lebo máš nadštandardný príjem ty, keď ako samoživitelka máš každý mesiac peniaze na dovolenky. A definuj "naše peniaze", máš to v každom príspevku takmer. Ak myslíš tvojej strany rodiny, tak to nikoho nezaujíma. Aj starý rodič môže dieťaťu dať dar(aj v podobe pobytu, dovolenky), ale to neznamená, že keď vy tieto aktivity dotujete 4-5 tak to má na polovicu stíhať jeden človek. Presne to čo robí otec tvojho dieťaťa svojmu dedovi(či komu) , tak ti ideš robiť jemu. Smelo do toho.
@afrodizi a čo teba zaujíma čo on platí / neplatí - už nie je to tvoj partner. On sa má podielať na starostlivosti o dieťa bodka. Teba nemá čo zaujímať aký ma vzťah s otcom / bratom a čo platí a čo nie teba ma zaujímať či zaplatí výživné....Máš 3 ročné dieťa on potencionálne priemerný plat / váš život sa má odvíjať od toho....Chceš vyzerať ako vychcaná ? Mysliš že na súde sedia stroje , alebo ľudia......Na margo výletov TY si písala že večne niečo platíš v školke a napísala si tam výlet pozri sa lepšie......a keďže ja dcéru v školke mám tiež okrem divadelného predstavenia za 2 eura a sem tam hygienických potrieb odomňa nič okrem stravného a školného cca 60 eur nepýtajú........vieš zvačša ľudia ( ženy muži ) čo chcú vybabrať so systémom systém vybabre s nimi....aby si raz neostala sama.....pretože žiadať od druhého partnera podielať sa na výchove je pekné...a správne....mať požiadavky a rétoriku ako niektoré sem - no je to úsmevné.....prioritne sa snaž čo najviac dať dieťaťu TY a až potom na to čo dá druhý.....
@modry1985 Jezis, tak som trepla vylety, zas nechytaj za slovicka, ja len spisujem navrh a potrebujem si ujasnit co tam napisat..nie nesnazim sa byt vychcana, i ked on sa bude snazit kedze to sam povedal, vylety dovolenky platime so starkymi spolu, uz to niekolkrat zaznelo, citajte s porozumenim a nie len vetu a hned mam k nej komentar
@afrodizi čiže toto nebola tvoja veta " to dam ze ja platim a nie stari rodicia, nech sa suma navysi "......je to v prvom rade klamstvo v druhom rade vypočitavosť a v treťom ak by som bol právny zástupca tvojho ex - hneď by som sa pozrel či TY maš dostatočný príjem na to čo tvrdíš že platíš a ak nie obvinil by som ťa z práce na čierno / ak by išlo do extrému nahodil by som otázku či ťa neživý aj niečo iné - čo nie je v súlade s mravnou výchovou dieťaťa.....súd funguje tak - na každú lož sa nájde ďalšia lož......akcia vyvolá reakciu
@afrodizi dovolenka na Malorke alebo lyžovačka na Donovaloch nemusí byť financovaná otcom, nikto ti tam neukáže dieťa brat. Takisto malé dieťa nepotrebuje ani wifi ani telefón. Otec môže argumentovať aj tým ze keď je s ním berie ho na výlety a rovnako ti ex nemusí financovať polovicu nájmu kt ty prirátať ku dieťaťu. Ved aj ty môžeš bývať u rodičov ako on býva u svojich.
Ako ja som za to aby sa otec podielal finančné na výchove dieťaťa ale zas nemá byť oslik otras sa lebo ty chceš chodiť na dovolenky k moru a na lyžovačky.
Ono v dnešnej dobe sudcovia nie sú blbí a je jedno ci ich za blbych považuje otec dieťaťa kt sa chce vyvliect z povinnosti platiť alebo matka dieťaťa kt chce z otca deti urobiť oslika otras sa
@afrodizi ako dobre že si sem prišla po radu. Videla si aké reakcie zanechal tvoj názor / si dostatočne poučená a na súde nebudeš vyzerať blbo pred sudcom.....vždy lepšie dostať kritiku od neznámej osoby cez internet ako to počuť od sudcu do oči.....Rob tak na čo sa cítiš / ak chceš klamať klam , manipulovať manipuluj....
@yanni vážne? 😂😂😂 Mám dve deti, viem, čo to obnáša. Ale neznášam prešpekulované, vypočítavé osoby (žiaľ prevažne to sú ženy).

@matkahelka pisala som, ze zarobi 3500. Ona pyta dokopy 2000, este aj preplacat napoly knihy na zaciatku skolskeho roku a samozrejme ostane ona s detmi v byte, z ktoreho ho neplanuje ani vyplatit. Takze jemu ostane 1500€ a z toho si ma platit prenajom alebo kupit dalsi byt. Prenajmy v stvrti, kde byva idu od 1000€. On na svojich detoch setrit nechce, ale nechce platit zivot zene, ktora ani len nema snahu si hladat pracu. A teda dovod rozvodu je, ze mu nedoveruje, obvinuje ho z vymyslenych nevier a vyhraza sa, ze ak nepodpise dohodu, deti uz neuvidi.