Výdavky na trojročné dieťa
Spisujem príjmy výdavky pre súd na určenie výživného a rozpísala som si na mesiac výdavky na malého. Keď rozdelím na polovicu vyjde mi, že 200e od otca pýtať je ok? Zarába cez 1000e (videla som jeho výplatnú pásku), teraz mali poslabšie, no určite sa už rozbehli. Očakávam, že si vybaví najnižší príjem na papieri (sám sa vyhrážal v sms), so zamestnávateľom sú kamaráti, ale to je už na súde a mojom dokazovaní.
Výdaje mám nájom 148e, elektrina 20e, telefon wifi 25e, škôlka + strava 65e, strava doma 100e, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 50e, chodí na kurz plávania 90e, predplatené detské centrum 25e, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 25e, sporenie 50e
@anna_2 a prijem otca hodnoti rok dozadu a aj vydavky a rovnako aj u matky (lebo odkladam blocky len spred 3m)? Teraz bolo na prd, ze pandemia a nepracovali stale, takze prijem bol nizsi, 1000e zarabal ked som bola tehotna, 3r dozadu...prihliadne sud na to alebo da sumu kvazi z pandemickeho prijmu spred roka....no asi s tym pockam kym pandemia uplne prejde 🤣
@afrodizi sud si vyziada zo socialnej poistovne prijmy otca. Neviem ci sa to da, ale par dni/tyzden pred pojednavanim chod nazriet do spisu na sude, bude tam zo socialky vypis prijmov za posledny rok. Ty alebo tvoja pravnicka. Budes mat aspon predstavu a budes pripravena na pojednavanie. Ale ked nepracovali, tak necakaj zazraky. ved to vyzivne musi mat otec aj z coho zaplatit. Kradnut koli tebe nezacne.
@afrodizi maš 3 ročne dieťa on povedzme zarába 700 - 800 eur v čistom ( nezaujíma ich že pred 3 rokmi zarábal 1000 to nie je manipulácia s prijmom ) - máš 3 ročne dieťa - nie 16 ročné na intráku na strednej škole....dostaneš 20 % na dieťa možno 25 % ...kalkulačku spočitaj si to......dones bločky na 1000 eur schvália ti max 200 eur....on si naďalej bude uživať svoje kráľovské 500 eur čo mu ostane ty sa uskromníš z 200 eur čo ti dá....Zmier sa s tým.....150 max 200 eur.....
@anna_2 Ved jasne, len sa mi jedna o to, situacia sa uz zlepsuje, zacina zasa normalne pracovat, no ked bude do mesiaca sud (pretoze podavam neodkladne, co byva do mesiaca) stanovia ovela mensie vyzivne nez trebars za rok dva (ak bude vsetko ok), urcite z dnesneho prijmu uz vie zaplatit 20-30% na vyzivne
@anna_2 on vooobec nemusi kradnut, ma sa sveta zit, dokonca zacal prerabat bytove jadro a stale sa ho pytam, jakto ze na vyzivne nema, co mi stale tvrdi, ale do prerabky sa dal. A absolutne nebola prerabka nutna, majitel (jeho otec) ju ani nechcel, no tento bez jeho zvolenia zacal, asi caka ze byt prepise na neho ked mu urobi "laskavost", pritom len zle zas dedovi, musi hladat alternativne byvanie kedze ma rakovinu a potrebuje klud a pravidelne navstevuje dr.
@modry1985 tak ale nie im nakazał urobit yeti a potom sa rozit a suivit 2 domacnosti. Ono ked je tam 5000 a 500 je to vzdy spolu 5500 primem rodičov. A mna uz nezaujima, ci maju jednu alebo dve domacnosti. To uz je ich problem. Deti by nemali trpiet, za to, ze rodicia nedokazu spolu zit a spolu vychovavat spolocne deti.
@zuzanockamt ved ani ja. Niekedy to fakt rodic, u ktoreho deti ziju, trosku prehana. V tomto pripade dokonca vobec nechapem, preco by malo 3rocne dieta chodit kazdy mesiac na DOVOLENKU. To ma mamicka le velmi vela casu. To by som casovo s mojimi 30timi dnami dovolenky nevykryla (peniaze su teraz bokom, ide cisto o volne dni). Ked dieta zoberu dedkovci a zaplatia to, tak budiz. Ale to uz je ich dobra vola neplatia to rodicia.
@yanni keby si poriadne citala sa docitas, ze nechodi KAZDY mesiac, a ano, sme cestovatelska rodina, radsej dam na vylety nez na hracky a hmotne veci- mometalne to platia starki kedze nemam staly prijem, no akonahle budem mat, budem to ja hradit, takze pozeram aj do buducna...ale i tak to nemam teraz ako zdokladovat, takze bezuhonni, mozete byt v klude, ziadne bezpravie na chudatko otca nebude
@yanni Asi nie je zamestnaná, tak má času dosť. Ja mám viac dovolenky ako 30 dní, ale tiež by mi to časovo nevychádzalo a v práci si nemôžem brať dovolenku kedy chcem.
@yanni nie nie je to príjem 5500 rodičov ale 5000 a 500 ....BSM rozvodom končí - vyživovacia povinnosť pokračuje......k 500 aj keď prirátaš výživné 1000 eur je stále menej ako 4000 .....takže po rozvode sa príjem nespočitava....ak deti dostane rodiš z príjmom 5000 eur deti si finančne prilepšia ak s 500 deti si pohoršia ak pôjdu do SS v ktorej v prípade takého extrému bude nejaké výživné - stále budú v jednej domácnosti na tom horšie ( finančne ) ....
@afrodizi Navrhujem ti pre svoje psychické dobro prestať riešiť otca dieťaťa - jeho život - to čo by mal robiť a ako sa správať a viac sa sústrediť na seba / nájsť si stabilnú prácu - venovať sa dieťaťu a nie otcovi dieťaťa .....Tvoje sarkasticke poznámky na otca a hnev dieťaťu nepomôžu ani jeho očierňovanie.....Ak ty nezarábaš nič na stálo on zarába 700 eur....nepatrí ani on a už vôbec ty k horným 10 000.....treba svoje požiadavky a život prisposobiť nízkej zárobkovej skupine a zmieriť sa s tým....
@afrodizi ja neviem, ale modry ma spravny nazor. Dostanes max 200 eur, ako pripraviť naklady na sud si dostala radu. Ja si myslim ze otazka bola zodpovedana. Otca a ani jeho rekonstrukciu neries, lebo mozes este zle dopadnut. Moze dolozit, ze dom bol v havarijnom stave a musel brat uver na opravy. Ten mu pridaju ako nevyhnutny naklad. Ako cítim tu z teba trochu pomstu otcovi a chut vytrieskat co najviac z neho a vyhovorit sa na potreby dietata. Takto to na sude nefunguje.
@anna_2 v otazke sa pytam ci 200e je ok pytat, ocakavam menej po tych vsetkych spomenutych argumentoch...nie nemstim sa otcovi, chcem aby vsetka spravodlivost vysla najavo, vobec nepoznate otca, aky je a co porobil, nebudem vysvetlovat, no co sa tyka prerabky- bez suhlasu majitela zacal prestavbu, vobec nebol v havarijnom stave, na policii mi povedali ze jeho otec ma pravo podat trestne oznamenie a ma, lebo ho uz zacal nutit aj do spolufinancovani, to bolo jasne od zaciatku...no mi je smiesne ako mate furt potrebu ma rozoberat, co mam a co nemam riesit, pritom ja som sa napr teba pytala na len konkretne otazky ohladne vyzivneho, nie ako postupovat, doposial nezodpovedane, nevadi, uz mam dohodnute stretko s advokatom. Co ty zo mna citis je len tvoj pocit a je mi to uprimne suma fuk, opak je pravdou, ale to tu na fore cudzim ludom nebudem vysvetlovat. Vsetko dobre ..
@afrodizi ale ani sudkynu nic z toho co jej chces vysvetlit nebude zaujimat. Jej je vas vztah s otcom ukradnuty. Aj ako sa on sprava k jeho vlastnemu otcovi. Takych parov ma kazdy den niekolko. Stopne ta pri prvej vete, kde budes hovorit omacky mimo toho co ju zaujima. Presne pozna kto spekuluje, kto dava nezmyselne naklady, kto chce s kym vybabrat. To pisem vseobecne, nie priamo na teba. Kazdopadne prajem vela stastia a pekny den.
@afrodizi S tou letenkou na Mallorku si môžeš tak akurát vieš čo....Sudcu zaujímajú "nevyhnutné" výdavky na dieťa a nie výlet za sestrou..
@afrodizi ja by som si dala pozor nanorestlenie, to sudcovia tiež nemajú radi, hamtave mamičky, ako aj zratz chudobných oteckov, letenka, sudcu nezaujíma, výlety sudcu nezaujíma, keď na ne sú, je to ôk, ak nie, tak akože.... Oblečenie mesačne 75 eur, to fakt? Každý mesiac nové tepláky, je tiež zaujímavé ako ženy po rozvode majú náklady. 3 ročný a wifi zabudni, rovnako tlf, jedna sa o reálne náklady potrebné pre dieťa, ak máš chlapa, ktorý zarobí, teda mala si, tak je to možné, ak nie, tak smola. Ja som mala deti na súkromnej škole a súd povedal, že keď nie sú peniaze, tak smola, prestup na štátnu. To len príklad, k výletom a letenka. Jednalo sa o 11 ročne dieťa a 9.co tam chodili od prvej triedy, plus staršia mala dôvod, zdravotný. Takže ženy ti tu môžu povedať, daj a daj a daj, uvidíš sama. Ja osobne ľutujem tých sudcov. Vidieť reálne, kto a čo a kde klame, preháňa, kto sa chce pomstiť, kto hovorí pravdu a byť spravodlivý. Ale úprimne, v dnešnej dobe si málokto dovolí chodiť každý mesiac ako ty na prespavacky do hotelov, lyží vačky, letecké dovolenky. Takže ja by som bolo opatrná...
@afrodizi https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/otec-si-berie-maleho-bez-suhlasu-je-mozne-to-povazovat-za-unos/?page=2&scrollto=last
https://www.modrykonik.sk/forum/rozvod-a-sudy/je-ok-pozadovat-300-eur-vyzivne-na-3-5-rocne-dieta/
To mu už asi skončila PN.... No, to budeš mať ťažké keď ešte v apríli bol na dphodobej. A inak ty si dostala súhlas na odlet s dieťaťom, aby ta on nenahlasil👋👋👋. Mňa by zaujímalo, prečo to riešiš až teraz, odišli ste keď mal 4 mesiace a zrazu bum. Každopádne by som si zrazila trochu hrebienok, lebo ak teda už zase pracuje, tak sa asi dostal z chorôb, bude chcieť aj on dieťa, možno požiada o striedavo a tak. No, čo už. A keď opäť ochorie, tak ešte budeš jemu priplacat, ver tomu, ono to funguje aj opačne, nie len na ženy. Aj otcovia sú rodičia. Aký, to je navybere ženy. Ty si si vybrala.

male zdrave dieta, ktore hrava "sachy" dostane menej ako 17r "paraolympik". Otec s prijmom 1000 EUR co dochadza 80km autom do prace, je ZTP a byva v najme, zaplati menej.