Výživné na 1,5-ročné dieťa
Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?
Myslím, že na tak malé dieťa je to dosť. Buď rada, že dostávaš toľko. Sú ženy maminy, čo dostanú na dve deti len 100€ a nič viac. A tie peniaze sú pre dieťa, nie tvoj zdroj príjmu.
Ziadat rady na MK ohladne vyzivneho je ako pichat do osieho hniezda. K takymto temam prispievaju 3 skupiny zien. 1. Take, ktore od par mesacnych deti odisli do prace, lebo si dieta urobili s chlapom, ktory nebol ochotny a schopny zabezpecit rodinu pocas 3 rokov, kym je zena na RD. 2. Take, ktore su rozvedene a dostavaju minimalne vyzivne a nedokazu zniest, ze by to vyzivne niekto mohol mat vyssie. 3. Take, ktore si urobili deti s chlapmi, ktore uz deti maju z ineho vztahu a maju pocit, ze ich deti su ochudobnene kvoli inym detom. A este sa tu sem tam objavia nejaki ukrivdeni oteckovia. Uplne v klude ziadaj vyssie vyzivne, neriad sa premudrelymi radami na MK, najdi si dobreho pravnika. Mame znamych, kde chlap z nizsieho prijmu plati vyssie vyzivne na 2rocne dieta. Moj svagor je skvely pravnik, z takeho prijmu by ti vytlkol aj dvojnasobok vyzivneho. Kludne do ip poslem kontakt.
@girlie_konik Neviem sa rozhodnúť, či som viac šokovaná z toho, ako sa do autorky pustili najmä ženy, myslím po tej ľudskej stránke, alebo celkovo zo slabého právneho povedomia v tejto diskusii, čo sa samozrejme kompenzuje mudrovaním a svojvoľným výkladom zákona.
Môjmu musí stačiť 150€ a má 14rokov nechápem čo by ste chcela na také malé dieťa je to dosť
@zuzsat “zabezpečí, aby dieťaťu nič nechýbalo”. To určite… dieťa hlavne take malé v prvom rade potrebuje rodiča a áno aj mojkanie, lásku. Lebo potom z neho vyrastú s prepáčením take osoby ako v tejto diskusii komentujúce. Nepoznáte presnú situáciu, ale útočiť budete o dušu. Nepoznam situáciu Maminy. Ale písala že on žije kde, u rodičov? Nemá vraj žiadne výdavky. Ale útočiť budete na ňu. Že vás hanba nefacka. A ja byt chlapom, sama by som chcela, aby deti mali na vzdelanie, stravu atd.
Existujú hrdé ženy, ktoré od chlapa nezoberú ani cent, ale sú aj take u ktorých hrdosť nepomôže vyriešiť situáciu a vtedy je na mieste pýtať finančnú injekciu.
@niadi 500€??? to by som ja mohla snívať ja môžem byť rada, že mám čo mám a to ide na rok na strednú...ale budem bojovať aspoň za 200
@slniecko1976 500 euro nie je výživné ale boli náklady na syna keď bol menší a to sme žiadny luxus nekupovali len zdravšie varianty.
Držím vám palce lebo starať sa o deti nie je len tak 💪
@niadi dakujem
Prečítala som si to celé až potiaľto. Zaujímalo by ma, prečo autorka diskusie okrem jedného komentára, vymazala všetky svoje ostatné komentáre????? Hmm?
@cacianka ona vynazala svoje
@luciaaaaa a ty sa radis kam z tychto trich skupin?
@silvia2013 vymazala svoje. Myslim, ze je to dostatocny naznak toho, ze nema chut pokracovat dalej v diskusii. Ja na jej mieste by som to po tom ponizovani vymazala komplet. Ak sa to da.
Mozno si uvedomila,.ze by sa konecne mala chovat dospelo a zacat sa starat konecne o svoje dieta. A necakat kym jej niekto da vyzivne a z toho kupit ..ze byt rodicom neznamena sediet na riti nic nerobit a starat sa len o dieta po emocionalnej stranke ale dokazat ho aj nakrmit. Ak to nedokaze tak je problem v nej.. lebo sa to ani nesnazi riesit. A o tom to cele je . Keby chodila do prace a nevychadzalo jej to ..nepoviem ani slovo .. ale sediet na riti dostavat 720€ a este pytat viac je neskutocna drzost a ocividna vypocitavost lenivej zenskej ... Kazda moze padnut na hubu .. a ked sa tak stane mala by sa snazit na maximum... Byt do 3 r doma s dietatom je sice krasne ale ked sa stalo co sa stalo hold nie je na vyber a musi zmenit svoj postoj a zacat byt sebestacna.... Ale ona ocividne nechcela ani nad tym nerozmyslala...len viac a viac. A este ked zdrazie plyn a elektrina viac zas bude viac chciet ...
@luciaaaaa Očividne si ešte na nejakú skupinu zabudla, lebo ja nepatrím ani do jednej.
@zuzanockamt no jasne, ze nepatris. Rovnako tak ako ked si minule tvrdila ze kazdy den makas tak, ze nemas cas doobeda ist ani len na zachod a prve jedlo dna sa ti da zjest az o 13stej. A ze ostatne si maju z teba brat priklad.
No na modreho kona, ako vidim opakovane, podla casov prispevkov cas mas. Nerozumiem ti potom teda. Nechces sa radsej ist najest? Aby si tu nevykrikovala ake to mas v praci namahave?
@zuzsat prečo si taká nedoprajná? Ja zas nepoviem, keby to dieťa malo 2-3 roky, ale 1,5 roka ? To nie je prekvapivé, keď sama a navyše s takým malým dieťaťom sa do roboty iniciatívne nehrabe. síce si myslím ,že 50 eur jej situáciu dramaticky nezmení, možno 200-300eur navyše by to už bolo lepšie. Ale to asi nedostane. Aspoň na preklenutie, krátkej doby, kým bude mať dieťa po 2 rokoch
mila autorka ked to citas, tak drzime silne prsty a nech vam je s malinkou co najlepsie a ste spokojne a stastne...hlavne sa nenechaj frustrovat od zakomplexovanych nevyrovnanych nestastnych zien, co kopu nozickami okolo seba...to co tu pisu skor vypoveda o ich problemoch samych so sebou, tak ich na minutku polutuj a sustred sa na teba a malu...ak mas moznost najdi si dobreho pravnika a on ta usmerni co a ako, urcite to budu kompetentnejsie rady ako od zranenych zien...cest vynimkam, ktore prispeli do diskusie relevantnymi radami
@sasa1983 nejde o to ze by som bola neprajna....ale nemam rada ludi, ktori nic v zivote sa nesnazia dosiahnut vlastnymi silami a len cakaju vsetko zadarmo .. ja som mala rocnu dceru ked som sa rozviedla, s hypotekou na krku, s dlzobami po exmanzelovi.a teda nie malymi... Bola som osudom donutena sa vzchopit a nevyplakavat...ale ked niekto chce len hrabat hrabat a hrabat a nema zaujem zlepsit svoju zivotnu situaciu vlastnym pricinenim nezasluzi si viac... A dostavat 350€ vyzivne a zda sa jej to malo? To ako vazne?
@zuzsat u teba plati to slovenske "ked mne zdochla koza, susedovi nech zdochnu dve"... ked ty si to mala tazke, nech to ma tazke aj autorka. Zjavne ta rozchod a nasledna situacia tak tvrdo poznacili, ze si prajes, aby kazdy to mal take tazke ako si to mala ty, nech kazdy trpi ako ty. Mala by si sa nad sebou zamysliet, lebo s takou zatrpknutostou a zlobou v dusi je zivot nic moc.
Autorka nepyta od kazdeho, autorka pyta od otca dietata. To dieta si totiz robili spolu, nerobila si ho sama. A ked otec dieta vidi 2x mesacne par hodin a inak sa nestara, tie € su minimum, cim moze prispiet. Ja jej fandim a drzim palce. Tiez by som od 18mes.dietata neutekala do prace, mozno viac deti uz mat nebude a tie chvile s dietatom su nenahraditelne. Ty si na vyber nemala, ona na vyber ma. Dopraj a bude ti dopriate.
Ako vzdy je pravda niekde v strede. Svoj nazor na pravny system som uz vyjadril.
Teraz sa vyjadrim co by som spravil ja ako normalny chlap v danej situacii. Keby som opustil zenu s 1.5 dietatom a je jedno z akeho dovodu tak by som sa s nou dohodol,ze do casu kym nebude pracovat jej budem posielat 500-550 Euro mesacne.
Ked dieta nastupi do skolky bude to spominanych 350E. Nikto nespochybnuje, ze matka samozivitelka to ma jednoduche a takisto by nikto nemal spochybnovat to, ze zarobit peniaze tiez nie je jednoduche a ked niekto zaraba 3000E to neznamena, ze ho treba dojit ako kravu. Moj nazor.
@matkahelka Skus pozriet na to z tej strany, ze autorka dostane 370 a 350 eur.Dalsie 1,5 roka dostane 720 eur uplne za nic. Iba za to ze je doma so svojim dietatom. Plus sa moze dohodnut, ze jej on prispeje na necakane vydavky. Mohla by si aj privyrobit par hodin denne, zase bude mat viac. Dostat vyse 700 eur za nic, z toho zije 4-clenna rodina na vychode, kde jeden pracuje a druhy nema pracu? Dochodci maju dochodok 420 eur.
Nesedi mi to, ze kolko muzov robi problem s platenim, tento da bez problemov 350 eur. Rozisli sa tak rychlo po narodeni? Zvlastne. A ked je dieta este malinke, opisala ho v zlom svetle. Su cerstvo po rozchode, lomcuju emocie, clovek je ukrivdeny a vidi len to zle. Pravda bude ako vzdy niekde uprostred. Ten co je doma a dostava peniaze ""zadarmo", bez chodenia do prace, zvacsa vidi iba viac penazi u pracujucich, ale nie tu namahu a stres, co je za tym. A vydavky, tvorenie uspor, rezerv,... vidi iba peniaze a rychlo ich minut. Lebo rychlo prislo, rychlo islo. Ked to ale pride tazko, kazdy sa zamysli, ci to vyhodi len tak lahko za hocico.