icon

Výživné na 1,5-ročné dieťa

12. jún 2022

Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?

petulda333
12. jún 2022

No za tych 350e bud rada. Moj svagor plati 300e na dve deti 8 a 4r. A aj to sa mu zda extremne vela,na ine vydavky neprispeje ani centom naviac. Ja ta chapem,aj ine zeny v tvojej situacii. Na slovenske pomery a zvlast ake pribehy tu citam,tak je to kralovske vyzivne. Na druhej strane malo a uz vobec nerozumiem,ze preco by vyzivne nemalo kryt aj najom napr. Ved to dieta niekde zut musi ,tak by mal otec prispievat aj nato. Z toho pohladu je to malo. Mozes ist na sud,ale dobre si premysli ci mu ten prijem dokazes a aj to,ze nema vydavky ine a aj potreby dietata. Aby si nakoniec nedostala este menej. Ja sice som taku situaciu nezazila,no ked mal syn 4m sla som brigadovat do potravin. Na 4h denne. Vela som nezarobila,mozno 200e ale tie peniaze nam trebalo,od jeho 2r som nastupila na tpp. Syn siel do jasli. Velmi lutujem,ze som s nim nebola doma ale bohuzial vtedy sa inak nedalo

autor
Autor odpoveď zmazal
petulda333
12. jún 2022

Lenze aj on ma vydavky. Poistku,mobil,urcite niekam chodi,obedy. Dalej z toho prijmu aj plati odvody,dan. Cize realne zarobi menej. Moj muz je zivnostnik. Zarobi,resp vyfakturuje mozno 7000e mesacne,niekedy aj viac. No cisty zisk je ovela menej. Tankuje za mozno 1200 mesacne, nedavno mal defekt, pneumatika 500e jedna. Myto cca 500, poistka okolo 1000,atd atd. To si clovek niekedy ani neuvedomi kolko toho treba zaplatit.Moj svagor zaraba cez 1000e presne neviem. A tiez neplati nic. Ma stastie,ze draha mamicka ho zivi z otcovych penazi a este ho lutuju ako on vsetko dava ex. Neprispieva rodicom na inkaso,na jedlo,jazdi na ich aute atd atd. Ostava mu kopa penazi kt prepije. A detom nic naviac. Starsia potrebovala okuliare,nedal nic,na vylet,tabor,nic.

puklica13
12. jún 2022

@zemiakovysalat no vidis, ja by som ti mohla povedat ,ze kazdy jeden porod a to mam 3synov som isla do porodnice s laptopom a riesila projekty..ked som porodila prveho, na druhy den som telefonovala s dietatom na prse, ohladom novej zakazky..9zamestnancov vo firme totiz cakalo vyplaty.. a nepovazujem sa preto za lepsiu osobu..len nie kazda zena ma tie moznosti a schopnosti..a co ma 1,5rocne priviazat k bude alebo strcit do krabice a zobrat do roboty? Nie kazda ma babku,dedka,nie kazda moze za sukromne jasle zaplatit 400e, to ze zena na rodicaku ma sakra obmedzene pracovne moznosti je proste fakt, ze tu funguje diskriminacia matiek, nedostatocna podpora v legislative, to si snad nemusime dokazovat...v konecnom dosledku o vyske vyzivneho rozhodne sud, ona to mozno zdoklafuje mozno nie..mna len cim dalej tym viac zaraza nesolidarita zien aj tu na mk..ked nemam ja,nemaj ani ty ..presne v duchu ked mne zdochla koza,susedovi nech dve..a ze sme prajny narod🤑leda tak na chorobu

zemiakovysalat
12. jún 2022

Len pozor na ten sud otecko mozes poziadat o striedavu satostlivost a potom nebude vyzivne

autor
Autor odpoveď zmazal
zemiakovysalat
12. jún 2022

Ked je narcist este ta par krat prekvapi.

miky132
12. jún 2022

Najhoršie na tomto celom je to, že ženy, ktoré tu takto vystupujú -hnusne ,arogantne,povýšenecky ,zhadzujú a urážajú vychovávajú deti,ktoré iné nebudú 😞

puklica13
12. jún 2022

@zemiakovysalat uz ked poskytujes pravne rady, tak aspon relevantne..striedava starostlivost nezamena automaticky ze jeden z rodicov nebude platit k rukam druheho vyzivne..podstatna je zivotna uroven rodicov na ktoru ma dieta pravo..ergo ak jeden z rodicov zaraba povedzme 4nadobne viac ako ten druhy, sud zoberue do uvahy aj tuto skutocnost a urci vyzivne..aj pri striedavej starostlivosti

zemiakovysalat
12. jún 2022

@puklica13 😁 jasne.

moonlighting
12. jún 2022

Akože ... tvoj príjem bude 400€ rodičovský príspevok + 350€ výživné. Spolu 750€ na dve osoby! Toje málo??? Toto budeš mať ďalší rok a pol. A ak budeš slušne hospodáriť, ušetríš si niečo aj na horšie časy. A výživné na matku? Za mňa vypočítavosť a hnus. V každom prípade, ak chceš 350€ súdnou cestou, musíš pýtať viac. Skoro nikdy neprisúdia sumu, ktorú matka žiada, poväčšine vždy menšiu. Preto treba pýtať viac.

radoslava3
12. jún 2022

@liljana a dieťa si má na krk zavesiť ako opičku aby mohla ísť pracovať??

moonlighting
12. jún 2022

@radoslava3 Milá Radoslava. Nemusí nikde nič vešať. Dieťa umiestni do škôlky, tak ako všetky mamičky - slobodné či vydaté. Je veľa mamičiek (ja sama som tak dlllho fungovala), ktoré majú svojich mužov dlhodobo v zahraničí. Áno, majú síce aj ich príjem, ale nie, neminú všetko čo on zarobí.

petulda333
12. jún 2022

@radoslava3 vies o tom,ze existuju aj jasle?

zuzsat
12. jún 2022

O dieta sa maju starat obaja... To znamena ze ak muz plati 350€ aj vy mate dietatu poskytnut rovnako a teda 700€ na 1.5r dieta je az prilis... Az sa cudujem kolko vam plati.... Ja mam sudom odklepnute horko tazko 150€ tiez sme v tom case mali rok... Ja som chcela 300 a sudkyna povedala ze sama mam uznat ze je to prehnane vyzivne...

zuzsat
12. jún 2022

Nuz existuju aj jaslicky... Ja som bola v podobnej situacii. Hold mala musela do jasliciek ako 6mesacna.... A ja som musela do prace... Kto chce hlada sposoby kto nechce hlada dovody...

dudart
Autor odpoveď zmazal
dudart
Autor odpoveď zmazal
k0l0b3zka
Autor odpoveď zmazal
dankanka
13. jún 2022

Ahoj, ja by som skusila ziadat vyzivne aj na seba. Lebo ak aj pojdes do prace, dieta das do jasli, bude casto chore, ocr je nizsi prijem, ak ta za caste ocr teda aj neprepustia, a ak ta aj vobec zamestnaju. Su tu hrdinky, ktore pisu, ze lavou zadnou uzivia deti aj muza, ale maju povolania, kde dobre zarobia..znamena to, ze mame vsetky pracovat trebars v IT? Svet potrebuje aj ine profesie. Napriek tomu, mame vsetci rovnako drahe najmy, energie, jedlo. Co je to za chlapa, co sa necha zivit matkou??
Zaroven ale radim, najst si uz teraz pracu na ciastocny uvazok, brigadu, ak ti ma kto dieta postrazit, lebo budete zit vo velkej biede.

miadi
13. jún 2022

Ked ti ide len o tych extra 50e tak sa snim Skus dohodnut. Je dost mozne ze on mà nejake vydavky na papieri o ktorych ty nevies a naopak on nemusi priznat vsetky zarobky a na sude to moze vyzerat ze zarobil ovela menej. Pochybujem ze sud by ti realne priklepol 400e . ( kludne keby to bolo aj tisic doprajem) ide o to ze realisticky nemas moc sance tolko dostat ale Mozno sa mylim ( co poznam pripady vzdy dostali menej matky ako ziadali a nakoniec este ex boli happy Keby sa dohodli platili by viac ) popripade casom ho poziadas o viac . Na nejake vyzivne aj pre teba mas tusim ako ex druzka do 2-3r dietata. A tusim sa to da aj rok spetne riesit ( citala som raz clanok )a potom ten narok konci a vyprcha. Porad sa s pravikom. Ale Mne je cudne ze chlap co zaraba 3000+ e zije u mami nema nic svoje . . Ono v zaujme dietata je snazit sa snim vychadzat po dobrom . Casom sa jeho zaujem o dieta moze zvacsit Ked bude vacsie komunikocat snim .. vela chlapov nema vztah k malym detom nevedia co snimi . A zrazu okolo 3r je to uz partak aj pre nich. Ty ho poznas lepsie tak by si mala vediet ci chytis viac much na med ako na ocot snim. Je mozne ze sudenim sa viac stratis ako ziskas .. alebo naopak . Porad sa najprv s pravickou potom sa Skus dohodnut a ked budes chciet pokracovat v boji ak ti nevyhovie je to trochu risk no kym neskusis nezistis .

chocolatte1
13. jún 2022

No a ako by sa páčilo tebe, keby ex argumentoval výšku výživného tým, že ti stačí napríklad 200€, pretože sa velmi o seba nestaras, môžu ti pomôcť rodičia a pod. a teda veľa nepotrebuješ?
To je aký skreslený uhol pohladu?!
Máš ruky, nohy s hlavu na krku rovnako ako on tak sa príčin o to, aby ste sa mali lepšie. To chceš teraz do konca života cicat peniaze od muža skrz dieťaťa aj na seba? Muž ma rovnako právo založiť si druhu rodinu a jeho príjem teba ozaj trápiť nemusí. 350€ je kráľovské výživné. Jednu takú ako ty mame žiaľ v rodine. Dotyčný platí 500€ + komplet náklady na dieťa teda ošatenie, škôlku, krúžky. Dieťa je pritom v striedavej starostlivosti. A princezná si od dobroty rozťahuje nohy kade chodí, však času dosť, pracovať nemusí, debil ex sa postará.
Ako fakt ženy oháňate sa tu emancipáciou, pravom na rovnaké nároky, ale keď dojde na zabezpečenie sa a svojich deti to už ide hrdosť bokom.
Niekedy už normálne nechápem.
Spraviť si dieťa to áno, ďalej čo? Však rozchod neznamená koniec sveta a dieťa nie je zdroj príjmu!

bullinka
13. jún 2022

Nemyslím,si,že je to o zavideni. Skôr o to, že ženy sa ti tu snažia povedat - ber, čo máš a nevymýšľaj. Neviem ako to chodí, a ani nechcem. Len čo citam, daj to na súd a budeš dostávať možno menej, omnoho, omnoho menej.

dundulica
13. jún 2022

prečítala som prvých pár komentárov, v prvom rade si treba uvedomiť koľko otcovi ako živnostníkovi zostane z 3000 reálne, lebo platí "iba" náklady na auto, "iba" benzín- hlavne ak denne behá x kilometrov, prevádzkové náklady, odvody a dane, to je fakt nič, a hlavne má aj úžasne platené dovolenky

nikusa1113
13. jún 2022

Ja mám na 10r.dceru výživné mesačne 70e a na 9r.syna 60e.....a vyžijem.....😉 A to nájom platim 300e

petty11
13. jún 2022

@mogaa bývanie? Lieky? Drogeria? Plienky? Hračky? Oblečenie? Je toho viac ako iba strava.

mogaa
13. jún 2022

@petty11 to ano, ale aj tak ani výška sumárnych nákladov pri 1,5ročnom dieťati nie je 350eur...a to majú vyživovacie povinnosť obaja rodičia, nielen otec.....

modry1985
13. jún 2022

Má tvoj muž narcistickú poruchu osobnosti potvrdenú doktorom ?
Lebo vo všetkej počestnosti , čo to o tom viem.
A narcista by ti dal výživné 50 eur , a nie súhlasil s 350 eurovým platom.
To že má znaky narcistickej osobnosti , je fajn. To majú mnohý.
Ale k narcistickej poruchy osobnosti sa viaže neschopnosť dohody , pretože týto ľudia majú stále pravdu. Sústavný tlak na partnera , chuť zničiť ho ( psychicky ).
Narcista by NIKDY nesúhlasil s 350 eurovým výživným.
Skutočný narcista , by ti dieťa zobral a viac by si ho nevidela. Najlepší právnik , podplatený súdnoznalecký , TY na psychiatrii. Auru dokonalosti ktorú okolo seba voči druhým vytvoril , by si " zobratím " dieťaťa a 350 eurovým výživným nepokazil.
To že si mala nejaké psychické problémy vo vzťahu , navštívila si psychoterapeuta a on povedal - Váš muž má narcistickú poruchu osobnosti - neznamená že narcistom v skutočnosti aj je.
O mnohom by ti vedeli povedať matky ktoré so skutočným narcistom žili , a rozviedli sa.
Niektoré svoje deti nevideli ROKY , a ver že ich deti vo veku " rozvodu " nemali omnoho viac rokov ako to tvoje. A aura matky - a pupočnej šnúry matky - dieťa - na súde nepomohla.....
Ale ak je to pravda , skús požiadať súd o iné výživné ako ste sa " dohodli"....
A pozeraj čo sa bude diať.....

stefany2115
13. jún 2022

Ak je ochotný toľko platiť, tak buďte rada. Vy si tiež môžte požiadať o výživné pre seba. To či vám ho z určitosťou schvalia neviem, ale za pokus to stojí.

sandra19860
13. jún 2022

Mne posiela bývalý na dve deti, 9r a 13r...350 eur mesačne.