Výživné na 1,5-ročné dieťa
Ahojte, otec mojej dcéry pracuje ako živnostník, a zarobí cca 3000 +- podotýkam , že nebude platiť nič, nebude mať žiadne výdavky, okrem poistky za auto, a na naftu a mobil, nič viac v podstate. Ja som na rodičáku, ten mám 400 eur, z roho 200eur nájom, 50 elektrika, mobil, sporenie, a už som na 400 eurách, samozrejme bez stravy, bez lekárne, bez drogérie, bez oblečenia.
Dohodli sme na 350 eur, ale podla mňa, je to málo. Na tieto veci, ktoré som popísala. Mohla by som žiadať viac?
Do vyzivneho ktore plati otec na dieta sa zohladnuju potreby dietata ( idealne rozpisane- strava/cestovanie/satenie/lieky) ale tiez aj prijem otca. V niektorych pripadoch sud moze vyuzit vysoky prijem otca a napr neposielat vysoke vyzivne matke ale tej posielat len cast ( podla dohody) a zvysok dietatu na sporenie.
Matka ma ale narok ziadat aj vyzivne na seba ak je v zlej financnej situacii...Ale presne podmienky neviem.
Nelutuj peniaze a porad sa s pravnikom, je uplne zbytocne pisat ci je 350 eur malo ci vela a, ze druha dostane 70 eur.Niektore ste sa pekne ukazali zena zene by oci vyskriabala.
@zuzanockamt nechce sa mi verit, ze taky clovek bez empatie ako ty moze byt ucitelka a matka 2 deti.To, ze teba domacnost a varenie nebavi som si uz dnes precitala, tak jej nezavid, ze sedka doma a neda male dieta babke ci do jasli ako ty.
@luccija Absolútne jej tú situáciu nezávidím.
@pimpulka bud len stastna, ze si ocividne ziadneho manipulatora v zivote nestretla a nemusela si riesit to, ako sa dostat spod jeho vplyvu. A ano, som presvedcena, ze si nestretla, lebo by si si NIKDY v zivote nedovolila napisat takyto koment zene, matke, nikomu, kto zil s manipulatorom. Netusis, aky je to zivot. Autorka ma 28 rokov, zial, nie je zivotom ostrielana ako keby mala 50. A1P⁰10
@mogaa ja len k tomu, že reálne náklady na dieťa nie sú 350€... Tak si vezmime napríklad Bratislavský dvojizbový byt na prenájom (lebo prečo by matka musela mať vlastný byt). Okolo 600€. Tak dajme tomu polovica z toho sú výdavky dieťaťa. Kvalitná strava pre 1,5r povedzme 150€, ovocie zelenina ryby a kvalitné mäso sú drahé. Drogéria 15€. Oblečenie 30€, ak napríklad kvalitné topánky a podobne. Lieky a doplnky (probiotiká, umelé mlieko,...) 50€. Nejaké baby plávanie či detská herňa, baby balance a spol 50€ minimálne. Plienky 50€. Knihy a kvalitné hračky 15€. A to nerátam dovolenky a výlety a vzdelávanie, dajme tomu že to až časom. Vyrátané od oka, len ako príklad. A že ona má z toho zaplatiť polovicu? Ale ona mu venuje ČAS. Všetok, nielen polovicu. Tak potom nech ju platí ako babysitterku ;) 5€ na hodinu. Ona dá polovicu času, čiže 12h denne, on nech jej platí 12x5x30... zaujímavá sumička ;) Plus dieťa má mať taký životný štandard ako rodičia, cize ak otec má vyšší, aj dieťa bude mať vyšší.
@lllinda toto je velmi velmi zavadzajuca informacia.
Po prve, Düsseldorfer Tabelle je vec verejna. Po odratani polovice pridavkov ( co je narok povinneho platit vyzivne, avsak cele pridavky dostava osoba, ktora ma dieta zverene) by pri plate 3000 Eur 1,5 rocne dieta ZIJUCE v NEMECKU, nie na Slovensku dostalo 350 Eur.
Co je ale diametralny rozdiel v porovnani s dietatom zijucim na Slovensku. Ty si mala v Nemecku skolky zadarmo??? Kolko stoji obed v skolke v Nemecku? Za 3rocnu platim iba poplatok 160eur mesacne a to nemam pokrytu celu pracovnu dobu. Statna skolka podotykam. 3,5 Eur na den iba obed!!! Pozri sa kolko stoji celodenna strava v skolke na Slovensku. Skolka v Trnave 1,4 Eur celodenna strava na dieta.
Prispievajucim treba ozrejmit ako funguju nemecke statne skolky… Desiaty a napoje, pripadne olovrant si nosia z domu. A to tiez nie je zadarmo.Slovenska matka prinesie dieta do skolky a to je kompletne prestravovane na cely den za 1.4eur.
Takze 350 our v Nemecku a 350 Eur na Slovensku je sakramentsky rozdiel.
Autorku s jej argumentmi, ze otec nema ziadne vydavky sud akurat vysmeje, urci jej 200 eur a bude rada, ze je rada.
@barboraamatejko ja tvoj nazor/uhol pohladu maximalne akceptujem, tak ako nadalej si stojim za svojim nazorom/uhlom pohladu na tento (jednostranne popisany) pripad....nerozpisovala som sa detailne, poukazovala som na rozne zavazne veci (ty si si vsimla iba tyran,manipulator-mimochodom v tomto s tebou absolutne suhlasim)....autorka ci skusena ci nie, nemam pocit ze prilis dobre vedela s kym ide do vztahu, s kym splodi dieta, ale zato vedela o nom ine (nepodstatne) info....a toto je ten problem na ktory som strucne poukazovala....
No tak to daj na súd ak si myslíš, že 350€ je na 1,5 ročné dieťa mesačne málo. Ale pozor, treba tie výdavky aj vydokladovať a najdrahšie oblečenie a hračky neprejdú..
Myslím že xxx mamičiek by bolo vďačné za také výživné...On ho platí na dieťa a nie na teba...a tiež to nieje len jeho dieťaťa ale aj tvoje, čiže aj ty máš povinnost ho živiť a nie všetko čakať od neho.
@renata3131 Super si to napisala 💚🍀👌. Usetrila si mi prsty, dakujem. 100% suhlas. Kiez by takto zmyslajucich bolo viac...🙏
Ja by som kludne poziadala aj o 500€, ak sa tak dokazete dohodnut, lebo prijem na to ma a ano, nikto sa nebude o dieta starat viac ako matka a to je jej hlavny podiel v tom celom. Urcite sa nemusis hrnut do prace, ako tu pisu niektore baby, ved dieta je este male a potrebujete si uzit ten cas spolu. Ja kľudne stojim za tebou a uplne chapem, preco mas vyssie naroky na vyzivne a tiez neni pravda, ze matka musi vediet vydokladovat tu istu sumu, ako ziada od otca. U matky sa rataju uplne ine veci pri takejto situacii. Mate diametralne odlisne prijmi a dieta ma zit aj podla moznosti toho "bohatsieho" rodica. Si normalna zena co mysli triezvo a realne, tak ze kludne sa s nim skus dohodnut na vyssej sume. Drzim palcek.
Sorry ale 350 je viac než dost.
Ešte si urob 2 deti a už si zabezpečena. 😅 a pozdrav Borisa
@zemiakovysalat tvoja inteligencia naozaj srší 👌😅 tento komentár hovorí za všetko
Zlatičko ja som pracovala pri ročnej dcere, aby sme sa mali dobre. A nevyuživala že ma oplodnil muž ktorý ma viac na bankovom účte než priemer, vieš sediet na zadku a čakat pečene holuby dokaže každa
200najom a 50elektina. Som jediná ktorej vŕta v hlave, kde v dnešnej dobe sú takéto najmy za byty? 🤔😅 Alebo pôjde o mestský/obecný, to môžeš byť rada že ešte aj bývanie za takú super cenu máš. Podla mna máš pekný mesačný príjem spolu s výživným
Trosku nechapem tie hadky, ak autorke ide o to, aby dostala o 50 eur viac. 350, ci 400 eur nie je rozdiel. Ked dieta bude vacsie, tolko otec zaplati len na kruzky.
Klasicky su tu dva tabory. Samostatne, resp. snaziace sa o ferovost, pripadne tie ktore maju muza v druhom slede a ex si narokuje vysoke vyzivne. A potom su tie, ktore maju dieta/deti zasadne s pokial mozno co najsolventnejsim narcisom, aby sa po rozchode popri detoch tiez viac, ci menej zviezli.
Tak mne zostávajú len oči pre plač mne ex platí na dve už dospelé deti ,jedno na vysokej ,druhé na strednej po 50 eur.
A príjem má nadštandardný ,a stačí sa tváriť ,že on chudáčik nemá z čoho žiť
@liljana tak neviem či ide naozaj o 50eur viac, keď píše že zo svojich zaplatí nájom, elektrinu, mobil, sporenie. Keď je málo na dieťa 350, tak 400 ju z biedy extra nevytrhne. Vždy bude viac názorov, na jednej strane by mal chlap byt chlap a postarať sa, na strane druhej myslím že ak dáva na 1,5r dieťa 350eur nieje málo.. Len aj autorka by si mala trochu vedieť korigovať výdavky, lebo mať sporenie v časoch keď nemám z čoho žiť, mobil tiež nemá asi za 20cku....(tie dve veci jej robia podľa toho čo píše cca 150e) To je také no.... Ja v danej situácii by som chcela okamžite znížiť mesačne výdavky na maximum aby sa mi "ľahšie dýchalo" a tiež si bude musieť zvyknúť na nižší štandard na aký bola zvyknutá a to bude tiež isto háčik pre autorku...ono tu bude pravda zase niekde v polovici, ako to už býva..
@leskovael už ani obecny byt za 200 eur nenajdes. To skor plati rodičom doma.
autorka, napisala si na verejne forum, cize musis ratat s roznymi odpovedami a nazormi...stale sa tocis okolo toho ze narcis a tyran, ale ved tuto chybu si uz "vyriesila"- rozisla si sa s nim (pises ze stale s tym bojujes ale predsalen uz aspon nie ste spolu, vec "uzavreta", zbytocne nemrhaj na to svoju energiu)....nie je vela zien ktore tak rychlo naberu odvahu vymanit sa spod vplyvu manipulatora/narcisa....ty riesis ale iny problem predsa- financie....sama vidis ze vela zien tu v diskusii je rozcarovanych zo sumy ktoru ti on plati a ze chces aby platil viac... chapem ze si zufala, no sud bude rozhodovat (ak k tomu dojde) a mozno nerozhodne tak ako si to uplne predstavujes...v konecnom dosledku ty sa budes musiet s tym popasovat, nas nazor/uhol pohladu je pre teba iba informativny
@syslik81 Toto môže žena žene povedať. Otras! Žena celý svoj život prispôsobí dieťaťu a je neskutočný rozdiel človeka bez záväzkov a keď sa musí o všetko starať.
On je stále viazaná dieťaťom a každá matka vie aké je ťažké nájsť si robotu a nie to ešte nejako dobre platenú a ešte kde budú tolerovať že musí byť často doma, čo je pri takom malom dieťati normálne. To že sa rozišli neznamená že otecko je len na parádu. Ona to má o veľa ťažšie takže to že vy niečo zanedbávate to je vaša vec ale prečo to má robiť každý. Lebo aj byť v práci a zároveň sa venovať dieťaťu sa nedá!

@lllinda tak. Presne.