Výživné na 10 a 14 ročné dieťa
Chcem si podať žiadosť o vyzivne na dve deti 10 a 14 ročne, moje povinné platby sú nájom a hypoteka 400€ to muž dáva polovicu zatiL pokiaľ tu býva a deti majú takéto platby :
Strava v škole 60
Športové krúžky 60
Kredit 10
Splátka dcerin mobil 70
Doučovanie 56
Drogéria 20
Oblečenie a obuv 30
Lieky 20
Strava asi približne 300
A ročne platím keďže chodia na krúžok športový sútaže ktoré sú približne za rok okolo 700
Manzel ma príjem približne mesačne 1200€ ale ja mam momentálne v tejto situácii vyšší príjem od neho nakoľko v robote mame same nadčasy
Viete mi poradiť koľko mi môže dávať vyzivne?
Nechápem niektorý si to predstavujú ľahko lebo keď sa rozvedu dvaja vsetka ta zodpovednosť starostlivosť ostáva na tej matke na tie deti musí byť veru s nimi keď sú choré učiť sa s nimi nemôže si dovoliť aby ona ochorela nedajbože.Ved tie peniaze idú pre deti nie pre tu matku ☹

@ssandyy je normálne mať auto a chodiť na dovolenky, podľa teba. Ja auto nemám, hlavne preto, že by som to finančne neutiahla. Na dovolenky od rozvodu tiež nechodím, nemám na to financie. Poznám veľa žien čo takto po rozvode žije, lebo im ich príjem plus výživné nevydá na viac ako základné potreby. A to nezarabam minimálnu mzdu. Ale je rozdiel mať jeden plat a živiť z neho jedného človeka alebo aj deti. Ak jej mužovi stanovili vyššie výživné, tak asi tie jeho dovolenky a ostatné výdajky boli nadštandardné. Potom aj výživné musí byť vyššie, lebo dieťa má mať rovnakú životnú úroveň ako rodič.