Výživné na bábo

15. okt 2023

Je tu niekto komu platí muž výživné na bábo a žena nedostáva materskú a nechodí do roboty?
Alebo vie niekto vypočítať cca koľko by muž platil na babatko?

mogaa
15. okt 2023

ak nemá nárok na materskú, dostáva RP.....výška výživného je od reálnych nákladov na dieťa a od príjmu otca.....

pribinak
15. okt 2023

Ak nemáš materskú, tak máš rodicak a rodinne prídavky

Výživné závisí napr od príjmu otca dieťaťa, od toho či má iné vyzivovacie povinnosti, či má nejaké extra náklady, ktoré musí splácať, ….
Vieš aký má príjem?
A potom od nákladov na dieťa. Je to bábätko, čiže asi najväčšia položka plienky mlieko. Je babo zdravé? Alebo má diétu? Alebo potrebuje nejaké zdrav. pomocky?

Otázka je aj to či ti prispel na výbavičku pre dieťa

huxy
15. okt 2023

Súd vždy pozerá na reálne náklady na dieťa, to deleno 2, môže byť výška výživného. Prihliada sa aj na výšku príjmu otca. Tuším do 2 rokov dieťaťa sa dá žiadať aj nejaký príspevok pre matku, teda od otca.

autor
15. okt 2023

@pribinak je zdravé, pracuje na živnosť cca 1600netto

huxy
15. okt 2023

A reálne náklady na dieťa? Neodvija sa to len od výšky príjmu. Ale hlavne od tých nákladov.

syslik81
15. okt 2023

ak ste neboli manzelia tak sa pocitaju naozaj len naklady na dieta a nie teba .. takze zalezi ake su a ake ma on vydavky plus zarobok .. moze to byt 100 aj 150

pribinak
15. okt 2023

Už si s ním rozprávala o tom, že koľko je ochotný prispievať? On akú sumu navrhuje? Ty akú? 250eur podľa mna. S tým že niečo by si dieťaťu odkladala

Že by ste spísali dohodu a predložili ju súdu. To je najideálnejšie riešenie

Ty byvas kde? Aké máš náklady na bývanie?

huxy
15. okt 2023

@pribinak 500€ náklady na dieťa??? A ako vydokladuje, že reálne také náklady ma? Súd nie je hlúpy. Ak má také náklady, z čoho ich teraz uhrádza?

pribinak
15. okt 2023

@huxy všimla si si moju poznamku o odkladani? A ďalšia vec, mize navrhnúť aj 300, aj 600, nevieme ako býva. Zatiaľ neodpovedala. Ak platí napr 300 eur nájom, tak tie náklady ľahko vydokladuje

Nevieme aké má on náklady. Možno bude rada ak súd dá 100eur

autor
15. okt 2023

@pribinak podnájom za 350€ on by pravdepodobne býval u mami a platil asi 100€ on platí ešte úver 112€ náklady na dieťa sú rôzne podľa toho čo jej treba kedy kúpiť ma cca pol roka a plienky nutrilon hygienické veci teraz už bude chodiť pomaly lebo s pomocou už ide, tak topánky, oblečenie potrebuje keďže rýchlo rastie, vitamíny a veci co lekárka povie, bude potrebovať pomaly aj nejaké odrazadlo alebo tak.papa aj prikrmi takže aj na iné ako nutrilon..

autor
15. okt 2023

@pribinak on kúpil malej len postieľku a zopár veci

huxy
15. okt 2023

@pribinak je to aj o tom, či otec dieťaťa je ochotný prispievať toľko, čo bude matka žiadať. Ak nie, tak súd nebude prihliadať na to, že matka chce dieťaťu odkladať. Zaujímaju ich reálne náklady. Na dieťa sa z nájmu počíta alikvotna čiastka, ale povedzme že polovica cca. Aj tak je to podľa mňa dosť vysoký nárok. Ale tak samozrejme, skúsiť môže. Ale treba aj reálne rozmýšľať.

pribinak
15. okt 2023

@huxy čo je na mojom návrhu nereálne?

huxy
15. okt 2023

@pribinak že 500€ náklady na bábo je dosť veľa, pre mňa nereálne,keď toľko nákladov na to dieťa nemá. Však na súde sa budú pýtať na konkrétne výdavky. Ako ich vydokladuje? Z toho nájmu Max. 175€ môže počítať.

pribinak
15. okt 2023

@huxy nájom, plienky, mlieko, strava, oblečenie, obuv, nejaké hračky, sem - tam lieky, sem tam nejaká kultúra a napr spomenuté sporenie

Pozri mna nebavi sa s tebou ťahať. Ty nerozhodujes, ale súd. Ona sem prišla po radu.
Ak má taký príjem ako uviedla, nemá iné vyzivovacie povinnosti, tak by mihla dostať aj viac ako 100 eur

huxy
15. okt 2023

@pribinak ja nehovorim, ze ma žiadať 100€, ale zas treba sa pozrieť na to reálne. Ja tiež autorke Radim, však som jej napísala, že aj ako nevydata matka má nárok žiadať od otca dieťaťa príspevok (do 2 rokov dieťaťa). A tiež toto píšem preto, aby nezostala na súde zaskočená, keď sa budú pýtať na reálne náklady. V prvom rade súd pozerá na to.

pribinak
15. okt 2023

@huxy dobre, môj posledný príspevok k Tebe. Pozri čo som jej písala ja, najideálnejšie je sa dohodnúť a predložiť dohodu
Ak nie, tak potom treba spísať náklady + návrh na sporenie

Pýtala som sa či prispel na výbavičku. Nevieme. Nevieme či niečo dáva dobrovoľne. Či dáva aj niečo iné ako peniaze.
Udáva že platí 300 nájom, to je z rodicaku dosť.
Píše nájom a s tým veci súvisiace, dá mlieko plienky a všetko čo som písala. To je kopec peňazí
Prečo by nemohla pýtať aj tých 250?

autor
15. okt 2023

@pribinak 350€najom a malej kúpil len postieľku a par veci

mk1111111111
15. okt 2023

Pytat treba, ked da, nech da, je to aj jeho dieta a len Ty vies odhadnut, aky je na peniaze. Ale nezabudni, ze ma prispiet polovicu, teda polovicu nakladov na dieta mas aj Ty prispiet. Skus sa najprv dohodnut v rozumnej miere, nech sa moc necuka a nemusite sa sudit

maranco
15. okt 2023

Ak si nebola manželka, do 2 rokov veku dieťaťa máš nárok aj na výživné na matku dieťaťa + do 3 rokov od pôrodu náklady spojené s tehotenstvom a pôrodom.
Ak ste rozvedený do 5 rokov od rozvodu môžeš žiadať výživné na seba.