Výživné na dve deti
Dobry vecer, na akej sume ste sa dohodli na 2 deti? Som zvedava.
@kveova som rada ..lebo neviem si predstaviť ako . Mám viaceré známe rozvedené . Jedna naháňa exa po súdoch , lebo posiela raz 40€ potom pošle 180 ( na dve deti ) ,potom mesiac zas nepošle , ďalšia má tých 900€ s tým ,že deti sú veľmi často u otca a otcovej rodiny , ďalšia zas nevie o mužovi už roky nič ,len jej pípne suma vraj do 250 na oboch stredoškolákov .
Výživné záleží od toľkých premenných ,že je to zvláštna otázka
Muz posiela na dve 600. Ale nepomoze ti to vobec, treba zvazit zarobky, vydavky ex, je tam vela faktorov, najidealnejsie je rozumne sa dohodnut, ved ide o jeho deti
2 deti, 9 a 12 - 200€ na oboch. Pomohlo?
16 ročná 130€
predtým 8 rokov 40€
Mna zaujima, tie co pisete ze 40e, ale aj 200e na 2 deti, alebo 130e na jedno..... Preco tak malo? Ex ma nizky prijem, ci?
@joannita môj tvrdí, že má minimálnu mzdu. Od apríla sa s ním súdim o zvýšenie. Dcéra chodí na SŠ, je 24/7 so mnou, on za ňou vôbec nechodí, nič jej nekupuje, neprispieva na mimoriadne výdavky. Žiadala som 250€, súd rozhodol o sume 200€, ex sa odvolal.. čakám, čo bude ďalej 🤷🏻♀️
@kveova dohoda ale znamená že s tým súhlasia obe strany.....takže to ti veľmi nepomôže ak tvoj s dohodou súhlasiť nebude.....ak rozhoduje súd tak zvažuje príjem oboch rodičov a výdavky na deti a ak je príjem porovnateľný, tak výdavky na deti vydelíš dvomi.....vyživovaciu povinnosť majú obaja rodičia....je rozdiel ak niekoho dieťa má 2 roky a nič mu nie je a rozdiel ak ide o stredoškoláka ktorý chodí na internát a musí absolvovať kúpelné pobyty....je rozdiel či máš ty príjem 700 eur a manžel 2000 a rozdiel ak manžel zarába 900eur....
2 deti, 11 rokov a 15 rokov teraz od septembra
430 eur, predtým 350 eur.
@sissy27 40e mesacne na 1 dieta???????????? To sa da?? Taká striedavka by bola, že by sa partner posral z toho.
@stanulienkat treba žiť v realite , na striedavku musia obaja súhlasiť, keď ex nesúhlasí so striedavku súd mu ju nedá. A áno, je veľa takých čo platia 50€ na dieťa. Stačí ak má mizerný plat alebo veľa detí narobených kade tade.
@kveova vypočítaj si 20 až 30% jeho priemerného netto zárobku , to ti dajú. Tiež záleží či nemá aj ešte iné deti , aké máš náklady na deti atď atď
@stanulienkat striedavka u muža, ktorý nepríde za dieťaťom ako je rok dlhý, hoc býva v tom istom meste? ak muž nemá záujem o dieťa, nebudem trvať na striedavke! nedám mu dieťa na týždeň ak viem, že sa oňho nepostará. Nechcem, aby moje dieťa trpelo ešte viac tým, že ho nútim byť s niekým, kto o to nestojí. Stačí že som jej vybrala neschopného otca 😔 a áno, osem rokov posielal 40€. Niekto nepošle ani toľko. Ľahko sa ti vykrikuje na nete, keď si to nezažila. Otec má právo byť s dieťaťom, nie povinnosť. Môže mať na papieri zo súdu napísané hocičo. Keď pre dieťa nepríde, môžem si dupkať nožičkami koľko chcem. Ale keby som mu ho ja nedala, mala by som z toho problém 🤷🏻♀️ tiež stačí, keď pošle čo i len 10€ a už nezmôžem nič. Iba sa donekonečna ťahať po súdoch a odvolávať sa.. taká je realita..
350€ 2 deti
5 rokov
12 rokov
@nikaeli ja nevykrikujem na nete, ani nekritizujem. Ja sa úprimne čudujem.
@stanulienkat jasne, striedavka pre niekoho, kto nema zaujem o deti ani na dve hodiny 😂😂😂 stretavat sa s detmi je pravo, nie povinnost. A ked on povie na sude, ze nema zaujem o striedavku, tak ho nikto nedonuti. A by si sa cudovala, ale su aj taki, co si to radsej odsedia ako by mali platit vyzivne… a kde nic nie je, ani exekutor nezoberie. Mimochodom, ty by si poslala svoje deti k niekomu, kto ich nema rad a ku komu ist nechcu? Takze tolko k tvojim silackym recickam.
@sissy27 to niesú silácke reči. Nepredpokladala som, že by otec nechcel deti. Samozrejme, že sú aj takí. Keby nemal zaujem, nebol by spoľahlivý, samozrejme, že by som tam deti neposielala.
riesim to preto lebo sa ma to tyka 🙂
@kveova ja som mala donedávna 70€ na mladšiu a 100€ na syna a teraz zvýšené na 100€ a 150€
@stanulienkat a fakt si myslis, ze taky co posle 40€ mesacne na dieta, ma o to dieta zaujem??
Ahojte. Chcela by som sa spytat ohladne vyzivneho. Co som sa docitala na webe, tak na urcenie vyzivneho sa zohladnuje, okrem ineho, prijem otca za posledny rok. Ten sa pohybuje okolo 1500€ mesacne v cistom. Zaujima ma vsak aj to, ci sa do vyzivneho zaratavaju aj darovane peniaze od rodicov. Myslim tym, ze nedavno, par mesiacov dozadu, dostal financny dar od rodicov v sume okolo 100000€ (bolo to vyrovnanie vramci rodiny tykajuce sa rodicskeho domu, proste vyrovnanie dedicstva) a bolo mu to poskytnute ako dar rodicov synovi. Cize do BSM sa to nebude zaratavat (dar) avsak zaujima ma, ci sa to zohladni vo vyske vyzivneho. Viem, ze najoverenejsiu radu dostanem u pravnika, no ak by aj tu niekto vedel poradit, tak budem rada. Prosim len odborne a overene rady, nie len nazory. Dakujem velmi 🙂

@kveova kamoška dostáva 900€ . Pomohlo ?