Výživné na dve deti
Ahojte, budem sa rozvádzať.. koľko cca máte výživné na 2 deti? Jedno v predškolskom veku, jedno na základnej škole.
Viem, že sa to stanovuje aj podla príjmu, ex má na zmluvu minimálku ale zarobí nadpriemerne (3k+). Je celkom otvorený dohode, tak ma zaujíma že kolko cca mám navrhnúť
@anonym_autor nech sa páči : v čase rozvodu 30€/dieťa potom 35€ a tak postupne hore momentálne 50€/dieťa. Jedno zš druhé sš.
@anonym_autor nech sa páči : v čase rozvodu 30€/dieťa potom 35€ a tak postupne hore momentálne 50€/dieťa. Jedno zš druhé sš.
@anonym_73c48b toto asi nemala namysli 🙂, ale je to na zaplakanie a obdivujem ta ze to davas
@anonym_autor asi vies ake mas naklady na jedno dieta teraz, ze? Tak si ich podel na polovicu, to by mal zaplatit manzel. Co tak odhadujem, tak naklady na jedno dieta su 280-400e (to pise google), takze ziadat cca 150e/200e na dieta mesacne je realne. To ale netusim ci ma nejaku specialnu stravu, lieky, ako mas poriesene byvanie /ci aj tu ciastku rozratas, ako mala by si zamna/, ci ma nejake nakladne kruzky atd. Vsetko by mal platit rovnym dielom ako ty. Ked pozries tu mamicku vyssie, tak je to smiesne co jej plati manzel na dieta. To akurat zaplati obedy na ZS (ak vobec)
@anonym_73c48b toto asi nemala namysli 🙂, ale je to na zaplakanie a obdivujem ta ze to davas
@anonym_autor asi vies ake mas naklady na jedno dieta teraz, ze? Tak si ich podel na polovicu, to by mal zaplatit manzel. Co tak odhadujem, tak naklady na jedno dieta su 280-400e (to pise google), takze ziadat cca 150e/200e na dieta mesacne je realne. To ale netusim ci ma nejaku specialnu stravu, lieky, ako mas poriesene byvanie /ci aj tu ciastku rozratas, ako mala by si zamna/, ci ma nejake nakladne kruzky atd. Vsetko by mal platit rovnym dielom ako ty. Ked pozries tu mamicku vyssie, tak je to smiesne co jej plati manzel na dieta. To akurat zaplati obedy na ZS (ak vobec)
@stvura je, ex buď nerobí alebo iba na čierno, na súde povedal že ho živý matka. Výživné posiela ex svokra podľa toho ako je zvýši z dôchodku.
@anonym_autor ja by som si predstavovala cca 200-300 na jedno dieťa. Tak, že či to je reálna suma. Ked si narátam strava, oblečenie, kozmetika, lieky, krúžky atď.
@anonym_autor ja by som si predstavovala cca 200-300 na jedno dieťa. Tak, že či to je reálna suma. Ked si narátam strava, oblečenie, kozmetika, lieky, krúžky atď.
@anonym_autor
300 eur, takze jedno dieta ta stoji cca 500-600 eur?
@anonym_autor podľa mňa si si to navrhla správne. Ja mám na jedno dieťa tiež tak a ex zarobí ešte menej ako tvoj. Uvidíš čo ti na to povie on. Ak nebude súhlasiť budú sa musieť na súde dokazovať jeho príjmy. To že ty si vypýtaš 300€ neznamená že jedno dieťa ťa má stať 600€ lebo niekto ti to tu písal... To vôbec tak nie je. Tam sa zohľadňuje aj to že tvoj príjem je asi podstatne nižší
@anonym_autor
Teba spočítať aké máte mesačné výdavky na jednotlivé dieťa. Medzi výdavkami patrí:
- strava (doma, obedy v škôlke/škole)
- oblečenie a obuv
- hygiena/kozmetika
- školské potreby
- poplatky za školu/škôlku (napr. ZRPŠ / triedny fond, družina)
- školné výlety, exkurzie, doučovanie
- krúžky
- tábory
- bývanie (časť nákladov – nájom, energie, voda)
- doprava (do školy, na krúžky, k lekárovi…)
- mobil, internet, notebook
- lieky, zubár, okuliare
Suma výživného je veľmi individuálne pretože záleží od štandard života, potreby detí (podľa veku, zdravia) a príjem rodičov.
Hlavne treba uviesť reálnu sumu nákladov pretože všetko sa musí dokladovať (bločky, faktúry, výpisy z bank, lekárske správy).
Úprimne, nemyslím si, že súd určí 150€-200€ na jedného. Reálnejšie mi príde 200€ na obidvoch.
Neberte to tak, že Vám to vašich deťom neprajem ale nemyslím si, že míňate na deti tých 600€-800€ mesačné pokiaľ nežijete extra nadštandardné alebo nemajú ťažké zdravotné problémy.
Ak je otvorený dohode a súhlasí s uvedenou sumou žiadaj toľko. A súd ak to uzná za vhodné to odklepne. Takisto to môžeš uviesť že časť z toho výživné na základe skutočných výdavkov a časť sporenie
Koľko navrhuje on?
Uvedená tabuľka na určenie výšky výživného je len orientačná. Pred mesiacom mi bolo zvýšené výživné na každé dieťa, aktuálna výška výživného 200 Eur na jedno a 210 Eur na druhé dieťa, obidve deti sú na druhom stupni základnej školy. Vydokladovala som každý jeden cent, ktorý platím na deti, +- tak ako to uvádza @22abigail22, šanón s výdavkami mal 36 odrážok, bločky, výpisy z účtu, potvrdenia. To ma ešte na informačnom stretnutí rodičov upozornili, že deti v ich veku by už mali mať vreckové, ja nedávam, resp. dávam príležitostne. Záleží od výšky reálnych výdavkov na dieťa. Sudkyňa na pojednávaní sa vyjadrila, že podľa predložených výdavkov mám nárok aj na výživné, ktoré som žiadala v návrhu (vyššie sumy), bohužiaľ, príjem otca na to nestačil, takže aj naďalej ťahám za kratší koniec ja. Nevadí, poradíme si, ako aj doteraz. Otca, ktorý si myslel, že výživné mi nezvýšia, veľmi rýchlo na súde upratali. Držím palce.
Zeny, prosim. Zabudnite uz konecne na delenie nakladov na polovicu. Ked taketo bulshity idu este od zien/ matiek, ani sa necudujem, ze sa takyto nazor konecne nezahrabe pod ciernu zem. Zena vacsinou zabezpeci kompletnu starostlivost. Ako moze mat v tom vsetkom este aj priestor zarobit dost na to, aby dietatu bola dana zivotna uroven aspon priblizujuca sa k otcovi, kde po rozvode sa otcom vacsinou zvysi a matkam znizi. Samozrejme, pokial nie je striedavka. Chvalabohu, ze uz niektori (mladsi) sudcovia na to prihliadaju.

@anonym_autor ty máš koľko? Tvoje výdavky? Koľko si predstavuješ? Pracuješ? Kde bývate?
To nie je len jeho príjem. Ale ak je otvorený dohode, nech navrhne on.