icon

Výživné pri rozvode s mužom s vyšším príjmom

gloriadeville
18. júl 2025

Ahojte, potrebujem poradiť koľko asi reálne pýtať. Rozvod za rohom kvôli jeho nevere nezáujmu atď.
Máme jedno dieťa do 5 rokov, inú vyživovaciu povinnosť nemá. Podľa tabulky od ministerstva by to malo byť cca 18% z jeho príjmu, z čoho mi vychádza pekná suma 500€+. Ale.. vo veľa diskusiách čítam ako sa ľudia naťahujú o 200€. Tiež asi nezdokladujem, že na dieťa miniem až toľko, ale neviem ako to presne funguje. On má na dovolenky, výlety, bary tak môže mať aj na dieťa.
Ženy čo ste sa rozvádzali s mužom čo zarábal slovenský nadpriemer, priznal vám súd vyššiu sumu?
Ďakujem

Strana
z2
tahomi
18. júl 2025

Sumu ti moze priznat aj vyssiu podla nakladov s ohladom na plat, ale cast ako vyzivne a cast ako sporenie.

anonym_fba958
18. júl 2025

@gloriadeville Minieš na dieťa mesačne 1000€? Ani náhodou. Takže väčšia časť pôjde na sporenie. To nie je o tom,že žena si bude z výživného užívať. Živiť dieťa musíš aj ty.

nikha2809
18. júl 2025

U nás sa išlo už vlani vo februári presne podľa tej tabuľky.Dokonca môj ex tvrdil ze je nezamestnaný, no ja som mala správy od neho ze robí v nemecku tak sa sudca nasral a schvalili mi vyzivne podľa nemeckej priemernej mzdy.

ha_ha
18. júl 2025

@gloriadeville Dieťa nemá dostať len toľko, koľko spotrebuje, ale má právo podieľať sa na životnom štandarde svojich rodičov. Čiže ak je otecko finančne "za vodou", má právo z toho profitovať aj jeho dieťa. Na tomto je napríklad založený biznis mamičiek detí Borisa K. 😀

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@anonym_fba958

@gloriadeville Minieš na dieťa mesačne 1000€? Ani náhodou. Takže väčšia časť pôjde na sporenie. To nie je o tom,že žena si bude z výživného užívať. Živiť dieťa musíš aj ty.

@anonym_fba958 je mi to jasné, že to má ísť na dieťa preto sa pýtam čo asi čakať. Momentálne som na rodičáku takže ledva platím účty a úver čo mi nechal na krku.

anonym_fba958
18. júl 2025
@ha_ha

@gloriadeville Dieťa nemá dostať len toľko, koľko spotrebuje, ale má právo podieľať sa na životnom štandarde svojich rodičov. Čiže ak je otecko finančne "za vodou", má právo z toho profitovať aj jeho dieťa. Na tomto je napríklad založený biznis mamičiek detí Borisa K. 😀

@ha_ha Tu ale zase až o taký nadštandard nejde. Podľa údajov, ktoré uviedla, zarobí okolo 3000€.

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@anonym_fba958

@ha_ha Tu ale zase až o taký nadštandard nejde. Podľa údajov, ktoré uviedla, zarobí okolo 3000€.

@anonym_fba958 trochu som to upravila kvôli anonymite. Nie je to terno ale určite viac bežný plat. Mám na ten jeho príjem aj dôkazy keby niečo skúšal.

ha_ha
18. júl 2025
@gloriadeville

@anonym_fba958 trochu som to upravila kvôli anonymite. Nie je to terno ale určite viac bežný plat. Mám na ten jeho príjem aj dôkazy keby niečo skúšal.

@gloriadeville Pokojne si tých 500+€ vypýtaj, za to nič nedáš. Prinajhoršom ti priznajú menej, ale žiadať o toľko pokojne môžeš.

gloriadeville
autor
18. júl 2025

@gloriadeville plus by som chcela žiadať o príspevok na manželku, hlavne kvôli úveru ktorý budem musieť splácať a celý si ho minul on, na čo mám samozrejme dôkazy. Máte niekto skúsenosť aká môže byť táto suma? V diskusiách z pred 10 rokov ženy písali o 20€ čo mi príde ozaj smiešne.

anonym_989acd
18. júl 2025

@gloriadeville zavisi od toho ake vydaje mas na dieta ty. nemusi to byr preukazatelne? alebo si chces na tom zarobit aj ty ?

anonym_989acd
18. júl 2025
@gloriadeville

@anonym_fba958 je mi to jasné, že to má ísť na dieťa preto sa pýtam čo asi čakať. Momentálne som na rodičáku takže ledva platím účty a úver čo mi nechal na krku.

@gloriadeville uver co ti nechal na krku? ste to mali pravne doriesit, ty splacas jeho uver? ci ako.

denkabemommy
18. júl 2025
@nikha2809

U nás sa išlo už vlani vo februári presne podľa tej tabuľky.Dokonca môj ex tvrdil ze je nezamestnaný, no ja som mala správy od neho ze robí v nemecku tak sa sudca nasral a schvalili mi vyzivne podľa nemeckej priemernej mzdy.

@nikha2809 viac takých sudcov 🙏👌. Nechápem mužov, ktorí nechcú platiť na vlastné dieťa. Veď by ma hanba fackovala…

anonym_989acd
18. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha lenze mam pocit ze z toho chcu profitkovat aj matky, naozaj je to cudne ze je niekto na RD a zije z mesiaca na mesiac. potom na co si taki zakladaju rodiny, naozaj nechapem, potom necakane niekto ochore z rodicov a bum, uz je problem. ludia naozaj nemaju rezervy?

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@anonym_989acd

@gloriadeville uver co ti nechal na krku? ste to mali pravne doriesit, ty splacas jeho uver? ci ako.

@anonym_989acd záväzok s bankou mám ja, presvedčil/prinútil ma to zobrať, čo mi je jasné, že nemám ako dokázať. Časť peňazí išla na vec čo je momentálne v bsm, zvyšné peniaze som mu všetky naposielala v priebehu roka. Viem som sprostá, ani to tu nechcem extra rozoberať, len ma zaujíma čo asi čakať.

anjelicek26
18. júl 2025

Vyzivne na dieta pytaj vyssie samozrejme, dieta ma mat rovnaky zivotny standard, ako rodicia... druha vec je vyzivne na manzelku, ,ty nie si schopna zivit sa sama? Dieta tak malicke, ze nemoze do jasli a ty do prace?

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@anonym_989acd

@ha_ha lenze mam pocit ze z toho chcu profitkovat aj matky, naozaj je to cudne ze je niekto na RD a zije z mesiaca na mesiac. potom na co si taki zakladaju rodiny, naozaj nechapem, potom necakane niekto ochore z rodicov a bum, uz je problem. ludia naozaj nemaju rezervy?

@anonym_989acd rezerva bola, on pije, klame a manipuluje. Mám prácu do ktorej sa môžem vrátiť a budem mať dobrý plat ale prečo mám dávať dieťa do jaslí? Za to, že jemu neskoro došlo, že nechce rodinu a nevie sa správať?

anjelicek26
18. júl 2025
@gloriadeville

@anonym_989acd rezerva bola, on pije, klame a manipuluje. Mám prácu do ktorej sa môžem vrátiť a budem mať dobrý plat ale prečo mám dávať dieťa do jaslí? Za to, že jemu neskoro došlo, že nechce rodinu a nevie sa správať?

@gloriadeville pretoze mas vyzivovaciu povinnost voci svojmu dietatu, preto pojdes do prace. Bez ohladu na vsetko, ze je on idiot a kolko problemov narobil.

anonym_989acd
18. júl 2025
@gloriadeville

@gloriadeville tak drzim palce. ale on isto nema priznany taky plat na paske ? toto su taky vychcalkovia.

anonym_989acd
18. júl 2025
@gloriadeville

@anonym_989acd záväzok s bankou mám ja, presvedčil/prinútil ma to zobrať, čo mi je jasné, že nemám ako dokázať. Časť peňazí išla na vec čo je momentálne v bsm, zvyšné peniaze som mu všetky naposielala v priebehu roka. Viem som sprostá, ani to tu nechcem extra rozoberať, len ma zaujíma čo asi čakať.

@gloriadeville tak skoda, zas nejaky debil manipulator.

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@anonym_989acd

@gloriadeville tak drzim palce. ale on isto nema priznany taky plat na paske ? toto su taky vychcalkovia.

@anonym_989acd nemá pásku robí sám na seba ale mám na ten príjem dôkazy. Čo viem súd sa už pozerá na to koľko by mohol zarábať a s jeho praxou v jeho obore je to nadštandardný plat tiež. Boli vyhrážky, že bude robiť na čierno samozrejme..

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@anjelicek26

@gloriadeville pretoze mas vyzivovaciu povinnost voci svojmu dietatu, preto pojdes do prace. Bez ohladu na vsetko, ze je on idiot a kolko problemov narobil.

@anjelicek26 ako samozrejme ja nečakám teraz situáciu ty plať a ja si užívam chodím po výletoch a nakupujem. Rada by som to utiahla s pomocou rodiny aspoň kým nebude mať 1,5-2 roky.

viestta
18. júl 2025
@denkabemommy

@nikha2809 viac takých sudcov 🙏👌. Nechápem mužov, ktorí nechcú platiť na vlastné dieťa. Veď by ma hanba fackovala…

@denkabemommy lenze ti muzi budu tvrdit, ze to su peniaze, ktore minie ich byvala. Poznam takeho, co ziadal predkladat blocky z nakupov a vyskakoval ako tajtrlik nad velkym balenim hajzlaku, ze dieta ma maly zadok, tolko ho nespotrebuje (kto ma male dieta vie, ze ono dokaze vykrutit pol rolky "na posedenie") Proste niektori oteckovia su "pripady". Mali by ich vystavovat na namestiach pre vystrahu

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@viestta

@denkabemommy lenze ti muzi budu tvrdit, ze to su peniaze, ktore minie ich byvala. Poznam takeho, co ziadal predkladat blocky z nakupov a vyskakoval ako tajtrlik nad velkym balenim hajzlaku, ze dieta ma maly zadok, tolko ho nespotrebuje (kto ma male dieta vie, ze ono dokaze vykrutit pol rolky "na posedenie") Proste niektori oteckovia su "pripady". Mali by ich vystavovat na namestiach pre vystrahu

@viestta mne je jasné, že bude robiť veľmi zle, či cez peniaze alebo cez zverenie dieťaťa aj keď doteraz ho nezaujímalo..

chestnut
18. júl 2025
@anonym_fba958

@anonym_fba958 tak Matka ked ma dieta v plnej starostlivosti “investuje aj svoj cas”, na to sa zabuda ale sud aj na toto prihliada, preto to nie je 50:50

viestta
18. júl 2025
@gloriadeville

@viestta mne je jasné, že bude robiť veľmi zle, či cez peniaze alebo cez zverenie dieťaťa aj keď doteraz ho nezaujímalo..

@gloriadeville to je ten paradox, ze niektori otcovia sa zacnu o dieta "zaujimat" az ked maju platit vyzivne.

balerina2025
18. júl 2025
@viestta

@viestta to snad nie, este aj velkost zadku riesit kvoli spotrebe hajzlaku, to co je za debila.

balerina2025
18. júl 2025
@gloriadeville

@anonym_989acd nemá pásku robí sám na seba ale mám na ten príjem dôkazy. Čo viem súd sa už pozerá na to koľko by mohol zarábať a s jeho praxou v jeho obore je to nadštandardný plat tiež. Boli vyhrážky, že bude robiť na čierno samozrejme..

@gloriadeville len aby na cierno naozaj nezacal robit, tak vela stastia.

viestta
18. júl 2025
@balerina2025

@viestta to snad nie, este aj velkost zadku riesit kvoli spotrebe hajzlaku, to co je za debila.

@balerina2025 matky co poberaju vyzivne by mohli rozpravat... Niekedy je naozaj na neuverenie, ze takto moze zmyslat dospely chlap.

gloriadeville
autor
18. júl 2025
@balerina2025

@gloriadeville len aby na cierno naozaj nezacal robit, tak vela stastia.

@balerina2025 súd by mal prihliadať na to koľko môže zarabáť s jeho vzdelaním, praxou atď..

balerina2025
18. júl 2025
@gloriadeville

@balerina2025 súd by mal prihliadať na to koľko môže zarabáť s jeho vzdelaním, praxou atď..

@gloriadeville neviem ako to funguje, ale ano, mal by.

Strana
z2