icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
sense
17. júl 2022

@oliolijanka myslíš si, žeby si nejaká dobre zabezpečená a hlavne inteligentná žena zobrala muža kt sa nechce pracovať a mal exekucie? A ešte hluoejsia by bola keby financovala nielen darmozraca ale ešte aj jeho ex a jej nezmysli.

Lebo áno sú ženy kt. Nevadí ze muž zarába menej, keďže žiadne povolanie nie je podradne len je inak platene. Ale muž pracuje podieľa sa na spolu financovaní, neleží na gauči a živote má. Takže tvoja úvaha je vytrhnúť z kontextu.

oliolijanka
17. júl 2022

@sense Nie je vytrhnuta z kontextu.
Mojim cielom bolo vysvetlit, ze zakladny predpoklad autorky, ze peniaze novej zeny su aj muzove peniaze, bol spravny.
Ci by si ho vzala, nevzala, rozisla sa s nim atd to nie je relevantne.
Kym su manzelia, jej peniaze su aj jeho peniaze a aj za zivota, nie len pri dedeni.
Ak on zaraba 1700e a ona priklad 1000 alebo 10000, tak on moze minut vsetky jej peniaze a nikto nemoze namietat. Moze minut vsrtkych svojich 1700 na vystroj na motorku a 280e na dieta zaplati zo zeninych.
Ano, ak sa to novej zene nebude pacit, tak sa s nim rozvedie. Ale kym su manzelia su jej peniaze aj jeho peniaze.
Ved to tak funduje v kazdej druhej rodine, ze zena zije z muzovych penazi.

gabrielkaa
17. júl 2022

@oliolijanka ano, spravne. Len otázka znela, že či sa do výpočtu vysky výživného zarátava aj príjem novej manželky. A odpoved znie, nezarátava. Výška výživného sa určuje výhradne z platu rodiča - otca a potrieb dieťaťa .

matullienka
17. júl 2022

@oliolijanka ale ty to celé vytrhavas autorka má veľmi scestnu predstavu a výpočte a nároku na výživné pre dieťa a určite jej žiadny sudca nebude počítať výživné na dieťa podľa výšky príjmu jeho terajšej manželky. Žiadny sudca jej neprisudi polovicu ich príjmu akoby si ona predstavovala môže sa aj na hlavu postaviť. To z čoho bude jej ex výživné platiť ku nemá absolútne čo zaujímať. Keď by aj odchádzalo z účtu jeho terajšej manželky tak je to medzi nimi dvoma. A navyše jej tu napísali dvaja právnici, že nemá nárok a idete si obe stále svoje

kate211
17. júl 2022

@oliolijanka Formuluj si to ako chces. Otec dietata plati priblizne rovnake vyzivne v pripade ze je zenaty, zije so zenou na divoko alebo je uplne sam ako kol v plote. Dolezity je jeho prijem a nie rodinny stav. Ze mu jeho zena dovoli kupit vystroj za 1700 eur je vec dvoch manzelov. Rovnako ako v pripade, ze zena nepracuje x rokov a muz ju zivi. Pre mna nepochopitelne, ale ak s tym obaja suhlasia (obaja manzelia, nie deti ani byvali partneri ani ine elemnty) je to ich vec.

sense
17. júl 2022

@oliolijanka za predpokladu ze nemajú zúžené alebo zrušené bsm, prave preto aby si mužov a ex nenarokovala na niečo co jej nepatrí.

kate211
17. júl 2022

@oliolijanka A tvoja teoria o spolocnych peniazoch v manzelstve je zas len na dobrovolnej bazi. Ak chlap ci zena chce vstupit do manzelstva a delit sa o svoje prijmy, je to jeho dobrovolne rozhodnutie a nikto ho k tomu neprinuti - ani zena a ani iny organ. Ked sa rozhodne, ze nechce byt v manzelstve a ani sa delit o prijmy, tak sa rozvedie - zas dobrovolne. Zena po rozvode dostane vyzivne na deti, ktore im pravom patria. To je vsetko. Moze dostat vyzivne na rozvedenu manzelku, ale tam musi splnovat mnozstvo kriterii a je to len na obmedzenu dobu.

sense
17. júl 2022

@oliolijanka à keby to aj vytrhnuté z kontextu nie. Je tak áno ak nemajú zúžené al zrušené bsm tak jej peniaze sú aj jeho peniaze ale nie aj peniaze ex, to by si mohli nárokovať všetky ex na dorovnanie úrovne

oblecenie99
17. júl 2022

@oliolijanka definuj,v čom mala autorka pravdu. Ona sa pýta,či sa započítava príjem novej manželky do určovania výživného.

mogaa
17. júl 2022

@oliolijanka no v tom prípade stačí ak terajšia manželka otca prehlási že požiada o BSM a tým pádom ak by teoreticky nejaký sudca bral na toto ohľad, stačí ak po súde požiada manželka o zrušenie BSM a otec sa odvolá, tým pádom sa príjem jeho manželky brať do úvahy nebude....ale žiadny sudca , naozaj žiadny nebude brať do výpočtu výživného príjem novej manželky otca, ten berú do úvahy len pri posudzovaní financovania danej domácnosti....vyživovaciu povinnosť majú rodičia dieťaťa, nie ich noví partneri....

autor
17. júl 2022

@kate211 17 percent platu? Vysmech statu, sudnictva a otca, ktory absolutnie nevie co obnasa starostlivost o dieta. Si ma teraz pobavila. Ale jasne, spolocnost s tym nic robit neude. Rovnako ako so stravou v skolkach, kvalitou vyucby, zdravotnictvom. Potom sa necudujme, ze matky toto potrebuju riesit same, potrebuju na to cas a preto nemaju cas tolko pracovat. A prispiet im? 17 percent platu? Jasne a zvysok nech im ostatne aj cely plat zeny. Bravooo, Slovensko.

bessie12
17. júl 2022

a nechcela by si 100% jeho platu ? A on nech ide pred kostol a zobre. Vsak co tam po nom, ze ? Hlavne, ze dal peniaze. 🤦‍♀️

mogaa
17. júl 2022

no ak nie si spokojná s výživným, tak navrhni striedavú strarostlivosť a bude to fifty-fifty....ono dieťa nie je zárobková činnosť, aj v plnohodnotných rodinách kde je otec aj matka sú náklady na dieťa vysoké a podielajú sa na nich obaja rodičia, nie len otec....

autor
17. júl 2022

@oliolijanka Zena zije z muzovych penazi a muz zije so zeninych penazi. A muz ma zivit svoje deti. A ked im moze dopriat o nieco malo zdravsi ci aktivnejsi zivot, preco to neurobit? No predsa preto, lebo v spolocnosti su davno zauzivane zvyky, slaba mentalita ludstva, ktora je proti tomu. To plati vo vsetkych sferach. Nema zmysel to tymto zenam vysvetlovat.

oliolijanka
17. júl 2022

@mogaa Ano, az ked poziada o zrusenie BSM.

Pre vsetky ostatne diskutujuce:
Ja z mojej strany ukoncujem ucast v tejto diskusii.
Ono sa to tu v pätnastich stranach stratilo, ale mojim cielom nebolo dokazat, ze autorke ma byt dorovnana zivotna uroven k zivotnej urovni novej rodiny jej ex.
Do diskusie som vstupila za ucelom to tu trocha skulturnit, lebo mi to robilo naozaj zle, citat ako sa tu ~pätdesiat zien vysmieva z jednej, kde tych 50 zien nechcelo pripustit, ze prvotna uvaha autorky, ze muzovi patria peniaze novej zeny, je spravna.
Peniaze mu patria, ak su zobrati a ak nova zena nepoziadala o zrusenie BSM. Co je zatial ich pripad.

Ale uz sa tu tocime dokolecka.
Ja som chcela ukazat, ze tema je zaujimava na debatu a ze netreba ziadnu inu zenu nazyvat dusevnym mrzakom a desiatkami este horsimi privlastkami, alebo sa jej vyhrazat rozbitim huby.
A vsetko len kvoli tomu, ze si ludia nerozumeju alebo kvoli nenavisti k novym priatelkam ich ex alebo k expriatelkam ich terajsich priatelov, nechcu rozumiet.

autor
17. júl 2022

@mogaa Striedava starostlivost ublizi najviac dietatu. Za istych okolnosti by sla. To by si otec nesmel robit co chce. A co na to socialka? Ta skuma 100 rokov overeny postup: ci ma dieta u otca postel, ci ho berie na vylety, ci mu zabezpeci jedlo a oblecenie. Pani zo socialky niesu ochotne mu dohovorit, ze by len zcasti mal akceptovat poziadavky matky na stravu, zdravu obuv, aktivity. Preco? Lebo ved sa to nikdy nedokazalo, ze to je pre dieta lepsie, zdravsie, prinosnejsie. Preco sa to nedokazalo na Slovensku? Pre mentalitu. V ludoch tazko zmenit 100 rokov zauzivane postupy. Fajn. Tak si to teda matka urobi sama. Podporit ju? Smiesnymi 17 percentami z jedneho platu a este vysmiat.

autor
17. júl 2022

@oliolijanka Zakon hovori o zivotnej urovni. Nezalezi na BSM ci manzelstve. Chce to lepsie vysvetlenie alebo inu formulaciu zakona, ze zivotne urovne otca a dietata maju byt rovnake.

kate211
17. júl 2022

Preco si nenajdes nejakeho chlapa? Pozri - zarobi zo 3000 eur, rad sa s tebou podeli a zivotna uroven vyrovnana jedna basen. Vsak to by bolo pre teba najlepsie, najrychlejsie, najefektivnejsie a najsetrnejsie riesenie. Alebo v com je zasa problem? Zas mentalita Slovakov?

autor
17. júl 2022

@kate211 Mila pani a Vy snivate? Na Slovensku plat 3000 cisteho? Jedine tak v zahranici. Teraz ste mi potvrdili, ze Vy vlastne o Slovensku nic neviete. Neviete ako to funguje v zdravotnictve, skolstve a uz vobec nie nic o platoch. Viete ako sa tu vobec zije?

monuska112
17. júl 2022

a tvoj syn ma zlu zivotnu uroven?

melanta
17. júl 2022

Milá pani, ja zarobím o dosť viac ako 3000 čisté už vyše 10 rokov. Na Slovensku. Ako žena. Hlavne že ty vieš všetko, hráš sa tu na múdru a potom vysmeješ @kate211 lebo jej neveríš, že na Slovensku niekto zarobí 3000 eur. Ľudia na niektorých pozíciách na Slovensku zarobia aj 10000 v čistom. Len sú neni tupí. Buď si troll alebo veľmi obmedzená žena.

ziarifka
17. júl 2022

Vtipné je, že chceš životnú úroveň otca pre svojho syna, a pritom nesuhlasíš zo životnou úrovňou svojho ex (puding, nezdravé topánky, nezdravá pasta...) Už tu viackrát bolo spomenuté, že zdravý alternatívny životný štýl je lacnejší ako ten nezdravý. Mam rovnakú skúsenosť - mám dve alternatívne bio deti na barefoot obuvi, jedia iba domácu bio stravu, a teda stojí to naozaj menej ako klasické veci. Neviem, ako rozhadzuješ peniaze. Mám naštudované všetky materiály, čo si zatiaľ spomínala. Prax teda hovorí, že na základe tvojej úvahy by ti malo stačiť ešte nižšie výživné a dokonca tá nezdravá vysoká životná úroveň je pre dieťa vlastne škodlivá.

kate211
17. júl 2022

Nie neviem to, lebo tam nezijem. Ale myslim si, ze mam celkom dobre rozvinute logicke myslenie. Pisala si, ze pred dvoma rokmi mala zena tvojho ex prijem 2500 eur, co dnes moze byt kludne viac - aj 3000. Ona zije a pracuje kde? Na Slovensku? Tak ako je mozne, ze tam neni taky plat realny, ked zena tvojho ex taky plat pravdepodobne ma?

autor
17. júl 2022

@kate211 Ja sa bavim o normalnych obyvateloch. Nie o mladych 30 rocnych hlupych zenach, ktore pracuju vo firmickach svojej rodiny alebo sa na svoje miesta dostali inak ako svojou vzdelanostou.

autor
17. júl 2022

@monuska112 U otca urcite, neda si povedat. U mna sa v ramci nasich financnych moznosti snazim syna zabezpecit najlepsie ako viem.

autor
17. júl 2022

@ziarifka Viete vobec, kolko stoji len jeden kvalitny napriklad sportovy kruzok alebo kurz pre deti? A barefoot obuv je siroky pojem. Niekto to kupuje preto, lebo pocul, ze konkretna znacka a model je bf, ale s chodzou naboso to nema nic spolocne. Kvalitna bf obuv, ktora vazne pomaha zdravemu vyvoji nohy, viete kolko stoji?

melanta
17. júl 2022

Citujem ťa: Ja sa bavim o normalnych obyvateloch. Nie o mladych 30 rocnych hlupych zenach, ktore pracuju vo firmickach svojej rodiny alebo sa na svoje miesta dostali inak ako svojou vzdelanostou.

Ďalší komentár, ktorým si ukázala, aký obmedzený máš mozoček. Sú ženy, aj tu na MK, ktoré zarábajú viac ako 3000 čisté, zarábajú vďaka šikovnosti a vzdelaniu, len vďaka tomu, bez rodiny či protekcie. Ty si proste kus zakomplexovanej ženy, ktorá jednoducho závidí, že muž si našiel mladšiu a dobre zarábajúcu ženu.

bessie12
17. júl 2022

tak si najdi milionara. Ja som vyrastala na obuvi z cinskych obchodov, oblecenie to iste. Strava zdrava aj nezdrava. Mama nedostavala ziadne vyzivne na mna, ale to sa necudujem, ze od takeho cloveka nic nechcela. A zili sme len z toho co zarobila. 800-1200€ a som tu. Ziva a zdrava. Tisice ludi takto vyrastalo a vyrasta a nic im nie je. Bud rada aj za to "malo" co mas ty nevdacnica.

gabrielkaa
17. júl 2022

Ja len nerozumiem, prečo by nová žena tvojho muža mala prispievať na tvoje dieťa. Je to pre ju úplne cudzie dieťa. Otec ma vyživovaciu povinnosť . Ohľadom tej BF obuvi, o ktorej sa tu tak casto píše, podľa mna pekná blbosť. tenisky, ktoré sú vzdušné, ľahučké a vnútri anatomicky tvarované sú omnoho lepšie. Nenadarmo sa v nich behajú maratóny. Skús si v bf zabehnut aspoň polomaraton 🙂

casavina
17. júl 2022

Autorka 15 strán o tvojej dokonalosti 🤦🤦🤦🤦🤣🤣🤣🤣
Ja nerozumiem prečo sedíš s mobilom v ruke a odpovedas nám tupcom???😂😂😂😂
Veď sadni na lietadlo (1.triedu) neopováž sa niečo podradné, veď si predsa dáma 👸 a hneď z lietadla kontaktuj najvyššie miesta v Štrasburgu!!!
Ale hneď hľadaj na nete a rezervuj letenku 🤣🤣🤣🤣
To neznesie odklad!!!!🤣🤣🤣🤣