icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
bessie12
15. júl 2022

@zorienka333 Na druhy tyzden v pondelok a v utorok si otvorim "mrazene" pivo a tiez budem sledovat tuto debatu, ak este bude existovat 😂 v NL ma byt 35 - 40 stupnov v tieto dni 🥵🥵🥵

autor
15. júl 2022

@zuzanka.zuzu Ale ano, samozrejme, ze sa mozem podelit. Kazde dieta je individualne a sedi mu nieco ine. Ale najzdravsie su barefoot topanky, neni v tom noha natlacena a dieta chodi v podstate naboso. Airmaxy a ine sracky, ktore kupuje ex dietatu skodia. Zajdi si na odbornu prednasku alebo nieco precitaj. Sedacky su dobre take, ktore sa daju prisposobit jazde v oboch smeroch. Ex vozil syna uz v 4 rokoch v smere jazdy a v zlej autosedacke, co neni bezpecne, precitaj si. A zlozenim su najlepsie pasty s mikrostriebrom, ma na to najlepsie ucinky na dezinfekciu ustnej dutiny. Detske bielacie pasty od crest nicia sklovinu a stale ich bude ex pouzivat. Nevysvetlis. Nedonutis nastudovat. Nic.

katarina4141
15. júl 2022

Toto ked das na sud s tymto argumentom tak dostanu vybuch smiechu a pridu ti zatukat na celo.
Namiesto toho aby si riesila a zavidela ze jeho nova partnerka dobre zarobi, zdvihni rit a najdi si lepsiu pracu ked ti je malo. Ale aby som odpovedala na tvoju otazku..... nie, jej prijem sa neriesi a sud nezaujma.

zorienka333
15. júl 2022

Inak sa to da zhrnut ako obsedantno-kompulzivna porucha. Obsesie o vyfabulovanych hrozbach v zubnej paste, podrazkach od topanok, pudingu, autosedacke. Kompulzie vo forme spravani, ktore tieto hrozby minimalizuju. Byvaly a rodina to pravdepodobne o autorke vedia, a jej spravanie ignoruju. Ona nasledne hlada potvrdenie od inych, ktore neprichadza, na co reaguje defenzivne.

lady_hurts
15. júl 2022

Nehnevaj sa, nemyslím to v zlom, ale skús vyhľadať psychológa. Riešiš každú maličkosť a raz ti to prerastie cez hlavu (ak už náhodou ten proces nezačal). Tvoj ex ho má 4 dní v mesiaci,neverím tomu, že do budúcna by mu tieto dni tak veľmi poškodili zdravie, že by na to doplácal celý život 🤦 A ber do úvahy aj to, že raz bude dospely a sám sa rozhodne čo si dá na raňajky, aké si obuje topánky a akú pastu použije.

autor
15. júl 2022

Ludi serie hlavne to, ze sa musia chovat ako poslusne ovecky. Ziadna alternativa, ziadny novy poznatok o vyvoji deti. Je to zauzivane, neskodi to, casto to vlastne aj skodi, tak preco to menit? A preco respektovat niekoho, kto sa rozhodol zit inak a vychovavat tak deti, za ktore je zodpovdny? Treba vysmiat, zrusit akukolvek snahu, zadupat. Ved preco nie.

sisa_s
15. júl 2022

Ja sa len cudujem, ze vyzivova odbornicka, podologicka, amaterska stomatologicka ako ty zaraba len 1100...

lady_hurts
15. júl 2022

Tak ešte raz - ty stále točiš o A a my ti vysvetľujeme B - vychovávaj si dieťa ako chces, podľa seba, ale nevnucuj svoju predstavu niekomu, kto má na to iný názor. Rovnako respektuj ostatných, ak chces aby rešpektovali oni teba.

kubkovamama
15. júl 2022

Bože.🤦🙏 Ty sa zbrzdi.Lebo namôjveru ťa tvoje úvahy zožerú.Ja som x rokov rozvedená,znova vydatá,môj muž tiež.Co sa týka súdov,naťahovačiek,výživného..máme obaja dosť za sebou aby som ti z pohľadu tiež rozvedenej a zároveň "novej" manželky a zároveň milujúcej matky aj macochy poradila,nerýp v tom v čom netreba a čo nijako neovplyvníš=kúpa tenisiek inej značky ako ty preferuješ,kúpa inej zubnej pasty ako ty preferuješ,vozenie v zrejme v značke auta čo tiež nie je celkom podľa tvojich predstáv..A hlavne nerieš plat exovej ženy.Ako si k tomu vôbec prišla?Ja netuším čo robí štvrtá žena môjho ex,netuším vlastne ani ako sa volá,neviem v akej autosedačke vozil syna keď bol malý -totižto nikdy by mi nedovolil nahliadnuť mu do auta.Takisto nevieme akými zubnými pastami si naše decká umývajú zuby každý druhý víkend.A úplne najmenej ma tankuje,že synovi NIKDY nekúpil tenisky ani u číňanca

elizita
15. júl 2022

Mňa by tam len zaujímalo ako vieš aký plat dotyčna má 🤦

zorienka333
Autor odpoveď zmazal
heidy222
15. júl 2022

@zorienka333 hlavne nezohladnuje, ze kazdy psycholog jej povie, ze porozvodove dotahovacky traumatizuju dieta, podla mna skor Toto poskodi dieta Ako Air Max tenisky

zorienka333
15. júl 2022

@heidy222 Prosim ta, ona je mudrejsia ako vsetci psychologovia, pediatri, vyvojovi vyskumnici, proste kognitivna kapacita tejto osoby dosahuje dimenzie, ktore my ostatni smrtelnici nedosiahneme ani formalnym studiom a kolektivnymi vedomostami…

kate211
15. júl 2022

Zdrava strava, cinska medicina, barefoot tenisky, protismerove sedacky, pasty z mikrostriebrom, zahlienujuce mlieko, co este prihodis? Hlavne, ze nemas z coho zit. Ale nastudovane od A po Z. Neslahla si si po porode koktejlik z placenty?

zuzanockamt
15. júl 2022

Autorka: Barefoot deťom aj škodia. Naštuduj si niečo o tom.

autor
15. júl 2022

@kate211 Ty by si musela studovat vela hodin, dni, dokonca rokov, aby si pochopila ucinky napriklad tinktury z placenty na ludsky organizmus. Verejnost je proste nevzdelana. A s tymto pristupom to ide tazko zmenit.

bluka2
15. júl 2022

Troll

majka1921
15. júl 2022

@bluka2 tiez mi to napadlo. Pri menej absurdnych temach je hned koment ze "vymyslene". Ak je to real, tak akurat ze chudak chlapec. Ak vymyslene - tak ocenujem prepracovanost :D

kate211
15. júl 2022

Tiez sa priklanam k tomu, ze si troll. I ked taketo psycho matky existuju. Tazko povedat, ci ich psychopatizmus siaha tak daleko, aby tahali peniaze zo zeny svojho ex koli dorovnaniu akejsi ich urovne.

zorienka333
15. júl 2022

@zuzanockamt Uz to zacinam uplne chapat. Ked autorka naleti reklame na kazdu predrazenu hovadinu, o ktorej jej vyrobca zverejni “vyskum” na platenom portali, tak je uplne jasne, ze potrebuje niekoho, aby to cele financoval. Idealne byvaleho nova zena, lebo je to bohata svina a nezasluzi si, lebo vie hovno o zivote. To je fantazia normalne 😂

autor
15. júl 2022

A este k otazke, odkial poznam plat. Ja neviem, ci vy ste nikdy neboli na sude alebo co. Ale celkove majetkove pomery sa tam rozoberaju a sudkyna precitala aj plat novej zeny. Ex to musel uviest, ked sa ho na to pisomne pytali. V rozsudku o jej plate nic neni, ale na sude to padlo a je to tak spravne, pretoze ja musim poznat pomery ex, pretoze vychovavam jeho dieta, na co on serie. Takze tak. Vyzivne neni vysoke na ich pomery. 280 eur na 8 rocne sportujuce dieta je nic moc a zvysovalo sa pred 2 rokmi s nastupom do skoly. Vy nevychovavate deti? Vy snad neviete co to stoji? Sport, oblecenie, strava, kruzky, vylety, tabory, sustredenia, zdravotne potreby? Do toho ani neratam byvanie. Preco by ex neplatil, ked na to ma? 4200 eur bol ich prijem pred 2 rokmi, teraz to uz je mozno viac. Mna nezaujima, kto na to zarobi, ex zije z tych penazi a ma zivit aj svoje dieta. O dalsich, alternativnych veciach sa tu bavit nebudem, to ani nebol ciel. To spolocnost a stat nikdy nepochopi.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
mogaa
15. júl 2022

mylné predstavy máš ty, keď predpokladáš, že partnerka tvojho ex bude živiť tvoje dieťa.....už ti to tu ix ľudí vysvetlilo, do úvahy sa berie plat otca dieťaťa a tvoj, nie plat jeho partnerky.....ona nemá žiadnu vyživovaciu povinnosť voči vášmu dieťaťu....

lenka9g
15. júl 2022

To co napísal právnik ignorujes?

prasiatko30
15. júl 2022

Tvoj ex plati 280+280€ty - to je 560€ z toho do pohody zaplatis aj jedlo pre dieta aj jeho cast nakladov na byvanie aj kruzky aj elektricenku aj oblecenie. Ak mas dieta na sukromnej skole alebo ma objektivne nejake naklady na zdravotne pomocky - zubny strojcek, pobyt v kupeloch, priiadne ho chces poslat do nejakeho tabora a je to€€ tak mas ziadat exa aby ti prispel 50% ale nie pytat to od jeho zeny🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️Za 560€/mesiac/dieta ti musi stacit - bohate kebyze nevymyslas pakoviny

zorienka333
15. júl 2022

@mogaa Jej to povedal aj pravnik tu, aj na sude jej to povedali, ale aj tak si ide dalej svoje. Ved dobre teda, nova manzelka musi platit. Len neviem, na akom sude, v akom state a podla akeho zakonnika to chce autorka vymahat, asi v nejakom jej alternativnom vesmire.

zuzanockamt
15. júl 2022

Autorka: Výživné máš kráľovské.

autor
15. júl 2022

@mogaa Ale mna nezaujima len jeho plat. On zije v istych pomeroch, zaujima to aj sud a tieto iste pomery ma zabezpecit dietatu. Ako sa k tymto pomerom dostane je nepodstate, nech to ma z oficialneho platu, z neoficialneho platu, od manzelky alebo hoc aj spadnute z neba. Vyzivovaciu povinnost k synovi ma.

zuzanockamt
15. júl 2022

Autorka: Veď on si snáď vyživovaciu povinnosť plní. Si fakt mimoň.

prasiatko30
15. júl 2022

@zorienka333 tato je uplne vymleta to je este lepsie ako tie spoluobcanky v osade co sa pytali na kameru co bude robit starosta lebo ona ma10deti a starosta by sa mal postarat😂😂😂😂