icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
ell_mala
Autor odpoveď zmazal
mogaa
15. júl 2022

vyživovaciu povinnoť teda platenie výživného si ale plní.....a výživné určuje súd a ten aj posudzuje pomery v akých dieťa žije......životná úroveň neznamená že ti teraz budú dávať zo svojich peňazí....znamená to v akom byte bývajú, na aké dovolenky chodia....pri stanovení výživného sa v prvom rade berú do úvahy preukázateľné reálne náklady na dieťa, na životnú úroveň sa len prihliada, ale určite nikto nebude dorovnávať životnú úroeň matky dieťaťa tým že jej bude dávať peniaze....... výživné slúži na základné potreby dieťaťa, nie mu zabezpečiť aby malo k dispozícii 1000eur na blbosti....

kate211
15. júl 2022

Tazke psycho toto. Spolocnost moje nezmysly odmieta, ale JAAAA mam narok. Troll alebo psychopatka. Dufam, ze troll. Na to dieta nechcem radsej ani pomysliet.

zorienka333
15. júl 2022

@prasiatko30 Sak od toho sa vola ze STAROSTA. Nie? 🤣

Ja som zas videla ze starostka ma dat osatenie, lebo uz minule im dala. Ale to bolo nahodou celkom mile, v jednej obci starostka organizuje zber stareho satstva, a posiela to do miestnej osady. Len oni si tam radi na to zvykaju 🤣

zuzliq
15. júl 2022

Vieš čo je to tinktúra? Vieš čo to slovo znamená, čo označuje? Lebo ak by si vedela, chápala by si, že tinktúra z placenty je v lepšom prípade blbosť, v horšom môže byť zdraviu škodlivá.

autor
15. júl 2022

@zuzliq Ked neviete, nastudujte si to prosim spolu s ucinkami. Placenta podporuje imunitny system, snizuje zapaly, podporuje hojenia, obsahuje rastove faktory, poporuje laktaciu, obsahuje zelezo.

autor
15. júl 2022

@kate211 A Vas co ta serie? Vas byvaly si zriadil 3 dalsie deti a Vam vyzivne snizili pre jeho zivotnu uroven? Ked to vy tak mate, nemusi to tak mat kazda. Ked vy nepoznate zakony, dostudujte a neradte ostatnym nezmysly lebo vo viacerych oblastiach tliachate.

bessie12
15. júl 2022

Sama tliachas hovadiny. Peniaze jeho manzelky nema s jeho vyzivnym na tvoje dieta nic spolocne. Nedas si vysvetlit dokonca ani od pravnikov, ktori s takymi to pripadmi maju svoje skusenosti. 🤦‍♀️🤦‍♀️

emily_666
15. júl 2022

Mila autorka.... to ze maj NAJ NAJ NAJ sedacku na svete, ze syn nosi len najzdravsie topanky, ze mas nacitanu literaturu o najzdravsej potrave pre tcoje dieta, to je obdivuhodne a gratulujem. No ci je tvoje dieta vdaka tomu stastne.....

kingstonka
15. júl 2022

... ja si čím ďalej tým viac myslím, že to je troll... ved to nemôže takto reagovať normálna žena.. v kuse, že dostudujte si zákony 🙄, dostudujte si to a tamto....

casavina
15. júl 2022

Autorka ak ťa štve že ex žije v nadpomeroch vďaka svojej žene tak si tiež nájdi sponzora 😂
Lebo tu o dieťa vôbec nejde...ide o tvoju chamtivosť a závisť!!!

larisa
15. júl 2022

To je čo za slovo tliachate ? 😮

kate211
15. júl 2022

Autorka, ja sa o deti mojich ex a platy ich zien nezaujimam. Ja nefungujem stylom, ze sa vzdelavam na co ma narok z roznych literarur, ktore ti poskytla asi nejaka sekta alternativnym mamiciek. Dufam, ze toto neni dalsi poznavaci znak alternativnej skupiny - vytrieskat peniaze z kde koho. Existuje k tomu literatura?

zuzliq
15. júl 2022

Presne o tomto tu všetci rozprávame. Ty nerozumieš tomu, čo hovoríš.
Slovo tinktúra niečo znamená, označuje nejaký fyzikálno-chemický proces, ako napríklad destinácia.
To, že sa z placenty vyrábajú rôzne lieky a výživové doplnky je známe. Ale používajú sa iné postupy.

lady_hurts
15. júl 2022

To už musí byť ina "alternatívna žena", keď neverí ani tomu, čo tu napísal právnik 🤦mňa by zaujímalo z akých zdrojov čerpá, lebo čo príspevok to perla, že sa mi mozog zastavuje.

monuska112
15. júl 2022

"Ale mna nezaujima len jeho plat. On zije v istych pomeroch, zaujima to aj sud a tieto iste pomery ma zabezpecit dietatu. Ako sa k tymto pomerom dostane je nepodstate, nech to ma z oficialneho platu, z neoficialneho platu, od manzelky alebo hoc aj spadnute z neba. Vyzivovaciu povinnost k synovi ma." no ty vole ja sa supujem od smiechu!!!! zeny vy sa na tych svojich psychopatickych exov mozete stazovat kolko chcete, ale toto nedate!! a to ma akoze kvoli tebe zacat vykradat banky ci ake neoficialne prijmy si to mala na mysli? musim ta ale aj pochvalit za originalitu, toto je prisaham celkom novy druh zlatokopectva to som este nevidela! mozno ak by si svoju kreativitu obratila spravnym tvorivym smerom, mozno by si aj ty tolko mohla zarabat

autor
15. júl 2022

@zuzliq Ale ved ja to nekonzumujem cerstve. Samozrejme, ze to prejde procesom. Zaleje sa 45% alkoholom, 14 dni luhuje a potom prefiltruje.

autor
15. júl 2022

@kate211 Takej literature by ste Vy nikdy nepochopili. Pre niektorych ludi je samotne studium velmi narocne.

mogaa
15. júl 2022

stále dookola si opakuješ len to svoje....na životnú úroveň sa len prihliada, ale výživné sa stanovuje z reálnych nákladov na dieťa....aby si nedopadla tak, že dieťa zveria otcovi, v tom prípade bude mať životnú úroveň otca a ty ostaneš aj bez dieťaťa aj bez výživného...rovnako môže súd schváliť striedavú starostlivosť a v tom prípade bude mať dieťa životnú úroveň oboch rodičov.......

lola6666
15. júl 2022

@casavina toto je take trefne

casavina
15. júl 2022

Autorka radšej už nič nepíš lebo sa len strapnujes... všetci sme nevzdelaní dioti iba ty si lietadlo 🤦🤦🤦😂😂😂

autor
15. júl 2022

@mogaa To je nazor ovecky, ktorej len niekto povedal, ze tak na byt. Nenastuduje, nevyargumentuje, nema vlastny nazor. Bohuzial. Mentalita Slovenska je tazka.

larisa
15. júl 2022

Mňa by neprekvapilo keby dieťa zverili do starostlivosti otcovi. 🙂 kľudne sa to môže stať. 🙂

monuska112
15. júl 2022

ty fakt zeries vyluhovanu placentu? a to musi aj tvoj syn? ja by som teda radsej mat ten hlien ako traumu

lady_hurts
15. júl 2022

@larisa keď tam bude takto perlit, určite 🤭

nykkushka
15. júl 2022

@autorka prosím odpovedz aj mne - keby je to naopak, že z nejakých nepochopiteľných dôvod musíš platiť alimenty/výživné ty a popritom by si si našla manžela, ktorý by zarobil 3-4 tisícky, si si istá, ze by si sa aj vtedy takto bila do pŕs aby mu tvoj manžel platil polku výplaty, lebo musí 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️ ďakujem za odpoveď 🙃

casavina
15. júl 2022

@larisa stačí že ex alebo jeho žena vytlačí tieto úvahy autorky...ide si svoje akoby bola v nejakom tranze 🤦
Nechápe že aj "týmito úvahami" ide sama proti sebe...

zuzliq
15. júl 2022

A čo sa z toho podľa teba za tých 14 dní vyluhuje? Nehovoriac o tom, že všetko skutočne prospešné ten alkohol zničí....

betulinka1
15. júl 2022

@soldi soldi pri tvojom zivotnom príbehu s ex si ani neviem predstavit, ze by si sa este chcela niekedy vydávať 🤔🤔🤔

mogaa
15. júl 2022

no ak ja mám názor ovečky, tak ty máš názor barana....len svoje melieš....vyargumentované to máš, to že to nevieš alebo nechceš pochopiť je len tvoj problém.....ani trochu divné ti nepríde, že všetci ostatní majú iný názor ako ty, ale ty si budeš mlieť len to svoje...všetci ostatné sú sprostí, len ty to vieš najlepšie....len potom by ma zaujímalo že prečo si už dávno nepožiadala o zvýšenie výživného ak si taká presvečená o svojej pravde....