icon

Žiadosť o milosť prezidentky pred výkonom trestu

sis492019
10. okt 2022

Zdravim chcela som sa spytat aka je sanca ze mi bude udelena ziadost o milost .. som mlada slobodna matka, snazim sa si dat zivot do poriadku aj s malou.. naozaj sa snazim chodim z prace do prace, snazim sa malej venovat najviac ako sa da.. jednoduche to nieje.. ked som bola zamilovana som bola blba a naivna jazdila som bez vodicskeho preukazu a 3x ma moj byvali udal tak som mala podmienku.. pocas podmienky sme sa pochytili a nakoniec ma udal za napadnutie a vytrznictvo takze mi prislo ze som sa neosvedcila v podmienke a mam vykonat trest osnatia slobody na 6 mesiacov.. otec malej sa k nej vobec nehlasi, nechce ju, chce sa jej vzdat .. s mojou rodinou to tiez zrovna neieje v poriadku .. nsom si vedoma svojich chyb al viem ze by som zato mala pykat ale malu naozaj nemam komu dat a mam to tazke .. naozaj som svoj zivot zmenila a snazim sa ho viest najlepsie ako viem a chcem byt malej dcerke vzorom .. prosim vas mviem ze som to nemala robit opakovane, len som si to vtedy neuvedomovala.. myslite ze je tam sanca nejaka ze mi bude udelena milost ? .. ked pojdem do vykonu trestu stratim vsetko a nebudem mat kam ist s malou a prodem aj o prace a byvanie

sis492019
autor
10. okt 2022

@rodinka este mi neprisiel nastup do vykonu trestu len rozhodnutie, nemozu ma dat do vykonu tredtu pokial dieta nedosiahne rok zivota co je o 3 tyzdne .. a az potom mi pride vyzva na nastupu do vykonu trestu s datumom a miesto veznice kam sa mam dostavit

rodinka
10. okt 2022

@sis492019 tak nečakaj napíš tu žiadosť aj dnes a hneď poslať bud dnes alebo zajtra.. Fakt dlho trvá kým ti odpíše prezidentka... Koľko máš rokov??

sis492019
autor
10. okt 2022

@rodinka mam 22 rokov .. vecer ked pridem z prace to napisem a zajtra odoslem prvou triedov

rodinka
10. okt 2022

@sis492019 je možné že ti príde skôr nástup ako odpoveď od prezidentky 😐😐 pripiš tam aj že prosís o rýchlejšie rozhodnutie na základe toho, žeby ti mohol prísť už nástup... Nakoľko malá bude mať už o 3t jeden rok držím palce

sis492019
autor
10. okt 2022

@rodinka dakujem vam naozaj 🙏 ja si uvedomujem a aj chapem ludi co ma odsudzuju lebo ani mne nepride normalne to co sa deje a kolko nevinnych zivotov vyhaslo, ved to boli ludia v mojom veku .. a tiez ma to velmi mrzi

nykkushka
10. okt 2022

Tak toto mi odvalilo dekel
"ucil ma na dvore a za dvorom na ich poli a robila som testy v aplikacii na autoskolu .. az ked som spravila vieckrat na plny pocet ma pustil do premavky .. necitate pozorne .. 1x som mu sla vyzdvihnut auto sama to ma udal a stopli ma .. 2x som sla snim a natacal si ma "
Tak na kereho boha my máme autoškoly, stačí pár jázd na dvore a poli, spraviť testy cez aplikáciu a hajde a cesty bez papierov 🤦🏿‍♀️

janage
10. okt 2022

@hefo toto vidím ako problém. Ale ak správne chápem 3xju nacapali, že šoféruje bez vodičáku (celkom nechápem tu časť, že on ju udal a mal dôkaz, najprv písala, že s ňou nebol, potom si ju natáčal..bez jej súhlasu predpokladám...ale dobre) potom v podmienke ide k nemu domov, následne ďalší súd, ďalší partner (stane sa, ale po skúsenostiach čo mala antika by bola alfa a omega). Medzitým sa jej narodilo dieťa. A ona celú dobu čakala, že sa na to zabudne či čo? Teraz mesiac predtým, než jej môže prísť papier o nástupe trestu, ide riešiť, že čo s dieťaťom? To mi extra zodpovedné voči tomu dieťaťu nepríde Podľa mňa už mala byť dávno na sociálke. Také malé detičky do DD nejdú. Rieši sa to formou náhradnej rodiny. A vždy vždy pracujú najprv s bio rodinou.
Minimálne rok to už mohla riešiť.
Inak súhlasím, že táto pomalosť systému je veľmi zlá.

abbey1
10. okt 2022

Sorry, ale to je aké ospravedlnenie, že mladá a blbá? Moja mladšia má 12 a vie, že na šoférovanie potrebuje vodičský preukaz. Vedia to i deti v škôlke. Neustále sa ospravedlňuje neospravedlniteľné a keď sa stane ozaj katastrofa, tak spoločnosť vzdychá, ako je to možné, ako sa to mohlo stať.

kitycat
10. okt 2022

@sis492019 dlhodobo si udrziavala vztah s debilom, ktory ti daval kluce od auta, potom si si s nim spravila decko a udal ta za ktovie co.

Sprosta si a teraz ako stit pouzivas tvoje nevinne dieta. Zle mi je z teba.. Dobehli ta tvoje hlupe ciny

januska12323
10. okt 2022

No dievča pekne si si to pokazila, dúfam že ten tvoj "frajer" mal zlaté konto lebo nerozumiem tomuto celému.
On ťa učil u seba na dvore, na svojom aute jazdiť ktovieako dlho len na to aby ťa pri každej jazde udal? A ty si mu to zakaždým odpustila alebo nevedela, že to bol on? V podmienke ideš k nemu domov, kam by sa každá rozumná žena už pri prvom "udaní" ani nepozrela. Ja ťa nechcem urážať ale fakt tomu nerozumiem.

sis492019
autor
10. okt 2022

@janage necaka som ze sa nato zabudne, dozvedela som sa to pred 5 dnami ako sud rozhodol

majlo1234
10. okt 2022

Ja proste nerozumiem, ako vytvarate tu paralelu medzi dievcatom, co soferovalo bez vodicaku a chlapmi, co pod vplyvom alkoholu soferovali rychlo a zbesilo cez mesto. Kopec ludi ma vodicak a soferovat aj tak nevie

sis492019
autor
10. okt 2022

@kitycat nikde som nenapisala ze mam dieta stym debilom .. mala som po nom iny vztah a byl to dobry chlap len sa asi zlakol toho byt v role otca a proste usiel .. olutoval ze to bola chyba, mal ochranu ale nie vsetko je 100%

sis492019
autor
10. okt 2022

@januska12323 nevedela som ze to bol on az pri uplnom rozchode mi to vykrical do oci a to bolo vlastne ked mu rupli nervy a napadol ma

hefo
10. okt 2022

@januska12323 Keby som už viackrát nevidel, ako idiotsky sa v rôznych situáciách dokážu rôzni ľudia správať, tak by som tomu neveril. Ale s touto vedomosťou a faktom, že dotyčná mala vtedy cca. 18, tak je všetko možné.

Naivný človek nechápe vážnosť trestného stíhania a čo vtedy treba robiť - už vtedy, keď ju udal, bolo treba veci vážne riešiť a riešiť s pomocou právnika aj to, že on ju vlastne k danému činu naviedol, aj ju podporoval, aj si to natáčal, a zneužil jej naivitu, dokonca to bolo možno vopred premyslené konanie, aby na ňu mal kompromitujúce informácie, ktoré môže zneužiť. Teraz už je podľa mňa na to neskoro, ale presnejšie by to vedel zhodnotiť skôr nejaký advokát. Možno dať nejakých 50-100 € alebo koľko za krátku konzultáciu s právnikom by nebola zlá investícia.

sis492019
autor
10. okt 2022

@majlo1234 ja sa tu nehram na svatu ze ma niekto nutil a ze by som sa tym obhajovala, urobila som to dobrovolne len na jeho "poprosenie" .. preto hovorim ze som bola blba.. a ludia sa tu ajtak domna obuvaju akoby som sposobila nejaku dopravnu nehodu

sis492019
autor
10. okt 2022

@hefo ano riesim to s pravnikom, no len ten nema skusenosti s pisanim ziadosti o milost, zevraj .. no neviem kazdopadne mi poradili aby som oznamila sudu kolko ma dcera mesiacov a ze teda mam cas este 3 tyzdne do jej roka

januska12323
10. okt 2022

Držím palce aby si sa po tomto dala do poriadku, práca, škôlka a radšej bez chlapa ako s debilom.

sis492019
autor
10. okt 2022

@abbey1 ano vie to i vasa dcera ktora ma 12 .. som ale presvedcena ze tiez niekedy o par rokov neskor spravi nejaku hlupost nehovorim ze to co ja alebo horsie

jjanulienka
10. okt 2022

Bože všetky sa tu tvárite akokeby ste nikdy neprekročili rýchlosť o 5km/h🤦‍♀️
Absolútne neospravedlňujem jej cin ale ok bola mlada blba teraz ma dieťa a robí všetko s najlepším vedomím a svedomím. Vy sa za nič nehanbíte zo svojej minulosti? Bolo to hlúpe áno ale už je to za tebou a dúfam, že si sa z toho ponaucila.
Určite napíš a uvidis. Držím ti palce 😉

kitycat
10. okt 2022

@majlo1234 ano, kopec ludi ma vodicak a nevie soferovat.
Tak zatlieskaj tejto slecne, ze nema vodicak, 3x sadla za volant bez nich... Mozno by o rok dva sadla aj pod vplyvom, ved tie online testy a tych par jadz co absolvovala prebehli v pohode.

Ty by si sa s nou odviezla?

janage
10. okt 2022

@sis492019 a súd pripustil dôkaz o natočení bez tvojho vedomia? Lebo to prvýkrát počujem.
A tiež nechápem kedy bol prvý súd, kedy si ty v podmienke už išla opäť za exom, kedy 2.sud (az po tvojom otehotneni?)a teraz Ti až prišiel rozsudok v písomnej forme. A na súde sa neprečítal na konci?.
Neviem si tú časovú os predstaviť ani to, že z čistá jasná bum rozsudok a ty si o ničom nevedela.
Tak či tak, súbežne so žiadosťou o milosť, maž na socialku ich informovať a spýtať sa aké máš možnosti čo sa starostlivosti o malú týka.

majlo1234
10. okt 2022

@kitycat ja som sa este nikoho, s kym som sa viezla v aute, nepytala, ci ma vodicak😃 bud vie, alebo nevie soferovat

sis492019
autor
10. okt 2022

@kitycat uz ale niesom blba a zivot ma poucil .. a hlavne uz si nenecham davat rozumy od chlapa.NIKDY BY SOM OPITA ALEBO POD INYMI OMAMNYMI LATKAMI ZA VOLANT NESADLA... neviem kolko krat to mam zdoraznit .. dokonca kedze robim casnicku a ludia tu popijaju a ked si vsimnem ze beru klude od auta okamzite mu ich beriem a vobec ma nezaujima aka bude jeho reakcia .. a poviem mu ze ked bude triezvi si ich moze prist vyzdvihnut .. alebo ked ho vidim cez okno sadat to auta utekam von a proste mu zabranim odist autom ..

sis492019
autor
10. okt 2022

@janage o sudoch som nevedela lebo mame problem s postarkou a dorucovani posty uz dlhodobo aj som podavala niekolko krat staznost pisomnu na pobocku posty

majlo1234
10. okt 2022

Ja sa tu len nebudem tvarit pohorsene, nikomu nic neurobila. Nebudem sa ani hrat na detektiva a domyslat si, co nebolo napisane. Usudzujem len z toho, co pisala, a moj nazor je, ze si basu nezasluzi(uz duplom, ako bolo spomenute, ze su to zbytocne vyhodene peniaze z nasich dani na niekoho, kto proste spravil banalnu hlupost)

sis492019
autor
10. okt 2022

@majlo1234 dakujem naozaj vsetkym co ma nehadzu do jedneho vreca ale mi este aj poradili 🙏 .. chapem ludi ze maju vsebe zlost z nespravodlivosti voci tym co zavinili vazne nehody s alkoholom v krvi ... mam ju v sebe aj ja verte mi .. ale naozaj som nikomu neublizila a snazim sa si dat zivot do poriadku a preto si myslim ze minimalne za skusku nic nedam, chcela som mozno len poradit co a ako mam napisat lebo sa vtom nevyznam

abbey1
10. okt 2022

@sis492019 Mám i dospelú dcéru, v okolí množstvo priateľov i s už dospelými deťmi a áno, človek občas robí blbosti, ale i tie majú svoje hranice. Ty si ich zjavne nemala a zjavne si sa vôbec nepoučila.

janage
10. okt 2022

@jjanulienka ale väčšina sa poučí po jednom raze. Neskúša čo ešte prejde. Tu išlo o sériu zlyhaní a ak by nedošlo k následnej výtržnosti(ktorú podľa jej slov zas na ňu naraficil ex) tak by túto situáciu teraz vôbec neriešila.

katies0410
10. okt 2022

@sis492019 držím palce, aby ste zostali spolu s dcérkou.