icon

Žiadosť o milosť prezidentky pred výkonom trestu

sis492019
10. okt 2022

Zdravim chcela som sa spytat aka je sanca ze mi bude udelena ziadost o milost .. som mlada slobodna matka, snazim sa si dat zivot do poriadku aj s malou.. naozaj sa snazim chodim z prace do prace, snazim sa malej venovat najviac ako sa da.. jednoduche to nieje.. ked som bola zamilovana som bola blba a naivna jazdila som bez vodicskeho preukazu a 3x ma moj byvali udal tak som mala podmienku.. pocas podmienky sme sa pochytili a nakoniec ma udal za napadnutie a vytrznictvo takze mi prislo ze som sa neosvedcila v podmienke a mam vykonat trest osnatia slobody na 6 mesiacov.. otec malej sa k nej vobec nehlasi, nechce ju, chce sa jej vzdat .. s mojou rodinou to tiez zrovna neieje v poriadku .. nsom si vedoma svojich chyb al viem ze by som zato mala pykat ale malu naozaj nemam komu dat a mam to tazke .. naozaj som svoj zivot zmenila a snazim sa ho viest najlepsie ako viem a chcem byt malej dcerke vzorom .. prosim vas mviem ze som to nemala robit opakovane, len som si to vtedy neuvedomovala.. myslite ze je tam sanca nejaka ze mi bude udelena milost ? .. ked pojdem do vykonu trestu stratim vsetko a nebudem mat kam ist s malou a prodem aj o prace a byvanie

katkami123
10. okt 2022

@luscious
Ale daj už pokoj 🤦🏻‍♀️
Dokolečka dokola si tu melieš svoje, nikoho to už netuším.

luscious
Autor odpoveď zmazal
grammarking
Odpoveď bola odstránená
katkami123
10. okt 2022

@grammarking

@luscious
Vy pisete sprostosti. Ja jediná som tu autorke odpovedala na otázku.

luscious
Autor odpoveď zmazal
kitycat
10. okt 2022

@katkami123 a ty co, ty by si sa nwchala odviezt autorkou?

Vsetky co ste sa jej zastali ste mi neodpovedali na otazku, ci by ste si k nej sadli s vedomim, ze papiere na to nema..

sisaka
10. okt 2022

Sa vám čudujem baby, že sa vôbec unúvate, ona klame, len sa tak práši a dopĺňa odpovede, podľa toho, čo si myslí, že by mohlo byť v jej prospech.

@sis492019 si v tých klamstvách načisto zapletená,
tá rozprávka o tom, ako si robila testy pred tým než si šoférovala, až kým si ich nemala bezchybné, ako si trénovala jazdy a to všetko len preto, lebo si jediná na tomto svete, ktorá by bola schopná odviezť frajera do servisu je úplne top. Chudáčisko, on len pozná cely policajný zbor, ale nemá jedného jediného kamaráta, ktorý by ho odviezol a preto venuje týždne tréningu svojej frajerky, aby bola perfektne pripravená na jazdu.
Ty si v podstate uplna Chuderka, čo nemá svoj rozum a len robíš to, čo ti niekto prikáže. V podstate za všetko môže ex, od tvojho jazdenia bez vodičáku, cez napadnutie a ešte je vlastne zodpovedný aj za udania. Lebo zo má úplnú logiku, že ťa trénuje, nechá sa tebou vyvážať a popritom tvoje jazdy nahlasuje policii 🤦‍♀️V podstate by mal ísť do basy on, nie?
O spyknutí všetkých ostatných ani nehovorím - kamaráti čakajú za rohom, keď sa trepeš Exovi do domu, samozrejme, ty nič, ty muzikant, to on ťa mlátil, len policajti to vyhodnotili inak, policajti utekajú hneď za tebou, lebo im niekto posiela videá, ako šoferuješ, pošta sa tiež proti tebe spykla, nedoručuje ti poštu…
Tých 6 mesiacov ti len prospeje, aspoň budeš mat čas rozmýšľať, či klamanie, podvadzadanie a fyzické napádanie je cesta, ktorou chceš ísť.

sis492019
autor
10. okt 2022

@luscious ale ja nikde netvrdim ze som vtom nevinne, .. vsetci co tu utocite ste viac zaujaty poslednymi udalostami co sa odohrali ..

judar
10. okt 2022

Ziadna sanca takze sup sup do basy si odkrutit 6 mesiacov a este ktomu opravnene takze sa tu nesnaz byt za neviniatko kedze si sustavne robila opakovane chyby....skor by ta malo trapit co bude potom o 6 mesiacov ked budes vonku a este ktomu so zapisom v trestnom registri

luscious
Autor odpoveď zmazal
sis492019
autor
10. okt 2022

@sisaka bola by som zvedava ako ty realne by si hovoril v mojej situacii keby si to zazijes ... ano policajny zbor v malom meste dokaze spravit hocico 🙂 by si sa cudovala co dokazu znamosti

zorana999
10. okt 2022

@sis492019 Napadnutie a výtržníctvo a píšeš, že poškodený nebol nijak zranený?
To je hlúposť jak mraky dievča 😉

hefo
10. okt 2022

@sis492019 "ano riesim to s pravnikom, no len ten nema skusenosti s pisanim ziadosti o milost, zevraj"

Tak to bude nejaký pochybný právnik. Lebo žiadosť o milosť nie je nejako veľmi formalizovaná a už vôbec na to neexistuje tlačivo. Jediné, v čom mám pochybnosti, je to, či je to lepšie písať v prvej (ako ty) alebo tretej (advokát o tebe) osobe.

Adresa: Kancelár prezidenta SR, bla bla , Bratislava
Vec: žiadosť o milosť
Vážená pani prezidentka,

dovoľujem si Vás požiadať o udelenie individuálnej milosti vo veci rozsudku č. 1234567-DD/33432 vydaného takým či makým súdom v Horných Plachtinciach, ktorým mi bol udelený trest 6 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne bla bla bla. Tento trest bol udelený za skutky, ktoré sa stali už v roku 2018 a domnievam sa, že medzičasom došlo u mňa k náprave a vediem riadny život. Okrem toho, a to je hlavným dôvodom mojej žiadosti, sa sama starám o 1-ročné dieťa (malá Ninka, Natálka, Paťko, Jožko alebo aké meno), o ktoré jeho otec nejaví záujem a nemám ani nijakú blízku osobu, ktorá by prevzala starostlivosť oň počas výkonu môjho trestu. Bola by som veľmi rada, ak by som sa oň naďalej mohla starať a myslím si, že výkon trestu by veľmi negatívne zasiahol jeho psychický a citový vývin.
(ďalej to trochu rozviesť, úctivo ale nie podlízavo ani plačlivo)
Od činu, ktorý spôsobil premenu môjho predošlého podmienečného trestu na nepodmienečný prešlo už X rokov a počas nich som sa nedopustila nijakého vedomého porušenia zákona (ak boli nejaké priestupky, tak treba obkecať aké, a prečo si myslíš, že aj tak vedieš riadny život - ono pri skúmaní tej žiadosti by na to aj tak prišli) a robím to a to, aby som riadne materiálne zabezpečovala seba a svoje dieťa a bla bla bla.
(ešte prípadne spomenúť, že v pôvodnom súdnom konaní si urobila mnoho chýb, napríklad čo sa týka príjmu pošty a tak - neverím, že to je čisto chyba pošty - čím tvoja obhajoba bola slabá, ale že si sa už poučila)
Ešte raz prosím o odpustenie trestu, podmienečné odpustenie trestu alebo akékoľvek podobné riešenie, ktoré by mi umožnili neprerušiť kontakt s mojim malým dieťaťom a jeho výchovu.

S úctou
Sisa Sisovská

(pozor, ja nie som právnik, takže toto je len inšpirácia, každopádne z tej žiadosti by malo byť bez ďalšieho cítiť, že je to prípad, ktorý by bolo dobré preskúmať)

Pozor, žiadosť o milosť je už len jedna z posledných nádejí, a nedávam tomu skoro žiadnu šancu (ale skúsiť to treba). Bolo sa treba poriadne obracať predtým, ale na to už je neskoro. Mladé neskúsené dievča bez podpory rodiny (ak to správne chápem) sa ťažko bude brániť proti pomstychtivému sviniarovi.
A ešte posledná nevyžiadaná rada: to, že ťa aj ďalší chlap opustil (aj jeho dieťa), svedčí o veľmi zlom výbere partnerov a riadení sa asi len citmi a nie rozumom. To treba okamžite zaraziť a začať sa správať zodpovedne a racionálne, aj keď je to citovo bolestivé...

hefo
10. okt 2022

(samozrejme, neviem, aká je skutočná pravda, vychádzam z predpokladu, že to, čo píšeš je pravda (použitím Hanlonovej britvy - nehľadať zlý úmysel tam, kde je dostatočným vysvetlením hlúposť), ak by to tak nebolo, tak z mizivých šancí na milosť by boli prakticky nulové)

sis492019
autor
10. okt 2022

@hefo dakujem velmi pekne, napisem to podla tohto velmi ste mi tym pomohli 🙏 nechcem aby sa tu ludia na ukor mna hadali alebo dohadovali osocovali ..

terina25
10. okt 2022

@sis492019 vo vykone trestu mozes poziadat o podmienecne prepustenie, cize moze byt von po 3 mesiacoch ,prip.po odpykani 2/3 trestu

terina25
10. okt 2022

@sis492019 snad tie 3 mesiace vo vazeni vydrzis ci nie?

sis492019
autor
10. okt 2022

@terina25 vydrzat vydrzim, mne skor ide o to ze stratim strechu nad hlavou, prace a staly kontakt s dietatom .. ak by bola moznost domaceho vazenia tak by to bolo lepsie s moznostou chodit do prace a starat sa o malu

neznamaznama
10. okt 2022

@sis492019 nevysvetľuj svoje konanie, vidíš, že je to tu zbytočné. Keď ľudia chcú lynčovať, tak budú. A teraz ľudia chcú. Ignoruj všetky tie dokonalé super ženy a matky, ktoré majú super dokonalé deti, kde nikto u nich v rodine nespravil žiadnu blbosť, a už vôbec nie dve a tri blbosti sú úplne nonsens. Či máš šancu uspieť neviem, ale za pokus dáš len časť svojho času a nejaké to euro za poštu. Nič viac ťa to nebude stáť. A aj keby si mala minimálnu šancu, stále je väčšia, ako keď neurobíš vôbec nič. Držím palce. A svoju energiu venuj už len písaniu listu a dcérke a nie obhajovaním sa tu. Lebo tu sa obhájiť nemusíš.

sis492019
autor
10. okt 2022

@neznamaznama chcem vam podakovat, ludom ktory ma hned neodsudili a z casti ma mozno chapu a nehadzu ma do jedneho vreca s vrahmi .. dakujem vam este raz 🙏 som rada ze este existuju ludia s empatiou a porozumenim aj ked viem ze su to moje chyby

chichua
10. okt 2022

@sis492019 odvolať sa nemôžeš?

acrobaleno
10. okt 2022

Co s tym ma to, ze mas dieta? To je akoze ospravedlnenie? Zrazu si matka a dieta drzis ako stit a dokaz aky ei clovek?V poriadku, uvedomila si si chybu, tak prijmi zodpovednost a nastup na trest. Ziadna milosť.

sis492019
autor
10. okt 2022

@chichua to by len zdrzalo mozno o 2-3 mesiace ale zas nechcem it neskor si odpykat trest, skusim tu milost a ak sa nepodari tak si to radcej odsedim teraz pokial si to mala nebude pamatat

mikadooo
10. okt 2022

@sis492019 určite to skús. Predpokladám, že minimum ľudí ti tu povie svoju skúsenosť... Ale na tvojom mieste by som skúsila čokoľvek, kde je aspoň mizivá šanca, že by ti nevzali dcéru.

sis492019
autor
10. okt 2022

@acrobaleno to ze mala nema nikoho okrem mna, som nanu sama snazim sa jej dat maximum .. a dat nam zivot doporiadku

chichua
10. okt 2022

@sis492019 no ja neviem. Podľa mňa s tým odvolaním máš oveľa väčšie sance ako s milosťou

acrobaleno
10. okt 2022

@sis492019 s tym si mala pocitat. Niekedysa proste neda vyhnut trestu, aj ked sa ti zda akokolvek tvrdy.

sis492019
autor
10. okt 2022

@acrobaleno lenze to vsetko sa stalo v roku 2018.. tehotenstvo nebolo planovane zlyhala ochrana

acrobaleno
10. okt 2022

@sis492019 prepac, ale to ma nezaujima. Soferovala si bez vodicaku, soferovala. Zastavili ta prvy a druhy raz, zastavili. Sadla si tretikrat? Sadla. Aj ja som mala 18 ale vedela som, ze nemozem soferovat po 3 jazdach s otcom na parkovisku.

katkami123
10. okt 2022

@kitycat
Sadla, bez problémov, sedel vedla nej aj jej priateľ.