icon

Žiadosť o zvýšenie výživného na maloleté deti

bubu98765432
8. jan 2013

Dobrý deň mamičky, chcem sa opýtať: Súdom má môj ex priateľ určené platiť výživné na deti somou 30€ na jednu a 30€ na druhú dcéru okrem toho má ešte jendo dieťa 12 ročnu dceru na ktoru platí vyživné 70€. Chcela by som požiadať o zvýšenie výživného vzhladom na to že moja staršia dcéra od septembra chodí do školky, a každé tri mesiace chodievame z RA do RS ,a z RA do RV k neurologičke, k psychologičke a k logopedičke a okrem toho berie lieky na alergiu a ešte ekd je chorá tak aj tam treba... mladšia dcéra má zase zdravotné problemy- chronicky zapal preidušiek, stale nejake ine lieky, v preiebehu roka bola 4 krát v nemocnici. Neboli sme manželia žili sme len u mojich rodičov. Ich otec pracuje vyše 11 rokov v jednom závode tu u nás a zarába cca 400 eur. Mne sa vyhráža že mi nedá vyššie vyživne pričom v decembri mi dal vyššie vyživne a dal mi ho teraz už tvrdí že mi endá a že si zoberie deti do svojej strarostlivosti. Toho sa velmi nebojím kedže byva s mamou a pracuje aj ona aj on. Deti by nemali s kym byť toho sa nebojím .Ja som stále na rodičovskej dovolenke. Chcela by som zvýšiť výživné na sumu z 30€ na 40€ pre mladšiu dceru ktorá potrebuje kvoli liekom aspon tych 10 eur chcem zvýšiť a na druhu dceru z 30 € na 60€ kedže je školkarka... neviem či by mi to schválili tak s apytam an váš nazor či amte niekto s tymto skusenosti. Počula som že vtedy sa dá zyvšiť vyživne ekd dieťa chodí do školky alebo s anejak zmenia doma pomery takže je to moýžne aby mi posielal taketo vyživne?

Strana
z2
petusik2182
16. feb 2015

Ahoj, jednoznacne podaj navrh na sud, ja som podala po 3/4roku ako zacala chodit dcera do skolky a sudca mi povedal, ze je to opodstatnene vyzivne a zvysil by ho o 40€, ale ex nesuhlasil, tak som predkladala blocky a uvidim dnes na pojednavani co bude....odkladaj si vsetky blocky, lekarke vysetrenia, lieky aj cestovne, to by som si prefotila lebo tie listky rychlo blednu, dalej oblecenie, obuv, vsetko co sa tyka skolky.vzor najdej aj na nete, ak nie tak mi neskor napis, pohladam a poslem ti ho 🙂

sunemey
30. mar 2015

Ahojte zienky, tiez mam dceru vo veku 12 rokov. s ex sme sa rozviedli ked mala iba 2 roky a odvtedy stale plati 66 eur. Ked som sa s nim chcela ustne dohodnut (ked mala dcera cca 7-8 rokov) aby mi daval 100 eur a nemuseli by sme sa vlacit po sudoch tak mi na to povedal ze to je vela a ze ked bola mala tak tolko nepotrebovala a vtedy si to predplatil. uplne je mimo. Je elektrikar a viem ze na paske ma minimalnu mzdu, ale vzdy si zarobil peniaze mimo po fuskach. Mam vobec sancu na zvysenie? Lebo pre 10-20 eur sa mi nechce s nim natahovat a aj tak by si to odniesla dcera lebo je potom este viac neprijemny. Neviem ani ci sa tam beru do uvahy jeho terajsie vydavky, pretoze preraba nejaky starsi dom. Ma uz priatelku a s nou 5 rocnu dceru, moja dcera s nim nema neviem aky vztah a ani k nemu nechce chodit, ide maximalne ku babke raz za mesiac. Dakujem vopred za vsetky rady.

emily1
11. máj 2015

Dobrý deň chcem sa opýtať. Otec maloletej má súdom určené platiť výživné vo vyske 27 eur
Raz platí raz neplatí
Dcéra mi ide od septembra do školy a chcem vedieť či môžem podať o zvýšenie výživného keď otec je vo výkone trestu koli vodicaku
.ja zarábam cca 400bývam v podnajme koľko môžem žiadať a či vôbec môžem teraz keď je vo výkone trestu

Strana
z2