Zmena priezviska po rozvode. Urobili ste to?
Ahojte, tak na 99% som rozhodnutá po rozvode prijať svoje dievčenské meno. Vnímam to ako akési očistenie od mena osoby, ktorá mi veľmi ublížila- utajovaná nevera, život v bigamii dá sa povedať, fyz. násilie, nutnosť odsťahovať, keďže dom bol jeho, a začat v podstate od začiatku. reakcia okolia je viacmenej asi taká, že kvôli dcérke by to nerobili -že bude mať iné meno ako ja....ale dcérku lubim rovnako a ona mna, nech máme meno aké máme, na našom vzťahu sa nič nemení.
a ako ste na tom vy????
@ginger_fox ty si sa ešte nezamotala pri písaní? Tej keď budú robiť strom rodiny (či ako sa to volá) tak zošalejú 😀
@zuzana030 Ty si vtipnu rodinu vysvadbila, moj pruser je, ze tato dotycna je moja pokrvna pribuzna 😝
@petraxy6 nezamotala, ja to mam dost komplikovane aj bez maminej sestry 😀
@ginger_fox 😀 😀 😀 😀 😀 😀
nooo, až takú vtipnú, že sme museli pre moje zdravie a zdravie našich detí a teda aj pohodu mojej rodiny s nimi úplne pretrhnúť niť...
tada ja určite, musela som sa naučiť ignorácii, lebo to ste dievčatá ešte nezažili, čo oni vedia narobiť zla,
mne bývalo strašne špatne v ich prítomnosti, normálne migrény, žalúdok a tak...ale to by bolo na dlho
svokra niečo také vyžaruje a vie ovplyvňovať nejako psychyku, akože des...ale to by bolo fakt na dllllho
a keď tu čítam tie veci o svokrách, tak sa trošku usmievam, lebo to čo ja mám baby, to je psychiatria a to nie je ani moc stará, nedávno mala 50-ku, ale už cca 5rokov to musím riešiť ignoráciou, ako sa nám narodila malá dcérka...
ona že...ja neznášam dievčatá a malá to asi cíti, keď je nekludná akože...do 2,5 roka mala naša dcéra hysterické záchvaty plaču, keď sa ocitla v našom zornom poli, nemohla k nám, len na chodbu, aj to malá priam divela 😀 😀 😀
nikdy by som neverila, že je také niečo možné...
ono často je svokra väčší prúser ako pokrvná príbuzná 😀 😀 😀
@ginger_fox
@petraxy6
júúúj baby, ale ja teraz patrím s príspevkom veľmi inde do skupiny svokier a nie priezvisk... 😀 😀 😀
@zuzana030 moja mama vdaka svojej sestre skoncila na sedeniach u psychiatra a aj nejake lieciky si obcas dobla. Ja viem veci vytesnit, uplne v poho ignore, ale moja mama(koli tomu, co si od nej zazila), ked jej pipne e-mail od sestry, tak si moze rovno sedenie u psychiatra objednat... Takze vedz, ze viem pochopit, co asi zazivate 😝 Myslim, ze u Teba to nie je o tom, ze je svokra, ale o tom, ze aky je to clovek, teda co je zac.
Aj ja viem, ale u svokrovov to nejako vôbec nešlo sakra...tam išlo aj o deti, a hlavne o novorodeniatko, ako v živote to neodignorujem ako žena , matka dokáže vypustiť okrem dymu z cigy a kávy v papuli ešte aj také, že neznáša deti...ty kokso...to je stále u mňa tlak 300!!!!!!
ja som to tieža mala skoro na lieky, ale som sa nejako uťala, pomohlo ale nestýkať sa, žiadna komunikácia dlhodobo, tuším aj cez rok to bolo
teraz ju ignorujem, keď sme niekde náhodou po kope, že sa stretneme, ak nie som s mužom, kludne ju aj v obchode obídem 😀 😀
maminy mi je ľúto, lebo viem čo to je, ona to má isto horšie, lebo veď sestra a ešte aj stará škola..oni to inak - horšie prežívajú
asi by ma šiblo z nej... 😀 😀
pípne mobil a hneď si hodím liečik - preventívne...chúďa ☹
@zuzana030 u mna je na listine ignore asi 10-11 rokov. Ked som aj prisla k starej mame, ked uz stary otec nezil, a ona tam bola, tak ja som sa otocila a odisla som. Ja s takymito vecami nemam problem, na rozdiel od mojej emotivne angazovanej maminy. Proste nie som dusevny masochista. Inac tento trening na maminej sestre mi dost pomohol zvladnut emocne situacie, ktore zivot neskor priniesol 😀 Aj ohladne priezviska, ked som sa rozhodla, ze navzdy budem mat moje priezvisko po mojom otcovi ako aj moje dieta a basta fidli a niekto sa moze aj rozpucit :-P
@levandula8 ahojcek, ja som si priezvisko po rozvode nestihla zmenit "zadarmo" (vtedy to bolo do 3 mesiacov od pravoplatnosti rozvodu), kedze sme s byvalym riesili este uvery. Potom po case som si ho zmenila - uz za poplatok. Vratila som sa k dievcenskemu. Neskor som si nasla priatela a ostala som tehotna. Jemu sa jeho vlastne priezvisko nepacilo. Jeho rodicia sa tiez kedysi rozviedli a ostalo mu meno po otcovi. Tak sa rozhodol "na stare kolena" - mal 34 rokov si ho zmenit. Kedze sme sa nezobrali, nas syn ma teraz priezvisko po svojom otcovi a ja ine. Ja by som to neriesila. Ak si tvoja dcera bude chciet zmenit priezvisko, tak si ho moze hocikedy.
kludne by som si zmenila a vobec mi neprekaza, ze mam ine priezvisko ako mala 🙂
@levandula8 teraz mi napadlo, ze mam vo svojom okoli dvoch ludi, jednu zenu(jej mama si po rozvode zmenila priezvisko na spat) a jedneho muza, ktori si v 18 rokoch zmenili priezvisko po mame za slobodna, nakolko sa nevedeli zmierit s tym, ze maju priezvisko po otcovi a ti otcovia odmietali povolit zmenu priezviska a v 18 uz ich povolenie na to nepotrebovali.
dakujem za všetky odpovede.............
ahoj ja som si menila po rozvode priezvisko tiez, malej som vysvetlila ze ona bude tatinova vzdy, u nas ale bol a je ale vztah k malej velmi dobry...

@petraxy6
@ginger_fox
no moja svokra nemusela meniť priezvisko, lebo ho mala rovnaké, brala si toho istého alkoholika ako pred 30 rokmi...
svadba v kostole !!!! to nechápem, ako farár dovolil, no ale teda nech!!
svokra 110 kg, šaty tyrkysové letné, namiesto decentného kostýmčeku, ako fakt cigaňa, kvety jej spravili schválne také lúčne, nech sa hanbí, ako volakedy sa robili tie suché kytičky, farár odbavil svadbu za 15 min., niesla sa ako bohyňa a každý sa smial a gúlal očami..
mali objednané stoly v čínskej reštike, že hostina a kedže ju otvárajú o 12.00 hod a svadba skončila tuším o 9.30, a nie pršalo ale lialo, postávali sme všetci, že čooo bude, tak nás zobrali do cukrárne zatiaľ, ktorú akurát otvorili a tí na náš čumeli, že čo sme zač...na tú hanbu v živote nezabudnem a nikdy som okolo tej cukrárne ani nepáchla radšej..
svadobné koláče...hahaha, to čo je...