Zníženie výživného
Pekny večer prajem.Mám otázku ohľadne výživného .Priateľ sa pred rokom rozvádzal,majú dve deti.Na súde o výživnom nemal právnika ,s ex sa dohodli ,že nebudú mat ani jeden,nakoniec ona mala právničku a vysúdila 600 eur mesačne výživné .Vtedy mal založenú svoju firmu a bol jediný zamestnanec ,kde si manuálne zarábal v zahraničí .Momentálne stale robí v zahraničí ,ale firmu ma už zrušenú a robi ako zamestnanec.Finančne ,teda mesačny prijem je o niečo nižši ako keď mal firmu.Momentálne čakáme bábätko a chce znížiť výživné .Lenže čo sme sa dozvedeli,je že už na vysoko nastavenú kladku 600 eur a bude ťažké to znížiť ,pretože druhé dieta nastúpi na základnú skolu a ona keď požiada koli tomu o vyššie výživné a my o nižšie ,tak vraj môžeme byt radi ,ak to ostane na tých 600 eur naďalej.Maximalne sa možno podarí znížiť 50 eur na dieta.Prosím Vás,aký máte na danú vec názor,poprípade skúsenosť .Ďakujem.
Radsej si sa ani nemala pytat, skoda pismenok a mas po peknom dni. Tak, ono treba zvazit, ci vas naozaj 100 eur spasi, ci to stoji za to, sa natahovat po sudoch. Deti rastu a ak by vam teraz znizili, co asi velmi ani nebude pravdepodobne, lebo ako sa jemu situacia zmenila, tak sa aj jej bude menit, dieta nastupi do skoly, myslim, ze po roku bude byvala partnerka ziadat tak ci tak o zvysenie, ak o to nepoziada hned. Skor sa dohodnite, ze urcity cas 2-3 roky nebude pytat zvysenie, to vam dieta podrastie a pojdes do roboty aj Ty a budete mat 2 prijmy. Su to stale jeho deti, vsetky 3 budu rovnako jeho, tak ich ber ako svoje, viem, ze je to tazke, ale odlahne aj Tvojmu partnerovi, ze ma rozumnu partnerku
@11silvia11 mna by zaujimalo, kolko krat bol tvoj princ s detmi u lekara, kolkokrat bol na ocr. Resp.kolkokrat do roka tie deti aspon vidi, kolkokrat v roku im vari a utiera sople. To je totiz take ubohe, urobit si dalsie deti s dalsimi zenami a tym prvym vzat idealne vsetko, ved uz su okukane, velke, nezaujimave a s ich matkou uz nezdiela spolocnu postel, tak sa nemusi nielenze starat, ale ani platit. Fuuj, hanbit by sa mal, ze v dnesnej dobe vobec uvazuje brat vlastnym detom! Ja byt ich matkou, zbalim mu zasoplene deti aspon na 2 tyzdne, nech 2 t,zdne nerobi,pride o prijem a stara sa o ne a videl by, ci je 300€ vela na dieta.
Tebe draha buduca matka odporucam prelistovat tu par podobnych diskusii, kde sa vo vacsine pripadov dozvies, ze sudcovia su alergicki na poziadavku znizovania vyzivneho v pripade, ze oteckovia sa o deti nejako extra nezaujimaju a este im je zatazko aj platit. A v takom pripade, nielenze k znizeniu nedojde, ale este o 20-30€ bude vyzivne vyssie.
Veľa sa takýchto tém tu rieši, čo som si všimla. Hlavne si neber reakcie niektorých k srdcu. Som na tom podobne, my vždy budeme v očiach ex našich partnerov brané tak, že chceme len ubrať jej deťom. Mám pocit, že tieto ženy sú veľmi frustrované a sú len rady, keď si môžu kopnúť do ženy svojho ex a takto zbytočne tehotnú ženu stresovať. Označovanie ako frajerka, milenka a pod. Vy ženy, čo takéto píšete aj rozmýšľate o tom, že autorka diskusie má právo na krásny rodinný život so svojím MANŽELOM či partnerom? Prečo by sme chceli my uberať vašim deťom niečo? My nemáme právo mať svoje vlastné deti s vašim ex? Z nejakého dôvodu je ex, minulosť treba mať vyriešenú, čo niektoré zjavne nemáte. V rodine je viac detí (ako jedno, dve) sa pri pôrode dieťaťa neuskromnia? Všetky deti majú v tú chvíľu všetko? Autorka úplne ťa chápem, ako to cítiš, nie si v tom sama, aj keď tu sa ozvú hlavne také ženy, ktoré si na tebe vybijú svoj hneď, lebo neboli tou vhodnou manželkou/manželom pre toho druhého. Neutočím na žiadnu rozvedenú ženu, ale toto, ako niektoré zhadzujete ďalšie manželky svojich ex je hnus. Zvlášť keď ide o vyživné. Uvedomte si, že bábätko tiež niečo stojí a nie nie je to len UM a plienky, nevidím dôvod prečo by si človek nemohol kúpiť veci, čo potrebuje pre babo. Niekedy treba používať aj rozum namiesto neustálej pomstichtivosti a snahy vydobiť si, čo najvyššie vyživné, veď len nech tá sviňa len platí, načo mu je nová žena/frajerka, načo si robiť decko a podobne si nechajte slušne povedané viete kde. Sme dospelé ženy poniektoré matky, majte láskavo úctu voči sebe.
@katusik456 dalsie dieta v rodine je rozhodnutie OBOCH - cize obaja rodicia su uzrozumeni s tym, ze sa ich uz skor narodenym detom znizi zivotna uroven. Dalsie dieta s inym partnerom /partnerkou je jednostranne sebecke rozhodnutie JEDNEHO rodica ze jeho prv narodenym detom sa znizi zivotna uroven -- ako pardon, to kde sme. Tie deti trpia uz tym, ze nevyrastaju v kompletnej rodine - preco maju trpet ekonomicky este viac? Akoze trosku zodpovednosti do plodenia dalsich deti.
@katusik456 každý má mať toľko detí koľko dokáže uživiť. Prečo by mali deti doplácať na to, že ich otec sa rozhodol mať ďalšie deti. Keď sa tak rozhodol, tak nech si zvýši príjem a neuberá deťom, ktoré už má. Autorka vedela, že ide mať dieťa s chlapom, ktorý už deti má a mala si vopred rozmyslieť či do toho ide. Ja som veľmi dlho váhala či vôbec budem mať druhé dieťa a to sme boli vtedy kompletná rodina. 300 Eur výživné keď chlap robí v zahraničí nie je vôbec vysoké.
@kaktusik007 ale nie vždy to, že prvé deti nevyrastaju v kompletnej rodine je rozhodnutie oboch rodičov. Takže takto zovšeobecňovať sa to nedá. Ak sa napríklad žena rozhodne odísť od chlapa tak jemu už život končí len preto, že už ma svoj “limit naplnený” čo sa týka počtu detí?
@katusik456 nikto nikoho nezhadzuje, ale hadam dopredu zena uvazuje, ak sa rozhodne otehotniet s niekym, kto uz deti ma. Vzdy tam ten faktor deti ostane, nech si hocijake ruzove okuliare zaobstara. Cize bud na to mam a robim si dalsie deti alebo na to nemam. A to hovorim ako vydata zena (ziadna exka), ktora by ani na vyzivne v pripade rozvodu odkazana nebola. Napokon hovorit si tu mozme cokolvek, rozhodne sud. Len by som sa zasmiala, keby chlap vychytal sudkynu, co ho posle najst si brigadu, ked plodi dalsie deti a nema na to.
@11silvia11 Pri podaní o zníženie výživného sa bude prihliadať aj na to, či o príjem/ časť príjmu prišiel dobrovoľne.Tj ak mu zrušili zmluvu oni a on si našiel inú prácu za menej, tak uznajú, ak odišiel on tak neuz majú. Podľa ostatných príspevkov pracuje v Dánsku....plat neviem ale priemerný príjem v Dánsku za 2022 bol niečo cez 4900€. Ak má príjem napr 2500 tak je zníženie výživného nereálne. Akékoľvek náklady napr na auto, pôžičky a podobne budú len doklad o tom že výživné v takej výške uhrádzať môže. Ak má vysokú splátku hypotéky, to mu k dobru tiež neprida. Je celkom reálne , že si súd môže vyžiadať detailný výpis z účtu za rok spätne - úprimne, ja by som taký doklad žiadala, aby bol doklad o reálnych príjmoch a výdavkoch. Len vy viete ako to máte a či si deti berie cez víkendy a prazdniny - ak nie celkom dosť to zaváži v jeho neprospech. To čo sa písalo o protinávrhu na zvýšenie....tam by neboli dve pojednávania, ak by dala návrh samostatne - obe by sa zlúčili do jedného pojednávania. Inak jej stačí dať protinávrh priamo na pojednávaní , keďže ide v princípe o úpravu práv a povinností. Osobne si myslím, že každá matka( nemyslím nejakú asociálku) sa snaží zabezpečiť pre svoje dieťa/deti čo najviac. Takže byvalka chce pre deti čo najvyššie výživné, rovnako ako chce aktuálna partnerka/ manželka aby jej zostalo pre rodinu čo najviac. Ja zastávam názor, že ak človek má len na splátku 2 i bytu, nekúpi si 6 i dom ....ak vie splácať škodovku nekúpi si BMW ....ak ráta s tým, že počas toho ako bude mať bábo bude musieť hradiť elektrinu, plyn , vodu, nájom, hypo, stravu, tak musí rátať aj s tým že musí platiť aj výživné na už existujúce deti....a ako stúpajú náklady na ele, stravu a podobne- stúpajú aj na deti. No a že človek má právo byť šťastný ? No pre niekoho to je ďalšie dieťa , pre niekoho auto, bazén, dom......ale v každom prípade , ak niečo chce, musí na to mať .
@matkahelka nemusí, lebo sa zjavne dohodli, ak by sa nedohodli, prišlo by k zdokladovaniu. A tieto zaručene informácie od susedy, sesternice a iných sú také, no🤪
@pribinak nie len na škôlkara, ale aj na školáka na druhom stupni. Syn chodí na 3 krúžky. 2 v rámci školy, tam neplatime nič, ďalší plávanie 3x do týždňa po 2h a platíme 55€ za mesiac. Celkovo nás strava pre 5 osôb stojí 650€ mesačne. Obedy v škole pre 2 deti (3. A 6. trieda 55€) oblečenie a obuv nekupujeme každý mesiac. Fakt nechápem tie vysoké výdaje
Ja tak rozmýšľam..... Takže chlap je vždy ten hajzel, aha.... Nemal si robiť decko ďalšie, má si vediet zrátať, ale ženská, je chudera. Hmmm, zaujímavé a je super vedieť, že všetky poznáte príbeh autorky. Ideál, nech zacvaka aj ona. Normálne sa musím smiať. Ja som z pána podnikateľa dostala 186 eur na dieťa a na mladšiu 165,niekde som urobila chybu... Dostala sudkyňa výdavky, dievčatá boli na súkromnej škole, sudkyňa a povedala, smola, keď na ňu nie je, tak nie je, pan podnikateľ mal zrazu veľké finančné problémy a Nudel vraj u mamičky byvat🤣🤣🤣🤣. A keď čítam, že 300 eur na 5 ročne je malo pomaly a bežné výživné, tak to je super, že sa takto zmenili pomery. Ab ockovi nerupli nervy a nenašiel cestíčku ako von.....ono sa všetko da, žiaľ.
@11silvia11 podaj návrh po pôrode, majte právnika a uvidíte. Je zbytočné sa tu dohadovať. Úplne. Za chvíľu bude z teba štetka, čo rozbila rodinu. Nezastavam sa nikoho otec, alebo matka proste majú vyzivovaciu povinnosť. Ale zase treba mať súdnosť, iba vy viete, kde je pravda. Navyše ak má ex nového manžela, ráta sa už aj jeho príjem, rovnako u vás.
Je veľa vec tam, čo vám pomôže právnik.
@majulino ono, keď sa chce sa dajú dostať hore. Jedna vec je, keď tie deti žili nadštandard, tak ho majú mať zachovaný aj po rozvode. Keď sú oprávnené dôvody zníženia príjmu zo strany otca, platiteľa výživného, tak sa nič nedá robiť, musia sa okresat výdaje, úplne bežná vec aj v štandardnej rodine. A nie umwlo navysivat XY krúžkami a výživový mi doplnkami, dovolenky sú úplne mimo, opäť píšem, ak na ne majú, je to iné. Ak nie, hold. Ale to klasické, napíš do výdavkov a 10000 prkotin, ľudí jem tých sudcov. Ženy vedia byť riadne kur... Povedzme si to na rovinu 😉🤪a okrem prachov, ešte brániť stewtavanoi lebo snáď nepôjde dieťa k nejakej suke cudzej, alebo babičke, rozumej ex svokre, pripadne ex svagrinej, nooooo
@maciatkolulu ale no, zas nepreháňaj. Nikto nepozná príbeh autorky, ale len preto, že autorka zámerne na otázky neodpovedá. Ja tiež nie som zástanca zdierania exmanželov, ale tu mi zrovna príde vychcana skôr autorka. Tuším hneď vo svojom druhom príspevku nakydala na exku, že je zlá a nezodpovedná a išla po peniazoch, ale na otázky, koľko sa deťom venuje chlap a či im niečo naviac kupuje, neodpovedala. O chlapovom plate detto. A na otázku o bývaní tiež reagovala podráždene. A inak mala si aj dobrý postreh, písala, že chlap sa rozviedol pred rokom a ona s ním už čaká dieťa. Tiež zaujímavé..
@11silvia11 ja by som len chcela vedieť, že či aj v "kompletnej" rodine je každému dietatu dopriate rovnako a ako tu mnohé pisu, ze aké majú "oprávnené naklady" pomaly 300-500€ na 1 dieta, potom keď majú napr. 2-3 deti, z čoho potom zaplatia základné výdavky, jedlo, atď. a teda ešte plus na deti mat? A ešte prispievať povinne na dovolenky? Keď je príjem zeny+muza povedzme dokopy 1500€. Asi ťažko, ze?
Mnohe rozvedene si myslia ze po rozvode bude chlap iba oslik otras sa podľa jej vrtochov. Keď to chce, nech si to zabezpečí sama.
@majulino ...ak to človek nie je nútený spísať, tak si ani väčšinou neuvedomí aké sú celkové reálne náklady na dieťa ....v žiadnom prípade to nemyslím v zlom, píšem len ako človek , čo ich spisovať musel. Sú náklady ako si písala, tie čo sú každý mesiac - strava, poplatok za škôlku, stravu v škôlke, družina v škole, strava doma, drogéria......ale potom tam patria aj výdavky spojené s bývaním..voda , kúrenie, elektrina, plyn, internet, televízia, smeti - treba ich spočítať a vydelit počtom bývajúcich osôb. Oblečenie, obuv sa nekupuje každý mesiac, ale keby si si spísala čo všetko potrebuješ za rok , lebo deti rastú v tom veku pomerne rýchlo a vydelila to 12 mesiacmi, dostaneš sa tiež na celkom slušnú čiastku. Ďalej sú tam nepravidelné výdavky na lekárske ošetrenie alebo aj obyčajné lieky na teplotu , sirup proti kašľu a pod. V škôlke -návštevy divadielka, výlety, v škole tiež -škola v prírode , lyžiarsky. V lete je to tabor/ tábory - človek nemá toľko dovolenky, aby vykryl všetky prázdniny a voľná. Pri školákovi sú to školské pomôcky - ja musím kúpiť pred školou, počas školy už len dokupovať - aj z tenisiek na telesnú a prezuvok dieťa v priebehu roka vyrastie, ale vo výdavkoch sa to rozrata na mesiace, na začiatku roka sú to ZRPŠ, triedny fond, pracovné zošity . A nie je pravda, že sa dá napočítať kadečo.....realita je taká , že väčšinou sú na súde sudkyne.... takže oblečenie, stravu a drogeriu stačí rozpisať- mne povedali že majú deti a domácnosť tak vedia posúdiť množstva aj ceny, ale poplatky za náklady na bývanie, tábory, poplatky v škole, krúžky a podobne treba zdokladovať.... takže uznajú len to čo viem preukázať , že som reálne zaplatila. Ja som napríklad musela aj fotografiami detí dokazovať že nemôžu po sebe nosiť oblečenie. Moja skúsenosť : Súd na ktorý patríme je v BA..... takže u mňa to bolo takto: deti išli do prvého ročníka..podala som žiadosť... okresný súd stanovil pojednávanie po viac ako roku( ja som v tom čase platila, tábory, poplatky, pomôcky už vlastne druhý rok)....rozsudok bol po ďalšom roku, odvolal sa takže síce začal platiť podľa nového rozsudku, ale dlžné výživné samozrejme nie...musela som počkať až na rozhodnutie krajského súdu...to som dostala až keď deti nastúpili na druhý stupeň - teda do 5 ročníka...vtedy až vlastne doplatil to, čo som ja uhradila pred 4 a 3 rokmi. Po nástupe na druhý stupeň ( hneď po rozhodnutí KS v novembri) som podala znovu keďže sa samozrejme výdavky zväčšili ......a kolotoč začal znova... minulý týždeň prišiel rozsudok z krajského súdu.....deti končia 9 ročník... takže teraz dostanem prakticky doplatene výživné za časť roka 2019, 2020 a 7 mesiacov z roka 2021. A určite nie som jediná...... aj toto by si mal človek uvedomiť, keď sa hovorí o výživnom na deti z predchádzajúceho vzťahu.
@mirica záleží na akých nákladoch. Kolko potrebujes, aby si teda bola spokojná? 500? 1000? Si si vedomá ze ty máš prispieť rovnakou sumou ako otec? Máš na to plat? Nie? Potom treba si zrealnit nároky, zial bohu, lebo ked tu niekedy čítam co tu popisu ženy tak des a hrôza. Chlap len pekne zaplat, plus teda ešte sa aj staraj, lebo vsak je to aj tvoje decko... Napr. dovolenky. Predsa musí byť 1 s matkou, 1 s otcom, letná, zimná a pod. Chlap zaplat. Tabory na cele leto, lebo ty ho nemáš kde nechať. Chlap zaplat. Taktiez krúžky. Od pondelka do piatku, ako náhrada za stráženie, chlap zaplat... pýtam sa ale prečo? Nemáš na to? No tak hold bud si nájsť ďalšiu pracu alebo chlapa, ktorý ti s výdavkami pomôže, tak ako je to v kompletnej rodine. To ze ste rozvedeny neznamená ze ti bude financovať všetky tvoje vymysly a vrtochy. Je tu dosť takych tém, stačí pohľadať. Zaujímavé čítanie ako niektoré zmýšľate. A pokojne sa tu do mna pustite.
@lienka.7 nie, v prípade, ak sa muž podieľa na výchove minimálne, tak žena nemá prispievať rovnakou sumou, každý sudca zohľadňuje aj osobnú starostlivosť. A prečo tábory na celé leto? Však starostlivý otecko sa o svoje deti počas prázdnin určite aspoň pár týždňov postará, či? Uvedom si, že ten chlap určite nezarába priemerný slovenský plat. A ak deťom nezabezpečí svoju životnú úroveň časom stráveným s nimi, tak by im ju mal aspoň trocha dorovnať výživným. Deťom, nie exke, ako to ty prezentuješ. Inak zaujímavé, autorka lajkuje príspevky, ktoré sa jej hodia, čiže diskusiu sleduje, ale na jedinú otázku neodpovedala.
@mirica tak ja som to zatiaľ neriešila a dúfam že ani nebudem musieť. Na druhú stranu som rátala s tým, že takéto výdavky typu výlety, drahšie krúžky, divadla a pod. si rodičia automaticky rozdelia na polovicu. Vidím to u sestri. Ak išla jej dcéra niekam zo školy, respektíve sa kupovalo naraz veľa oblečenia, poslala doklad exmanželovi a ten jej obratom uhradil polovicu, dokonca sa pýtal či ešte netreba niečo dokúpiť, či mala dosť peňazí
@11silvia11 ale áno, má nárok na šťastný vzťah ale vzhľadom k tomu, že už 1 vzťah mal a pochádzajú z neho deti, tak ste museli vedieť, že jednoduché to nebude. Peniaze potrebujú všetky deti. A náklady stále stúpajú
@lienka.7 sudkyna sa vzdy opyta, ako sa otec podiela na vychove a ci prispieva/kupuje nieco aj mimo vyzivneho. v tomto konkretnom pripade, stavim pol kralovstva, ze otec nic pomimo nekupuje a tie deti vidi sotva par krat do roka a urcite im nevykryva ziadne prazdniny. ak ich vobec pocas roka aj vidi! v takom pripade sa nepodiela matka rovnakym dielom ako otec na financovani dietata. otec sa podiela nepomerne vacsim, pretoze nezabezpecuje ani lekarov, ani choroby, ani prazdniny. sudkyne su obzvlast citlive na takych oteckov, ktori si deti urobia, nijako sa o nich nestaraju, nejavia o deti ziaden zaujem a este sa im prieci aj platit.
@11silvia11 nikdy by som nesla do vztahu s chlapom ktory uz ma 2 deti, to budu stale len problemy
@11silvia11 chlap sa má v prvom rade vedieť postarať o tie deti, ktoré už má. A ak na to má, potom si robiť ďalšie. A nie spraviť ďalšie a potom kalkulovať komu koľko kde ubrať.
@lienka.7 výdavky na dieťa sú naozaj vysoké. 400 až 500 Eur mesačne v bežnej rodine minieš ani nevieš ako. Ja som si teraz písala kvôli zvýšeniu výživného a na 14 ročné dievča mi to vyšlo okolo 500 Eur. Reálne vydavky. Odkladám si bločky a všetko zapisujem do aplikácie. Len podiel na bývaní je 100 Eur. Strava mesačne 200, obedy v škole 54. Pripočítaj si oblečenie, obuv, drogéria, lieky, dcéra má astmu a alergie. Ďalej MHD, kino, plaváreň raz za čas, lebo aj na kultúru a šport má dieťa nárok. My sme bežná rodina, nič drahé nekupujeme, strava tiež normálna, ale znažíme sa stravovať zdravo. To, že má niekto veľa deti pri nízkom prijme a potom sa musi uskromniť, to je ich rozhodnutie. Ja mám len dve deti, lebo som zodpovedná. Dieťa by nemalo doplácať na to, že sa rodičia rozvedú. Mne je na grc z otcov, čo nechcú platiť na svoje deti. Dieťa je v nevýhode keď žije s jedným rodičom, lebo jeden plat plus výživné nikdy nenahradí dva príjmy do rodiny a tak tomu dieťaťu matka nemôže dopriať toľko koľko by malo v kompletnej rodine. Pri malých deťoch sa výživné nedelí na polovicu z nákladov, lebo matka zabezpečuje starostlivosť o deti a tým má menšie možnosti zárobku ako otec. Výživné kľudne môže byť 2/3 nákladov. Sudkyňa na súde vravela, že výživné by malo byť minimálne 20% príjmu otca, takže ak otec zarobí dobre, môže byť viac ako sú výdavky.
@pribinak nehovorím ze nezníži, ani ze ďalšie dieťa nárok nemá, len som dala príklad, že 300 nemusí byť nejaká ohromujúca suma, záleží na prijme matky aj otca. Ale poväčšine sa stretávame s tým, že najviac pindaju na výšku výživného ti co by si mohli dovoliť platiť bez problémov
@majulino to je slušný otec, moj ex našťastie tiež nemá problém prispieť na väčšie vydavky, pravidelne zabezpečuje deťom zazitkove dovolenky, na aké by som ja nemala, takže neriešim zvyšovanie výživného, lebo si viem zratat koľko ho to stojí, a aj čas s nimi trávi, ale veľa otcov sa nielenže nevenuje ale ani neprispieva na väčšie výdavky napriek tomu, že to majú aj v rozhodnutiach.
@mirica presme. Až keď si to človek začne písať, až vtedy zistí koľko deti stoja. Ja sama som bola prekvapená. To sa to riadne naťahuje u vás. Ja bývam v BB a tu to ide rýchlo. V decembri som dala návrh na zvýšenie, v marci bol súd a už mám rozsudok. Našťastie bývalý nerobí prieťahy. Síce nesúhlasil so zvysenim, ale po rozsudku sa vzdal odvolania, takže by už mohol byť právoplatný. Niektoré ženy nechápu, že nás toto nebaví, ale je to nutnosť. Ja som sa rok odhodlávala, lebo to nie je nič príjemné, naťahovať sa po súdoch o výživné na spoločné dieťa, pre ktoré sme sa kedysi rozhodli spoločne.
@kristiii ono ja som sa rozvádza la po troch rokoch toho, čo som nežila si svojím manželom. A on už s radosťou žil s inou, presne tri roky.... Takže tak, k tým postrehmi, plus opäť nevieme nič. Ale na MK je to tak, rozvod) manžel je sviňa a žena úbohá obeť, VZDY
@maciatkolulu nevieme nič len preto, lebo autorka na nič neodpovedala. Keby bola podobný prípad ako ty, ver tomu, že to napíše, rovnako ako by nemala problém odpovedať na otázky ohľadom starostlivosti o deti zo strany otca. A nie, nie je to tu tak VŽDY, ani ja rozhodne nie som z tých, ktoré majú ženy vždy za obete.

@sissy27 presne, ved nech si slecna priatelka vezme deti na striedavku a mozno aj rada tych 600e potom zaplati…