Zníženie výživného na 2 deti
Ahojte chcem sa opýtať či máte skúsenosť s tým že by ex manželovi mohli znížiť výživné, ak hej ake boli dôvody.
Sme rozvedený 2 roky, máme 2deti, výživné 290€ platil vždy načas podľa dohody avšak minulú jeseň znižovali stavy vo firme kde robil a dostal výpoveď. Zatiaľ čo viem je aj UP. Myslím si že podá žiadosť na zníženie. Ja som sa momentálne druhý krát vydala a čakám ďalšie dieťa.
Je šanca že by mu to niekto odklepol? Mne akurát končí rodičak, som na reťazovej materskej...
Lol. Ta co lezi doma a nepracuje, posiela druhych do prace a nadava im do lenivych debilov. :D Tiez sa asi drzis motta, praca nie je pre mna, ta je pre inych.
Dufajme, ze ti sudca vysvetli, ze iba robenim deti a tahanim davok a vyzivneho od okolia sa zivit neda.
Ale súd posudzoval vtedajšiu situaciu. Ta sa zmenila..ex je bez práce a ako píšeš ked sa zamestná je pravdepodobné, že jeho príjem pojde vyrazne dole čižé aj vyživne može ist dole. A ty mu nemozes urcovat kde sa zamestnat! Teba a tvoje nazory moze mat uplne na haku a moze si najst pracu za 500 eur v cistom a z toho mu sud vypocita vyzivne co bude urcite nizsie..a ano sud nezaujima ci si predtym pracovala..je to povinnost vas OBOCh deti zabezpecit..a deti za ten cas podrastli takze uz moze aj striedavku schvalit..cize aby si nebola prekvapena...a predstav si ze aj zeny co pracuju mavaju male deti chore a musia to vymysliet...ty si nikdy nepracovala a ostala si niekde v stredoveku ze muz sa ma postarat o zenu a deti.. ale muz sa ma postarat max o deti z casti kedze nezijete spolu...s tebou uz nema nic spolocne vsak si ho opustila pre ineho 🙂
A načo mám ísť niekde robit keď kvázi výživné+ rodinné prídavky+ rodičak a som na 900€? Teraz úplná zbytočnosť mne to stačí a môj terajší tiež prispieva na domácnosť . A v podstate ešte mám dosť usporene z čias keď som mala prístup k účtu u ex.
Výživné je pre deti, nie pre teba
Tak ty si ešte kvazi "okradala" ex manzela a sporila si z jeho uctu 🤣🤣🤣 ty si teda dobre dno spolocnosti
Videla som také video zo súdu, asi z USA, žena žiadala o zvýšenie vyzivneho a sudkyňa sa jej pýta, čo robí ona. Že ona nepracuje, ona to nepotrebuje, žije z vyzivneho. Byva u svojej mamy, takže ma nulové mesačné náklady. Vysvitlo, že exmanzel jej platí aj nejaké poistné. Tak sudkyňa jej hovorí, že nech si nájde prácu a bude mať viac peňazí. A žena sa opýtala, že keď si nájde prácu, tak jej zvýšia výživné? Tak sudkyňa jej vysvetlila, že nie, že keď si nájde prácu, tak bude mať zárobok navyše. A výživné znížila.
Ak je toto real story, tak hnus. A práve kvôli takýmto by som ako muž trvala na oddelených účtoch. Nič spoločné a pekne výdavky 50 na 50. A hnala by som to do roboty. A ešte by som si dala sakra pozor, aby neotehotnela.
....preco si myslite ze to je trol? takychto zien je v dnesnej dobe kopec, vobec nie ojedinely pripad, len ostatne sa tvaria ako svate- tato to pod ruskom anonymity moze v klude splechnut tak ako to je a ako to vnima....bohuzial smutna realita....stat rozdava eura tak ich ani nenapadne zamestnat sa....
Len aby si neostala s holou riťou a troma deťmi, keďže máš prístup k životu aký máš. Že to tí chlapi nevidia a ešte ti aj kopec detí narobia. 🤣
Autorka, si trol ale ja len ak toto myslíš naozaj vážne (čomu neverím), ja ti nemám čo závidieť. Rodenie a starostlivosť o deti a domácnosť nepovažujem za svoj celoživotný údel a naplnenie života. Na to som neštudovala a nemakala poctivo v robote ktorá ma baví. Ale tebe je škoda niečo písať, keď teba živia chlapi skrz tvoju lenivú vevericu 🤭 ako žiješ tak aj dopadneš. Aj tí tvoji neboráci raz dostanú rozum, deti vyrastú a zostaneš bez príjmu 😁
@ruzovakrava na tomto není nič vymyslene. Tak som fungovala a aj keď som si prečítala vaše komentáre k tomu, nič to nezmení. A verím že takých žien je viac zbytočne sa tu niektoré rozčuľujú, ale ako vyššie spomenula
@pimpulka ide o to že ja to môžem pod rúškom anonymity povedať nahlas.
Mne je ťa tak luto autorka...zit takyto zivot...byt vo vztahoch z vypocitavosti..namiesto toho aby si partnera milovala a podporovala tak ho okradas a vyuzivas..ziadne ciele do buducna, potreba sa vzdelavat rozvyjat a posuvat vpred...takyto ludia su pre spolocnost naozaj len zataz ...ale samozrejme karma existuje a ja verim ze tebe sa to vsetko vrati 🙂
Ľudia ja ju chápem .ťažšie sa zamestná pri troch deťoch a jej bývalý muž môže byť vôbec rád ,že bude doma s deťmi ,starať sa a venovať sa im .alebo dobre nech si deti vezme on do starostlivosti a som zvedavá ako dve deti výchova a postará sa za 290 eur ...
No bohužiaľ ak má ešte ďalšie úvery a výdavky A nájdeš si takú prácu tak bohužiaľ pri dnešných súdoch keď je šanca na zníženie veľmi vysoká
Lenže pozor pokiaľ viem tým že keď máš manžela tak tebe sa tam berú náklady a príjem príjem aj jeho to že si znova vydatá
No a k tomu ešte čaká aj on ďalšie dieťa Tak myslím že budeš rada keď uvidíš vôbec 100 eur výživné