Zníženie výživného na 2 deti
Ahojte chcem sa opýtať či máte skúsenosť s tým že by ex manželovi mohli znížiť výživné, ak hej ake boli dôvody.
Sme rozvedený 2 roky, máme 2deti, výživné 290€ platil vždy načas podľa dohody avšak minulú jeseň znižovali stavy vo firme kde robil a dostal výpoveď. Zatiaľ čo viem je aj UP. Myslím si že podá žiadosť na zníženie. Ja som sa momentálne druhý krát vydala a čakám ďalšie dieťa.
Je šanca že by mu to niekto odklepol? Mne akurát končí rodičak, som na reťazovej materskej...
A akoze do konca zivota uz planuje nepracovat, ci ako?
to, ze je momentalne nezamestnany neznamena, ze jeho deti maju teraz hladovat. Co viem, tak vyzivne znizuju v pripade invalidity alebo vaznych zdravotnych problemov povinneho ked je predpoklad, ze nebude moct pracovat.
Úplne of topic mne to úplne pripomenulo 2 and a half man keď sa Alan tešil že sa bývala vydáva a už. Nejsi platiť alimenty 😀 nemám nič čo múdre napísať iba že držím palce 😘
@nika11103 https://www.zaujimavysvet.sk/dva-a-pol-chlapa/
2. Alimenty, ktoré platí Alan svojej ex-manželke činia celkom 3 875 amerických dolárov.
Alan sa tesil, ze po vydaji nemusi platit vyzivne na exmanzelku, nie vyzivne za syna.
Nema dovod byt na urade prace.
Dnes fakt nepracuju len lemry... a sudca urcite nie je sprosty.
@zmrzlinka2021 žiaľ niekedy je ten sudca ozaj sprostý - ako si napísala.... 😉
@pribinak
@deti95060810
@zmrzlinka2021
Výživné mu bolo vtedy vyrátané z dosť vysokeho príjmu, keby sa aj hneď zamestna,čo je problém keďže v regióne takto prepustili 200ludi ,bude dosahovať tak polovicu toho príjmu... Zdravotný stav neviem deti občas povedia že ockovi boli zle. My dvaja moc nekomunikujeme, nerozišli sme sa v dobrom lebo som si ja našla druhého
@zmrzlinka2021 keby sa aj zamestnal tu na okolo sú platy 40-50 percent nižšie ako dosahoval príjem predtým... Asi mi nepomôže keď sa niekde zamestná za 700€ kedze ešte spláca nejaké úvery ktoré sme si brali predtým
podľa toho čo píšeš mu výživné znížiť môžu...všetko záleží od reálnych nákladov na deti.....vyživovaciu povinnosť máte obaja....
@mogaa no veď to že ja nemám žiadny príjem roky, ak nerátam rodičak + rodinné prídavky a ďalšie tri roky mať ani nebudem. Nechystám sa do roboty predsa budem mať 3 deti a to sa už nedá ani zamestnať, zbytočnosť.
ale to nič nemení na tom, že mať ďaľšie dieťa bola tvoja voľba, takže sa na to veľmi prihliadať nebude ...predpokladám že aj doteraz si bola na RD....teraz síce budeš tiež, ale to už nemusí ťahať tvoj ex keďže dieťa nie je jeho....zmenili sa finančné pomery na oboch stranách, on prišiel o prácu a ty si sa vydala takže náklady sú aj u teba nižšie ako keď si žila s deťmi sama, resp. tebe do domácnosti pribudol ďaľší príjem........
Myslím, že mu to znížia. Aj mu to za daných okolností plus to, čo si napísala, prajem. Aj matka sa má snažiť zabezpečiť deti finančne. To si ty zatiaľ neurobila a ako píšeš, tak ani neplánuješ. Ale peniaze chceš od iných.
@zuzanockamt no tak ja som bola zvyknutá že sa muž postaral a myslím si že by sa mal starať aj ďalej,nie? On má tiež partnerku a asi čakajú dieťa ale hádam nebude ona ukracovat naše deti. Tak isto sú tým pádom na to dvaja nie ?
Autorka
Ty asi budeš z tých jednoduchších,však? Čiže tvojou úlohou je len porodiť a muž staraj sa. Nuž, pre mužov si ozaj životná výhra. Držím palce vo vzťahoch.
@zuzanockamt a veď čo je na tom ? Nemusela som pracovať, muž dobre zarabal,bol preto stále preč ja som riešila financie , dobre mi bolo 😊 rodičak bol môj zárobok , však hádam si zaslúžim niečo že sa starám o deti nie ? A jeho zárobok bol tiež môj, však sme boli manželia. Potom sa mu to dalo prestalo páčiť neviem čo mu sadlo na nos a ja som sa spoznala s terajším mužom
A teraz vyciciavaš súčasného 🤭 Veď uvidíš, ako dlho ho to bude baviť. Chudáci chlapi.
Waw po tom co som si precitala drzim tvojmu muzovi palce aby mu to naozaj znizili.. starostlivost o deti a aj ta financna je na pleciach oboch rodicov..a ked sa mu to prestalo pacit si si nasla ineho 😅😅😅 nemyslim si ze ta niekto nutil ist na retazovu matersku..mohla si si ist odrobit, na matersku zarobit a prispiet do rodinneho rozpoctu a poskytnut svojim detom lepsie podmienky financne...ale to je tak ked myslis len na seba a svoje pohodlie...vsak uvidis po tych rokoch doma ako tazko sa ti bude hladat praca a partnera to tiez donekonecna nebude bavit ta zivit 🙂 ale vsak mozno zas najdes dalsie vsakze 🙂
@floki1994 vôbec tomu nerozumiete. Proste on sa musí o mňa postarať veď tak to má fungovať !
Ja som chcela dieťa hneď po škole to sa aj zadarilo a je mi dobre 😊 ale nepáči sa mi že chce žiadať zníženie, veď tak nech ide jazdiť na kamión alebo čo, veď sa dá dobre zarobiť nie? Keby nebol lenivý debil 🙄
Ja neverím, že toto nie je trololo. Neverím, že skutočne existuje takáto trubica voľakde.
Autorka ty sa musíš riadne nudiť. Baby šup šup nahlásiť diskusiu, veď tie reakcie hovoria za všetko že si robí srandu. Takto hlúpy a lenivý zároveň predsa nemôže nikto byť.
@ruzovakrava
@zuzanockamt som reálna a keď sa vám nepáči mali ste si vy lepšie zariadiť svoj život 😊 čistá závisť že
🤦Pre mňa na tvojom živote nič závideniahodné nie je - mať tri deti, sedieť doma, nemať príjem, prácu, prax, vzdelanie a drankať od mužov peniaze - ďakujem, neprosím.
@jabadabadu ja si myslím že starostlivosť o deti je dosť náročná práca
no len aby ťa neprekvapil a nežiadal o striedavku alebo zverenie detí do jeho starostlivosti...ty zjavne si nikdy nepracovala a ani nechceš...muž sa síce má postarať o rodinu, ale vy ste rozvedení! ty máš svoju rodinu a on svoju tiež....takže má len prispievať cca polovinou nákladov na výchovudetí(a len tých 2čo sú jeho)......a ak by robil na kamione tak diéty sa nerátajú, len hrubý príjem, takže výživné by bolo minimálne.....
On nič NEMUSI!!! Max ti na deti prispieť...neurobil si ich sám aj ty si mu rozťahovala nôžky ;) lenivý? A ty si poyom čo ked si v živote nerobila a ani sa nechystaš? Byť tebou už teraz by som sa bála dôchodku lebo na žiadny mať nárok týmto štylom nebudeš a muž ťa živit isto nebude 🙂 a keď nejaký súd uvidí tvoje chovanie tak mu dajú za pravdu ľavou zadnou 🙂
@floki1994 pri rozvode súd toto vôbec neriešil či som niekedy pracovala ale i z čoho idem finančne zabezpečiť deti, striedavku jasné že odmietam, a sudca mi dal vtedy za pravdu. Určil mu že deti majú chodiť k nim len každý druhý víkend, hoci robil vtedy na nepretržitej prevádzke . Odkedy je na UP tak to konečne dodržiava.
Mne ide len o to aby mu neprešlo zníženie, veď čo je to tých 290€.
@lienka.7 neviem čo bude ale kým sú deti malé tak nie, lebo kto bude s nimi keď budú choré alebo tak.
Ako ja fakt neviem odkedy sa rodičovský považuje za zárobok. To je dávka štátu ktorá sa poskytuje počas starostlivosti o deti.
To tvojou jedinou úlohou je porodiť deti a chlap nech ma živí lebo ja mám deti ja budem sedieť doma? To chces do konca života už nepracovat?

Je nejaká prekážka prečo by sa nemohol zamestnať?
Zhoršený zdrav.stav? Stará sa o nevlastného príbuzného? Vysoká nezamestnanosť v regióne?
Lebo to že ho prepustili je síce smutne, ale však na podpore nebude 100 rokov a aj vo vlastnom zaujme sa bude chcieť zrejme zamestnať